גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההתיישנות חילצה את סומך-חייקין וש. הורוביץ מתביעת רשלנות

התביעה, בסך 3.6 מיליון שקל, נדחתה על הסף ■ נקבע כי דווקא התובעת נהגה בחוסר תום-לב כשהסתירה מבית המשפט במכוון את המועד שבו נודע לה לראשונה על הנזק

ביום האחרון של חודש מאי 2000, חתמה החברה "שאנקול לשיווק (1937) בע"מ" הסכם, שבמסגרתו היא רכשה את מניותיה מידיה של החברה "ICI ple". בתכנון ההסכם ובעריכתו יוצגה שאנקול בידי בעלי מקצוע בולטים ומוערכים: משרד רואי החשבון סומך-חייקין ומשרד עורכי הדין ש. הורוביץ ושות'.

חרף זאת שכוונתה של שאנקול היתה להימנע מתשלום מס בגין העסקה, בעקבות מימוש ההסכם היא חויבה בתשלומו, ובמסגרת פשרה מול שלטונות המס היא שילמה מס בשיעור 2.7 מיליון שקל.

בחודש אוגוסט 2010, למעלה מ-10 שנים לאחר חתימת ההסכם האמור, הגישה שאנקול תביעה נגד המשרדים האמורים. בתביעתה היא טענה (באמצעות עו"ד יוסף ברוך) כי רשלנותם המקצועית, בתכנון ובעריכת ההסכם, היא שהביאה לחיובה במס.

לטענתה, לו היו המשרדים האמורים נוהגים בצורה מקצועית - ניתן היה להימנע מתשלום המס. סכום התביעה עמד על 3.6 מיליון שקל, והוא כלל גם את גילום המס על הנזק שלטענתה נגרם לה.

הנתבעים, שיוצגו בידי עורכי הדין יורם בר (ממשרד כספי), עזגד שטרן וגיא ורטהים (ממשרד ש. הורוביץ), מיהרו והגישו בקשה לסילוקה על הסף של התביעה מחמת התיישנות. בקשתם זו התקבלה, התביעה נדחתה על הסף, ושאנקול חויבה לשלם להם הוצאות בשיעור 50 אלף שקל.

בפסק דינו אזכר שופט בית המשפט המחוזי במרכז, בנימין ארנון, את הדין שלפיו הזכות להגיש תביעה בעניין שאינו במקרקעין מתיישנת בחלוף 7 שנים מן היום שבו נולדה עילת התביעה. עוד הוא אזכר כי בנוגע לתובענות על עוולות, היום שבו נולדה עילת התביעה הוא היום שבו אירע הנזק. "נטל ההוכחה לקיומה של התיישנות מוטל על הטוען טענה זו", המשיך בנימין במושכלות יסוד.

משבמקרה הנדון לא היתה מחלוקת בנוגע לכך שמאז היום שבו אירע הנזק ועד למועד הגשת התביעה חלפו למעלה מ-7 שנים, קבע ארנון כי הנתבעים הרימו את הנטל האמור.

או-אז הוא פנה לדון בחריגים לכלל התיישנות. זו הפעם הוא קבע כי על הטוען לקיומו של חריג שכזה מוטל הנטל להוכיח כי התקיימו הנסיבות המצדיקות סטייה מכלל התיישנות.

במילים אחרות: על שאנקול היה להוכיח כי לאור החריגים לכלל ההתיישנות, תביעתה לא הוגשה באיחור, וזכותה להגישה לא התיישנה.

חריגים לכלל ההתיישנות

אחד החריגים לכלל ההתיישנות חל במקרה בו העובדו המהוות את עילת התביעה, נעלמו מן התובע מסיבות שלא היו תלויות בו, ושאף בזהירות סבירה הוא לא היה יכול למנען. במקרה כזה תחל תקופת ההתיישנות ביום שבו נודעו העובדות לתובע.

חריג נוסף חל על תביעות נזיקין. כאשר מדובר בתביעה בגין נזק שנגרם על-ידי מעשה או מחדל, יחל מניין תקופת ההתיישנות מן היום שבו אירע הנזק. ואם הנזק לא התגלה ביום שאירע, יהיה היום הקובע זה שבו הוא נתגלה. תביעה שתוגש בגין נזק שכזה תתיישן בכל מקרה אם לא תוגש בתוך 10 שנים מיום אירוע הנזק.

"כאשר הנזק מתגלה על-ידי התובע עד 3 שנים לאחר התרחשותו, המועד האחרון להגשת התביעה הוא 7 שנים מיום הגילוי; כאשר הנזק מתגלה על-ידי התובע למעלה מ-3 שנים לאחר התרחשותו, המועד האחרון להגשת התביעה הוא 10 שנים מיום התרחשות הנזק", הסביר ארנון את החריג האחרון.

הוא הזכיר גם כי החריג הראשון, זה הדוחה את תחילת תקופת ההתיישנות למועד שבו העובדות המהוות את עילת התביעה נודעו לתובע, אינו תלוי באורך התקופה שחלפה מאז היוולד עילת התביעה ועד שייוודעו לתובע העובדות המקימות אותה.

ארנון התחקה אחר מועד גילויו של הנזק, ששאנקול טענה שנגרם לה בכך שהיא נדרשה לשלם מס בגין העסקה. בקשר לכך הוא ראה להדגיש כי לאורך כל הדרך נמנעה שאנקול מלציין את התאריך המדויק שבו נערכה הביקורת של רשות המסים, שבעקבותיה הוטל עליה המס הנטען, או את המועד שבו הודיעו לה שלטונות המס לראשונה אודות תוצאות הביקורת. כך קרה למרות שהוענקו לה הזדמנויות חוזרות ונשנות לגלות פרט מהותי זה.

"התאריך היחיד אותו הסכימה התובעת לחשוף הוא תאריך הוצאת השומה הסופית ביום 28.4.2004. מיום זה ועד ליום הגשת התביעה חלפו למעלה מ-6 שנים ו-3 חודשים", המשיך ארנון.

אלא שהליך בירור מחלוקות בנוגע לשומות מס אינו הליך קצר. לארנון לא היה ספק כי השומה הסופית הוצאה זמן לא קצר לאחר אותה ביקורת מס. "עוד בטרם הוצאה לתובעת השומה המחייבת אותה בתשלום מס בגין העסקה נשוא ההסכם, אשר על-פי הנטען על-ידה נעשה ונערך על סמך הייעוץ הרשלני שניתן לה על-ידי הנתבעות - התגלו לתובעת 'ניצני הנזק' הצפוי לה", קבע ארנון.

מועד גילויו של הנזק

בהקשר לכך הוא אזכר את ההלכה, שלפיה "המועד אליו יש להתייחס כמועד בו 'נתגלה' הנזק לניזוק איננו דווקא המועד בו קיימת אצל הניזוק ידיעה שלמה על הנזק ועל מלוא היקפו, שכן 'נתגלה אין פירושו נתגבש - אלא מספיק שיש ראיה לסימני הנזק-הפגיעה, ואפילו לאחר מכן הוסיף והתפתח נזק חמור הרבה יותר'".

"גילוי הנזק כמוהו כיריית הזנקה של התובע לתחילת מסלול מירוץ ההתיישנות, אך אין להמתין עד לגילויו המלא של הנזק ודי בסימני הנזק", המשיך ואזכר.

כך, על-פי ארנון, מרגע שנודע לשאנקול אודות עמדת שלטונות המס, היתה לה ידיעה בדבר האפשרות שנגרם לה נזק מיסויי. לפיכך, "אף בטרם ידעה את כימותו והיקפו המדויקים - החל מירוץ ההתיישנות".

בקשר לכך הזכיר ארנון גם כי הנטל להוכיח את התקיימו של חריג לכלל ההתיישנות היה מוטל על כתפיה של שאנקול. כך היה עליה להוכיח מהו המועד שבו התגלו לה לראשונה, או היו יכולות להתגלות לה, העובדות המקימות את עילת התביעה.

"ניתן להניח כי אילו הובאו על-ידי התובעת הראיות בדבר המועד בו נודע לה לראשונה על נזקה - הן ככל הנראה היו תומכות דווקא בגרסת הנתבעות ולא בגירסתה", ציין ארנון.

"משנמנעה התובעת לפרט כנדרש ממנה מהו המועד בו נודע לה לראשונה על עמדת רשויות המס ביחס לחיובה הצפוי במס... פעלה התובעת שלא בתום-לב, תוך הסתרה מכוונת של עובדות העלולות להפריך את גירסתה לגבי תקופת ההתיישנות", סיכם ארנון.

הוא דחה גם את טענת שאנקול, שלפיה במקרה זה יש להבחין בין מועד גילוי הנזק לבין מועד גילוי הקשר הסיבתי שבין הנזק המיסויי לבין מתן הייעוץ הרשלני הנטען.

"כשם שדי בהתגלות של 'ניצני נזק'... כך גם ניתן להסתפק בגילויו של 'קצה חוט' בדבר קיומם של רכיבים אחרים של עילת התביעה, כגון רכיב הקשר הסיבתי", קבע ארנון. "כל שנדרש הוא גילוי קיומה של אפשרות לקשר סיבתי בין מעשי הנתבע או מחדליו לבין נזקו של התובע... ודי כי יתגלה קצה חוט או בסיס לסברה הקושרת בין הנזק למעשה או למחדל של הנתבע".

ארנון סיכם כי במועד בו נודע לשאנקול לראשונה אודות עמדת רשות המסים באשר לחיובה הצפוי במס בגין העסקה, נמצאו אצלה גם הידיעה, או לפחות "קצה החוט", "החשד", "הבסיס לסברה" הנדרשים, אודות הקשר הסיבתי שבין הרשלנות הנטענת לבין הנזק.

גם בקשר לכך עמדה לשאנקול לרועץ העובדה שלפיה היא הסתירה את המועד האמור. "במקרה הנוכחי רכיב הקשר הסיבתי מהווה חלק מרכיב הנזק שבעילת התובענה", חרץ ארנון - וקבע כי לא ניתן להחיל על המקרה חריג כלשהו לתקופת ההתיישנות הרגילה הקבועה בדין.

למעלה מן הצורך, הוא קבע כי המועד אליו יש להתייחס כמועד בו נודעה עילת התביעה הנו יום חתימת ההסכם - ולא מועד ביצועו.

הוא הוסיף וקבע כי ההתרשלות הנטענת התרחשה בתקופה שקדמה לחתימת ההסכם, עוד בשלב הייעוץ לקראת הכנתו, ולכל המאוחר בעת חתימתו. כך, גם נוכח המחסום הסופי בן 10 שנים הקבוע בדין בהקשר זה, נגזר דינה של התביעה להידחות מחמת התיישנות.

ארנון לא ראה עצמו פטור מלדון בטענה נוספת של שאנקול. על-פיה, היחסים בין רואי החשבון ועורכי הדין הנתבעים לבינה היו יחסי נאמנות. לטענתה, יחסי הנאמנות הופרו, ועל-פי הדין במקרה כזה, המועד הפותח את מירוץ ההתיישנות הוא זה שבו סירבו הנתבעים-הנאמנים להכיר באחריותם.

לצד זאת שטענה זו כלל לא הועלתה בכתב התביעה, דחה אותה ארנון גם לגופה. (ת"א 18337-08-10).

בית המשפט דואג לעורכי הדין ולרואי החשבון

בפסק הדין יש קביעות משמעותיות ליחסי עורכי דין ולקוחותיהם - ולמעשה ליחסים שבין נותני שירותים ללקוחות.

בהצדיקו את קביעתו בעניין ההתיישנות, קבע ארנון בין היתר כי "הטלת חובה על עורך דין לשמור על ראיותיו למשך תקופת התיישנות שמניינה יחל רק לאחר סיום מועד מימוש החוזה שערך, תביא לפגיעה בלתי מידתית בזכויותיו של עורך הדין. גישה שכזו תביא לאפלייתו לרעה של עורך הדין ביחס לנתבע רגיל אשר נדרש לשמור על ראיותיו למשך זמן קצר ומוגבל יותר, כקבוע בחוק ההתיישנות. גם אינטרס ההסתמכות של עורך הדין ייפגע, שכן במשך תקופה ממושכת מאוד הוא לא יוכל לדעת מצב זכויותיו וחובותיו, ואף לא את מצבו המשפטי והכלכלי, מאחר שכל עוד לא תסתיים תקופת מימוש החוזה שערך - לא ניתן יהיה להתחיל במניינה של תקופת ההתיישנות".

בהתייחסו לטענת שאנקול בדבר הפרת יחסי הנאמנות שעורכי הדין ורואי החשבון חבו כלפיה לשם הארכת תקופת ההתיישנות, קבע ארנון: "בנוסף ל'חובת הזהירות' המוטלת על עורך הדין שלא לפעול באופן רשלני העלול לפגוע בלקוחו, מוטלת על עורך הדין גם 'חובת נאמנות' הדורשת ממנו שלא לפעול במכוון ובמודע תוך ניגוד אינטרסים או בניגוד לטובת לקוחו".

הוא הסב את תשומת-הלב לכך שבכתב התביעה לא עלתה כלל הטענה כאילו הנתבעים הפרו את "חובת הנאמנות" המוטלת עליהם ופעלו באופן מכוון ומתוך מודעות באופן המנוגד לאינטרס של שאנקול כלקוחה שלהם.

הוא הוסיף וקבע כי גם לו שאנקול היתה טוענת כך - לא היה בכך כדי לדחות את מועד תחילת מירוץ ההתיישנות למועד בו הנתבעים היו כופרים בחובתם לפצותה.

"קבלת טענת התובעת בעניין זה תביא לכך שגם עשרות שנים לאחר מועד מתן הייעוץ ניתן יהיה לפנות בדרישה לעורך דין בטענת התרשלות או בטענה של הפרת חובת הנאמנות, ורק לאחר סירובו של עורך הדין לפצות את לקוחו יחל, לגרסת התובעת, מועד תחילת מרוץ ההתיישנות", קבע ארנון והוסיף: "קבלת טענה מעין זו מנוגדת באופן מוחלט לרציונל העומד בבסיס רעיון ההתיישנות".

"ניתוח הדברים המובא לעיל מתייחס לא רק לעורכי דין ולרואי חשבון אשר נתנו ייעוץ מקצועי במקרה הנוכחי - אלא ניתן ליישמו, בשינויים המחויבים, גם לנותני שירותים אחרים העוסקים בתחומי ייעוץ נוספים", שיווה ארנון לקביעתו נופך עקרוני.

עוד כתבות

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

גל בר-דעה, מנכ''ל וואן זירו / צילום: איל יצהר

הבנק הדיגיטלי כבר שרף כ-800 מיליון שקל; המנכ"ל: "המשקיעים ימשיכו לתמוך"

לוואן זירו כבר יש כ-100 אלף לקוחות והמנכ"ל גל בר דעה מעריך כי "נהפוך לרווחיים כשנגיע ל-200 אלף לקוחות" ● את 2023 סיים הבנק של אמנון שעשוע עם הפסד של 357 מיליון שקל, אך בר דעה אופטימי:  "ההכנסה מלקוח יותר גבוהה ממה שחשבנו. אם נמשיך כך ונגביר פעילות אנחנו על דרך המלך"

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

מטולה בחודש האחרון / צילום: Reuters, Raphael Gotheil

הצפון בוער, היישובים ריקים - והממשלה "מנותקת קשר"

ראשי הרשויות בצפון דוחפים כבר זמן רב להקמת מנהלת מסודרת, בדומה למינהלת "תקומה" בעוטף עזה - אך גורמים המעורים בנושא אומרים: "זה לא על הפרק" ● בינתיים המלחמה נמשכת, והמציאות בצפון בלתי אפשרית

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים שהטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים תפסה מסמכים של שני עורכי דין וחטפה ביקורת חריפה משופטי העליון

במסגרת חקירה קיבל פקיד שומה חקירות מבית משפט השלום צו חיפוש במשרד של שני עו"ד ● השניים טענו שהמסמכים נתפסו על ידי צו של בית משפט השלום בהליך פלילי, אבל רשות המסים העבירה את הערעור שלהם לביהמ"ש המחוזי בהליכים אזרחיים ● ביהמ"ש העליון פסק כי רשות המסים לא יכולה לזגזג בין הליך פלילי לאזרחי

עובדי חברת הביומד גמידה סל / צילום: איל יצהר

חברת הביומד גמידה סל תהפוך לפרטית ותפטר 25% מהעובדים

קרן הייברידג' משתלטת על גמידה סל באמצעות המרת אג"ח ותהפוך אותה לחברה פרטית ● מנכ"ל החברה אבי ג'נקינס: "החיפוש שלנו אחר חלופה אסטרטגית לא הניב תוצאות" ● המניה צונחת ביותר מ-80%

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה מעורבת בתל אביב; חברה לישראל קופצת ב-3%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.6% ות"א 90 נסחר סביב רמות הבסיס ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025" ● טסלה ממשיכה במומנטום השלילי לאחר שבמורגן סטנלי הורידו את תחזית המכירות של החברה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

עובדים שהוצאו לחל"ת בענף התיירות עומדים להישאר ללא דמי אבטלה

במשרד האוצר הניחו שאין צורך בקביעת מודל חל"ת ארוך־טווח וסברו כי המלחמה תסתיים לפני שהעובדים ימצו את ימי האבטלה והחופשה שצברו ● כעת, עסקים רבים טרם התאוששו, כשהמצוקה הגדולה היא בענף התיירות

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

הבית הלבן בהודעה רשמית אחרי קרב הגרסאות: נתניהו אישר שתצא משלחת לוושינגטון

דובר צה"ל: ""במסגרת האימונים יתורגלו תקיפות מאסיביות וארוכות טווח" • גבר בן 38 נהרג מפגיעת רקטה במפעל בקריית שמונה, כמה נוספים נפצעו קל • נתניהו לסנטור ריק סקוט: "החלטת ארה"ב עודדה את חמאס. שלא יסמכו על הלחץ הזה - זה לא יעבוד"  • עדכונים שוטפים

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

הכפר פטריצ'ה באיטליה. ראש העיר מנסה למכור בתים באירו / צילום: Shutterstock

באיטליה מנסים למכור בתים באירו אחד. אז למה זה לא עובד?

ראשי עיירות קטנות באיטליה, שהתרוקנו מתושבים בשל מגמת עיור ארוכת־שנים, מציעים בתים למכירה באירו אחד בלבד, כאשר עלות השיפוץ מוטלת על הקונה ● התקשורת האמריקאית רווייה בסיפורים על בתים עתיקים שעברו שיפוץ והפכו לבתי נופש משפחתיים, אך בפועל, עסקי "הבתים באירו" עומדים בפני חסמים רבים

נשק אמריקאי נוחת בישראל אחרי המתקפה ב־7 באוקטובר / צילום: ap, Lolita Baldor

אמברגו הנשק הקנדי על ישראל רק נכנס לתוקף, וכבר עומד בסימן שאלה

ברקע החלטת הפרלמנט הקנדי לעצור את היצוא הביטחוני לארץ, הודיע משרד החוץ במדינה כי חברות עם אישורים בתוקף, יוכלו להמשיך ● בשלהי 2023, זינק יצוא הנשק מקנדה לישראל

קריסת גשר פרנסיס סקוט קי בבולטימור / צילום: ap, Steve Helber

אמריקה סופקת כפיים וחוששת: עד כמה חסינים הגשרים שלה?

את הגשר בבולטימור הפילה ספינת ענק של 95 אלף טונות ● זו הייתה כנראה, אם כי לא בטוח, תוצאה בלתי נמנעת - הגשר קיבל ציון "מניח את הדעת" לפני שלוש שנים ● הנשיא ביידן רשאי לטעון שהשקעת טריליון דולר בשיקום תשתית מגינה על אמריקה מפני אסונות רבים כאלה

עו''ד ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: עידן גרוס

רשות ניירות ערך הטילה עיצום בסך 700 אלף שקל על אי.בי.אי

העיצום, שהוטל בגין הפרות חוק איסור הלבנת הון, הוא הגבוה ביותר שהוטל לפי חוק זה על מפוקח של רשות ניירות ערך בשנים האחרונות ● אי.בי.אי בתגובה: "ב-2018, התקופה אליה מתייחס דוח הרשות, תחום המטבעות הדיגיטליים היה עדיין חדשני, ולא הייתה כל רגולציה שהסדירה את הנושא"

תוכנית בת גלים / הדמיה: דרמן ורבקל אדריכלות

1,300 דירות במקום בסיס חיל הים בחיפה

תוכנית 'בת גלים' להקמת שכונה חדשה אושרה בוועדה המחוזית חיפה ● הרשויות שיכולות לקבל תמיכה מהרשות להתחדשות עירונית ● וגם: מאות יחידות דיור חדשות בגליל המערבי ● חדשות הנדל"ן