לכתבה הקודמתטעים להכיר: זה הזמן להכיר מבחר יקבי בוטיק שהוכיחו את עצמם לכתבה הבאהמה תשתו בחג? עשרת היינות המומלצים של היקבים הגדולים

נושאים הקשורים לכתבה

לאן כדאי לנסוע בחג? יש לנו שתי המלצות - פריז או סנט פטרסבורג

עם קצת מזל, תגיעו לפריז באביב, אז כל המסעדות פתוחות או לפחות המסעדה המצוינת Comptoir ■ בסנט פטרסבורג תוכלו לבקר במסעדה החביבה על פוטין ובמוזיאון הוודקה המשעשע

20/03/2013, 14:47

פריז למביני לסת

מסעדה שמציעה אוכל מופתי, ושוק בלתי תיירותי בעליל

אני יודע מה עשיתי בקיץ האחרון. הייתי בפריז. אתם, עם קצת מזל, תעשו את זה באביב. ואז יהיו בפריז גם צרפתים, לא רק תיירים יפנים.

והמסעדות יהיו פתוחות, כולן. או לפחות המסעדה המצוינת Comptoir, שבניגוד לרוב המסעדות שביקרתי בהן, בארץ ובעולם, לכאן אני רוצה לחזור. ואתם יודעים מה, אני גם אעשה זאת. טרין כבד אווז עם ארטישוק היה לא פחות ממופתי.

סטייק ברוטב יין היה קלאסי ומצוין, וכך גם הפירה עם ציר הבקר שלידו. עוד: פילה טונה עם ירקות אביביים, צלעות טלה עם שעועית, רגל חזיר ממולאת בעצמה ומטוגנת "פנה", עם עוד קצת פירה. למות.

קינחנו ב-Perle du Japon - הפנינה של יפן, טפיוקה. הטפיוקה בושלה בחלב ובשמנת מתוקה והוגשה עם ריבת רברבר. קינוח נהדר.

הקינוח השני היה זה שבגללו ארצה לחזור לכאן - ג'לי, תפוח, אגס, מלפפון, סלרי, חלב פרה מבושל. ככל שזה נשמע מופרך, מדובר בלא פחות מאחד הקינוחים הטובים שאכלתי בימי חיי. החזקנו ידיים ונזכרנו למה אנחנו אוהבים. את פריז. ואת החיים.

:Le Comptoir du Relais carrefour de l'Odeon 9 paris, הרובע ה-6 Metro Odeon

שוק אליגרה: פורנו קולינרי

חוץ ממסעדות, מלאה פריז כידוע בלא מעט שוקי אוכל. תיירים ממוצעים רצים בכל פעם מחדש לשוק מופטאר הנהדר, על שלל ברי היין הקטנים שלו והדוכנים המתפקעים מכל טוב. האמת היא שגם אני, טמבל כבר אמרנו, הייתי רץ לשם שוב, אלמלא גרנו לא ממש קרוב ולך תסחוב את הילדים, שלי לפחות, למשהו שאינו אקווריום או מוזיאון טבע. מקסימום פומפידו או לובר.

התמזל מזלנו ושני מטרים מהדירה הנהדרת ששכרנו, הסתתר לו שוק הרבה פחות מוכר ותיירותי.

שוק ד'אליגרה - Marche d' Aligre, הוא אחד משוקי האוכל הכי ותיקים בפריז, אם לא הוותיק שבהם. מ-1779 (!!!) מוכרים כאן, בשוק המקורה ואחר-כך גם ברחוב הצמוד לו, גבינות, נקניקים, מיני פטה וטרין, דגים ופירות ים טריים, ירקות, פירות, יין ובעצם מה לא. כל מה שצרפתי או תייר עם דירה צריך כדי להעביר חופשה, או חיים מושלמים. שום דבר כאן לא מריח מתיירים, אפילו באוגוסט.

המוכרים בבסטות ברחוב עצמו מדברים כולם ערבית, וגם צועקים בדיוק כמו אצלנו. רק הסחורה לא דומה. פירות יער, עגבניות אורגניות, שעועית ירוקה קטנטנה, בצל ירוק ענק ונהדר, פטריות מגוונות, אפילו מלפפונים - שאינם מימיות ענק, כבר יש כאן. בשוק המקורה מדברים עדיין פראנסווית, ומציעים את החומר הפורנוגרפי הקשה: ז'מבון, סוסיסון, פטה וקורנישון. את רוב ארוחותינו בשבוע שבילינו כאן אכלנו בדירה כשאנחנו מבשלים בצוותא, בני הבכור ואני, את מה שקנינו חמש דקות קודם לכן בשוק. אל תוותרו על הברון האדום, בר היין השכן. אח, פריז, פריז, לו רק היית בפתח תקווה.

