*** הכתבה בשיתוף החוג להנדסה ביו-רפואית בטכניון
לפעמים אתם יודעים מה המסלול בו אתם רוצים להמשיך בחיים, אבל מה שמרתיע אתכם זו דווקא הדרך. קחו לדוגמה את לימודי התואר השני. ישנם מקצועות רבים בהם אפשר לשלב תואר שני עם עבודה וקריירה מתפתחת, אבל זה מעט יותר קשה כשמדובר בשינוי מהותי.
אם אתם מהנדסים מנוסים העובדים בתחום, תואר שני יכול להוות צעד שישנה את חייכם, אבל יכול להיות לכך גם מחיר. להלן כמה דברים שחשוב לקחת בחשבון:
תחום הלימודים
אם אתם מהנדסי חשמל, תוכנה או אלקטרוניקה, אתם יכולים כמובן להמשיך ולהתמקצע באותו התחום. אם אתם רוצים שינוי של ממש, עומדת בפניכם האפשרות לנצל את הידע והניסיון שצברתם ולהמשיך לתואר שני בהנדסה ביו-רפואית, למשל, כך שבעתיד תוכלו לפנות לכיוון מעט שונה שרק צומח. לכך יש כמובן יתרונות גדולים, לצד חסרונות. מוטב שתשאלו את עצמכם אם מדובר באמת בעולם שמעניין אתכם, ועד כמה אתם מאמינים שהוא מתאים לכם ולאופייכם.
מקום הלימודים
אם בחרתם בתואר שני בתחום "נישתי", הדבר עשוי לדרוש מכם זמן רב יותר מהמתוכנן. קחו בחשבון שאם הלימודים מתקיימים הרחק מביתכם ו/או מקום העבודה, תצטרכו להקדיש להם הרבה יותר זמן, ואולי תתקשו לעמוד בדרישות. יתרון גדול יש למסגרות בהן פועלת שלוחה אקדמית. קמפוס שרונה של הטכניון למשל, מציע למהנדסים לימודי תואר שני במרכז תל אביב, באזור חדש ותוסס, הסמוך לתחנת הרכבת.
שעות וימי הלימודים
תלמידי תואר שני בדרך כלל נמצאים בעיצומה של קריירה במשרה מלאה, מה שלא תמיד מאפשר גמישות גבוהה. אם מדובר בלימודי ערב, או כאלה המרוכזים ביום אחד - יש לדבר יתרון גדול.
עם תזה או בלי תזה?
כאן מדובר בהחלטה אשר יכולה להשפיע על מסלול הלימודים עצמו. במקרים רבים מסלולים ללא תזה, מאפשרים גמישות, לימודים המרוכזים ביום אחד, אחר הצהריים או בשעות הערב, כך שאורך מסלול לימודי התואר נמשך בהתאם.
רצינות
אז נכון שאין חכם כבעל ניסיון, אבל מדובר בדרך כלל בגישה. רצינות ונכונות להשקיע הן הכרחיות ולא רק בתואר הראשון. אם בחרתם בתחום חדש, כדאי לוודא שאתם באמת מונעים על ידי סקרנות ושאפתנות. אם התשובה לשאלה זו חיובית - אתם כבר נמצאים על מסלול ההצלחה.
לפרטים על המסלול של הטכניון להנדסה ביו-רפואית בקמפוס שרונה ת"א, לחצו כאן.