גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מירה צבילינגר: "10,000 אירו לשמלה זה הרבה, אבל לא אתפשר על זה"

"רק עכשיו, לאחר שחדרתי לבראונס בלונדון, אני יכולה לומר שעשיתי את זה בגדול", אומרת מעצבת האופנה מירה צבילינגר, שהשמלות שעיצבה מוצגות לצד דגמי ולנטינו ואוסקר דה לה רנטה

הרגע שבו הנשימה נעתקה, היה כשללב הסטודיו נהדפה בובת מניקין. "ראית את הדבר הזה"? שואלת מעצבת האופנה מירה צבילינגר בעונג, "לזה קוראים יצירת אמנות, לא שמלה". ואכן, שמלת ההוט קוטור מהשיפון האפרפר הנשפך, עם הגב החשוף, הכי עושה חשק להתחתן, שוב.

צבילינגר, שחדרה לשוק הבינלאומי, עושה עכשיו צעד משמעותי נוסף, עם הפנים לבירות האופנה. "אני חייבת כל הזמן לנצח את עצמי ולעשות דברים רק ברמה הגבוהה ביותר", היא מנסה לפענח את ההצלחה, "להבדיל מהמגמה של ייצור זול, כמו בסין, אני עושה את הדברים בדרך הקשה - קונה בדים מיוחדים בפריז, רוקמים פה ביד, לא מתפשרים על כלום".

בסטודיו שלה בכיכר המדינה מונחים עשרות מגזינים בינלאומיים. על השער: דוגמניות לובשות "מירה צבילינגר". על הקירות: דוגמניות ונשים מובילות לובשות שמלות שלה. "בקיץ אוסיף גם את התמונה של דורית מוסאיוף, אשתו הישראלית של נשיא איסלנד, שהזמינה אצלי שמלה לחתונה של הנסיך וויליאם וקייט מידלטון".

לפני שלוש שנים החלה בחדירה הבינלאומית שלה, בבית הכלבו הנחשב בראונס בלונדון. מכאן החלו לזרום הזמנות, ובין היתר עיצבה אשתקד את שמלת הכלולות של אלילת הפופ הבריטית רייצ'ל סטיבנס, שהצטלמה לשער המגזין "OK". עכשיו היא מגלה שכבר חתמה הסכם עם רשת יוקרתית אמריקנית ל-2011. בימים אלו היא במשא ומתן מתקדם עם רשת סלפרידג'ס הבריטית. "מבחינתי, זו סגירת מעגל. בשנת 1965 נבחרתי להיות מלכת היופי של תל אביב, ונשלחתי להציג בשבוע האופנה בלונדון, שהתקיים בסלפרידג'ס".

- בבראונס מציגים את הדגמים שלך לצד ולנטינו, קרולינה הררה ואוסקר דה לה רנטה. אנשים כבר מכירים את המותג שלך?

"במלוא הצניעות אומר שאני יודעת שאני מעצבת מאוד מוערכת ונחשבת בבית האופנה היוקרתי הזה, וגם מוכרת מאוד יפה. השנה ארחיב את הנוכחות שלי שם גם לתחום שמלות הערב, בנוסף לשמלות הכלה, והעובדה שג'ואן בורשטיין, הבעלים של בראונס, אפשרה לי את זה, אומרת הכול. לא קל להצליח שם. רק עכשיו, שלוש שנים לאחר שחדרתי לשם, אני יכולה לומר שעשיתי את זה בגדול, שמירה צבילינגר היא סיפור הצלחה בלונדון. תראי את התמונה שעל הקיר - זו נסיכה סינית, שלובשת שמלת הוט קוטור שלי לחופה".

- שמלת הוט קוטור שלך עולה 18,000 שקל בארץ, או 10,000 יורו בחו"ל.

"אני יודעת שלבקש מעל ל-10,000 יורו לשמלה זה הרבה, אבל לא אתפשר על זה. היום מעצבי העילית מורידים מחירים, אפילו אוסקר דה לה רנטה זול ממני, כי הם קונים את הבדים ומייצרים במזרח, בסין. אני לא יכולה. תמיד אקנה את הבדים הכי יוקרתיים, ובסופו של דבר זה מוכיח את עצמו. מעריכים אותי בחו"ל בגלל ההתעקשות שלי על המושלם. עם זאת, אני לא מבינה למה בארץ יצא לי שם של יקרנית. לשמלות שאני מעצבת ותופרת, סכום של 18 אלף שקל הוא בהחלט ריאלי".

- היית סוד שמור של נשות האלפיון העליון. למה החלטת לצאת עכשיו החוצה?

"ברגע שהחלטתי שאני מספיק טובה ושיש לי מה לומר, יצאתי לחו"ל. אם אני מנסה לשחזר את החיים שלי, אז תמיד העמדתי לעצמי משימות. בניית הבית שלי הייתה פרויקט שלי (ראו עמוד 92, י"ו), היה אדריכל, אבל אני הייתי בעצם שלוש שנים קבלנית. כשגמרתי את הבית, פתחתי את הסטודיו, ולפני שלוש שנים פרצתי לחו"ל.

"כשהצגתי בתערוכת 'דיזיינינג וודינג' ב-2008 בלונדון, הייתי הישראלית היחידה וכולם הרימו גבה, כאילו מה אני חושבת לעצמי. כך היה גם כשפתחתי את הסטודיו. בעלי, שהיה תמיד לצדי, נתן לי גיבוי מלא, אבל הסובבים וחברים טובים שלו אמרו לו, 'מקסימום חצי שנה ואשתך סוגרת את המקום'. הנה, עברו 20 שנה, ואני פה והם אוכלים את הכובע".

- המהלך שלך קצת לא שגרתי. את עדיין עובדת מסטודיו בתל אביב. לא פתחת בוטיק, לא רשת, ומצד שני בחו"ל את עושה חייל.

"הבסיס להשתלשלות הזאת הוא הרצון שלי שיכירו אותי. בניתי לי קהל לקוחות נאמן, שמכיר אותי מצוין, ואז החלטתי שאני רוצה לנסות גם חו"ל. רציתי, ועשיתי.

"נכון, טרם סיימתי את ההתרחבות שלי בארץ, וגם כאן יש לי תוכניות. אין לי שאיפה לפתוח בארץ חנות, אלא להישאר בתחומי הסטודיו האינטימי והייחודי. חנות זה לא אני. אני אוהבת את המפגשים המתואמים, האינדיווידואליים, עם הלקוחות. תביני, אני לא עושה בגדים, אני עושה עבודה אומנותית, זו הנקודה החשובה. זה לא עוד בגד.

"לעשות קוטור זה לא רק בגד, אלא זה לפי הזמנת הלקוח, והבגד נולד לאחר הרבה שעות של עבודה והשקעה. אפשר לעבוד על בגד כמה ימים ואפשר לעבוד על בגד אחד חודש שלם ויותר. לכל בגד אני נותנת את תשומת הלב שלו, את הייחודיות שלו, את כל כולי. לכן יש לי קהל לקוחות שחוזר אליי, גם בארץ וגם בחו"ל".

"החיים לא ביג דיל"

שום דבר במראה האלגנטי והמטופח שלה לא מסגיר את גילה (60 פלוס). "אני מאמינה שמי שכל היום מתעסקת עם עצמה, בסוף נראית קטסטרופה. צריך להיות מטופחים, אבל לא מעבר". היא גדלה בתל אביב, בבית דתי, ומאז ומתמיד נמשכה לעבודות יד ורקמה. מבין ארבעת ילדיה, שניים עובדים בחברה המשפחתית "המפעיל", ורק בתה הצעירה, ליהי, הלכה בעקבותיה, סיימה שנקר, ונחשבת בארץ למעצבת צעירה ומוכשרת.

בכל פעם שעולה שמו של בעלה, יוסי צבילינגר, שמת לפני כשנה וחצי, עיניה מצטעפות בדמעות. "חשבנו פעם שהחיים הם ביג דיל, נכון? מסתבר שהם לא. לוקח לי המון זמן להתאושש, ואני משתדלת להיות אופטימית".

- מה עושים לך הגעגועים?

"אנחנו תמיד מתגעגעים לעבר, והאופנה היא חלק מזה. היחיד ששמעתי עליו שכנראה אין בו געגוע, זה לואי ויטון. לא מזמן סיפרו לי שהוא שורף את הבגדים שנשארים לו בתום העונה".

- היית חברתה הקרובה והמעצבת של לאה רבין. השנה ציינו עשור למותה.

"לאה הייתה אישה יוצאת דופן, והיא חסרה לי. היא הייתה מעין ג'קי אונסיס הישראלית, והיופי והאלגנטיות שלה לא היו רק חיצוניים. יצא לי לבלות איתה הרבה בנסיעות ובערבי התרמה, ואני זוכרת עד היום את ההתבטאויות האינטליגנטיות שלה באנגלית קולחת, שתמיד תובלו בחוש הומור עדין, היא הייתה סוחפת ומרתקת.

"הגענו פעם לווינה בשעת צהריים, לקראת אירוע בערב. אני נפלתי מעייפות, היא רצה למוזיאון. היו לה כוחות בלתי רגילים. כשהיא חלתה, זה נעלם. היא סבלה מכאב, והכחישה את המחלה".

אנו חוזרות לאופנה, לקולקציית אביב 2011. "את ההשראה שאבתי מהביקור בגלריית ליטבק, בעיקר מפסלי הזכוכית של הפסל הצ'כי ואצלב ציגלר. למחרת ידעתי שאני הולכת להשתמש בהשתקפויות האור בקולקציה".

- דווקא עכשיו, כשאת לבד, את מתרחבת?

"כן, כי אני זקוקה לעבודה קשה. הרי אף אחד לא מכין אותך לדעת איך זה לחיות לבד, ואת לא מדברת עם הילדים שלך על זה, כי זה יצער אותם. לפחות אני מתנחמת בעובדה שיוסי ואני חיינו טוב, שעשינו את הכי טוב, וביחד.

"עכשיו דברים הולכים לכיוונים שסימנתי. במאי תהיה לי תצוגת אופנה גדולה בניו יורק, ובקרוב יראו בדבלין את שמלות הכלה שלי. תראי את גיליון יולי של 'ווג' - יש פה חליפת שאנל, ארמני, והנה ז'קט של מירה צבילינגר. כל זה בלי יחסי ציבור, בלי כלום. רק מזה שמכירים ואוהבים את העבודות שלי".

גוף, נפש, רוח

כושר: "פעמיים בשבוע עושה תחנות בחדר הכושר. בנוסף, משתדלת לצאת להליכה בשבתות".

משמעת תזונה: "לא אוכלת דברים מטוגנים, כמעט ולא אוכלת בשר. בכל השאר - המוטו שלי הוא לאכול מהכול, אבל מעט. מקפידה לצרוך את כל אבות המזון. יש לי חולשה למתוקים, ואני לא מוותרת עליהם, וגם בתחום הזה אני מנסה ללכת על מנות קטנות. אני מכורה לעוגת הגבינה של אורנה ואלה ולגלידת מוקה של 'וניליה'. בארוחה המשפחתית של יום שישי, הבן שלי יודע שכשהוא נכנס עם מיכל גלידת מוקה, אני מיד מתמוגגת".

שגרת טיפוח: "פעם בחודש הולכת לקוסמטיקאית. מקפידה על קרם לחות איכותי. לכל השאר אחראי הספר שלי, אבי רז, מכיכר המדינה. כבר שנים אני מסתפרת אצלו, ובכל מקום שאני מגיעה אליו שואלים אותי מי מסדר לי את השיער. הנה התשובה לכולם: הוא ולא אחר".

מסעדה מועדפת: "הוטל מונטפיורי. התפריט שם מתאים לי מבחינת אסטרטגיית הקולינריה שלי - אוכל לא מתובל מדי, פשוט, בריא, לא מסובך מדי וטעים מאוד".

קפה ראשון: "במשרד, בערך ב-11:00 בבוקר. אני עובדת, לא נוהגת לשבת בבתי קפה, ואם כן, אני שותה גם את הקפה בהוטל מונטיפיורי".

אירוח: "אוהבת לארח, אירוח אינטימי וספונטני. בדרך כלל המשפחה מגיעה בסופי שבוע, וגם חברים. יש לי רתיעה מאירוח המוני".

חברים: "יש לי חברים מזה שנים, ואני אוהבת להרים אליהם טלפון בשבת בבוקר ולהזמין אותם לצהריים אצלי. פותחים בקבוק יין, אוכלים ונהנים מהחברה".

ספר טוב: "'חלקת אלוהים הקטנה' של ארסקין קולדוול. הספר יצא ב-1958, אני קראתי אותו לפני שנים, והוא נחרט אצלי כרומן נוגע ללב".

מוזיקה קלאסית: "שופן, באך, מוצרט. אוהבת גם מוזיקה ישראלית וגם מזרחית".

אופרה: "בעיקר את 'מאדאם בטרפליי' של פוצ'יני, אבל גם את 'נבוקו' ו'אאידה' של ורדי".

מחול: "אוהבת לראות ולרקוד ריקודים דרום אמריקאיים. אמנם כרגע אני לא רוקדת, אבל בהחלט יש אפשרות שאעשה זאת בעתיד".

פייסבוק: "יש לי 750 חברים, רובם לצורכי עבודה. האסיסטנטית שלי רשמה אותי, ואני משתמשת בו ככלי עבודה".

עוד כתבות

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

עדי, עפרה ועירית שטראוס / צילום: אוסף פרטי

ילדיו של מיכאל שטראוס מוכרים מניות של החברה ב-327 מיליון שקל

שלושת ילדיו של מיכאל שטראוס, עפרה, עדי ועירית, מוכרים כ-4% ממניות שטראוס ● המכירה מגיעה לאחר שביולי אשתקד רכשו השלושה 24% מהקבוצה מילדיה של רעיה שטראוס בן דרור, אחותו של מיכאל

שר האנרגיה אלי כהן (משמאל) בפגישה עם שר האנרגיה של קפריסין ג'ורג' פפנסטאסיו / צילום: שלומי אמסלם, לע''מ

מתעלמת מטורקיה: ישראל מקדמת את חיבור רשת החשמל עם קפריסין ויוון

בפגישה עם שר האנרגיה של קפריסין, ג'ורג' פפנסטאסיו, דן שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן בנוגע לשיתוף פעולה בתחום האנרגיה ● השניים סיכמו כי פרויקט הכבל החשמלי התת-ימי שיחבר את רשת החשמל של ישראל לקפריסין וממנה ליוון, ואל רשת החשמל האירופית, יקודם בעדיפות גבוהה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה מעורבת בבורסה המקומית; אלקטריאון מזנקת ב-13%, אופקו ב-11%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.1% ות"א 90 יורד ב-0.7% ● אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות; אנבידיה צללה בכ-3%

הנאסד"ק עלה ב-0.5% ● מדד דאקס עלה ב-0.5%, הקאק ירד ב-0.3% ● גולדמן סאקס: לשוק המניות בארה"ב יש אפסייד מוגבל ● נובוקיור וסייברוואן מזנקות בטרום מסחר ● ערב הפסחא, מחירי הקקאו בשיא כל הזמנים, מה זה אומר לגבי יצרניות הממתקים הגדולות ומחירי השוקולד?

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

יציבות בוול סטריט; רדיט יורדת ב-7%, טסלה ב-2.5%

נאסד"ק עולה ב-0.1% ● הצמיחה השנתית בארה"ב עמדה ברבעון האחרון על 3.4%, יותר מהצפוי ● האסטרטג של ג'יי.פי מורגן מזהיר: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ●  אמזון השקיעה 2.75 מיליארד דולר נוספים בחברת ה-AI אנטרופיק ● מחר "יום שישי הטוב" לא יתקיים מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות בעולם

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

פרופ' דניאל כהנמן / צילום: יח''צ מטר

פרופ' דניאל כהנמן, זוכה פרס נובל לכלכלה, הלך לעולמו

כהנמן, בן 90 במותו, זכה בפרס נובל בכלכלה בשנת 2002 על מחקר בתחום של קבלת החלטות בתנאי אי-ודאות

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

קריסת גשר פרנסיס סקוט קי בבולטימור / צילום: ap, Steve Helber

אמריקה סופקת כפיים וחוששת: עד כמה חסינים הגשרים שלה?

את הגשר בבולטימור הפילה ספינת ענק של 95 אלף טונות ● זו הייתה כנראה, אם כי לא בטוח, תוצאה בלתי נמנעת - הגשר קיבל ציון "מניח את הדעת" לפני שלוש שנים ● הנשיא ביידן רשאי לטעון שהשקעת טריליון דולר בשיקום תשתית מגינה על אמריקה מפני אסונות רבים כאלה

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

לקראת כניסה לישראל: משלחת של קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין נפגשה עם יבואנים

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בנעילת הבורסה; אופקו הלת' זינקה בכ-8%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● הבורסה מסכמת את הרבעון הראשון: "מדדי ת"א-35 ות"א-90 רשמו תשואה חיובית של כ-5% וכ-11%, בהתאמה" ● זינוק של כ-50% בצבר ההזמנות של רפאל ● ביל אקמן: "מניית בורסת ת"א זמינה במחיר מציאה" ● דלק תחלק דיבידנד בסך של רבע מיליארד דולר ● בנק ישראל לא יאפשר לאחים נאוי לשלוט בישראכרט עם שיעור החזקות נמוך מ-30%

הכפר פטריצ'ה באיטליה. ראש העיר מנסה למכור בתים באירו / צילום: Shutterstock

באיטליה מנסים למכור בתים באירו אחד. אז למה זה לא עובד?

ראשי עיירות קטנות באיטליה, שהתרוקנו מתושבים בשל מגמת עיור ארוכת־שנים, מציעים בתים למכירה באירו אחד בלבד, כאשר עלות השיפוץ מוטלת על הקונה ● התקשורת האמריקאית רווייה בסיפורים על בתים עתיקים שעברו שיפוץ והפכו לבתי נופש משפחתיים, אך בפועל, עסקי "הבתים באירו" עומדים בפני חסמים רבים

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר