כשאוכל וכפר נפגשים: הפסטיבלים הקולינריים רק הולכים ומשתבחים

עם השנים קמו לפסטיבל האוכל הכפרי שבמטה יהודה, חקיינים ותואמים, והארץ מלאה פסטיבלים קולינריים ■ מסע בעקבות האוכל הכפרי

פברואר מביא איתו מדי שנה שפע פסטיבלים, ואחד המוצלחים שבהם הוא פסטיבל האוכל הכפרי שבמטה יהודה, החוגג השנה בר מצווה. משנה לשנה נוספים לו בשלנים ומיזמים, והוא משתבח ומשתדרג. כשהוא נולד, הוא היה יחיד במינו, אבל עם השנים קמו לו חקיינים ותואמים, והארץ מלאה פסטיבלים קולינריים.

השנה קפצתי לביקור מקדים, שחלקו התמקד באזור פחות מוכר לאורך כביש 375. המסלול מתחיל בצומת האלה, מטפס לכיוון צפון מזרח, והוא מנוקד ביישובים כפריים פסטורליים. מושב נווה מיכאל נמצא בלב עמק האלה, ממזרח לתחנת הלוויינים - הסמל המסחרי של האזור. ורד ודוד סנדרוסי קיבלו אותנו במאור פנים בחצר נעימה שבנו בעצמם. גולת הכותרת בחצר היא תנור ה"פרנה" הבנוי בוץ, ועיקרו בישול איטי. ורד מוציאה ממנו מטעמים לרוב, ובהם מקלובה, פרוסות בשר, דגים אפויים, שוק טלה, וכמובן לחם הפרנה המפורסם. בחצר הם מארחים בפשטות אך ברוחב לב בימי שישי, לארוחות שמבוססות על מנות חמות מהתנור בלווי סלטים ביתיים (מטבוחה, פלפלים קלויים, חצילים), שתייה, קינוחים ועוד (120 שקלים לאדם, ילד עד גיל 12 חצי מחיר). בשל הבישול האיטי, חובה להזמין מראש (ארבעה עד שמונים איש, טל' 02-9918530).

התפתלנו עם הכביש, סביבנו טבע במיטבו. בתוך החורשות מקבצי רקפות צפופים ושלל פריחות. במושב מטע ביקרנו אצל פלורי ואהרון אבגי, שהקימו בחצר את נופי מטע, שלוש יחידות אירוח לזוגות באזור שלא התברך בצימרים רבים, מסיבות שונות. הזוג האמיץ הזה היה הסנונית הראשונה במושב כשהקים את המתחם לפני שנה וחצי. (600-500 שקלים לזוג, 100 שקלים לארוחת בוקר, טל' 054-4959536)

במבוא בית"ר התארחנו בבית משפחת יששכר. התקבלנו בבית גדול ומטופח. שולחן ענק ערוך באסתטיקה קפדנית המתין לנו, גדוש במטעמים. סימה האם מבשלת אוכל עיראקי אותנטי, נורית הבת היא קונדיטורית, וכך מתקבל חיבור של ישן וחדש שהפך למותג "בבלי" (במלעיל). טעמנו קובה מטוגן ומבושל, אורז עם סלק או קרדי (לוף שנקטף בשטח), עוף ממולא בעלי פזיל, סלק ממולא אורז, מג'דרה עסיסית, בצל ממולא, ועוד שפע של מאכלים, סלטים ולחמים. בגזרת הקינוחים היו עוגיות קוקוס עם סחלב ותותים בוודקה. אפשר לרכוש גם ממרחים, ריבות ועוד.

בימי שישי בפסטיבל יארחו פה לארוחות אתניות שכוללות עוף ממולא, קובה, סלטים ותוספות (בתיאום ובמחיר מיוחד: 55-75 שקלים). בשבתות אפשר לקבל סירי חמין למטיילים (בהזמנה מראש, 150-100 שקלים צמחוני/בשרי לשמונה עד עשרה איש; טל' 054-3535790).

רוצה להשאר מעודכן/ת בנושא הסיפורים הגדולים של השבוע?
✓ הרישום בוצע בהצלחה!
צרו איתנו קשר *5988