גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יוסי מזרחי מחדשות ערוץ 2: הכבאים שבתו והתקשורת התעלמה

מזרחי, כתב חדשות ערוץ 2 בצפון שהפך לסמל של סיקור השריפה בכרמל, מסכים שהאחריות למצב אינה רק על הממשלה: "הביקורת על התקשורת היא סופר מוצדקת"

בשעה 1:30 בלילה שבין חמישי לשישי, יוסי מזרחי, כתב חדשות ערוץ 2 בצפון, ניסה להירדם כשהטלפון צלצל. על הקו היתה נאווה פרחי-בוקר, אשתו של תנ"צ ליאור בוקר, שאז עוד הוכרז נעדר.

"כולם משקרים לי, יוסי", אמרה לו, "אני סומכת עליך שתגיד את האמת, מה קרה לליאור?". מזרחי ידע שהסיכויים אפסיים. מצד אחד, הוא עיתונאי שיודע תמיד יותר מהמשפחות, ובכל זאת, באותו רגע הוא לא היה כתב חדשות אלא חבר קרוב של הזוג בוקר.

"אמרתי שהוא מוגדר כנעדר, ואני יודע שהמצב לא טוב", מספר מזרחי בשיחה עם "גלובס". אחת ל-5-10 דקות הוא עלה לשידור, וכבר הפך בעיני רבים לסמל של המלחמה בשריפה בכרמל.

כבר 12 שנה שמזרחי מכסה את הצפון, 7 מהן בחברת החדשות של ערוץ 2. הוא סיקר מלחמה אחת, פיגועים וגם לא מעט שריפות, אך גם הוא מודה כי האסון הנוכחי הוא הקשה לו ביותר.

ביום חמישי ב-10:00 בבוקר הוא עוד נסע לעמק יזרעאל להחזיר חומרים מכתבה שהכין. "כשחזרתי, ראיתי משמאל עשן מתמר מהכרמל. הרמתי טלפון לחבר מהכיבוי, והוא אמר שלא נראה לו שיש משהו חריג", נזכר מזרחי.

הוא החל לנסוע לכיוון יגור, שם מצוי האולפן ועצר בכניסה לעוספיה. "יש לי מצלמה קטנה באוטו, והתחלתי לצלם. עמדתי שם עם קבוצת דרוזים מהכפר, וקרוב ל-20 דקות עדיין לא היה כוח שהגיע. שעה אחר-כך כבר עמדתי בפינוי החפוז של כלא דמון".

מזרחי, 37, הזעיק את הצוותים האחרים העובדים בצפון. "במחשבה לאחור", הוא אומר, "גם השוטרים, הסוהרים ואנחנו עשינו שטויות שלא ייאמנו. טיילנו בין להבות שטיפסו מעלינו ומצידנו, הצלם שלנו רץ ממש לתוך האש, הייתי צריך למשוך אותו".

בסיס האם של מזרחי הוא באזור החפ"ק באוניברסיטת חיפה, משם אפשר לראות את השריפה. ביום חמישי, מיד אחרי פינוי הכלא, יצא מזרחי לבית אורן. "פגשנו שם את סנ"צ איציק מלינה ואת ניצב-משנה אהובה תומר, אותם אני מכיר יותר מ-12 שנים. אחרי חצי שעה נסענו איתה ועם איציק, שקראו בכריזה לפנות את הקיבוץ. אחרי זה ישבתי איתה ושתינו קפה בכניסה לקיבוץ. דיברנו על כתבות ודברים אישיים שלה".

משם מזרחי נסע בסמוך למפקדת משטרת חיפה. 10 דקות אחרי שהתפצלו, הוא לשמאל ותומר לימין, קיבל דיווח על אסון האוטובוס בו היא היתה מעורבת. "חזרנו אליהם מיד, ראינו אמבולנסים, לחץ", משחזר מזרחי, "לא חשבתי על עצמי ועל הצוות, חשבתי רק עליה. ראיתי אותה יושבת על הכביש. היא היתה בהכרה, העיניים פתוחות. היתה המולה אדירה. כשהשוטרים שלה ראו אותה, היה אטרף לא נורמלי, רצו לכל הכיוונים וביקשו לא לצלם".

מאז מזרחי, אב לשני ילדים קטנים המתגורר ברמת-ישי, ישן אולי 6 שעות במצטבר. "זה דבר שאי-אפשר להתכונן אליו. כשאתה שומע 40 הרוגים, זה משהו שאי-אפשר להתכונן, כמה אנשים באמת יכולים לקלוט מה זה 40 הרוגים", הוא אומר. "ברמה האישית זה הדבר הקשה ביותר שעברתי ככתב. גם כי אתה מכיר חלק מהאנשים שנים אישית. עם אהובה אני מדבר כל יום. במלחמה אתה בא מוכן לדברים שעשויים לקרות. כשאתה בא בהבנה שזו שריפה, אתה לא מצפה לכל זה".

- יש ביקורת רבה על הממשלה בהיעדר ההיערכות. האם ראוי לבקר גם את התקשורת שלא התייחסה לאוזלת-היד הצפויה של שירותי הכבאות?

"זו ביקורת סופר מוצדקת. הכבאים פה בצפון במשך שנים מתקשרים ומתריעים ואומרים שאין להם את התשתית המתאימה, אין כלי רכב ואין חומרים. נתנו לזה במה מועטה ביותר ולא מספיקה. בשנה שעברה הכבאים שבתו במשך חודשיים, אבל לא התייחסו אליהם ברצינות".

- זה ישנה משהו מעתה בעבודתך העיתונאית?

"גם בי ככתב, אבל אני מאמין שזה בעיקר ישנה משהו אצל העורכים בטלוויזיה, בעיתונים וברדיו. הם התלוננו, נתנו להם במה, אבל זה לא היה בראש סדר העדיפויות".

תקציב בלתי מוגבל לשידור

בכל מערכות הטלוויזיה המרכזיות בישראל הוכרזה כוננות של מצב חירום, ועובדים בהן במשמרות סביב השעון. החל מיום חמישי אחר-הצהריים, אז הגיעו דיווחים ראשונים על אסון האוטובוס, עברו הערוצים 1, 2, 10 ו-9 לשידור במתכונת חירום.

לפי הערכות ראשוניות, הסיקור העיתונאי מגיע למיליוני שקלים בכל אחת מהמערכות, כאשר בכולן אומרים ל"גלובס" כי בשלב זה קיבלו מהנהלות הערוצים חופש תקציבי בלתי מוגבל לסיקור האינטנסיבי, ורק בסיום הפעילות תחל ההתחשבנות.

יש לציין גם כי השינויים בלוחות השידורים ודחיית משדרים ובראשם "האח הגדול" גורמים לנזקים כלכליים לזכייניות השידור.

גם ברשות השנייה אומרים כי נושא ההקלות לגופי השידור בערוצים 2 ו-10 ייבחן עם סיום הפעילות, כפי שהיה לאחר סיקורים רחבי היקף בלתי מתוכננים בעבר. יו"ר ועדת הטלוויזיה, יעקב שחם, אמר כי תהיה התחשבות במכסות הזכייניות לאור סיקור האירועים.

מנכ"ל הרשות, מנשה סמירה, כתב למנכ"ל חדשות ערוץ 2, אבי וייס, ולמנכ"ל חדשות ערוץ 10, ראודור בנזימן, כי "בדרך-כלל תפקידנו כרגולטור להזהיר ולפקח, אך אני מוצא לנכון כבר עתה לעודד ולחזק את ידיכם בהמשך הפעילות העיתונאית האחראית והחשובה".

בחדשות ערוץ 10 גייסו באופן מיידי את כל עובדי מערכות התוכניות השונות כבר מיום חמישי אחר-הצהריים. את הפעילות מובילים הכתבים בשטח אור הלר, אלי לוי שרק הצטרף וכתבים מתחלפים אחרים.

החברה פרסה בשטח 3 ניידות שידור ו-3 מוקדי שידור של לייב יו - מערכת שידור מתקדמת המאפשרת לכתב לצלם ולהעביר חומרים לאולפן בעצמו. במצב רגיל הערוץ מפעיל 4 מוקדים בצפון ובשעות השיא את כל ה-6.

ערוץ 1 מגיע בהמוניו

גם חדשות ערוץ 2 מפעילה עשרות עובדים, בראשם הכתבים מזרחי ופוראת נסאר, 3 ניידות שידור ו-6 עמדות לייב יו. אלה פרוסים בעמדות שונות באזור הכרמל וחיפה, בחפ"ק באוניברסיטה ובבית-החולים רמב"ם. צוותים אחרים רודפים אחר האירועים ברחפי הצפון. יש לזכור גם כי כמות גדולה של כתבים נדרשה על מנת לצאת לבתי ההרוגים ברחבי הארץ.

העלויות הגדולות על המערכות נופלות בעיקר לאור העובדה שהפעילות מתקיימת בעיקר בסוף השבוע, אז תעריפי העבודה גדלים, ולאור העובדה שהמשמרות אינן תחומות בזמן. לצוותים ולמפיקים נשכרו חדרים בחיפה, ועלות משמעותית נרשמה גם לכלכלתם של העובדים ולנסיעותיהם לצפון.

בכל הנוגע לערוץ 1, העלויות מחריפות. גם שם יש גל פתוח ועשרות עובדים מגויסים, אולם על כל צוות שידור של שני אנשים בערוצים 2 ו-10, חטיבת החדשות של ערוץ 1 שולחת 2 עד 3 ניידות מלאות עובדים, שמאוגדים בהסכמי עבודה מכבידים.

לרשות השידור יש בסביבות 10 צוותי צילום שמסתובבים בשטח ובכללם גם עובדי הטלוויזיה בערבית. לראשונה בתולדותיה שכרה רשות השידור מערכת אחת של לייב יו, לאחר אישור מיוחד של ועד הטכנאים, שלא אישר רכישה כזו עד כה.

בכל המערכות מספרים על שיתוף-פעולה מלא עם הערוצים האחרים, אשר מתחלקים ביניהם בפול, במיוחד במעקבים אחר ראש הממשלה. גם שיתוף-הפעולה עם הרשויות השונות - החל מלשכת ראש הממשלה וכלה בפיקוד בשטח, מתנהל באופן שוטף. עיקר הבעיה, באופן טבעי, אומרים במערכות, נובעת בקושי בגישה למושאי הסיקור.

במדינות המסייעות מתעניינים באירועים

למרות חומרת האסון בצפון, בניגוד לאירועים כמו עימותים צבאיים, תשומת-הלב של התקשורת הבינלאומית בהתרחשויות היא מינימלית. "לא באו צוותים מחוץ לארץ, העולם ראה שריפות יותר גדולות", אומר סמנכ"ל קבוצת JCS ומנהל חטיבת החדשות, אמצעי הפקה והשידור חנני רפפורט, שאמון על קשר עם צוותים זרים. "יש עניין מוגבר של המדינות ששלחו סיוע, כמו הצרפתים. אבל זה סיפור קלאסי של סוכנויות ידיעות שמעבירות תמונות בוערות שצילמו, והמערכות מקריינות על בסיסן. התחנות שמשדרות חדשות 24 שעות ויש להן אמצעי שידור זמינים, עשו שידור מהשטח".

ובכל זאת לשכת העיתונות הממשלתית פועלת במתכונת חירום. לדברי ראש לע"מ, אורן הלמן, "אנחנו רואים בשטח צוותים, ואני יודע שהיה צוות טורקי בחפ"ק. ביום חמישי בלילה פתחנו את המשרדים בירושלים, כדי שאם יגיעו עיתונאים, נוכל להפיץ את כל ההודעות לתקשורת הזרה. אנחנו בחפ"ק בצפון, עם העיתונאים בשטח".

ההעדפה לחדשות ערוץ 2 בעת משבר לאומי באה שוב לידי ביטוי בסוף השבוע האחרון. בשל הגל הפתוח, קשה לקבוע מתי החלו ומתי הסתיימו משדרים, ועל כן מדידת הרייטינג מתחלקת לפי שעות.

מהדורת מוצאי השבת של חדשות ערוץ 2 בהגשת יונית לוי ודני קושמרו הביאה בין השעות 20:00 עד 21:00 רייטינג של 25.8%, בעוד המהדורה של חדשות ערוץ 10, בהגשת אשרת קוטלר, הביאה רק 5.6% בשעה זו (בשעה זו חדשות ערוץ 2 לא שידרו פרסומות). המהדורה נמשכה גם בשעה אחר-כך, אז התחזקה הצפייה בחדשות ערוץ 10 ל-6.9% ובהמשך הגיעה ל-7.3%. בחדשות ערוץ 2, לעומת זאת, צפו עד 22:00 כ-21.8%, ובשעה שאחר-כך ירדה הצפייה ל-16.1%.

בסוף השבוע כולו, כבר מיום חמישי האחרון, בו אירע אסון האוטובוס בכרמל, נצמדו הישראלים למסך הטלוויזיה. המהדורה המרכזית של חדשות ערוץ 2 ביום חמישי, בהגשת יונית לוי ודני קושמרו, הביאה רייטינג של 26.8%, והגל הפתוח שנמשך לאחר המהדורה המורחבת עד לחצות, בהגשת דנה וייס, הביא 20.5%. הצופים לא עזבו את המסך גם עד השעות הקטנות של הלילה, כאשר המשדר שנמשך עד 2 בלילה באותו היום הביא רייטינג של 11.5% לחדשות ערוץ 2.

בחדשות ערוץ 10 באותו היום השיגה המהדורה המרכזית רייטינג של 11.1%. הגל הפתוח, שנמשך עד חצות, השיג 7.8%. ברגע שהגיעו דיווחים ראשונים על האירוע ביום חמישי בין השעה 16:00 ל-17:00 אחר-הצהריים, היו הנתונים בשני הערוצים די קרובים - חדשות ערוץ 10 עם רייטינג של 8.1%, ואילו חדשות ערוץ 2 עם 10.5%.

ביום שישי נמשכו נתוני הצפייה הגבוהים לאורך כל היום. "אולפן שישי", בהגשת יונית לוי ויאיר לפיד, הביאה רייטינג של 21.1%, בעוד שבאותו זמן הביא משדר החדשות המרכזי של יום שישי עם יעקב אילון ומיקי חיימוביץ בחדשות ערוץ 10 השיג 10.9%.

ערוץ 9 דובר הרוסית קיים גם הוא משדרים רצופים לאורך כל סוף השבוע. ביום חמישי רשמה המהדורה המרכזית של הערוץ רייטינג של 6.8%. ביום שלמחרת השיגה המהדורה המרכזית 5.6%, כאשר בקרב העולים זכתה המהדורה ל-14.5%. אמש נמדד למהדורה המרכזית בערוץ 9 רייטינג של 4.8%.

נתון הצפייה הגבוה ביותר של ערוץ 1 בסוף השבוע האחרון היה במוצאי שבת במשדר עם יעקב אחימאיר, שהביא רייטינג של 6.2%. מרבית הזמן הערוץ הביא כמחצית מכך.

עוד כתבות

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

קריסת גשר פרנסיס סקוט קי בבולטימור / צילום: ap, Steve Helber

אמריקה סופקת כפיים וחוששת: עד כמה חסינים הגשרים שלה?

את הגשר בבולטימור הפילה ספינת ענק של 95 אלף טונות ● זו הייתה כנראה, אם כי לא בטוח, תוצאה בלתי נמנעת - הגשר קיבל ציון "מניח את הדעת" לפני שלוש שנים ● הנשיא ביידן רשאי לטעון שהשקעת טריליון דולר בשיקום תשתית מגינה על אמריקה מפני אסונות רבים כאלה

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"