גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מותגי האופנה בבני-ברק: הנחות של עד 50% לעומת הקניון

ביקור בחנויות המוזלות של מותגי האופנה בבני-ברק, "מחסן היבואן" ו"מידות טובות", מגלה הנחות של 30%-50% על מותגים כמו ראלף לורן ולקוסט

מי שחוצה את הגבול הדמיוני שבין רמת-גן לבני-ברק יכול לחסוך לא מעט, במיוחד אם הוא חובב מותגי אופנה: חולצת פולו של לקוסט, שמחירה בוונדום ברמת-אביב 500 שקל, עולה בבני-ברק 300 שקל בלבד, ונעלי רוקפורט לגברים, שמחירן בחנות היבואן 900 שקל, עולות שם 450-500 שקל.

מבדיקת ההיצע בחנויות "מחסן היבואן" ו"מידות טובות" בבני-ברק עולות מספר מסקנות: ראשית, רוב הפריטים בחנויות מיועדים לגברים וכוללים בעיקר מכנסי ג'ינס, חולצות מכופרות, חולצות פולו וחולצות טי. ב"מחסן היבואן" יש מחלקת נשים זעירה יחסית, ובחנות "מידות טובות" אין ולו פריט אחד המיועד לנשים, אבל יש מחלקת נעליים של מותגים בהם רוקפורט, לקוסט ונייקי בהנחות שוות.

שנית, יש פריטים שאכן נמכרים בעשרות אחוזים פחות מאשר בחנויות היבואן הרשמי, ויש שהפערים מינוריים למדי. בשורה התחתונה, היצע החולצות המכופתרות וחולצות ה"פולו" המרכז כמה מותגים יחדיו הוא רחב ומשתלם לחובבי הסמל שעל החולצה (סוס, תנין או דגלון קטן).

משלוח חדש מגיע לעתים תכופות. באתר של "מחסן היבואן", tommy4less.co.il, ניתן להתעדכן לפי לוח המראות נחיתות עדכני (הטיסה הבאה תנחת ב-3.6, לכל המעוניינים). בנוסף, בכל יום שישי נערכת בחנות מכירה מיוחדת שבה שמים בראש המבצעים פריט אחד, למשל, ג'ינס ליוויס ב-200 שקל.

ובני-ברק לא לבד. ברחבי הארץ פזורות כמה חנויות המשווקות מותגים בינלאומיים, ביבוא מקביל או במתכונת עודפים, במחירים נמוכים משמעותית, כמו חנות שנפתחה לאחרונה בצומת שילת שבאזור מודיעין, מחסני מותגים בפתח-תקווה, SB בראשון-לציון ועוד.

המותגים הבולטים בחנויות אלה הם נאוטיקה, ראלף לורן, גאנט, טומי הילפיגר, קלווין קליין, נייקי, אברקומבי, ליווי'ס, דיזל ועוד.

ההנחות מגיעות לתל-אביב

הצלחתן של החנויות המוזלות לא נעלמת מהחנויות הממותגות ומהיבואנים הרשמיים, וכמו בכל ענף - התחרות פועלת לטובת הצרכן.

השוואת מחירים שביצענו עם המחירים ברמת-אביב גילתה ממצאים מפתיעים, משום שבחלק מהמותגים לא נמצאו הבדלים משמעותיים, בין היתר הודות להנחות סוף עונה מוקדמות: חולצות פולו חלקות של נאוטיקה נמכרות ב-150 שקל ב"מידות טובות" ובחנות נאוטיקה (סקאל) ברמת-אביב ב-175 שקל (במקום ב-250 שקל), אחרי 30% הנחה. חולצות פולו מפוספסות של נאוטיקה נמכרות ב-200 שקל ב"מחסן היבואן" וב-210 שקל בחנות נאוטיקה (30% הנחה מ-300 שקל).

גם במחיר של פריטי אברקומבי אנד פיץ' לעומת הסניף ברמת-אביב אין הבדלים של ממש: חולצת טי לגבר נמכרת ב"מחסן היבואן" ב-140-170 שקל, ובחנות הדגל ברמת-אביב ב-170 שקל, כאשר על חלק מהדגמים יש מבצע 1 1.

הנחות סוף עונה בשלב זה מעידות כי החנויות המוזלות מדירות שינה מעיני היבואנים הרשמיים. בסוף מאי למצוא 30% הנחה על פריטי נאוטיקה וראלף לורן, ואפילו 50% הנחה על כל קולקציית הנשים של ראלף לורן, אינו עניין של מה בכך.

בעיקר בגדי גברים

"מידות טובות", שברחוב הירדן בבני-ברק, החלה כחנות נעליים והפכה לפני 5 שנים לחנות למותגים בינלאומיים. החנות נחלקת לקולקציה מ-2012 המיובאת מאירופה ונמכרת במקביל לזו שבחנויות הרגילות, ולמחלקה האמריקאית שבה פריטים ביבוא מקביל שלא נמכרים בחנויות הרגילות.

ההבדל הוא גם בגזרות, כאשר האחרונות רחבות, גדולות וזולות יותר: חולצות פולו של טומי או של ראלף לורן מהמחלקה האמריקאית נמכרות ב-170 שקל ב-150 שקל (שתיים ב-300). במחלקת הקולקציה, חולצת פולו של טומי הילפיגר תעלה 220 שקל (חולצה חלקה) או 260 שקל (מפוספסת), במקום 330 שקל ו-370 שקל בהתאמה. חולצות מכופתרות של גאנט עולות שם 300 שקל (220 שקל מהפריטים האמריקאים).

מחלקת נעליים כוללת דגמים של רוקפורט ב-450-500 שקל, נייקי ב-30% הנחה ולקוסט ב-25% הנחה. נעלי ריצה של נייקי ב-420 שקל במקום ב-600 שקל, וסניקרס לקוסט ב-450 שקל אחרי הנחה.

תגי המחיר שעל הבגדים כוללים את המחיר המקורי, שלטענת המוכר משקף את המחיר הרשמי בחנויות, ממנו תוענק ההנחה: 35% על מוצרי נאוטיקה, 30% על מוצרי נייק גאנט או ראלף לורן, 20% הנחה על ג'ינסים של דיזל.

"מחסן היבואן" שברחוב הירקון בבני-ברק מציעה בגדי ים (מכנסי גלישה) ב-150 שקל של המותגים ראלף לורן ואברקומבי, מגוון חולצות מכופתרות ב-200 שקל, במסגרת 2 יחידות ב-400 שקל או במסגרת הטבת מועדון (קלווין קליין, DKNY, קנט קול, הוגו בוס ועוד), ג'ינס ליווי'ס בדגמים שונים ב-350 שקל, חולצות פולו של נאוטיקה או של ראלף לורן לנשים ב-200 שקל ועוד.

בעת ביקורנו, בבוקרו של יום חול, עשרות גברים מדדו ונברו בין הקולבים. השלטים הצהירו כי מדובר בפריטים מקוריים ולימדו כי לחברי המועדון הטבות ייחודיות. ההצטרפות היא חינמית, "בתמורה" למסירת פרטיכם שיובילו להודעות טקסט המעדכנות על מלאים חדשים או מכירות מיוחדות.

מוצרים מקוריים

אחת השאלות הראשונות שעולות היא אם הפריטים מקוריים או מזויפים. ב"מחסן היבואן" יש שילוט המצהיר כי מדובר במוצרים מקוריים בלבד, וב"מידות טובות" נציגי המכירות אינם מאפשרים להביע ספקות במקוריות המוצרים.

זאת ועוד - הסחורות, כך מצהירים בחנויות, הן העדכניות ביותר, קרי מקולקציית 2012. בחנויות אחרות המחיר הנמוך מנומק בכך שמדובר בעודפים משנים קודמות.

לדברי גורם בענף האופנה, לא הכול מקורי. "לעתים מדובר בזיופים איכותיים שרק מי שמגיע מהתחום יוכל להבחין שאינם מקוריים, וגם צרכנים חדי-עין לא יוכלו לדעת. אברקומבי, למשל, הוא מותג שלמעט בחנויות היבואן הרשמי, לרוב יהיה העתק".

איך מגיבים בענף?

העולם העסקי במגזר החרדי מתנהל אחרת, עד כדי כך שגם יבואנים רשמיים מעדיפים לעתים להפריד את חנויות המגזר מפעילותם השוטפת. כך, בעלי החנות "מידות טובות" הם זכייני המותג נייקי לחנויות המגזר ברחבי הארץ.

המחלוקות עם היבואנים הרשמיים והמחירים הטובים שהשיגו היבואנים המקבילים הובילו להסכמים נוספים, לפיהם סיפקו היבואנים הרשמיים בעצמם מוצרים לחנויות המוזלות בבני-ברק, בתנאי שאלה ישמרו על פרופיל נמוך (העדר פרסומים) ועל מכירה נקודתית בלבד.

מהפתקיות שעל חלק מהפריטים ב"מידות טובות" למדנו כי היבואן הוא לא אחר מאשר סקאל - היבואן הרשמי בישראל.

גם פריטי נייקי משווקים מהיבואן הרשמי, ופריטים אחרים הם ביבוא עצמי של "מידות טובות".

החנויות המוזלות לא מפרסמות את עצמן, הן נסמכות בעיקר על פרסום מפה לאוזן, שעובד לא רע: רוב הקונים בחנויות אינם חובשי כיפה, אלא חילונים שנוסעים לרחובות בני-ברק במקום לקניונים בתל-אביב.

הכול בזכות היבוא המקביל

מדוע ההבדלים במחיר? הנימוק פשוט: יבוא מקביל. בעוד שמרבית הפריטים הממותגים נמכרים במחירים גבוהים במרכזי קניות ובחנויות "רשמיות", אפיק של יבוא מקביל עושה דרכו לטריטוריית בני-ברק.

ל"גלובס" נודע כי היבואנים הרשמיים חיים בשלום עם היבואנים המקבילים, לאחר שאלה הסכימו לא לצאת מתחומי בני-ברק, שבה ממילא החוקים אחרים, ולא לצאת בקמפיינים.

גם היצרניות בחו"ל נלחמות נגד החנויות ביבוא מקביל. חברת טומי הילפיגר ארה"ב הגישה תביעה בסך 5 מיליון שקל נגד "מחסן היבואן", בטענה כי שם החנות עשוי להטעות כי מדובר ביבואן הרשמי של המותג.

מותגי האופנה בבני ברק

עוד כתבות

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

בורסת טוקיו / צילום: Associated Press, Eugene Hoshiko

עליות קלות באסיה. מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8%

היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות באירופה ובוול סטריט ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה ● מחיר הביטקוין עומד על 70.5 אלף דולר למטבע

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין