גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גרשון: "חיילי צה"ל נתפסים כתעודת ביטוח של העם היהודי"

אלוף במיל' ג'רי גרשון, שעומד בראש ארגון ידידי צה"ל, חושף את הסודות של תעשיית השנור: "המוטו שלי הוא אקסקיושן, אקסקיושן, אקסקיושן" ■ היעד שלו השנה: 80 מיליון דולר, וכל האמצעים כשרים. כמעט ■ ראיון בלעדי

שני הסרטים הדוקומנטריים "שומרי הסף" ו"חמש מצלמות שבורות", שהיו מועמדים לאוסקר לפני כמה שבועות, אמנם לא זכו בפסלון המוזהב, אבל הם כן זכו לייצר, כל אחד בדרכו, אתגר הסברתי בלתי פשוט עבור מדינת ישראל, עבור צה"ל, וכפועל יוצא מכך גם עבור נציגיו בתפוצות: ג'רי גרשון ופינקי זוארץ, הקצינים בדימוס העומדים בראש ארגון ידידי צה"ל (FIDF), המבקש להתרים כספים עבור החיילים.

"הסרטים האלה עושים לי בעיות, חד-משמעית", אומר גרשון, מנכ"ל הארגון. "מצד אחד אני שמח שהסרטים האלה לא זכו, ומצד שני אני לא רוצה להטיל ספק בחשיבות של שני הסרטים האלה, כמראה בפני החברה הישראלית. אם ראשי שב"כ עומדים ואומרים שאנחנו לא פועלים נכון, ושיכולנו לעשות יותר טוב, אנחנו בהחלט צריכים לקחת את הדברים ברצינות פנימה, אבל לא החוצה אל העולם. יש גורמים אחרים שלוקחים את זה אל העולם. יש כאן גורמים שמנצלים את זה ואומרים, 'למה שאני אתמוך במערכת שעושה עוולות ושלא הולכת לכיוונים הנכונים?'. יש לנו מספיק צרות גם בלי זה".

- איך הם פוגעים בך?

"זה מפריע לנו, אין לי ספק שזה מונע תרומות מסוימות. אנחנו מאוד משתדלים להיות א-פוליטיים, לא לייצג דתיות או קיצוניות. אנחנו לא תומכים בקניית נשק, ואנחנו לא מעודדים לעשות מלחמות, אנחנו לא מיליטריסטים בשום צורה שהיא. למרות שאנחנו לא בתפקיד רשמי כאן, אני לא יכול לעבוד נגד האינטרסים הרשמיים של מדינת ישראל, בסופו של דבר אתה מייצג את המדינה ואת החיילים".

כשאלוף במיל' ג'רי (יצחק) גרשון מדבר על הצטרפותו לידידי צה"ל, לפני למעלה מארבע שנים, זיק של ציונות ניצת בעיניו. הציניות נעלמת, העיניים בורקות, ואפילו הדיבור מתנקה כמעט לחלוטין מז'רגון צבאי, ואת מקומו תופס קצת לנגוויג' לוקלי. "כשהתפקיד הזה הוצע לי לראשונה", הוא מספר, "הרגשתי שאני לא רוצה לקחת אותו והסיבה היא שזה שנורר, ללכת עכשיו לבקש כסף מאנשים, לא נראה לי שזה דבר שאני רוצה ויכול לעשות.

"מה ששינה לי את הכיוון זה אירוע של הארגון בווסטצ'סטר קונטיקט: נתתי שם ספיץ', הייתי הקינוט ספיקר. אחד האנשים באולם, בחור צעיר, בן למעלה מ80-, שיער שיבה, עיניים כחולות, פתאום חיבק אותי, ואמר לי 'אתה לא יודע מה זה בשבילי לחבק גנרל ישראלי, אני הייתי ילד קטן באמצע הרחוב בפולין והסתכלתי לשמיים ושאלתי מאין יבוא עזרנו'. הוא אמר לי תודה לאל שיש לנו עכשיו את מדינת ישראל. אני הייתי בשוק, איך שאומרים באנגלית ספיצ'לס, ובדרך למלון אמרתי לאשתי שאני חושב שאני אקח את התפקיד, כי אני חושב שמצאתי את החזון מאחורי המשימה. זה נשמע הרבה יותר טוב באנגלית, 'I found the vision behind the mission'.

"האנשים כאן רואים את החיילים שלנו כתעודת ביטוח של העם היהודי. הדור הזה הוא הדור שלא עמד לרשותנו במלחמת העולם השנייה. אנחנו הגדרנו פה חזון לארגון, והוא לחזק את מדינת ישראל באמצעות הבאה של כל תומך אפשרי של מדינת ישראל, יהודים ולא יהודים, לעמוד מאחורי מדינת ישראל באמצעות התמיכה בחיילים".

- ועדיין, זה שנור. יש משהו בניסיון הצבאי שהכשיר אותך לתפקיד מהסוג הזה?

"קודם כול זה ארגון, שיש לו מטה ויש לו סניפים, וכמו בכל תחום עסקי צריך תוכנית עבודה, סיסטמטיות, חזון, יעדים, ניהול תקציב, בקרה ומעקב, ועוד הרבה אלמנטים שאתה מגיע מהשירות הצבאי די מוכן להם. הצד השני הוא הגישה לאנשים. לעבוד עם מועצת מנהלים, שזאת חבורה מצומצמת של אנשים. אם אתה מנהל את זה נכון אז יש שותפות אמיתית, ומהבחינה הזאת זה כמו לעבוד עם מטה כללי ולשכנע שהפיקוד שלך עושה את הדבר הנכון".

"אתה מייצג משהו טהור"

גרשון, 55, השתחרר מצה"ל ב-2007. בתפקידו האחרון שימש אלוף פיקוד העורף, וספג ביקורת על היערכות העורף במלחמת לבנון השנייה, אך הצליח להביא לגניזת דוח מבקר המדינה בנושא. קודם לכן שימש מפקד אוגדת איו"ש ומפקד חטיבת הצנחנים.

הפער הגיאוגרפי, המנטלי והמעמדי שבין מגדל הסיכה בקריה בתל-אביב לקומה ה-13 במגדל משרדים בלב מנהטן המשקיף אל טיימס סקוור, מלמד עד כמה מסלול הקריירה הצבאית עשוי להיות בלתי צפוי. קשה לחשוב על מנטליות יותר שונה בין החספוס הצה"לי המוכר, של אנשים שבילו קריירה שלמה בתוך נעליים גבוהות, לבין עולם העסקים והכסף הגדול של האליטה הניו-יורקית, על קוד ההתנהגות ועל השפה הפנימית הייחודיים לו. כאן אי-אפשר להגיע לפ"ע עם תורם בעוד שלושים קטנות, ומחלקת הטלמרקטינג אינה משפרת הופעתה בפקודה. "זה נכון", מסכים גרשון, "אתה לא יכול לבוא לכאן עם חספוס, ואין פה עניין של יחסי מרות. אבל לדרגה שלך יש משמעות גדולה מבחינת המעמד שלך בעיניהם, אתה מייצג משהו טהור".

- איך אתה משכנע תורם, ישראלי או יהודי או אחר, שיש לו בוודאי רשימה ארוכה של גופים שהוא מתבקש לתרום להם, לתת דווקא לך?

"אני אגיד את זה בצניעות, אנשים אומרים שיש לי את זה, שזה מתנת אל להיות מסוגל לשבת עם בן אדם ולרתק אותו, ולחבר אותו. זה סוג של משא ומתן בלי שאתה מגדיר את זה כמשא ומתן, כי בסופו של דבר אתה מביא אותו. רק להביא אותו להיכנס אלינו, להכניס את הרגל בדלת, כמו שאומרים הצנחנים, זאת משימה מורכבת.

"מהניסיון שלי של כמעט ארבע וחצי שנים, היו לי כישלונות בודדים, והם היו בתחילת הדרך. יש את הנושא של הגישה לבן אדם, למשל אתה לא דוחף לו אינפורמציה, אלא קודם כול שומע אותו. מפקד בצבא בא וישר מאכיל את החיילים שלו, יש לו פקודות. והנה פה אתה רואה עולם הפוך, כאילו עדיף לשמוע את הצד השני. אתה בא עם ארגז כלים שאתה מתאים את הדברים לרצונות שלו".

- אתה לא חושש מהמשמעות של כל התרומות האלה להפרטת הצבא? אם אתה מביא עכשיו תרומה של 5 מיליון דולרים מקוקה-קולה, וכל מה שהם מבקשים בתמורה זה את הלוגו של המוצר שלהם על טנקים, אולי אנחנו בדרך לשם?

"צריך לשים לזה גבולות. וכל זמן שמפקדי צה"ל לא עוסקים בהתרמה באופן ישיר, אלא עושים את זה גופים אחרים בתיאום, תוך יעד סדר עדיפויות משותף על מנת שבאמת הכספים ילכו למקומות הנכונים; כל זמן שהמפקדים בצה"ל לא עוסקים בשנורראי הזה - אני לא אוהב את זה, אבל זה המצב - אני חושב שלא חצינו את הקווים האדומים. אגב, זה רעיון מצוין אם קוקה-קולה תיתן 5 מיליון דולר, אבל על טנקים בשום פנים ואופן לא. צריך לעשות הפרדה מוחלטת בין איכות חייהם של החיילים, הרווחה של החיילים לבין הצד המבצעי".

החוק האמריקאי, אומר גרשון, אוסר על מלכ"רים העוסקים בהתרמות להתרים למען כלי נשק או תחמושת. "היו כאלה שהציעו לקנות סוללה של כיפת ברזל, שזה המון כסף", הוא אומר, "ודחיתי את זה. אמרתי להם אתם יכולים לאמץ את החיילים של כיפת ברזל במובן של הרווחה, חיילים נזקקים, או מלגות לימודים, או נופש לחיילים האלה, או משהו כזה, אבל לקנות סוללה זה אסור. אנחנו גם לא ניקח כסף מגורמים שעמדו כאן לדין פלילי, על בעיות של מוסר, מראש נוציא אותם מהתחום. לא רוצה שהם ילבינו דרכי את השם שלהם".

"יש לנו יעד, יש תוכנית עבודה"

לפני ימים אחדים התקיימה במלון היוקרתי וולדורף אסטוריה שבניו-יורק ארוחת הערב השנתית של הארגון, המהווה את אירוע הדגל מבחינת התורמים, הנאבקים על כרטיסים לאירוע במחיר של מאות דולרים לכרטיס. אין עדיין סיכום כספי סופי של ההכנסות מה"דינר" האחרון, אבל האירוע הזה לבדו גרף הכנסות של 26 מיליון דולרים בשנה שעברה. "אני הגדרתי כאן חזון ברור. השנה אנחנו הולכים להביא 77-78 מיליון דולר, אולי אפילו 80 מיליון. יש לנו יעד, יש תוכנית עבודה, כל אחד יודע בדיוק מה הוא צריך להביא, לאיזו תוכנית ולאיזה פרויקט".

מחלקת מו"פ לשנור

ההתמקצעות של מנגנון השנור מרשימה: בשנים האחרונות החל הארגון להפעיל תוכנת מידע מקיפה, הכוללת את כל המידע האצור בארגון לגבי כל אחד מהתורמים בפועל ומהתורמים הפוטנציאליים. כל שיחת טלפון מתועדת, כל פנייה, כל הצעה, תחומי הפעילות, העסקים והעניין שלו והפרויקטים שבהם הוא עשוי להתעניין, לרבות המעגל החברתי של תורם ספציפי, מי המליץ עליו, מיהם קרוביו ומקורביו, ובמילים אחרות - מיהם ומהם מנופי הלחץ שניתן להפעיל כדי להכניסו למעגל הפעיל של התורמים. "המוטו שלי הוא אקסקיושן, אקסקיושן, אקסקיושן", אומר גרשון. "כשאני הולך להיפגש עם בן אדם אני יודע בדיוק מי הוא ומה החוגים שהילדים שלו מתעסקים בהם. אני לא רוצה להגיד שאני עושה מודיעין, כי זה יישמע לא טוב, אבל מידע מקדים".

- מי האנשים האלה?

"יש לנו חברי דירקטוריון שהקימו את טויז אר אס, ואנשים כמו חיים סבן, שיושב ומעיר לך על התקציב. אתה לומד מהאנשים שהצליחו בגדול. עשינו מחלקת ריסרץ' אנד דיוולופמט - מי האנשים שמחוברים למדינת ישראל ושנותנים לנו כמעט כל השנה, מי האנשים שנותנים מדי פעם, שנה כן, שנה לא, וכן הלאה. הגענו לרמה של לצייד את הדירקטורים המקומיים ברשימה של שמות, שלפני שאתה הולך ומחפש תורמים חדשים בוא תתחיל קודם על הרשימות האלה, מבחינת הוקרת תורם, טלפון בחג.

העבודה יותר ממוקדת מכיוון שהיא מתבססת על מחקר. המחקר כאן עובד גם על פוטנציאל של תורמים חדשים, בכל מיני רמות. אם זה ביליונר אז אנחנו מחפשים מי הבן אדם שיכול לפתוח אליו את הדלת בתוך הבורד שלנו, בארגונים אחרים שיכולים לעזור לנו. אתה לא זורק את הדירקטורים ואומר 'תביאו 20 מיליון דולר', אלא נותן להם כלים, וזה הולך ומשתכלל ומשתפר כל הזמן".

הכתבה המלאה - במגזין G

עוד כתבות

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

הפגנה הקוראת לשוויון בנטל. בלי נתונים מסולפים / צילום: שב״פ sha_b_p@

אותה אוזלת היד מאפשרת למגזר גדול לא לשאת בנטל וחונקת אותנו בפקקים

משבר הגיוס הוא משבר המטרו: שניהם יחד הוא אותו כישלון תשתיות ענק, של התחבורה המקרטעת פה ושל יסודות המדינה המתפוררים אחרי 76 שנותיה ● הסטטוס קוו מת. הגיע הזמן להיפרד מפתרונות הישראבלוף

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר