גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השופט שמתנגד לסגירת חברות ומציל אלפים מפיטורים

תיקי הפירוקים וההסדרים הכבדים מגיעים אל שופט ביהמ"ש המחוזי בנצרת עיילבוני ■ למרות הרזומה המרשים ופסקי-הדין החדשניים והאמיצים, שמו אינו מוכר כמו הקולגות מהמרכז אורנשטיין ואלשיך, אך נראה שזה ישתנה בקרוב

הטלטלות הכלכליות שעובר המשק בשנים האחרונות לא פסחו על חברה צפונית מוכרת, שנקלעה לפני מספר חודשים לקשיים והגיעה לסף חדלות-פירעון. הנושים המובטחים ניהלו קרב משפטי קשוח מול באי-כוח החברה ומול גורמים נוספים, על קבלת נכסיה, שעמדו בפני סכנת התפוגגות.

בדומה למרבית תיקי הפירוק וחדלות-הפירעון בצפון הארץ, גם התיק של החברה הצפונית הגיע לשולחנו של שופט ביהמ"ש המחוזי בנצרת, עאטף עיילבוני (48). הדיונים המתוחים בתיק התמשכו שעות וימים שבמהלכם עלו מדי פעם מאולמו של עיילבוני, צעקות הצדדים. סערת-הרוחות הגיעה אף לכך שבאחד הדיונים נאלצו מאבטחי בית-המשפט להרגיע את הרוחות.

אחד הגורמים המעורבים במשפט, סיפר ל"גלובס", כי בתום אחד הדיונים המכריעים בתיק, זימן השופט עיילבוני את עורכי-הדין של הצדדים ללשכתו להתייעצות. הוא הכין להם בעצמו תה חם עם ג'ינג'ר ודבש, ניסה להרגיע את הרוחות, ושכנע אותם להגיע לפתרון מוסכם.

בזכות התעקשותו של עיילבוני, ואולי גם בזכות התה הטעים, החברה המשיכה להתקיים, משקיע חדש הגיע מבחוץ, הפיטורים של עובדיה הרבים נמנעו, וגם הנושים המובטחים יזכו להיפרע מהשעבוד השוטף של הנכסים.

עיילבוני אמנם אינו מוכר כמו השופטים במרכז הארץ, העוסקים בפירוקים ובהסדרי-חוב, אך לדברי משפטנים מובילים בתחום, עיילבוני אינו נופל משופטי המרכז בשיעור קומתו המשפטי.

מבין תהליכים ולא נצמד לדין

לדברי עו"ד מוכר ומוביל בתחום הפירוקים, "עיילבוני ניחן בחוכמה רבה ובסבלנות אין קץ. הוא מנהל את הדיונים בנועם רב, ויחד עם זה בתקיפות ותוך הבנה של נפש האדם. יש לו יכולת גישור נדירה, ובזכות העובדה שהוא מכיר את התיקים על בוריים, הוא רואה מהר מאוד מי מנסה לתחמן אותו, את המערכת ואת בעלי התפקיד. הוא פשוט יודע איך לקצוץ את הכנפיים למי שצריך".

לדברי עו"ד גיא גיסין, אחד מהמובילים בתחומי חדלות-פירעון והסדרי-חוב - שעיילבוני מינה אותו לאחרונה למפרק הזמני של "מטבחי טופז" ושל יצרנית המטבחים שלה, חברת "ספייס" - לעיילבוני יש מזג שיפוטי מיוחד במינו, והוא ניחן בצניעות, בחוכמה ובדעה עצמאית.

- במה בא לידי ביטוי "המזג השיפוטי המיוחד" שציינת?

גיסין: "אתן לך דוגמה. בשעתו, התנהל אצלו התיק של חברת 'רבינטקס' ושל החברה-האם שלה, 'אינספייר'. זה היה תיק עמוס תובעים, עם המון אנשים ועורכי-דין ומתחים. אך עיילבוני ניהל את הדיון ביעילות ובשקט, וגם נתן לכל אחד להביע את עמדתו".

גיסין אומר, כי המזג השיפוטי והסבלנות של עיילבוני, לא באים על-חשבון יכולותיו לקבל הכרעות. "עיילבוני יודע להכריע ולהכריע נכון. הוא מבין את התהליכים העסקיים ואת האינטרסים הכלכליים, ולא נצמד להוראות דין. הוא פועל כמו שהשופטת ורדה אלשיך קראה לזה, כ'יו"ר הדירקטוריון'. הוא מבין את הצרכים של העובדים ושל הנושים, ומתייחס כראוי לכל ההיבטים העולים בתיק".

עורכת-דין בולטת בתחום חדלות-הפירעון שמרבה להופיע בפני עיילבוני, וביקשה להישאר בעילום שם, מתארת אותו כ"שופט חכם בצורה בלתי רגילה. הוא מצליח לכפות על צדדים פתרונות שאף אחד לא מרוצה וכולם מרוצים, ולשרת את האינטרסים של כל הצדדים". לדבריה, "עיילבוני הוא בנוסף שופט יצירתי מאוד". והיא מביאה לדוגמה מהלך לא סטנדרטי שהוא עשה בעת האחרונה כשמינה שלושה נאמנים לתיק פירוק. "בכך, הוא נתן בעצם לכל הצדדים פתחון פה ואפשרות לזעוק כל אחד את הכאבים שלו, תוך מתן פתרון לא מלא לאף אחד, אבל פתרון".

עורכת-הדין הבהירה, כי מאזן-האימה בתיקי פירוק, הסדרים וכינוסי נכסים הוא עדין, הזמן יקר, וכל יום שעובר הוא קריטי. "אבל השופט עיילבוני מנהל את התיקים, כאילו יש לו זמן. אין לו בעיה לשבת שעות על גבי שעות עם הצדדים, ולקבוע דיון מדי יום כדי להביא לפתרון. בתיק שניהלתי אצלו היינו מגיעים בבוקר ויוצאים בלילה, ועיילבוני בנועם ובכריזמה מטורפת פשוט הצליח לכפות בעדינות את הפתרון שנראה לו נכון".

ויש עוד סופרליטיבים. לדברי עו"ד עמית לדרמן ממשרד עוה"ד שלמה נס, עיילבוני הוא "שופט גדול שניחן בכל הכישורים שדרושים לשופט". לדרמן הופיע בפני עיילבוני בתיקים של הסדרי נושים והקפאת הליכים של חברות בולטות בצפון, בהן חברת הבנייה רושרוש, חברת א.צ.ט וחברת אינספייר של אבי ורטהיים, והוא יצא מרוצה מכולם. לדרמן: "יש לו ידע משפטי נרחב, יכולת מאוד-מאוד גבוהה לסיים סכסוכים בהסדרים. גומרים אצלו תיק בפשרה בחמש אחר-הצהריים כשהחניון עומד להיסגר. לא ראיתי שופט שיושב כמוהו מהבוקר ולא זז מהכיסא עד הערב".

גם בית-המשפט העליון כבר הכיר ברמת השיפוט הגבוהה של שופט הפירוקים מהצפון. לדברי עורך-דין שעימו שוחחנו, בדיון בערעור שהוגש על החלטת עיילבוני לאשר הסדר נושים לחברת רושרוש, אמרה ראשת הרכב השופטים בעליון, השופטת בדימוס, איילה פרוקצ'יה, כי חלף זמן רב מאז שהיא קראה פסק-דין כל-כך מנומק ויסודי כמו זה שנתן עיילבוני, וכי כל מה שיש לה להציע לצד המערער זה למשוך את הערעור ללא צו להוצאות. וכך אכן היה.

עאטף עיילבוני נולד בינואר 1966 בכפר עיילבון שבגליל. הוא למד בבתי-הספר בכפר, וסיים את לימודי התיכון בגימנסיית הגליל הנוצרית בעיילבון, במגמה ריאלית (מתמטיקה ופיזיקה(. ב-1984 התחיל ללמוד משפטים בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים. במקביל ללימודיו, החל משנה א' באוניברסיטה ועד סיום לימודי התואר הראשון, ב-1988, עבד עיילבוני כסטודנט במשרד עוה"ד אליאס ח'ורי בירושלים, נוסף לעבודות מזדמנות לצורך מימון הלימודים. את ההתמחות עשה במשרד עו"ד ח'ורי, ושנה במשרד עוה"ד החיפאי ישראל גולדברג.

הסדרי נושים חרף התנגדות הבנקים

לדברי עו"ד ח'ורי, "עיילבוני היה אחד המתמחים הכי בולטים שהתמחו אצלי. יש לו כושר ניתוח ותפיסה משפטית מעולה, והוא היה מוצא את הנקודות הנכונות בכל תיק. בכתיבתו הוא בהיר, ברור ונקי. הוא איש חביב ונעים הליכות, וכל צוות המשרד, אז היינו 15 איש, אהבו אותו מאוד.

ח'ורי מציין, כי כשעיילבוני הגיש מועמדות לבית-המשפט, ומנהל בתי-המשפט פנה אליו, "המלצתי עליו בחום". ח'ורי: "הוא בעל מזג שיפוטי ונותן כבוד גם למי שהוא חולק עליו. הדברים הללו הם נדירים בבתי-משפט היום".

לאחר סיום ההתמחות, משנת 1989, עבד עיילבוני כשכיר במשרד עורכי-דין ישראל גולדברג, כך עד שנת 1995, שבה הפך לשותף במשרד גולדברג; וכמו כן פתח משרד עורכי-דין עצמאי בכפר עיילבון, שאותו ניהל באופן נפרד ועצמאי עד למינויו לשופט בשנת 2000.

בעבודתו כעו"ד עסק עיילבוני בתחומים האזרחי, מסחרי, חוזים ובעיקר בנזיקין ובביטוח. הוא ייצג חברות ביטוח ותובעים בתביעות נזקי גוף ונזקי רכוש. בשנת 2000 התמנה לשופט בבית-משפט השלום בנצרת. כשופט שלום עסק עיילבוני בתחום האזרחי בכלל ובתחום הנזיקין בפרט. בשנים 2003-2004 הוטל עליו להיות שופט מוקד בתיקי נזקי גוף בבית-משפט השלום בנצרת.

ב-2006 הוא עבר לבית-המשפט המחוזי והתמנה לשופט בפועל בבית-המשפט המחוזי בנצרת, ומאז מכהן כשופט כלכלי האחראי על התיקים הקשורים לדיני חברות, לרבות פירוק חברות והבראתן, הסדרי-חוב, אכיפת שעבודים ואג"חים, וכן כינוסי נכסים בחברות. בשנים 2009-2010 טיפל בתיקי פשיטות-הרגל במחוז הצפוני; ומשנת 2013, הוא השופט היחיד במחוז הצפון שמטפל בערעורים נגד מס-הכנסה ומע"מ.

עיילבוני דן בתיקים רבים וחשובים, הוציא החלטות ונתן פסקי-דין, שחלקם חדשניים. בין היתר, הוא הורה לאחרונה על פירוק מטבחי טופז ויצרנית המטבחים שלה חברת ספייס. הוא ציין בהחלטתו כי "שתי החברות - טופז וספייס, נקלעו למצב שבו יש צורך דחוף ומיידי במינוי בעל תפקיד כדי לנסות, בדחיפות המתחייבת, להציל את אשר ניתן, ולבחון אפשרות שמכירת הפעילות ככל שעוד קיימת, תיעשה בדחיפות המתבקשת".

פסקי-דין בולטים נוספים שנתן עיילבוני הם פס"ד הדן בסוגיית תוקף ביטוח חבות המעביד, מקום שבו המבוטח העסיק מספר עובדים גדול מזה המבוטח בפוליסה. (ת"א 1123/02 אמיל ראשד). פס"ד הכופה התמחרות בין בעלי מניות בחברה (27213-05-10 מזאוי נ' מזאוי). במקרה אחר, קבע עיילבוני כי שכר-הטרחה של כונס נכסים שהתמנה בהוצאה-לפועל ואף פעל בתיק פירוק, ייקבע לפי תקנות החברות (פר"ק (נצ') 1029/04 אברהם נעים נ' גלילי ואח').

לא נופל ברמתו משופטי המרכז

פסק-דין חדשני אחר של עיילבוני ניתן בתיק הפירוק של חברת "חרושת מתכת בית השיטה" נגד בנק הפועלים. במסגרת התיק אישר השופט הסדר נושים חרף התנגדות הבנקים, שהיוו שני-שלישים ממספר הנושים המובטחים, לאחר שקבע כי לבית-המשפט יש סמכות עקרונית לבחון את השיקולים של הבנקים בהתנגדותם, לפסול את התנגדותם, ולאשר הסדר נושים שלא אושר ברוב הדרוש על-פי דין.

למרות הרזומה המרשים של עיילבוני, התיקים הרבים שבהם הוא עוסק, ותשבחות המשפטנים על מקצועיותו וטיב עבודתו, שמו אינו מוכר ברבים; בעיקר משום שהוא מכהן כשופט בצפון הארץ, ולא במרכזה. בשונה מ"כוכבי משפט" בתחום הפירוקים, כמו שופטי ביהמ"ש המחוזי בתל-אביב, ורדה אלשיך (שפרשה), ואיתן אורנשטיין, שהתקשורת מסקרת את התיקים החשובים שבהם הם דנים מדי יום, נדיר שכלי התקשורת מגיעים לאולמו הצפוני של עיילבוני.

למרות האמור, עורכי-הדין שעימם שוחחנו בטוחים כי עיילבוני ראוי לכהן כשופט בבית-המשפט העליון, וגם יגיע לשם יום אחד. עו"ד אליאס ח'ורי: "הוא משפטן מעולה והוא ראוי להיות שופט בית-המשפט העליון בעתיד, כשהדבר הזה יתאפשר"; ולדברי עו"ד לדרמן: "השופט עיילבוני הוא כבוד למערכת המשפט, כל עו"ד שמופיע בפניו אומר את זה".

עורכת-הדין מציינת, כי עיילבוני אינו נופל ברמתו המקצועית ובאופן שבו הוא מנהל את הדיונים ומכריע, משופטי הפירוקים במרכז. "יש לו כריזמה אדירה ויכולת לנתב את הדיון לאן שהוא רוצה. המתדיינים סרים למרותו, לא פחות משהם סרים למרותו של אורנשטיין, ושסרו למרותה של ורדה אלשיך. הוא מבין אותך עוד לפני שדיברת ואי אפשר לתחמן אותו".

"גורלם ועתידם של עובדי החברות שמתפרקות בצפון יותר מורכב מאשר במרכז"

עולם העסקים הישראלי רוחש ורוגש רובו ככולו "בין גדרה לחדרה", ובעיקר באזור תל-אביב-גוש דן. עם זאת, הפעילות העסקית בדרום הארץ ובצפונה הולכת וגוברת בשנים האחרונות, ולצד הפעילות הזאת עולה גם כמות החברות שנקלעות לקשיים, ואשר עניינן מגיע לבתי-המשפט, לרבות בנושאים של הסדרי-חוב, תיקי פירוק, כינוס נכסים ורשימה ארוכה של נושאים רגישים אחרים.

עם החברות שנקלעו לקשיים באחרונה בצפון הארץ נמנים מפעל הזכוכית פניציה-אמריקה-ישראל, שקרס; חברת מטבחי טופז שעוברת הליכי פירוק, ואשר עניינה נדון בפני השופט עאטף עיילבוני; חברת חרושת-מתכת, חברת רבינטקס, וחברת "התכוף" - שנכנסו להסדרי-חוב, להקפאת הליכים ולהליכי פירוק.

לדברי עו"ד עמית לדרמן, אמנם אזור הצפון לא מרכז אליו את מרב תיקי חדלות-הפירעון, אבל הוא כן מרכז כמה מהתיקים הרגישים ביותר שבהם. "בצפון הארץ הרבה יותר קשה למצוא מקומות עבודה מאשר במרכז. לכן, הגורל של עובדי החברות שמתפרקות ו/או נקלעות לקשיים הוא הרבה יותר מורכב, מסובך וקשה מאשר במרכז. במסגרת ההליכים שמנהל השופט עיילבוני הוא שם את העובדים בראש מעייניו, דואג להם, ועושה הכול כדי לאפשר להם להמשיך להתפרנס בכבוד".

מסכימה לדברים גם עורכת-דין בתחום חדלות-הפירעון, "עיילבוני אחראי אישית להצלת אלפי מקומות עבודה בפריפריה. ראיתי את זה במפעל הפלסטיק 'מריאן-פלסט' במגדל-העמק, במפעל חרושת-מתכת, שנקלע לקשיים ונמכר לחברת ג'ון דיר, ובמקרים רבים נוספים. הנחישות שלו והיכולת שלו להביא להמשך קיומן של החברות חסכו אלפי מפוטרים".

השופט עאטף עיילבוני

גיל: 48

מקום מגורים: עילבון

מצב משפחתי: נשוי 3

תפקיד: שופט בית-המשפט המחוזי בנצרת. משמש כ"שופט כלכלי" שאחראי על התיקים העוסקים בדיני חברות, לרבות פירוק חברות והבראתן, הסדרי-חוב, אכיפת שעבודים ואג"חים, וכן כינוס נכסים בחברות

עוד משהו: מקורביו מעידים כי את הזמן החופשי המועט שיש לו הוא מבלה בקריאה ובצפייה בסרטים. הספרים החביבים עליו עוסקים בפילוסופיית החיים, כגון ספרי הסופר רובין שארמה. הסרטים האהובים עליו (איך לא), הם בעיקר כאלה שעוסקים בעולם המשפט

עוד כתבות

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press, Nathan Howard

ארה"ב: מדד הליבה של ההוצאה לצריכה פרטית ירד ל-2.8%, כצפוי

מדד ה-PCE החודשי ירד ל-0.3% לעומת 0.5% בחודש שעבר ● מזרחי טפחות: "אי ההפתעה פה תומכת להערכתנו בתוואי הפד הנוכחי" ● היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות אירופה ובוול סטריט ● מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8% ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

מנות במחתרת התאילנדית / צילום: דניה ויינר

אחת המסעדות התאילנדיות הטובות בישראל מסתתרת בכלל בחצר של בית

עגלת קפה שמגישה מאפה פיסטוק נדיר, מרכז הוליסטי שגם הציניקנים יתמסרו לו, מיזם אמנות נשי ומסעדה שאפשר למצוא בה בננה לוטי משובחת ● יום בפרדס חנה כרכור

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות