גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מתעקשים על קומה 19 ולא 18? הוסיפו 100 אלף שקל על "בצבוץ הים"; למתפשרים על קומה ראשונה - 1.4 מיליון פחות

תמחור לפי קומות - איך זה באמת עובד? ■ פלורנטין: 780 אלף שקל בקומה ראשונה, 950 אלף שקל בשביעית ■ בת-ים: 25 אלף שקל תוספת בקומה עם נוף לים ■ ירושלים: 50-100 אלף שקל תוספת לקומה ■ היגיון הפוך בבני-ברק: שלמו 100 אלף שקל יותר - וקבלו דירה 3 קומות מתחת

לאחרונה נמכרה דירת 3 חדרים בשטח 57 מ"ר ומרפסת של 7 מ"ר בקומה הראשונה של פרויקט מגורים חדש בשכונת פלורנטין בתל אביב ב-780 אלף שקל. דירה זהה בקומה השלישית בפרויקט נמכרה ב-950 אלף שקל, לרוכש ששילם 170 אלף שקל יותר.

במקרה זה מדובר בפער של 85 אלף שקל (11%) בין כל קומה ככל שעולים, אך במקרים אחרים הפערים קטנים יותר, ובפרויקטים מסוימים מחירי הדירות דווקא יורדים ככל שעולים בקומה. מהם המשתנים המשפיעים על הפערים במחירים?

דרור גלזר ומשה אריאל, היזמים של הפרויקט בפלורנטין שנקרא "אלוף בצלות 10", מסבירים שהריחוק מקומת הרחוב הינו משמעותי: "מחיר דירה בפרויקט שלנו, בדומה לפרויקטים למגורים בכלל, נקבע לפי מיקומה בפרויקט וביחס לסביבה בה הוא ממוקם. בדרך כלל על נוף פתוח יותר, על קומה גבוהה יותר ועל אלמנטים כגון שקט וריחוק מקומת הרחוב - משלמים יותר, גם אם תכנון הפנים של הדירה זהה".

במרבית הפרויקטים למגורים, ההפרש הכספי בין קומה לקומה נע סביב 20 אלף שקל, להוציא מחירי הפנטהאוזים, שהם אופרה אחרת. אסף יוגב, מנהל השיווק בחברת אשדר, מסביר שבדרך כלל המחיר עולה בעשרת אלפים שקל עד 20 אלף שקל עם כל קומה שעולים, "אבל במקרים בהם ההבדל בנוף הוא דרמטי, הפער יכול להגיע ל-50 אלף שקל".

לדבריו, בפרויקט "אגמים" בנתניה פער המחיר בין קומה "רגילה" לזו שמעליה הוא 20 אלף שקל, אך הפער בין הקומה השביעית לשמינית מסתכם ב-50 אלף שקל, מכיוון שבדיוק "במעבר בין קומה שביעית לשמינית מבצבץ הים מבעד לעצים". בקומה התשיעית חוזר הפער להיות 20 אלף שקל בין קומה לקומה.

גלובס: אז איך מוכרים את הקומות הראשונות במגדל, אם האטרקציה היא הנוף לים?

יוגב: "בדרך כלל מגיע מישהו שלא רוצה לעלות במעלית או שומר שבת ומעדיף לעלות ברגל, או מישהו שרוצה לגור בבניין אבל אין לו תקציב לרכוש דירה בקומה הגבוהה. אנחנו משתדלים בתכנון של הבניין שחניונים ופחי אשפה לא יפריעו לדיירי הקומה הראשונה, אבל זה קורה לפעמים בבניינים שהקומה ראשונה היא מול הכניסה לרמפה של החניה, ויש תנועה רבה של מכוניות".

לדברי עמוס דבוש, מנהל השיווק בחברת י.ח דמרי, "ברוב המקרים זהו אותו קהל שקונה את הדירות בקומות הנמוכות והגבוהות. קהל שרוצה לגור באזור מסוים - למשל, בקרבת חוף הים בנתניה - אבל אין לו עודף תקציב של 150-200 אלף שקל כדי לגור בקומה העשירית - קונה בקומה הראשונה או השנייה".

יורם אביסרור, מנהל השיווק של חברת אביסרור משה ובניו, מסביר שהמפרט של פרויקט חדש קורץ למשפחות עם תקציבים שונים: "מבחינת הסטנדרט, ישנה זהות מוחלטת בין הסטנדרט המוצע בדירות בקומות הנמוכות לאלו שבקומות הגבוהות - כל הרוכשים נהנים מאותו מפרט. בתהליך השיווק אנחנו יודעים כי בסופו של דבר כל קונה מגיע עם היכולת הכלכלית שלו, ומכאן הוא מחליט באיזו דירה לבחור - בקומה ראשונה, חמישית או 14".

לדבריו, "היתרון של רוכשי דירות בקומות הנמוכות הוא שמחירן של הדירות האלה הוא כמובן אטרקטיבי יותר והרוכש נהנה מחוויית מגורים בפרויקט חדש ויוקרתי ומכל התוספות שהפרויקט מציע, דוגמת מועדון דיירים, דירות רחבות ידיים, פארק מושקע ועוד".

פ"ת: 30 אלף שקל תוספת לקומה

בחברת בוני התיכון, שמקימה בין השאר את פרויקט Sea Park בבת ים וטופ טאואר בפתח תקוה, מחירי הדירות מאמירים בקומה בה נפתח הנוף לים או לעיר. לדברי חיים קקון, מנהל השיווק של החברה, "בבת ים, מהקומה החמישית רואים נוף פתוח לים ולכן יש תוספת מחיר של 25 אלף שקל לקומה. בפתח תקוה, מהקומה השביעית יש נוף פתוח לתל אביב ולים ושם תוספת המחיר היא 30 אלף שקל לקומה".

יהודה הלוי, משנה למנכ"ל נוה מקבוצת נכסים ובניין IDB, מסביר כי מרבית הלקוחות שמתעניינים במגדל נוה בבת ים מחפשים לחיות על הגובה: "לקוחות המגיעים מחפשים את תחושת הגובה, ודרישתם מלכתחילה היא לקומות העליונות. מנגד, יש לקוחות שמגיעים בעקבות יוקרת הפרויקט והאיכויות שבו, אך אין בידיהם הסכום הנדרש לקניית דירה בקומה גבוהה והם בוחרים דירה בקומות הנמוכות". כמו כן, "קיים קהל שמראש מבקש את הקומות הנמוכות משיקולים שונים, בין היתר עקב רתיעה משימוש במעליות".

הפער בין הקומה הראשונה לקומה ה-42 במגדל הוא כ-1.4 מיליון שקל, אם מכפילים את תוספת המחיר לקומה בסך 34 אלף שקל במספר הקומות. "דירת 5 חדרים בשטח 142 מ"ר ומרפסת של 15 מ"ר בקומה השישית עולה כ-3 מיליון שקל; אותה דירה בקומה ה-20 נמכרת בכ-3.5 מיליון שקל", אומר הלוי.

פרויקט סי פארק בבת ים / צלם: אדוארד קפרוב
פרויקט סי פארק בבת ים

עיר ימים בנתניה: קפיצה של 100 אלף בין קומה 18 ל-19

אמצעי המסייע בשיווק הקומות התחתונות במגדל הוא ליצור מראש דירות קטנות יותר, מסביר הלוי, למשל דירות 4 חדרים במקום 5 חדרים, וכך לענות על הצורך בדירות קטנות וזולות באופן משמעותי - בקומות הנמוכות.

עוד דרך שיווקית שפועלת בחברת נוה: "אנחנו דואגים להציג דירה לדוגמה הממוקמת בקומות התחתונות. הדירה ממחישה ללקוח את הביתיות, את המפרט העשיר ואת הנוף שנשקף מהקומות הנמוכות, וכך מתרשם הלקוח כי דירה בקומה זו אינה פחותה באיכויותיה", אומר הלוי.

עופר צוקר, מנהל מכירות ארצי בחברת אפריקה מגורים, מספר שיש ביקוש לדירות לדוגמה המעוצבות והמרוהטות, אותן ממקמת החברה בקומה הראשונה. "בפרויקט SPACE בפתח תקוה נמכרו לאחרונה שתי דירות בקומה הראשונה מאחר והן היו גמורות ושולבו בהן אלמנטים של עיצוב שאינם בתוך הסטנדרט", אומר צוקר.

צוקר מדגיש כי בפרויקטי יוקרה ובפרויקטים במיקומים מבוקשים כגון תל אביב, הפרשי המחיר בין קומה לקומה גבוהים יותר משום שהדירות עצמן יקרות יותר. בפרויקט הרב קוק של אפריקה מגורים בירושלים, הפרשי המחיר בין קומה לקומה נעים בין 50 אלף שקל ל-100 אלף שקל; בפרויקט סקיי עיר ימים בנתניה, בשל ההבדל בנוף, יש קפיצה של 100 אלף שקל בין קומה 18 ל-19, לעומת קפיצות של 30 אלף שקל בקומות הרגילות.

היגיון הפוך בבני ברק: 100 אלף שקל יותר - 3 קומות למטה

כמו מרבית חברות הבנייה, נוהגת חברת צ. לנדאו לתמחר את הדירות לפי מיקומן בבניין, וכאשר עולים קומה מוסיפים עשרת אלפים עד 20 אלף שקל; על הפנטהאוז משלמים 50% יותר מדירה רגילה ואף מחיר כפול, אך בפרויקטים למגזר החרדי התמחור שונה בתכלית, אומר יקי רייסנר, סמנכ"ל השיווק.

"בשונה מאלעד, בית שמש וירושלים, בהן יש ציבור חרדי מעורב עם דתי-לאומי וחילוני, בבני ברק, מודיעין עילית וביתר החרדיות אין מעליות שבת, ולכן גובה הבניינים אינו עולה על שש קומות" אומר רייסנר. "נוצר מצב בו הדירה בקומה השנייה או השלישית היא המבוקשת ביותר, מכיוון שזו הדירה האופטימאלית שאינה גבוהה מדי ואינה נמוכה מדי. לדיירים אין בעיה לעלות שתיים-שלוש קומות בשבת. במקרה זה, ככל שהקומות עולות, המחירים יורדים".

לדוגמה, בפרויקט מרום שיר של החברה במרכז בני ברק דירת 5 חדרים בקומה השנייה עולה 1.8 מיליון שקל, לעומת דירה זהה בקומה החמישית שעולה 1.7 מיליון שקל, פער של 100 אלף שקל בין שלוש קומות.

עוד כתבות

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

פרופ' דניאל כהנמן / צילום: יח''צ מטר

פרופ' דניאל כהנמן, זוכה פרס נובל לכלכלה, הלך לעולמו

כהנמן, בן 90 במותו, זכה בפרס נובל בכלכלה בשנת 2002 על מחקר בתחום של קבלת החלטות בתנאי אי-ודאות

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

קריסת גשר פרנסיס סקוט קי בבולטימור / צילום: ap, Steve Helber

אמריקה סופקת כפיים וחוששת: עד כמה חסינים הגשרים שלה?

את הגשר בבולטימור הפילה ספינת ענק של 95 אלף טונות ● זו הייתה כנראה, אם כי לא בטוח, תוצאה בלתי נמנעת - הגשר קיבל ציון "מניח את הדעת" לפני שלוש שנים ● הנשיא ביידן רשאי לטעון שהשקעת טריליון דולר בשיקום תשתית מגינה על אמריקה מפני אסונות רבים כאלה

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?