:Marche d'Aligre Place Aligre 3, הרובע ה-12 Ledru Rollin Metro marchedaligre.free.fr

לנינגרד, אהובתי

ביקור במסעדה החביבה על פוטין ובמוזיאון הוודקה המשעשע

אנחנו יושבים אחד מול השני במסעדה בסנט פטרסבורג, בירתה ההיסטורית והמעטירה של רוסיה של פעם, זו שחוזרת עכשיו ובגדול.

היום נאכל במסעדה שפוטין אוכל בה, אמר לי המארח המקומי בצהרי היום השני, אחרי שאנחנו גומרים לבקר בארמון הקיץ של יקטרינה הראשונה מחוץ לעיר. אנחנו נוסעים עוד קצת הלאה לכפר השכן ושם, בתוך השלג והקרח, מתגלה צריף עץ ענק ומלוקק. מלצרים ברובשקות משי אדומות, כמו אלו שלבשתי גם אני פעם, כשהתחפשתי לקוזאק בגיל שמונה, מזיעים פנים ללקוחות שמאכלסים את שולחנות העץ. פוחלץ דוב מחזיק מגש וודקה ומזכיר לך שאתה ברוסיה. הזמנו קנקן של וודקה משובחת מבית רוסקי סטנדרט, קצת בשר קר, עגבניות ומלפפונים כבושים, ממרח גבינה עם חמוציות, בורשט עם שמנת מתוקה, פילמני גבינה עם הרבה שמיר.

אין ספק, מסעדת פודבוירה היא סוג של דיסנילנד של אוכל רוסי. מצד שני, אם אינכם רוסים או כאלו שהיו פעם רוסים, ואני עונה להגדרה הזו, הרי שגם אתם, כמוני, תיירים כאן. ובתור שכאלה תיהנו מאוד. אחרי הכול, מה שטוב לפוטין, טוב גם לי.

Podvorye: 16 Filtrovskoe Shosse, סנט פטרסבורג, רוסיה, 0078-124668544

תולדות הוודקה על רגל אחת

בערב כבר לא משחקים יותר בפוטין. או שכן. מארחיי, הפעם גם המקומיים, לוקחים אותי למקום העונה לשם המחייב והמרתק - "מוזיאון הוודקה". כשאנחנו נכנסים לחלל הגדול והחמים, הישר מאוויר הערב הקפוא, מתברר שזה אכן סוג של מוזיאון, גם אם בעצם מדובר במסעדה. לא פחות משני חדרים גדולים מוקדשים לאוסף ענק של אלפי פריטי ממוביליה מתולדות הוודקה במולדתה, מאות תוויות ישנות וחדשות, בקבוקים, פקקים, בובות שעווה של מנדלייב ורספוטין, אקדחים, קסדות, תמונות של מנהיגי ברית המועצות של פעם לדורותיהם, רובם עם כוס וודקה ביד, וחלקם בגילופין ברורים למדי אפילו בתמונות הישנות (ילצין, כמובן).

אנחנו אוכלים צ'יקן קייב עם פירה והמון חמאה, סלמון כבוש, חביתיות כוסמת עבות וגסות עם חמאה ועוד קצת חביתיות מתוקות לקינוח. אולי היה עוד משהו, לך תזכור עם כל הוודקה הזו. נדמה לי שהיה קצת יותר טעים מאשר במסעדה של פוטין אבל לא בהרבה. יכול להיות שזה האוכל הרוסי. אני מסרב להאמין. אכלתי במסעדות רוסיות טובות מאלו, טובות בכלל בלי שום השוואות, אפילו בקריית חיים. אולי זה מה שמגיע לתיירים. לא קל להסתדר לבד בסנט פטרסבורג ובטח לא למי שבא לשלושה ימים, לא מדבר רוסית והוא פרנואיד מושלם, כמוני. אבל שוב, מי אני שאתלונן. החלל המיושן והסימפטי, הוודקה ובעיקר חדרי ה"מוזיאון" עושים את העבודה. אם אתם בסנט פטרסבורג, אל תוותרו על זה.

:Vodka Museum Konnogvardeysky blvd 4 St. Petersboutg 0078-125706422 vodkamuseum.su

גלובס לחודש היכרות – כל הכתבות, המאמרים וטורי הדעה אצלך מדי ערב >>
 
גלריה