גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סין החלה במהלך דרמטי - ואלה 4 המניות שצריך לקנות

המשק הסיני עומד לפני שנת הסוס, שצפויה להיות שנה של צמיחה גבוהה בפעילות הכלכלית, בזכות רפורמות מבניות משמעותיות ■ מהן הזדמנויות ההשקעה במדינה, שהיא מהיעדים המומלצים בשווקים המתעוררים

סוף השנה מתקרב ובתי ההשקעות והמשקיעים מסכמים שנה ופורסים את הערכותיהם לשנה הקרובה. עם ההערכות השנתיות נחכה בינתיים, אך נתייחס לדבר בולט אחד שחוזר על עצמו - האכזבה מחד והזהירות מנגד לגבי נכסי שווקים מתעוררים בשנה החולפת ובשנה הבאה.

מול נכסי שווקים מפותחים ההשקעות הללו השיגו ביצועי חסר משמעותיים במניות, באג"ח ובמט"ח. הן ספגו מכה קשה בקיץ האחרון, כאשר הפד החל לדון בפומבי בכוונתו לצמצם את רכישות האג"ח, והאיץ את קריסתם של מטבעות שווקים מתעוררים דוגמת אלו שבהודו, דרום אפריקה, טורקיה ובמקומות נוספים.

חלק מהשווקים תיקנו את הירידות, אולם המשקיעים קיבלו שוב תזכורת לחשיבות הפיזור והסלקטיביות בבחירת ההשקעות בשווקים אלו. לקח זה צפוי להמשיך ללוות את המשקיעים בשנה הקרובה, והוא חייב להיזכר בבסיס כל השקעה בשווקים מתעוררים בתקופה זו בפרט.

לאחר שהורדנו את המלצתנו לשוק המניות בסין ברבעון הראשון של השנה, באחרונה העלנו המלצה חזרה ל"משקל יתר" למדינות בשווקים המתעוררים. סך ההשקעה במניות השווקים הללו עדיין מומלץ במשקל שווה למשקלן במדד המניות העולמי, כ-11%, והמדינות המומלצות "משקל יתר" הן סין, קוריאה הדרומית, רוסיה ומקסיקו.

המשק הסיני, העומד לפני שנת הסוס, עדיין נמצא תחת ניסיון של הבנק המרכזי והממשל להשתלט על תכנית ההרחבות שבוצעה בעקבות המשבר ב-2009 - הרחבות שאותן מרגישים עד היום, בעיקר בשוקי הנדל"ן הגואים. הניסיון לחזור לצמיחה, תוך צמצום כמות הכסף וההלוואות בעיקר במערכת החוץ-בנקאית, קשה במשק כה גדול.

ב-18 בנובמבר בסין נפל דבר, שנראה כמו הולך לשנות את עתיד המדינה. הממשל פרסם "ספר" של כ-20 אלף עמודים, ותיאר בפירוט רב 15 רפורמות המקיפות כ-60 נושאים, שתכליתן להאיץ את הצמיחה ולהגביר הליברליזציה בשווקים הפיננסיים במטרה לתמוך בכלכלה המתרחבת. בין הרפורמות: שינוי מדיניות הילד היחיד, ליברליזציה במסחר במט"ח ובשוקי ההון, מדיניות כלכלית של הממשל, התנהלות פיסקלית, תקנות סביבתיות, וכן תקנות הנוגעות לצבא ולביטחון לאומי.

השלכות רפורמת הילד היחיד, שהונהגה בסין ב-1980, היו קשות מבחינה דמוגרפית, והגיעו לשיאן בירידה, לראשונה מעולם, בכוח העבודה של סין ב-2012; ולהערכות, כי עד שנת 2035 יעלה שיעור התושבים מעל גיל 60 משביעית היום לכרבע, על כל המשמעויות הנלוות לכך. להערכתנו, מההקלות במדיניות הילד היחיד צפויים ליהנות כ-15-20 מיליון סינים, וכ-50% מהם ירצו להביא ילד נוסף בתוך חמש שנים.

דוגמה להחלת הרפורמה ניתן למצוא בהודעה מתחילת דצמבר, המכריזה על שנחאי כאזור סחר חופשי בתחום הפיננסי. הדבר יאפשר לחברות מקומיות ובינלאומיות לחתום על חוזים ולקבל אשראי בלא התערבות הבנק המרכזי, לתושבי חוץ להשקיע במניות סיניות, ולסינים המתגוררים באזור להשקיע במניות זרות.

הבעיות בתחום האשראי בסין והעלייה במחירי הנדל"ן מותירות אותנו זהירים, עם המלצות ספציפיות על בנקים וחברות נדל"ן הנסחרות במחירים אטרקטיביים.

ככלל, מומלץ להשקיע בשוק המניות בסין דרך תעודה או קרן מפוזרת הנסחרות בדולרים - למשל FXI על מדד FTSE 25 או MCHI על MSCI סין (כאן נטרול המטבע פחות אטרקטיבי, לאור התחזקות היואן הצפויה).

מדד MSCI סין נסחר במכפיל רווח עתידי של כ-9, הנמוך בשנים האחרונות; וגם ביחס לשאר מדינות אסיה הוא נסחר בדיסקאונט של כ-30%, הגדול בעשור האחרון. רווחי החברות בסין צפויים לצמוח בכ-10% בשנה הקרובה.

ממוצרי חלב למכולות בנמלים

הרחבת האפשרות להביא ילד נוסף לעולם תומכת בחברות בתחומי החלב ומזון התינוקות; אלו נמצאות תחת מחסור מתמיד בחלב, שעה שמחירי חומרי גלם גבוהים גם ביחס לשאר העולם. השוק נמצא תחת שינוי, לאור אירוע הורדה מהמדפים באוגוסט האחרון של מותג מבית חברת דנונה. הדבר הביא לגידול מחודש בביקוש למותגים מקומיים, ולצניחה של כ-50% במכירות דנונה באוקטובר לעומת השנה שלפני.

החברות המומלצות בתחום הן China Modern Dairy (סימול: 1117:HK), הנסחרת במכפיל 16.5 לרווחי השנה המסתיימת באמצע 2014, ואשר רווחיה צפויים לגדול פי 3.5 בשנתיים הקרובות; וכן חברת China Mengniu Dairy (מס' ני"ע: 2319:HK), אולם למרות הצמיחה המהירה הצפויה ברווחי החברה היא נסחרת במכפיל של 22 לסוף 2014 - מעט גבוה מהחברה הקודמת.

חברת China Merchants Holdings (מס' ני"ע: 144:HK) משלבת בעלות על נמלים ותעשייה, בעיקר בתחום בניית המכולות, והיא המחזיקה השנייה בגודלה בנמל הבינלאומי של שנחאי, שהוא נמל המטענים הגדול בעולם. החברה היא הנהנית המרכזית משיפור הסחר העולמי הצפוי ומהרפורמות באזור שנחאי. החברה צפויה להגדיל את רווחיה השנה בכ-25%, ואלו צפויים לעמוד על כ-4.8 מיליארד יואן (כ-789 מיליון דולר). נמל נוסף מוחזק על ידי Dalian Port (2880:HK), שהיא חברה קטנה יותר, הנסחרת במכפיל 8 וצפויה להניב 5% דיבידנד, אולם בשל שווי השוק שלה היא פחות מומלצת בין השתיים.

China National Building Material (מס' ני"ע: 3323:HK) היא ספק מוביל של חומרי בנייה. החשש מהאטה בתחום הבנייה הציבורית מביא את החברה להיסחר בתמחור זול במיוחד, למרות עלייה במחירי המלט ושיפור של 15% בתוצאותיה לרבעון השלישי. גידול הרווח הצפוי השנה עומד על 45%, לרמה של 9.36 מיליארד יואן (כ-1.5 מיליארד דולר).

חברה נוספת הצפויה ליהנות מהרפורמות בתחום הפיננסים, היא China Galaxy Securities (מס' ני"ע: 6881:HK), שמניותיה עלו עם פרסום הרפורמה והגיעו למחיר היעד. לחברת הברוקרים מהמובילות בסין עמדה מובילה במונחי נתח שוק, והיא משרתת 5.6 מיליון לקוחות. החברה צפויה להגדיל רווחיה השנה בכ-30%, לכ-3.74 מיליארד יואן (כ-614 מיליון דולר). למרות העלייה בה, היא נסחרת להערכתי במכפיל אטרקטיבי.

לסיכום, ההערכה לצמיחה כלכלית גבוהה בשנה הקרובה, ביחד עם רפורמות מבניות משמעותיות ותמחור זול, הופכים את שוק המניות בסין, למרות האתגרים המקומיים, לאחד היעדים המומלצים בתוך השווקים המתעוררים בשנה הקרובה.

המניות הסיניות המומלצות של USB

* הכותב הוא מנהל השקעות ראשי ב-UBS Wealth Management Israel Ltd. לכותב המאמר ו/או לחברה עשוי להיות עניין אישי בנושא. האמור בכתבה אינו מהווה תחליף לשיווק השקעות ו/או ייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

עוד כתבות

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

קריסת גשר פרנסיס סקוט קי בבולטימור / צילום: ap, Steve Helber

אמריקה סופקת כפיים וחוששת: עד כמה חסינים הגשרים שלה?

את הגשר בבולטימור הפילה ספינת ענק של 95 אלף טונות ● זו הייתה כנראה, אם כי לא בטוח, תוצאה בלתי נמנעת - הגשר קיבל ציון "מניח את הדעת" לפני שלוש שנים ● הנשיא ביידן רשאי לטעון שהשקעת טריליון דולר בשיקום תשתית מגינה על אמריקה מפני אסונות רבים כאלה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב