הנקראות ביותר

טעים להכיר: זה הזמן להכיר מבחר יקבי בוטיק שהוכיחו את עצמם

ערב חג הפסח הוא הזדמנות מצוינת להפנות זרקור לכמה יקבי בוטיק מעולים שעדיין אינם מוכרים היטב לציבור הרחב. יינות שיודעים לשאול (וגם לענות)

איש אינו יודע, כך נדמה לי, כמה יקבים יש בישראל כיום. באתר יינות ישראל (israelwines) ספרתי לא פחות מ-234 יקבים (ואני מתנצל מראש אם התבלבלתי בספירה). כנראה יש עוד לא מעט יקבים שאינם מופיעים אפילו באתר המפורט הזה. ממדינה שרק לפני כמה שנים היו בה שני יקבים ורבע, ולרובם קראו כרמל מזרחי, הפכנו למעצמת יין של ממש, לא רק בכמות היקבים האדירה, אלא גם באיכותם הנפלאה של היינות, הזוכה לחיזוקים בינלאומיים בדמות פרסים וציונים גבוהים מחשובי המבקרים השכם והערב.

ערב חג הפסח הוא הזדמנות מצוינת להפנות זרקור לכמה יקבי בוטיק שהוכיחו את עצמם, אבל עדיין אינם מוכרים היטב לציבור הרחב, לפחות לא כמו יקבי בוטיק ממוסדים דוגמת קסטל, מרגלית, ססלוב, פלאם ודומיהם. הנה אם כן "שלוק" קטן מכמה מהם. ציינתי את מספרי הטלפון של היקבים כדי שתוכלו לברר אצלם היכן ניתן להשיג את יינותיהם בנוסף על היקב עצמו.

סובינילי 2011 Sauvinyali, יקב צימבליסטה. אלנה צימבלסיטה, רקדנית בלט קלאסית בהכשרתה, הגיעה למושב אביגדור שליד קריית גת, מונציה. יחד עם בעלה רן היא יוצרת ביקב הקטן שלה יינות לבנים נפלאים. הסובנילי שלה - סוביניון בלאן נפלא באמת, שנקרא כך על-שם בנה ילי - היה אחד היינות הכי מקסימים בטעימה הקטנה והבלתי מחייבת הזאת. חומצי כמו שצריך, אבל מבלי לוותר על מעט מתיקות עדינה ולא מוגזמת. 99 שקלים. אלנה צימבליסטה, טל' 4208852-052

Spirit of Galilee 2011, יקב טריו. האחים שקד מוכרים לרוב חובבי היין בישראל כבעליה של רשת חנויות היין הגדולה והמקצועית דרך היין. בני הדור השני במשפחה, האחים טל ואורן ובן דודם קובי, החליטו לפני כמה שנים לא להסתפק רק ביבוא יין ובהפצתו, כמו גם בשיווקם של כמה מבכירי היקבים בישראל, אלא גם ליצור יינות אדומים משל עצמם."רוח הגליל" שלהם מגיע מהכרמים הנחשבים של עמק קדש. 65% קברנה סוביניון, 28% שיראז והשאר פטי ורדו יוצרים יין שהוא ללא ספק צעיר מדי ולכן מעט עצבני, ועדיין מספק שתייה מענגת ואלגנטית למדי יחסית לגיל הצעיר. 90 שקלים, כשר. בחנויות דרך היין ובחנויות נוספות

קברנה פרנק 2010, יקב שטרן. ג'וני שטרן ורן בגם הם שני חובבי יין, שהחליטו להעלות הילוך ולייצר יין בעצמם. ביקב שטרן שביישוב תובל בגליל העליון הם קולטים ענבים מכרמים בסביבה, ומייצרים כ-15 אלף בקבוקי יין אדום. הקברנה פרנק שלהם הוא יין בעל גוף בינוני, וכמו הברברה של יצחק כהן מרמות נפתלי, גם הוא אינו מזכיר את יינות הקברנה פרנק הצרפתיים ה"רזים", אלא את הפרנקים המקומיים הבריוניים. אבל בתור שכזה הוא בריון נחמד וכיפי מאוד. 100 שקלים. ג'וני שטרן, טל' 054-3034361, וגם בחנויות יין

ברברה 2010, יקב רמות נפתלי. יצחק כהן הוא מנהל תחום החקלאות בתנועת המושבים. עכשיו תראו לי מישהו מתאים יותר לייצר יין. ביקב רמות נפתלי בגליל העליון הוא ייצר יינות אדומים מזנים שגרתיים כמו קברנה סוביניון, ושגרתיים קצת פחות כמו מלבק וברברה. הברברה שלו אולי אינו נאמן לגמרי למקור האיטלקי קטן הגוף והחומצי. מצד שני, גם הרבה יינות ברברה איטלקיים כבר אינם נאמנים למסורת הסגנונית הזאת. בהתחשב בעובדה שזהו עדיין יין חומצי ומאוד יומיומי, במובן הכי טוב של המילה, מדובר בכיף גדול בנוף היינות הישראלים. 130 שקלים, להשיג ביקב, טל' 04-69403719, ובחנויות רציניות

בקעת הנדיב 2007, יקב סומק. יקב סומק הוא אולי המוצלח והטוב שביקבי הבוטיק של זכרון יעקב. כן, יש דבר כזה. מתברר שזכרון היא לא רק יקבי כרמל הענקיים. ברקן והילה דהן, דור חמישי לכורמי זכרון, מטפחים את כרמי המשפחה הקיימים כבר משנת 1882 ומפיקים יינות אדומים מרתקים. בקעת הנדיב 2007 הוא בלנד בורדולזי קלאסי של ענבי קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו, וגם כשמורידים את מקדם הגיל המבוגר המיטיב עמו, נותרים עם יין מרשים מאוד בבגרותו - לא רק הכרונולוגית אלא גם הייננית. יין רציני, אלגנטי ואינטליגנטי. 130 שקלים. ביקב, טל' 04-6397982, גם בחנויות

White 44 2010, יקב מדבר. יקב מדבר ממוקם בערד. יעקב אוריה היה תלמיד חכם במשך שנים רבות, עד שהחליט שהוא רוצה גם ליצור משהו במו ידיו. אמר ועשה. אחרי שנאלץ לסגור את יקב אסיף, שפעל באותו מקום והתמחה ביינות לבנים בלבד, הקים אוריה את יקב מדבר, שבו הוא מייצר גם יינות אדומים. ועדיין, היינות הלבנים שלו הם ללא ספק יוצאי דופן. ה-44 הוא בלנד בלתי שגרתי בעליל של ענבי סוביניון בלאן, שרדונה, גוורצטרמינר, ויונייה וסמיון. יין חצי יבש שאינו מתנהג ככזה, אלא מפיק שלל ניחוחות וטעמים מרתקים מלווים במתיקות מתונה ונעימה. 110 שקלים. טל' 052-5932200

יעל 2009, יקב רוטה. ארז רוטה-שישוקה הוא אחד מיוצרי היין הייחודיים ביותר בישראל. בעצם ארז רוטה-שישוקה הוא אדם מיוחד, נקודה. פסל, צייר, אמן אקולוגי, ובעשור האחרון גם יינן. בחווה שלו שבלב המדבר הוא מייצר בתנאים קשים מאוד יינות שהם, אם יורשה לי, לא רק תבנית נוף מולדתו-מולדתנו המדברי, אלא גם תבנית נוף אישיותו של יוצרם. יינות שאינם הולכים בתלם. בחווה שלו אפשר לשתות ולקנות יין, ללון ולאכול ארוחות מדבריות. יין היעל הוא בלנד של קברנה סוביניון ומרלו, והוא יין כפרי וגס קמעה, במובן הכי טוב של המילה. לא יין שמתמסר בקלות, אבל לא משהו מפחיד או קשה לשתייה. להפך. 89 שקלים. טל' 054-4968703

גייל 2011, יקב עין תאנה. יותם בן-צבי עבד במשך כמה עונות בצוות הבציר של יקבי רמת הגולן, ונדלק. בשנת 2006 הקימו הוא ובת זוגו נועה את היקב הקטן שלהם במושב גבעת יואב שברמת הגולן, המייצר יינות אדומים, לבנים ורוזה מזנים לא ממש שגרתיים. הגייל הוא בלנד מקורי של ענבי סירה, פטיט סירה, קברנה סוביניון ופטי ורדו. בורדו פוגשת את עמק הרון, אם תרצו. התוצאה היא יין עשיר מאוד, כבד גוף, אבל בהחלט לא כבד לשון. יין שמחזיר את הכבוד האבוד (מבחינתי לפחות) ליינות גדולי ממדים, ומוכיח שגם הם יכולים להיות, כשהיינן רוצה, מרתקים ונעימים לשתייה. 98 שקלים. טל' 050-8217554

קברנה סוביניון 2009, יקב גוסטבו אנד ג"ו. גוסטבו אנד ג'ו הוא מוותיקי יקבי הבוטיק, ועדיין אחד הסודיים שבהם. גדעון בוינג'ו, הלוא הוא גוסטבו (וג'ו זה חבר טוב שלו, אם תהיתם), מייצר יין החל בשנת 1995 בכפר ורדים, ומתעקש לא לגדול יותר מדי, לא בכמויות הייצור וגם לא בסוגי היין. אדום אחד ולבן אחד. הקברנה סוביניון היה לטעמי אחד היינות הכי טעימים בטעימה הזאת. יין קלאסי, מאופק, בלי יותר מדי עץ או אלכוהול, מבטא נאמנה את הזן האציל הזה. 141 שקלים. טל' 050-7886410

רוזה 2011, יקב כרמי נטופה. יקב כרמי נטופה הוא יקב בוטיק צעיר, הממוקם ביישוב הדתי מצפה נטופה שבגליל התחתון. היינן הוא פייר מיודובניק, יליד אזור לנגדוק שבדרום צרפת. פייר הספיק להתנדב בקיבוץ פרוד אחרי מלחמת יום כיפור, לעזוב לצרפת, לחזור בתשובה, ולחזור לארץ לפני כמה שנים, אחרי קריירה ארוכה בעולם היין הצרפתי. שם הוא פעל רבות לקידומם של היינות הכשרים, שנחשבו לנחותים במולדת היין המודרני. בציר 2012 היה הבציר ה-32 שלו. הרוזה של נטופה מורכב מזני עמק הרון הקלאסיים, סירה ומורבדר, והוא יופי של יין לאביב - מרענן, קליל וסקסי. 65 שקלים. טל' 04-6786454

רוצה להשאר מעודכן/ת בנושא הסיפורים הגדולים של השבוע?
נושאים נוספים בהם תוכל/י להתעדכן
נדל"ן
גלובס טק
נתוני מסחר
שוק ההון
נתח שוק
דין וחשבון
מטבעות דיגיטליים
✓ הרישום בוצע בהצלחה!
עקבו אחרינו ברשתות