גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האם ראיין לוכטה ינשל את מייקל פלפס מהמלכות בבריכה האולימפית?

זריקת חביות בירה מעל הראש, הפיכת צמיגים במשקל 295 ק"ג, גרירת שרשראות במשקל 260 ק"ג ו-70 אלף מטרים במים בשבוע. "מה שהוא עושה זה לא שפוי", אומרים הקולגות של ראיין לוכטה, שמגיע ללונדון לאולימפיאדה

אפשר לכנות את המשחקים האולימפיים "16 ימים של תהילה", כמו שבאד גרינספן עשה בסדרת הסרטים הדוקומנטריים הידועה שלו, אבל חשוב לזכור שיש היררכיה מאוד ברורה בגישה לתהילה במשחקים: לפני כולם, ובמרחק עצום, עומדות תחרויות האתלטיקה והשחייה. השחייה והאתלטיקה משמשות כעוגנים של הלו"ז האולימפי (השחייה בשבעת הימים שאחרי טקס הפתיחה, האתלטיקה בתשעת הימים הנותרים), מושכות יותר צופים מכל ענף אחר (כל המשדרים של רשת NBC ממשחקי בייג'ין 2008 שעברו את סף שלושים מיליון צופים בארצות הברית היו בערבים שבהם שודרה שחייה), ובעיקר אחראיות לספק את אותם רגעים אולימפיים שאין דומים להם - כלומר את הסיפורים של המשחקים.

לסיפורים של המשחקים האולימפיים אין חוקים. הם יכולים להגיע משום מקום (אבבה בקלה האתיופי רץ יחף ומנצח את המרתון במשחקי רומא 1960, אוסיין בולט מתניע מחדש את הדיון על קצה גבול היכולת האנושית בבייג'ין 2008), ובאותה מידה הם יכולים להיות נקודת השיא של נרטיב שנבנה במשך תקופה (קרל לואיס משחזר את ההישג של ג'סי אוונס עם ארבע מדליות זהב בלוס אנג'לס 1984, מייקל פלפס שובר את השיא של מרק ספיץ עם שמונה מדליות זהב בבייג'ין 2008).

במקרה של משחקי לונדון 2012, שייפתחו הערב, הנרטיב המרכזי של תחרויות השחייה נבנה במשך שלוש שנים. ולמרות התפקיד החשוב שפלפס בן ה-27 משחק בו, בכלל לא בטוח שהוא הכוכב הראשי. שמו של האיש שמערער על מעמדו של פלפס בבריכה ומחוץ לבריכה הוא ראיין לוכטה.

לוכטה, שיחגוג יום הולדת 28 במהלך המשחקים (ב-3 באוגוסט), רחוק מלהיות אלמוני: יש לו שש מדליות אולימפיות, כולל שלוש מזהב; הוא שיאן העולם במאתיים מטרים מעורב אישי ושיאן העולם לשעבר במאתיים גב; ובין 2004 ל-2010 הוא היה פחות או יותר היחיד שנתן לפלפס תחרות אמיתית באליפויות הגדולות. מאז 2010, ויש בעולם השחייה קונצנזוס, שכולל את מאמנו של פלפס בוב באומן, על הקביעה הזו, לוכטה הוא השחיין הטוב בעולם. ואף רגע לא המחיש את הסטטוס החדש שלו יותר מגמר המאתיים מטרים חופשי באליפות העולם בשנחאי, סין, לפני שנה.

מאתיים חופשי הוא אמנם לא המשחה הכי חזק של פלפס, שמתמחה במעורב אישי ובפרפר, אבל גם לא של לוכטה, שמצטיין יותר במעורב אישי ובגב. בגמר בשנחאי לוכטה שילב להילוך שלפלפס פשוט לא היה אחרי מאה המטרים הראשונים, וניצח בפער מספיק גדול (35 מאיות) כדי להבהיר שלא מדובר באירוע חריג.

