גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איך מגשימים את החלום להרחיב את העסק לארה"ב?

רבים מנסים להרחיב את עסקיהם לארה"ב אבל מעטים מצליחים ■ ולא בכדי - הישראלי הממוצע נוטה להיות אימפולסיבי מדי ■ איך קופצים למים העמוקים וגם מצליחים?

חרף המשבר הכלכלי שארצות הברית עוברת, חרף השיח הציבורי כי ארצות הברית היא אימפריה שנמצאת בתהליך שקיעה - יזמים ואנשי עסקים ישראלים רבים עדיין חולמים להתרחב אל ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות ולעשות בה עסקים.

הליקוי הגדול של הישראלי הטיפוסי המבקש לכבוש את ארצות הברית מונח בתהליכי הכנה והמודיעין, שבדרך-כלל אינם מספקים וחושפים אותו - בסופו של יום - להפסדים כספיים לא מעטים.

על התובנה: Fail to prepare and prepare to fail, חותמים כל המרואיינים בכתבה זו, הקובלים על כך שאיש העסקים הישראלי הממוצע הנושא את עיניו אל מימוש החלום האמריקני נוטה להיות אימפולסיבי מדי, מתנהג בצורה עדרית, מאלתר, מתחיל לרוץ לפני שהוא לומד ללכת, לא שקול מספיק, ומתעלם ללא הרף ממקורות ידע חשובים שעומדים לרשותו - לפני שהוא קופץ למים העמוקים מאוד של הרחבת העסקים שלו לארצות הברית.

עורך דין מייקל בן שטרית, שותף במשרד עוה"ד אקרמן סנטרפיט, המתמחה בסיוע לעסקים נכנסים לארצות הברית; מאיר שביט, מנכ"ל אקסלנט פתרונות, המתמחה בפתיחת שווקים בחו"ל; רואה החשבון פיליפ שטיין, מלווה עסקי ישראלים ומומחה למיסוי בארצות הברית; ג'רי שטוך, מנהל נציגות מדינת ניו יורק בישראל; עורך דין משה כאהן, המסייע לאנשי עסקים וחברות בעריכת עסקיהם בארצות הברית; ושרווין פומרנץ, מנכ"ל עתיד אי.די.איי, המייצגת את מדינות דנוור פנסילבניה, אילינוי אוקלהומה וניו מקסיקו בישראל - משרטטים ליזם הישראלי ש"לבו במערב", שש המלצות מעשיות בסיסיות שיש בכוחן לסייע לו למקסם סיכויים ולמזער סיכונים. כתבה אופרטיבית.

1. לנצל את התחרות בין המדינות

"לחפש את המדינות שסובלות הכי הרבה מהמשבר הכלכלי"

שטיין: "קיימת תחרות בין המדינות השונות בארה"ב, כשכל מדינה עושה מאמץ למשוך את המשקיעים מבחוץ דווקא אליה. אנשי עסקים ישראלים נוטים לרוץ כברירת מחדל לברוקלין, ללוס אנג'לס או לעמק הסיליקון, בגלל שיש שם ריכוזים גדולים של ישראלים, כשהרבה יותר נבון לעשות 'שופינג מדינות'.

"ההמלצה שלי היא להתבונן על הכותרות ולחפש את המדינות שסבלו וסובלות הכי הרבה מהמשבר הכלכלי, כי דווקא הן 'מזיעות' יותר לטובת בעל העסק על-ידי הורדה משמעותית של מס חברות והטבות אחרות. למשל, ניו ג'רזי היא מדינה ששווה לבדוק את ההשקעה בה כי היא סובלת מגרעון עצום. באחרונה הוחלף שם המושל, והוא עצמו עושה מאמצי-על להעניק תמריצים לעסקים ולהשקעות מחו"ל.

"טקסס היא מדינה נוספת שכדאי לאיש העסקים הישראלי לבחון ברצינות, כי זוהי מדינה שמאז ומתמיד רצתה להיות שונה ולהתבלט והיא נתפסת בארה"ב כמעין 'מדינה בפני עצמה'. הטקסנים מאופיינים בגאוות יחידה וביצר תחרותי מפותח והמיינדסט שלהם הוא: 'לא נחכה לאובמה כדי לתת את התמריצים, נעשה את זה בעצמנו".

"לדוגמה, בטקסס יש הטבות מס שונות כמו היעדר מס על יחידים, כלומר טקסס היא אחת המדינות שבהן משלמים רק מס פדרלי ונמנעים ממס למדינה עצמה. אותו עקרון של 'שופינג מדינות' יפה גם לעריכת 'שופינג ערים' מסוימות בארה"ב. גם כאן ההמלצה היא 'חפש את הערים שמצבן הכלכלי נחות. למשל, ניו ארק (בניו ג'רזי) מצויה היום במצב כזה והיא מציעה הזדמנויות מעולות למשקיעים מבחוץ".

רו
רו"ח פיליפ שטיין, מומחה למיסוי בארה"ב

2. להשקיע בנדל"ן בצורה סלקטיבית

"אחת השגיאות היא השקעה פסיבית ע"י רכישת נדל"ן מניב"

בן שטרית: "מחירי הנדל"ן בישראל עלו מאוד בשנים האחרונות ויש ישראלים שמסתובבים בהרגשה שהם יודעים לעשות כסף מנדל"ן. היום הם רצים להשקיע בנדל"ן בארה"ב, כי יש היום הזדמנויות של נכסים זולים. "אחת השגיאות העסקיות היא, שהם מבצעים השקעה פסיבית על-ידי רכישת נדל"ן מניב, כשמנקודת מבט עסקית חכם יותר להבנות את ההשקעה ולהפוך אותה לאקטיבית.

"השקעה אקטיבית בנדל"ן היא לא רק לקנות נכס, אלא גם להפוך אותו לעסק תחת שם חברה, עם תכנית עסקית שמדגימה מה אתה הולך לעשות אתו, כיצד אתה הולך לפתח אותו, מה אתה הולך לשפץ בו וכמה אתה מתעתד להשקיע בו. "השקעה אקטיבית בנדל"ן מעניקה לך הטבות משמעותיות. מעבר לכך, היא מציידת את המשקיע באופציות לוויזת עבודה או לוויזת עסקים, וניתן לקבל עליה החזרי מס בשיעורים מגוונים, כפונקציה של המיקום".

עו
עו"ד מייקל בן שטרית, מתמחה בסיוע לעסקים הנכנסים לארה"ב

"הישראלי הטיפוסי קונה נדל"ן כי התשואה גבוהה על הנייר"

שטיין: "הטרנד של הישראלים לקפוץ על הזדמנויות נדל"ן בארה"ב הולך ומתחזק. הם רואים מחירים זולים וישר קופצים על העגלה. למשל, אני רואה שהמשקיע הישראלי הטיפוסי קונה נדל"ן רק כי התשואה גבוהה על הנייר.

"למעשה, הישראלי מגיע עם הלך מחשבה: 'בארץ התשואה נמוכה גם על הנדל"ן וגם על הכסף. בארה"ב מחירי הנדל"ן כל-כך נמוכים, מה כבר יש לי להפסיד'. בפועל, השוק בארה"ב עוד לא התעורר וקיים דיסוננס עצום בין ההסתכלות של הישראלים והאמריקנים על המשבר. מנקודת המבט של האמריקני, הכלכלה נמצאת עדיין במנהרה חשוכה שלא רואים אור בסופה. הישראלי, לעומתו, משוכנע שהמשבר הכלכלי מאחורינו ומתוך ההטיה הזו הוא נכנס להשקעות נדל"ן שגויות.

"למשל, אני רואה הרבה ישראלים שממהרים להשקיע בנכסים בפלורידה שם המחירים ירדו חזק, אבל הם לא לוקחים בחשבון שמלאי הנכסים הריקים במדינה הזו עצום ושקשה למצוא שוכרים יציבים לאורך זמן (גם אם מצאת שוכר, סיכוי גבוה שהוא יעזוב אחרי חודשיים לטובת נכס זול יותר). כך הישראלי מוצא את עצמו עם נכס ריק ועם שוק מדשדש, כשהרכישה שלו נעשתה על הלוואות ועל בשיעורי ריבית שעלולים להשתולל כשהאינפלציה בארה"ב תעלה".

3. להעביר כספים בצורה זהירה לבנקים

"לבטח חשבונות בנק פרטיים ועסקיים דרך ה-FDIC"

שביט: "אם יזם או איש עסקים רוצה לוודא שהכספים שהוא מעביר לחשבונות בנק (פרטיים או עסקיים) בארה"ב לא יתנדפו כפי שקרה במשבר האחרון, כדאי לו לבדוק את האפשרות שמציע ה-FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation).

"מדובר בגוף ממשלתי עצמאי שמבטח חשבונות בנק פרטיים ועסקיים, עד 250 אלף דולר בבנקים מסוימים, כשהביטוח הוא פר-חשבון ולא פר-אדם. לכן, מומלץ לאדם שרוצה להעביר מיליון דולר לבנק בארה"ב לפצל את הכסף בארבעה חשבונות שונים, כך שכל אחד מהם לא יעבור סך של 250 אלף דולר. ביטוח זה לא מכסה מניות וקרנות נאמנות, אבל הוא כן מבטח חסכונות, כספי עו"ש ופנסיה".

מאיר שביט / צלם עינת לברון
מאיר שביט, מנכ"ל אקסלנט המתמחה בפתיחת שווקים בחו"ל

"לפצל חשבונות, עד תקרת הביטוח ובכמה בנקים"

שטיין: "ישראלים חייבים לדעת שכשבנק בארה"ב פושט רגל, זה קורה בדרך-כלל באופן פתאומי וללא הודעה מוקדמת. קצת לפני פרוץ המשבר הכלכלי זה קרה לחברה שלנו עם חשבון אמריקני שהיה בו כ-140 אלף דולר.

"בזמנו ה-FDIC היה מבטח סכומים של עד 100 אלף דולר (אחרי המשבר הכלכלי העלו את התקרה המבוטחת ל-250 אלף דולר), כך שטכנית היינו חשופים להפסד של 40 אלף דולר. המלצה שלי היא לא רק לפצל את החשבונות, אלא לפצל אותם לכמה בנקים".

4. לרשום את החברה במדינה הנכונה

"הכי טוב לרשום חברה בדלוור, בלי קשר למיקום העתידי"

פומרנץ: "לחברות או ליזמים ישראלים שרוצים לרשום חברה בארה"ב כדאי לבצע את הרישום במדינת דלוור, מבלי להתחשב במיקום הפיזי של החברה העתידית. את הרישום הפורמלי כדאי לבצע דווקא בדלוור ממספר סיבות: ראשית, המיסוי במדינה הזו נמוך בסדר גודל של 20%-25% יחסית למדינות אחרות בארה"ב.

"שנית, בדלוור קיים Chancery Court, בית דין שמיועד במיוחד לאנשי עסקים. כלומר, אם עולות בעיות משפטיות עם החברה בעתיד, ניתן לגשת לבימ"ש מיוחד זה, בו מוצבים שופטים שהם גם אנשי עסקים. היתרון בבית דין כזה ברור מאליו: שופטים כאלה מבינים היטב את המטריה העסקית, את השפה ואת הבעיות ולא רק את ההיבטים המשפטיים.

"כתוצאה מכך כל התהליך מהיר יותר ומצמצם את הסיכונים של החברה בחשיפות משפטיות. את הרישום של החברה ניתן לבצע באינטרנט, כשמזכירות המדינה של דלוור פתוחה עד חצות כל יום. המשמעות היא שאם תוך כדי הרישום באינטרנט יש לך שאלות בשש וחצי בבוקר, יש לך עם מי לדבר שם בטלפון".

שרווין פומרנץ / צלם אוריה תדמור
שרווין פומרנץ, מנכ"ל אי.די.איי המייצגת את מדינות דנוור בישראל

5. להיעזר בנציג המדינה בישראל

"לכל אחד יש בן דוד או חבר בארה"ב אז הוא קופץ למים"

שטוך: "אני ממליץ ליזמים ישראלים שעומדים להתחיל פעילות עסקית בארה"ב לגשת לרשויות הממשלתיות ולברר, עוד לפני שהם נוקפים אצבע, מהם התמריצים וההטבות שעומדים לרשותם. אני יודע שזה נשמע טריוויאלי, אבל מניסיוני בשטח זוהי אחת השגיאות הכי נפוצות שאני נתקל בה אצל ישראלים, כי כאן לכל אחד כמעט יש אח או בן דוד או חבר בארה"ב והנטייה היא לקפוץ ישר למים ולהקים שם עסק, תוך החמצה של זכויות שיש להן משמעות פיננסית גדולה.

"לדוגמה, לו היה ניגש אליי יזם או איש עסקים שרוצה לפתוח עסק במדינת ניו יורק, הוא היה יכול לקבל ממני בתנאים מסוימים הטבות כמו הכשרה של עובדים לחצי שנה, מימון לשיפוץ מבנים והתאמת אתרים, וכן זיכוי מס על כל מה שמושקע בכסף לתקופה שבין שנה עד חמש שנים. בארץ פועלים היום 10 נציגים של מדינות שונות (קונטיקט, פנסילבניה, ויסקונסין, אוהיו, וירג'יניה, דלוור, פלורידה, מרילנד וניו יורק).

"מבחינת איש העסקים הישראלי, הנציגות של כל מדינה צריכה להיות התחנה הראשונה לפני שהם מנתרים מעבר לים. הרבה פעמים, כנציגי מדינות ארה"ב בארץ, אנו מגלים את האנשים הללו 'לאחר מעשה', לאחר שהם כבר רכשו, קנו, השקיעו ושדרגו עסק בארה"ב וחבל מאוד שכך, כי הם מחמיצים דולרים שהיו יכולים להיות מוזרמים היישר לכיסם. מבחינת הממשל התפיסה כלפי היזם מבחוץ היא: 'אם לא התייעצת/פנית/ביקשת והקמת את הביזנס לבד ועל דעתך העצמאית, למה בכלל שאתן לך מימון?'.

"כדאי לדעת שבהיי-טק או בפרויקטי מו"פ, שבהם התעשייה מתחברת לאקדמיה (למחקר אוניברסיטאי), החברה הישראלית יכולה להכניס לכיסה 25%-50% מהיקף הפרויקט, אם היא פועלת נכון כי במקומות מסוימים הממשל לוקח על עצמו חלק משמעותי מהסיכונים. לחברה הישראלית שעוסקת במו"פ זה היה יכול להשתלם מאוד מבחינה עסקית, למה לוותר על זה?".

ג'רי שטוך / צלם איל יצהר
ג'רי שטוך, מנהל נציגות ניו יורק בישראל

6. להפנים שאמריקנים אוהבים אמריקנים

"אי-אפשר להגיע ישר לצ'רמן כי 'הוא היה שכן של אח שלי'"

כאהן: "לאיש עסקים ישראלי טיפוסי קשה מאוד להפנים שיש פער מנטלי רציני בינו לבין עמיתו האמריקני. מאחר שבארץ אנו שואבים את התרבות מארצות הברית, וכיוון שהוא דובר את השפה האנגלית ברמת שפת אם, הוא סבור בטעות שהוא יכול להיכנס ישר לאינטראקציה טובה עם עמית אמריקני ו'לעשות ביזנס'.

"בפועל, מדובר במנטליות עסקית שונה לחלוטין שחייבים ללמוד את כל הניואנסים הדקים שלה כדי להתקדם בעסקים כמו שצריך. בלי 'להיכנס לראש' של איש העסקים האמריקני, עסקאות לא יצליחו לצאת לפועל.

"לדוגמה, ישראלי עלול לקשור את הנטייה של האמריקנים לדבר בסופרלטיבים - 'אנחנו הכי מובילים', אנחנו הכי טובים' וכו' - עם 'היתר' מצדו שלא לדייק בנתונים, אבל די בחוסר דיוק אחד כזה בברושור או בתכנית העסקית כדי לשרוף את הביזנס.

"הישראלים גם לא מבינים שאי-אפשר, אי-אפשר לעשות קיצורי דרך בהיררכיה העסקית של מקבלי ההחלטות בפירמה האמריקנית, אי-אפשר לעקוף גורמים בדרך ולהגיע ישירות אל הצ'רמן כי 'הוא היה פעם שכן של בן דוד שלי'.

"כשל נוסף בהבנת הפסיכולוגיה של איש העסקים בארצות הברית היא, שהישראלי לא מפנים כי האמריקנים אוהבים לעשות עסקים עם אמריקנים. המשמעות היא שעליך להצטייד בנציג שיש לו כתובת בארה"ב (תופעה שמתעצמת יותר בעסקי ענף הביטחון).

"כל הדברים הללו לכאורה ידועים וטריוויאליים, אבל אני רואה שהישראלים נופלים עליהם פעם אחר פעם, כאמור, בגלל תחושה שגויה שהם מכירים את התרבות ואת השפה. איש עסקים ישראלי שלא מבין את דקויות הפסיכולוגיה והמנטליות של עמיתו האמריקני, יתחיל את העסקה אבל מהר מאוד ימצא את עצמו נתקל בקיר מבלי להבין אפילו מה עצר אותו. האמריקנים לא יתעכבו 'לחנך' את איש העסקים הישראלי על כשליו, אלא פשוט יקומו וילכו".

עוד כתבות

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש