גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדיקת גלובס: איזה טאבלט מוביל בישראל?

בדיקת 6 טאבלטים עם שלוש מערכות ההפעלה הקיימות: iOS, אנדרואיד וחלונות 8 , מגלה שהאייפד של אפל עדיין מוצלח מכולם, אך אקספריה Z של סוני מספק ממשק מעולה, וגם לחלונות יש יתרונות לא מבוטלים

ענף הטאבלטים מוצף בדגמים טובים יותר וטובים פחות. אם בשנה שעברה הבחירה הייתה בין מכשירי אנדרואיד לאייפד, בחודשים האחרונים אפשר להכניס למשוואה הזו גם את מיקרוסופט עם טאבלטים רבים של יצרנים, המציעים עיצובים רבים ובכל גדלי המסך.

לקוח שנכנס לחנות היום, צריך להחליט קודם איזו מערכת הפעלה הוא רוצה. ה-iOS של אפל עדיין מציעה את מבחר האפליקציות הרב ביותר, בעוד שמספר האפליקציות המקומיות שנבנו במיוחד לטאבלטים של אנדרואיד הוא דל.

בטאבלטים המבוססים על חלונות של מיקרוסופט המבחר עדיין לא גדול, אבל לפחות כזה שמאפשר ליהנות מהמכשיר שנרכש, כאשר כל הזמן מגיעות אפליקציות חדשות. למיקרוסופט יש יתרון חשוב והוא ערכת התוכנות המשרדיות שלה - אופיס (מעבד התמלילים וורד, תוכנת הגיליונות האלקטרו נים אקסל וגם פאואר פוינט המשמשת למצגות).

לאפל ולגוגל - האחראיות לאייפד ולטאבלטי אנדואיד - אין פתרון טוב בעברית לאנשים שרוצים לכתוב מסמכים, בעוד שלמיקרוסופט יש.

"גלובס" לקח לסקירה מבחר טאבלטים מכל הפלטפורמות והגיע למסקנה האייפד של אפל הוא עדיין המוצר הטוב ביותר בענף היום, אבל לא בטוח שלאורך זמן. המחסור באפליקציות אנדרואיד ייעודיות לטאבלטים ייפתר בסופו של דבר. דגם אקספריה Z של סוני הוא ללא ספק הטאבלט הטוב ביותר שראינו מבחינת חומרה ועושר התוספות שסוני שילבה בו, הופכים אותו למכשיר נהדר. הפשרה היא כמובן בנושא האפליקציות.

אנדרואיד

סוני, אקספריה טאבלט Z

בשנה האחרונה החליטה סוני מובייל להתמקד בדגם אחד - סמארטפון הדגל שלה - אקספריה Z, שזכה לביקורת טובה אצלנו. עכשיו סוני משיקה את הטאבלט אקספריה Z,שהוא ללא ספק הטאבלט המרשים והטוב שאנחנו רואים היום בשוק. יש לו יכולות מעניינות רבות, ניצול מוצלח של החיבור עם הסמארטפון המקביל של סוני ומצלמה טובה. איפה הבעיה? באפליקציות, אין מספיק אפליקציות ייעודיות לטאבלטי אנדרואיד וזה שיקול שחייבים להביא בחשבון לפני הרכישה.

מסך: אחת מנקודות החוזק של סוני היא המסכים שלה. גם בטאבלט Z יש מסך בגודל 10.1 אינץ' באיכות מוצלחת עם צבעים חיים וגם אפשרות להשתמש בו באור שמש ישיר.

מיגון: בניגוד ללפטופים, הטאבלט הוא מוצר שמשמש גם לקריאה ואמור להחליף אצל חלק מהמשתמשים את הספר. בסוני ציידו את המכשיר במיגון למים עד לעומק של 1 מטר למשך 30 דקות, והוא יכול גם להתמודד עם חול ואבק. כדי לאפשר את היכולת הזו, סוני חסמו את כל הכניסות של הטאבלט עם כיסויים קטנים. מדובר בפתרון טוב, המאפשר לקחת את הטאבלט לכל מקום בחופשה. המכשיר שרד ללא בעיה את הבדיקות שלנו.

ממשק: אנדרואיד בגרסת ג'לי בין (4.1.2) עם מעטפת של סוני, הכוללת יכולות כמו משדר אינפרה אדום ואפליקציה לשליטה בטלוויזיה, בממיר ובשאר המכשירים בסלון. יש גם יישום בשם אקספריה לינק לחיבור עם הסמארטפון אקספריה Z, המאפשר בלחיצת כפתור משיכת האינטרנט מהטלפון לטאבלט (לדגם ללא מודם סלולרי), הצגת מסרונים ומענה אליהם וגם תצוגה של שיחה נכנסת (ללא יכולת דיבור).

חומרה: הטאבלט מגיב בצורה טובה, יש לו מעבד 4 ליבות במהירות 1.5 ג'יגה הרץ, 2 ג'יגה זיכרון, 16 ג'יגה זיכרון פנימי, אופציה להרחבה באמצעות כרטיס ומודם סלולרי פנימי.

עיצוב ומידות: מדובר במכשיר בעיצוב זהה לסמארטפון בעל השם הזהה, הכולל מראה שחור נקי ומלבני, עובי של רק 6.9 מ"מ ומשקל קל של 495 גרם. מדובר באחד הטאבלטים היפים והנוחים שראינו עד עכשיו בשוק.

מצלמה: חיישן 8 מגה פיקסל שסיפק תוצאות טובות. אין פלאש.

מחיר: 3,200 שקל (לגרסת המודם הסלולרי) בחנות סוני מובייל בקניון איילון ברמת גן, כולל אחריות לשנתיים. יש גרסה מקבילה ללא מודם סלולרי ב-2,700 שקל.

iOS

אפל, אייפד

האייפד הוא עדיין הטאבלט הטוב בשוק, נכון שהוא לא מציע את נתוני החומרה הטובים ביותר וגם לא את כל היכולות שהמתחרים מציעים, אבל עדיין עושר באפליקציות וממשק שלפחות בגרסה הנוכחית (6) מוצלח, הופכים אותו לבחירה המועדפת.

מסך: מסך בטכנולוגיית רטינה בגודל 9.7 אינץ'. התוצאה טקסטים וצבעים שמוצגים בצורה חדה ונקייה יותר.

חומרה: מעבד מהיר כפול ליבה במהירות 1.4 ג'יגה הרץ שעובד בצורה טובה מאוד. 16 ג'יגה זיכרון ללא יכולת הרחבה באמצעות כרטיס.

עיצוב: האייפד מהדור הרביעי זהה בעיצוב שלו לדגמים הקודמים, הוא שוקל 652 גרם והעובי עומד על 9.4 מ"מ.

מצלמה: חיישן 5 מגה פיקסל, התמונות באיכות סבירה מאוד.

חלונות

סמסונג, Ativ Tab 5

טאב 5 של סמסונג הוא מכשיר עם משבר זהות: הוא לא מספיק נוח כטאבלט, ובשביל לפטופ כדאי לקנות מוצר עם חומרה יותר טובה.

מסך: איכות התמונה באור שמש ישיר בינונית והצבעים קצת חיוורים. ראינו מסכים הרבה יותר טובים מזה.

ממשק: מערכת ההפעלה חלונות 8 הסטנדרטית, המאפשרת התקנה גם של תוכנות רגילות. אין כאן כמעט הפתעות נוספות, מלבד S note אפליקציה לכתיבת תזכורות עם האצבע או באמצעות עט מגע שלא מגיע בערכה ואפליקציית המתכונים של השף ג'יימי אוליבר.

חומרה: מעבד אטום של אינטל במהירות 1.80 ג'יגה הרץ עם 2 ג'יגה זיכרון, נפח אחסון של 64 ג'יגה, כניסת USB 2.0, יציאת HDMI וקורא כרטיסי זיכרון. מקבלים כאן את כל החיבורים שמאפשרים לעבוד בקלות בשטח. ניתן לקנות למחשב מקלדת חיצונית בעלות של 500 שקל.

עיצוב ומידות: דגם ה-Tab 5 מסדרת ה-Ativ של סמסונג, הוא טאבלט עם בעיית זהות. מצד אחד הוא מגיע עם מסך בגודל 11.6 אינץ' שמאוד לא נוח להשתמש בו כאשר שוכבים במיטה או רוצים להתרווח ולקרוא על הספה. מצד שני, בתור מסך שמחליף את הלפטופ הוא נותן שטח תצוגה גדול יותר. המשקל כבד - 743 ק"ג והעובי 9.9 מ"מ.

מצלמה: חיישן 8 מגה פיקסל המספק תמונות באיכות לא מוצלחת במיוחד ועם צבעים מאוד חיוורים. יש פלאש.

חלונות

דל, XPS 10

עבור מי שמחפש טאבלט חלונות 8 נקי, בלי יכולת להתקנת תוכנות (כן אפליקציות), אבל עם אופיס, ה-XPS 10 הוא הפתעה נעימה.

מסך: מסך בגודל 10.1 אינץ' באיכות מוצלחת מאוד. אמנם הוא סובל מעט מהשתקפות אור שמש ישיר עליו, אבל עדיין נוח לעבוד עליו.

ממשק: חלונות 8 בגרסת RT. מדובר בגרסה שמיועדת לטאבלטים ומאפשרת להתקין בעיקר אפליקציות מהחנות של מיקרוסופט. למשל, לא ניתן להתקין עליה את הדפדפן של גוגל - כרום. מה שבכל זאת נחמד ב-RT הוא שמקבלים בחינם את תוכנת אופיס.

חומרה: מעבד כפול ליבה במהירות 1.50 ג'יגה הרץ עם 2 ג'יגה זיכרון. נפח האחסון עומד רק על 32 ג'יגה, זמן התגובה של המכשיר טוב ויש גם אפשרות לקנות מקלדת חיצונית נוחה שמעוצבת בצורה מגושמת, שמשמשת גם תחנת עגינה. המחיר גבוה מאוד 1,200 שקל. יש כניסה לכרטיסי זיכרון.

עיצוב ומידות: ה-XPS10 מעט מגושם בעיצוב שלו והוא נראה קצת מיושן לעומת דגמים אחרים. המשקל עומד על 630 גרם והעודף בשומנים מורגש מיד ביד. העובי עומד על 9.2 מ"מ.

מצלמה: חיישן 5 מגה פיקסל, אין פלאש, התוצאות היו לא טובות.

אנדרואיד

אסוס, Memo Pad

ה-Memo Pad Smart נותן חווייה כמעט נקייה של אנדרואיד, בלי הרבה תוספות, עם חומרה טובה למעט המצלמה.

מסך: מסך בגודל 10.1 אינץ' באיכות טובה עם צבעים לא מספיק חיים לטעמנו. המסך השתקף באור שמש ישיר והיה קשה לעבוד עליו.

ממשק: אנדרואיד גרסת ג'לי בין (4.1.1). אסוס כוללת מספר תוספות משלה, למשל אפליקציה לכתיבת תזכורת בעזרת האצבע, ווידג'טים (מיני יישומים) המופיעים על מסך הבית להצגת מצב הסוללה, מיילים, מזג האוויר ואקולייזר למצבי סאונד. באופן כללי,אין יותר מדי תוספות ליכולות של אנדרואיד.

חומרה: מעבד 4 ליבות במהירות 1.2 ג'יגה שמגיב בצורה טובה. יציאת מיני HDMI וקורא כרטיסי זיכרון. נפח הזיכרון הפנימי עומד על 16 ג'יגה. יש גם אפשרות לרכוש מקלדת חיצונית (350 שקל), שמשמשת גם תושבת ומאפשרת לכתוב מסמכים בצורה נוחה יותר.

עיצוב ומידות: המהנדסים שלא אסוס לא השקיעו יותר מדי בתחום העיצוב, המכשיר נראה כטאבלט סטנדרטי ומלבני. המשקל נוח - 580 גרם - והעובי 9.9 מ"מ.

מצלמה: חיישן של 5 מגה פיקסל, ללא פלאש. התוצאות היו בינוניות והצבעים היו יחסית חיוורים.

חלונות

לנובו, ThinkPad Tablet 2

לנובו מציעה טאבלט יקר, בעיקר מכיוון שהוא כולל מודם סלולרי פנימי. הביצועים שלו טובים והוא ונוח לשימוש. לפחות בקטגוריית חלונות 8, הוא אחד הטובים שראינו.

מסך: מסך בגודל 10.1 אינץ' באיכות טובה מאוד. המסך קצת השתקף באור שמש ישיר אבל אפשר היה להמשיך לעבוד עליו.

ממשק: חלונות 8 פרו, כולל תוכנת עריכת תמונות וכתיבה בכתב יד בעזרת עט המגע. זמן התגובה של המכשיר היה בסך הכל טוב.

חומרה: מעבד אינטל אטום במהירות 1.80 ג'יגה הרץ עם 2 ג'יגה זיכרון, נפח אחסון של 64 ג'יגה ועט מגע הממוקמת בתא אחסון בצד הטאבלט ומאפשרת כתיבה ותפעול. המכשיר גם כולל מודם סלולרי פנימי, כניסת USB 2.0, קורא כרטיסי זיכרון ויציאת מיני HDMI.

עיצוב ומידות: לנובו בנו את הטאבלט 2 מסדרת ה-ThinkPad שלהם בעיצוב שנוח מאוד להחזיק ביד ולקרוא או לראות סרטים ממנו. המשקל עומד על 600 גרם והעובי על 9.8 מ"מ.

מצלמה: חיישן של 8 מגה פיקסל, כולל פלאש. התוצאות בינוניות.

מה מציעים הטאבלטים החדשים על המדף

עוד כתבות

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?