כמה שניות אחרי הנגיעה בקיר לוכטה צף לכיוון פלפס כדי לקבל את ברכתו, כמו בסצנה מ"הסנדק", ופלפס מוציא את יד ימין מהמים כדי לברך את לוכטה ומיד מביט למעלה על לוח התוצאות במבט, שאם מקליקים על Pause כדי להקפיא אותו, נראה בעיקר מבולבל, ואז מחלץ את ידו מידו של לוכטה ומעביר אותה על שיערו כמו שעושים אנשים במבוכה. יומיים אחר כך לוכטה השאיר את פלפס מאחור גם בגמר המאתיים מעורב אישי, שבר את שיא העולם (שהוא קבע שנתיים קודם) במשחה, ומיתג את עצמו כמנצח הגדול של אליפות העולם.

לוכטה סיים את אליפות העולם בשנחאי עם חמש מדליות מזהב (ארבע אינדיבידואליות) ואחת מארד; הופעה פלפסית לכל דבר, שלא רק סימנה את היריבות ביניהם ככותרת ראשית במשחקי לונדון, אלא גם שכנעה את התקשורת ואת המפרסמים האמריקאים שלוכטה טוב לעסקים לפחות כמו פלפס, אם לא יותר. כמותג, אמר בוב דורפמן, מנהל הקריאיטיב בסוכנות הפרסום בייקר סטריט, יש מעט מאוד ספורטאים שיכולים למשוך אנשים כמו לוכטה, כי "הוא גם נראה כל-כך טוב וגם יש לו פוטנציאל לזכות בזהב. אם הוא לא יכול לנצח את פלפס בשום דבר אחר, הוא יכול לנצח אותו בקטגוריה הזו".

האמת היא שלוכטה כבר ניצח את פלפס, וכל ספורטאי אולימפי אחר לצורך העניין, בקטגוריה הזו: ביוני הוא הפך לגבר הרביעי בלבד שמופיע על שער מגזין האופנה ווג (קדמו לו ריצ'רד גיר, ג'ורג' קלוני ולברון ג'יימס), בתמונה עם שוערת נבחרת ארצות הברית בכדורגל הופ סולו ועם הטניסאית סרינה וויליאמס שצילמה אנני ליבוביץ'; טוני הילפיגר וראלף לורן מלבישים אותו לאירועים; סוכנות הדוגמנות פורד מודלס החתימה אותו; המגזין Men's Health הכריז עליו כבעל הגוף הגברי הטוב באמריקה; והניו יורק טיימס הקדיש לו פרופיל במדור האופנה תחת הכותרת "הדרך להיות סמל סקס אולימפי".

עכשיו השאלה היחידה היא אם ריאן לוכטה יצא מלונדון רק כסמל סקס, או גם כאייקון ספורט שעשה משהו שעד לא מזמן נשמע כמו מדע בדיוני: להתעלות, במשחקים האולימפיים, על גדול הספורטאים האולימפיים בכל הזמנים, מייקל פלפס.

קרב מלכים

פלפס ולוכטה יתחרו זה בזה בלונדון בשני המשחים הכי קשים בלו"ז האולימפי: 400 מעורב אישי ומאתיים מעורב אישי. במבחנים האולימפיים של ארצות הברית, שהתקיימו לפני חודש באומהה, נברסקה, לוכטה ניצח את פלפס ב-400 מעורב, והפסיד לו בתשע מאיות השנייה במאתיים מעורב אחרי מירוץ אדיר. גמר המאתיים מעורב התחיל רק 25 דקות אחרי שלוכטה ניצח בגמר המאתיים גב, משחה שגובה מס רציני מהגוף בגלל ההסתמכות הרבה על הרגליים. אבל הערב של לוכטה לא הסתיים שם.

15 דקות אחרי ההפסד לפלפס הוא קבע את הזמן השישי בטיבו בחצי גמר המאה פרפר, משחה שהוא נרשם אליו בעיקר כניסוי (בגמר הוא סיים שלישי), והשלים הישג מטורף: שלושה מירוצים ברמה עולמית בתוך 53 דקות. היחיד שאי-פעם עמד במאמץ דומה לזה היה פלפס, במבחנים האמריקאיים למשחקי אתונה 2004.

לוכטה מסוגל למאמץ העל אנושי הזה כי משטר האימונים שהוא אימץ לקראת משחקי לונדון אחראי למוניטין היחסית חדש שלו לא פחות, ואולי יותר, מהמדליות ומהשיאים. "מה שהוא עושה זה לא שפוי", אמר הספרינטר קולן ג'ונס, שיתחרה בלונדון בחמישים ובמאה מטרים חופשי. "אני יכול להתחייב שבשנתיים האחרונות אף אחד בשחייה לא התאמן יותר קשה מהילד הזה. הוא פשוט אוהב כאב".

הכאב של לוכטה מתחיל בהשכמה ב-5:30 בכל בוקר. שלושה ימים בשבוע הוא בבריכה גם בבוקר (8:30-6:00) וגם אחר הצהריים (17:30-14:00); בארבעת הימים האחרים משלימים את אימוני השחייה, שמסתכמים בשבעים אלף מטרים בשבוע, בהרמת משקולות ו/או באימוני כוח במשך תשעים דקות עם מאמן הכוח מאט דלאנסי, לשעבר מתחרה בתחרות האיש החזק בעולם. הרוטינה של לוכטה באימונים האלה כוללת זריקת חביות בירה מעל הראש, הפיכת צמיגים במשקל 295 קילוגרמים וגרירת שרשראות במשקל 260 קילוגרמים למרחק עשרים מטרים (מומלץ לסרוק את הברקוד המצורף מימין ולקבל הצצה לתוכנית האימונים).

"עבדתי עם כמה אתלטים קשוחים", אמר דלאנסי. "אף אחד לא יותר קשוח מראיין, הוא לא מפחד להקיא". פחד הוא רגש שרוב הזמן נעדר מהחיים של לוכטה - גם על היבשה וגם במים. "במים מדובר ביתרון מובהק כי ראיין הוא לוקח סיכונים", הסביר גרג טרוי, המאמן של לוכטה בעשר השנים האחרונות, והשנה גם מאמן הגברים בנבחרת האולימפית של ארצות הברית. "הוא לא מפחד לשחות עם הטובים ביותר. הוא לא מפחד לשחות בכמה משחים שונים. במירוץ הוא לא מפחד להתחיל מהר או לחכות ולראות אם הוא יכול להשיג את כולם בסוף. כמתחרה מולו, אתה אף פעם לא יודע מה הוא הולך לעשות". הבעיה של טרוי מתחילה כשלוכטה יוצא מהמים, היות שגם על היבשה אי-אפשר לנחש אף פעם מה לוכטה הולך לעשות.

ההבנה הזאת היכתה בטרוי, שהמשרה העיקרית שלו היא המאמן הראשי של תוכנית השחייה באוניברסיטת פלורידה, עוד כשהוא הגיע לראות את לוכטה מתחרה באליפות פלורידה לתיכונים ב-2001. כמה דקות לפני גמר ה-500 מטרים חופשי, טרוי וסטיב לוכטה, אביו של ראיין, מצאו את השחיין הצעיר באולם הסמוך לבריכה, זורק לסל בחליפת השחייה שלו. "אמרתי, 'ראיין, מה לעזאזל אתה עושה? אתה שוחה במשחה הבא!", סיפר אביו. "הוא אומר, 'עוד זריקה אחת, אבא'. הוא קולע, אומר 'Yeah!', לוקח את הכובע ואת משקפי השחייה ורץ מחוץ לאולם. גרג מסתכל עליי, כאילו, נראה לך שאני מגייס את הילד הזה?".

אחרי שלוכטה ניצח את המירוץ בהפרש של למעלה מעשר שניות, המילים הראשונות שיצאו לטרוי מהפה היו "אני רוצה אותו".

לא מוותר על האקסטרים

טרוי רצה את לוכטה אפילו, ואולי מפני, שמדובר בחיה נדירה: נפש חופשייה בספורט שמקדש מסגרות נוקשות. לוכטה גדל באפסטייט ניו יורק (רוצ'סטר), ילד סנדוויץ' בין שתי אחיות גדולות ושני אחים קטנים. אביו, סטיב, היה שחיין מעולה ברמת המכללות שנעשה מאמן שחייה והעביר את משפחת לוכטה לפלורידה בגלל הצעת עבודה כשראיין היה בן 11. בפלורידה, הש*משית תמיד, ראיין אמנם המשיך להתקדם כשחיין: עד גיל 12 הספיקה איל*נה, אמו הקובנית שגם לה יש רקע בשחייה, ללמד אותו את כל הסגנונות וללטש את התנועות שלו כמעט לרמת השלמות; מגיל 12 ועד סוף התיכון הוא התאמן תחת אביו, אבל אז גם גילה את הגלישה (במים שורצי כרישים), ואת הסקייטבורד, ואת הכדורסל, ואת הברייקדנסינג, ובעיקר גילה שיש עולם שלם מחוץ לבריכה ושאין לו בעיה לשלם מחיר כדי להיות חלק ממנו.

המחיר שלוכטה שילם על ההחלטה לחיות בעולם האקסטרים הגיע בצורת פציעות, לרוב מוזרות. במהלך הקריירה שלו לוכטה הספיק להיפצע בגלל נפילה מעץ; לשבור רגל בעקבות תאונה עם הקטנוע שלו (שישה שבועות לפני אליפות העולם במלבורן ב-2007. הוא עדיין שחה את כל המשחים שלו, קבע שיא עולם במאתיים מטרים גב וזכה בחמש מדליות); לנקוע את הקרסול ממשחק עם הדוברמן שלו, קרטר, לפני המשחקים האולימפיים בבייג'ין; לקרוע את המיניסקוס בגלל ברייקדנסינג (ניסה לחקות בסלון רקדנים שראה ב-MTV לפני אליפות ארצות הברית בבריכות קצרות ב-2009); ושוב להיפצע בתאונה עם הקטנוע, חודש לפני אליפות העולם ב-2011.

הפציעות האלה אולי לא באמת האטו את הקריירה של לוכטה, אבל היה דרוש שינוי כדי להזניק אותה לנקודה שבה היא נמצאת היום. השינוי הגיע משני מקורות. הראשון היה הקרע במיניסקוס ב-2009, שכתוצאה ממנו לוכטה ישב בבית והשמין (גובהו 1.88 מטרים על 84 קילוגרמים של שרירים, שיכולים בקלות להפוך לשומן מחוסר פעילות). לוכטה, שעד אז טחן פאסט פוד בלי לחשוב פעמיים (באולימפיאדת בייג'ין הוא אכל מקדונלדס "בארוחות בוקר, צהריים וערב", בעיקר מחשש מווירוסים במזון המקומי), התחיל לאכול בשרים יותר רזים ולשלב גם ירקות ופירות בתפריט שלו, שבתקופות אימונים מורכב מחמש ארוחות ומ-12 אלף קלוריות ביום. כשחזר לפעילות לוכטה שם לב שהוא מצליח לחבר "יותר משני אימונים טובים ברציפות. יש לי שבוע שבו האימונים הם בלתי ייאמנו, ואני חושב שזה בזכות הדיאטה".

המקור השני לשינוי, הקטליזטור של משטר האימונים שהוא נכנס אליו, היה "מה שפלפס עשה ב-2008", אמר לוכטה, "ומה שהוא מסוגל לעשות. זה דוחף אותי בכל יום באימון כי ככה בדיוק אני רוצה להיות. אני רוצה לנצח אותו". ללוכטה ולפלפס יש מערכת יחסים טובה, שמבוססת על סוג של אחוות גברי אלפא. בכל תחרות גדולה מאז 2008, בסוף כל יום, לוכטה, פלפס ושחיינים נוספים מהנבחרת האמריקאית יושבים לשחק קלפים. יש רק חוק אחד מסביב לשולחן: לא מדברים על שחייה. "זה כמו 'מועדון קרב'", אמר קולן ג'ונס, השותף לחדר של לוכטה באליפויות הגדולות. "אתה פשוט לא עושה את זה. ברור שיש איבה. הם ספורטאים היפר-תחרותיים. אבל הם תמיד היו מסוגלים לשים את זה בצד מחוץ לבריכה".

היכולת של לוכטה לצאת מהבריכה ולשים בצד לא רק את היריבות עם פלפס, אלא את כל הלחץ והקשיים והכאב ואת התסכול שמתלווים להכנות לאירוע כמו המשחקים האולימפיים, היא לא פחות מפנומנלית. לוכטה עדיין גולש, עדיין נוסע על סקייטבורד ועושה טריקים. "אני קופץ ממדרגות", הוא מעיד, "אני משחק כדורסל כל הזמן. אני עדיין חסר זהירות. אני לא הולך לשנות את מי שאני. אם המאמן טרוי היה יכול, הוא היה שם אותי בבועה ומשאיר אותי שם, אבל הוא יודע שאני צריך להיות עצמי, אחרת לא הייתי האתלט שאני היום".

הפעם היחידה שבה טרוי הטיל וטו הייתה כשלוכטה רצה לנסות סקיידייבינג בהוואי בסתיו 2010. "ביקשנו ממנו לא לעשות דברים", אמר טרוי, "אבל הוא חייב לחיות את החיים שלו. אני פשוט חושב שהוא נהיה קצת יותר מודע לדברים האלה ועשה בחירות יותר טובות".

כוכב רוק ואייקון אופנה

הבחירות של לוכטה יכולות להשפיע לפחות על 93 מיליון אמריקאים ששוחים באופן קבוע ומוציאים 1.4 מיליארד דולרים על ציוד שחייה בכל שנה. לכן בספידו, הספונסר הראשי של לוכטה מאז 2006, החליטו לתת לו להפוך את האובססיה שלו לסניקרס (יש לו יותר מ-130 זוגות בבית) לסוג של מקצוע: ב-2010 לוכטה עיצב לחברה קולקציית נעליים שקיבלה חשיפה רצינית בעיקר בגלל נעליים ירוקות מעוטרות באבני חן, עם שרוכים מסאטן, שהוא נעל בכל אחת מחמש הפעמים שבהן הוא עלה על הפודיום באליפות ארצות הברית באירוויין, קליפורניה.

"הוא רצה ירוק, הוא רצה מנצנץ", אמרה קייטי מאלון, מנהלת השיווק של ספידו. "הוא אוהב לתת הצהרה כשהוא הולך על שפת הבריכה. בתוך החברה אנחנו תמיד מתייחסים אליו ככוכב הרוק של קהילת השחייה. אם מישהו זז שמאלה, הוא זז ימינה. הוא רוצה לבלוט".

לוכטה בלט, ולא רק בגלל התוצאות שלו בבריכה, גם במבחנים האולימפיים לפני חודש באומהה: הוא נעל סניקרס של אדידס, שהוא עזר לעצב, בצבעי הדגל האמריקאי, כשהפעם הטוויסט היו כנפיים, במעין הומאז' לסנדלים של האל היווני הרמס.

היעד הבא של לוכטה, שכבר התחרה בעבר בבגד ים ורוד, הוא לעצב בגדים, בעיקר כי הוא "רוצה להיות שונה, ואופנה נותנת לי את הפתח לעשות את זה". ספידו, שמוכרת את הסניקרס הירוקים של לוכטה ב-25 דולרים, תיתן לו את ההזדמנות הראשונה שלו גם בעולם הטקסטיל; הוא כבר עובד על קו הלבשה משלו בחברה, שקיבל את השם Rocker. בינתיים תדמית הרוקר של לוכטה (הוא בכלל מעדיף היפ-הופ) מכניסה לו 2.3 מיליון דולרים בשנה, שרובם מגיעים מחוזי חסות עם גייטורייד, ניסאן, ג'ילט, ראלף לורן, AT&T ועם ענקית הביטוח Mutual of Omaha, פלוס ההכנסות מסרט ההדרכה לכושר גופני (Lochte HardCore) שהוא הוציא השנה.

הופעה מוצלחת בלונדון תפעיל את סעיפי הבונוסים שיש ללוכטה בחוזים עם ספידו ועם גייטורייד, ויכולה להקפיץ את ההכנסות שלו ליותר מ-3 מיליון דולרים ב-2012. זה אמנם עדיין לא ברמה של פלפס, שמכניס 5.25 מיליון דולרים בשנה, אבל האופק המסחרי של לוכטה נראה הרבה יותר מבטיח, היות שבניגוד לפלפס, שמתחייב בכל הזדמנות אפשרית שיפרוש אחרי אולימפיאדת לונדון, לוכטה כבר מסתכל לעבר ריו דה ז'נרו 2016. "אני יותר משמח על כל הזדמנות שיש לי להתחרות נגד הטובים ביותר בעולם", אמר לוכטה. "אני בהחלט רוצה להיות במשחקי 2016. אחרי 2016, אם אני עדיין אהנה בספורט, אני בהחלט אמשיך עד 2020. אם כי אני אהיה ממש זקן".

עוד כתבות

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות; אנבידיה צללה בכ-3%

הנאסד"ק עלה ב-0.5% ● מדד דאקס עלה ב-0.5%, הקאק ירד ב-0.3% ● גולדמן סאקס: לשוק המניות בארה"ב יש אפסייד מוגבל ● נובוקיור וסייברוואן מזנקות בטרום מסחר ● ערב הפסחא, מחירי הקקאו בשיא כל הזמנים, מה זה אומר לגבי יצרניות הממתקים הגדולות ומחירי השוקולד?

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

שופט בית המשפט העליון חאלד כבוב / צילום: שלומי יוסף

נציב התלונות על השופטים מצא תלונה נגד השופט חאלד כבוב כמוצדקת

בשנת 2019 השופט חאלד כבוב נתן שתי החלטות, במסגרת בקשות לצווים במעמד צד אחד, הקשורות לתיק בו ארבעת ילדיו היו מעורבים בעקיפין ● הנציב אורי שהם ציין כי תמוה שכבוב לא ידע על הדבר, שכן שמותיהם הופיעו בחלק מנספחי התיק, אך כבוב טען כי הנתונים נמצאו בשולי הנספחים, שכללו 200 עמודים

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מהצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

עובדים שהוצאו לחל"ת בענף התיירות עומדים להישאר ללא דמי אבטלה

במשרד האוצר הניחו שאין צורך בקביעת מודל חל"ת ארוך־טווח וסברו כי המלחמה תסתיים לפני שהעובדים ימצו את ימי האבטלה והחופשה שצברו ● כעת, עסקים רבים טרם התאוששו, כשהמצוקה הגדולה היא בענף התיירות

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

החברה שביטלה עסקת רכישת דירות ב־97 מיליון שקל והשיא של רפאל

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: רפאל מסכמת שנה עם שיא בהכנסות ובצבר ההזמנות, הרווח של מיטרוניקס בירידה ומשק אנרגיה עברה לרווח של 1.6 מיליון שקל בזכות פרויקט יכיני, אזורים Living ביטלה רכישת 48 דירות בפרויקט בבני ברק וחברת הביטוח איילון עברה לרווח ● מדור חדש

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

הבית הלבן בהודעה רשמית אחרי קרב הגרסאות: נתניהו אישר שתצא משלחת לוושינגטון

דובר צה"ל: ""במסגרת האימונים יתורגלו תקיפות מאסיביות וארוכות טווח" • גבר בן 38 נהרג מפגיעת רקטה במפעל בקריית שמונה, כמה נוספים נפצעו קל • נתניהו לסנטור ריק סקוט: "החלטת ארה"ב עודדה את חמאס. שלא יסמכו על הלחץ הזה - זה לא יעבוד"  • עדכונים שוטפים

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

עידן וולס, מנכ''ל קבוצת דלק / צילום: רון קדמי

העסקה שתגדיל את פוטנציאל הנפט של קבוצת דלק ב-100 מיליון חביות

הקבוצה סיימה את שנת 2023 עם הכנסות של 12.3 מיליארד שקל, צמיחה של 2.8% אבל הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ירד ב-60% ● החברה הבת איתקה צפויה להתמזג עם חברת נפט הפועלת בים הצפוני ● התגמולים לשלושת בכירי קבוצת דלק הסתכמו ב-2023 בעלות מצרפית של כמעט 50 מיליון שקל

נילי גולדפיין, ג'ודי (יהודית) אפרימי, ולימור שאקו בכנס משאבי האנוש / צילום: רמי זרנגר

הכלים שכל מנהל משאבי אנוש צריך לאמץ בעקבות המלחמה

הטראומה הקולקטיבית הציבה אתגרים חדשים בפני עולם העבודה הישראלי, בהיקפים עצומים ● הפתרונות להתמודדות עמדו בלב כנס שערכה השבוע ישראכרט לסמנכ"לי משאבי אנוש ● ישראל מתגייסת

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

גל בר-דעה, מנכ''ל וואן זירו / צילום: איל יצהר

הבנק הדיגיטלי כבר שרף כ-800 מיליון שקל; המנכ"ל: "המשקיעים ימשיכו לתמוך"

לוואן זירו כבר יש כ-100 אלף לקוחות והמנכ"ל גל בר דעה מעריך כי "נהפוך לרווחיים כשנגיע ל-200 אלף לקוחות" ● את 2023 סיים הבנק של אמנון שעשוע עם הפסד של 357 מיליון שקל, אך בר דעה אופטימי:  "ההכנסה מלקוח יותר גבוהה ממה שחשבנו. אם נמשיך כך ונגביר פעילות אנחנו על דרך המלך"

ארגון הטרור שהצטרף לחזית נגד ישראל, והדרישה של גרמניה מאזרחים חדשים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארגון הטרור הסוני "הקבוצה האסלאמית" מצטרף לחיזבאללה בשל המלחמה בעזה, הקואליציה נגד החות'ים לא עומדת במשימה ובגרמניה דורשים מאזרחים חדשים לענות על שאלות על ישראל ● כותרות העיתונים בעולם 

שר האנרגיה אלי כהן (משמאל) בפגישה עם שר האנרגיה של קפריסין ג'ורג' פפנסטאסיו / צילום: שלומי אמסלם, לע''מ

מתעלמת מטורקיה: ישראל מקדמת את חיבור רשת החשמל עם קפריסין ויוון

בפגישה עם שר האנרגיה של קפריסין, ג'ורג' פפנסטאסיו, דן שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן בנוגע לשיתוף פעולה בתחום האנרגיה ● השניים סיכמו כי פרויקט הכבל החשמלי התת-ימי שיחבר את רשת החשמל של ישראל לקפריסין וממנה ליוון, ואל רשת החשמל האירופית, יקודם בעדיפות גבוהה

עובדי חברת הביומד גמידה סל / צילום: איל יצהר

חברת הביומד גמידה סל תהפוך לפרטית ותפטר 25% מהעובדים

קרן הייברידג' משתלטת על גמידה סל באמצעות המרת אג"ח ותהפוך אותה לחברה פרטית ● מנכ"ל החברה אבי ג'נקינס: "החיפוש שלנו אחר חלופה אסטרטגית לא הניב תוצאות" ● המניה צונחת ביותר מ-80%

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים תפסה מסמכים של שני עורכי דין וחטפה ביקורת חריפה משופטי העליון

במסגרת חקירה קיבל פקיד שומה חקירות מבית משפט השלום צו חיפוש במשרד של שני עו"ד ● השניים טענו שהמסמכים נתפסו על ידי צו של בית משפט השלום בהליך פלילי, אבל רשות המסים העבירה את הערעור שלהם לביהמ"ש המחוזי בהליכים אזרחיים ● ביהמ"ש העליון פסק כי רשות המסים לא יכולה לזגזג בין הליך פלילי לאזרחי

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023