גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מוצרי פארם? עדיף לקנות באינטרנט

לא בכדי בוחרות ניו פארם וסופר-פארם להימנע מהפעלת אתרי מכירה * המטרה היא להריץ את הלקוחות לסניפים, להציע מבצעים מפתים ולמכור ביוקר * כעת נכנסו לזירה אתרי פארם שמתחרים ברשתות, והם הרבה יותר משתלמים

מופעים, בנקאות, חשמל, גאדג'טים, אופנה ומזון - בעוד הפנמת אפשרויות המסחר אונליין מתרחבת כל העת, תחום הפארם בפיגור של ממש: היצע האתרים לרכישה מקוונת בענף היה עד לאחרונה כמעט אפסי, ורשתות הפארם - גם אם יכלו לעשות זאת מזמן - כלל לא רוצות למכור אונליין; את עיקר מאמציהן הן מרכזות במשיכת הקונה למדפים עתירי שילוט המבצעים מאיר בעיניים, ריחות הבשמים ואווירת ה"ממש תפסיד אם לא תמלא מהר את הסל". אתרי האינטרנט, במקרה הטוב, יציעו קופונים למימוש בסניפים עצמם.

על הרקע הזה צצו לאחרונה שתי שחקניות מבטיחות, שמציעות אתרים שרוצים לשחק בדיוק בזירה הזו. היכן שהתרגלנו ללכת שבי אחר מבצעים מטעים ומבלבלים, מרובי מניפולציות שיווקיות ולא בהכרח משתלמים. האתרים "בלה" ו"הביתה", ייאמר לזכות שניהם, ידידותיים ומזמינים, ועל אף הקשיים שבהתמודדות מול ספקים המקושרים עם רשתות הפארם - ושעשו את החיים לגמרי לא קלים לכל מי שניסה להתחרות בהן - מציעם מגוון יפה של מוצרים, בתמחור המביס במרבית המקרים את המחירים ברשתות הפארם השולטות, סופר-פארם וניו פארם.

ולא סתם מביסים: מבדיקה השוואתית שערך "גלובס" בין סניפי הרשתות ובין שלושה אתרי אינטרנט: אלו החדשים, ואתר "דראגסטור" הוותיק והראוי לציון, שמופעל כבר שנים על ידי רשת בתי המרקחת שור טבצ'ניק - עולים פערים של עשרות אחוזים ויותר בין מחירי מוצרי שונים, לרוב לרעת הרשתות.

כך, למשל, תעלה חבילת טמפונים של קוטקס 18 שקל באתר הביתה, 29 שקל בבלה, ותזנק ל-37 שקל בניו פארם - פער של 106%. עבור חבילת 30 עדשות פוקוס דייליז תשלמו 130 ו-140 שקל בסופר-פארם ובניו פארם, בהתאמה - ורק 70 שקל באתר בלה, מחצית המחיר. משחת שיניים קולגייט הרבל תעלה לכם 10 שקלים באתר בלה ו-19 בניו פארם, ועל מסיכה לשיער של גליס תשלמו 14 שקל יותר בסופר-פארם - 38 שקל לעומת 24 באתר בלה ואפילו עבור לק פשוט של שיק תוכלו לבחור אם לשלם 9 שקלים באינטרנט (בלה) או 19 בחנות בלתי מקוונת בעליל (סופר-פארם).

40% עד 60% הבדילו גם במחיריהם של תוספי תזונה שנבדקו, כשתמיד האלטרנטיבה ברשת היא הזולה יותר.

פערים כאלה הופכים גם את דמי המשלוח הנדרשים לרוב באתרים לזניחים לעתים, רבים מהמחירים, יש לציין, הוגדרו גם על המדפים כמחירי מבצע - ועדיין, התגלו פעמים רבות כרחוקים מלהות אטרקטיביים בהשוואה למתחרות המקוונות.

המבחר הרחב ביותר, יש להודות, קיים על המדפים ברשתות - ולא כל מותג קיים בכל אתר אינטרנט (בעיקר במותגי קוסמטיקה ודרמו-קוסמטיקה), אולם רוב המוצרים הפשוטים והמוכרים קלים להשגה גם באינטרנט. נאמנים למותג מסוים? בידקו מי משווק אותו באינטרנט - אין פשוט מלהשוות מחירים באתרים, ולראות היכן העסקה הכדאית ביותר.

האתרים אף נבדלים ביניהם בטווח המוצרים - חומרי ניקוי וכלים חד פעמיים, מוצרי חשמל לשיער ומנשאים לתינוק, בשמים, עדשות ואקססוריז - כל אתר בוחר היכן לתת דגש נוסף לקטגוריות הטריוויאליות. מטבעה של רכישה באינטרנט, קל יותר לערוך אותה באופן ממוקד ובהתאם לצרכים, ולעתים אף לפצל רכישות.

כדאי לציין את הקטגוריות שזוכות לתחרות נפרדת בסחר המקוון - בשמים ותוספי תזונה, בהם קיימת היום תחרות באתרי אינטרנט ייעודיים; וכמובן, את קיומם של אתרים בינלאומיים.

בלה bela.co.il

מאחורי האתר "בלה" עומד היזם שי אלמוג, שעסק קודם לכן בהטמעת מהפכת הדיגיטל של קופת חולים *כללית* ובביסוס אתר מגה באינטרנט. יתרונות האתר שהקים, הוא מספר, כוללים בין השאר הקפדה על תמונות מוחשיות, מערכת לדירוג המוצרים על ידי משתמשות, אפשרות החזרה ארוכת טווח, אפשרות להזמין דוגמיות של מוצרים ומשלוח במארז מפנק. המשלוחים מסופקים לכל נקודה בארץ בעלות זהה. האתר נבנה בשיתוף קהילת נסייניות בת 240 נשים שהיו שותפות לתהליך הבנייה וחיוו דעתן לגבי העיצוב, המוצרים, הקטגוריות ועוד.

"הטבע האנושי הוא לגעת, להריח ולמשש", אומר אלמוג, "במיוחד כשמדובר במוצרי קוסמטיקה וטיפוח. כדי לנתב את הלקוח לרכישות אונליין ברשת צריך ליצור חוויית רכישה מרגשת שתתווסף ליתרונות המובהקים שיש לרכישה באינטרנט: חיסכון בזמן ובכסף ופרטיות מקסימלית לרכישת מוצרים אינטימיים. אמנם עדיין באתר בלה לא ניתן להזמין תרופות או תרופות מרשם דרך האינטרנט, אך אנחנו בכיוון. מבחינה טכנולוגית אפשר כבר מזמן היה ליישם זאת, אבל כל השחקנים היום מקווים שתגיע לסניף ותקנה עוד מוצרים".

קטגוריות: בית מרקחת, היגיינה, טבע, טיפוח העור, יופי, שיער, תינוקות, אקססוריז.

משלוח: 19 שקל.

מדיניות החזרה: עד 100 יום.

הביתה habaitta.com

אתר "הביתה" החל לעבוד בשקט לפני כשנתיים - ולאחרונה יצא בהשקה מתוקשרת ובקמפיין נרחב. מאחוריו היזמים שמי לוי ומיכאל טסלר, שגייסו קבוצת משקיעים נכבדה, בהם שי רקנאטי. "אחד הדברים המרכזיים שהבנו", אומר לוי, "הוא שהרבה מאוד מהתשתיות הפיזיות והעסקיות לא קיימות בארץ כדי לתת חוויית קנייה רצינית. שוק האי-קומרס בארץ בחיתולים מהרבה בחינות: מבחר, משלוח, שירות, מחירים. בתחום הפארם אין כל כך אתרים ישראליים. גם קוסמטיקה אין הרבה איפה לקנות. ברגע שמייצרים אלטרנטיבה, אני מאמין שתהיה תזוזה של לקוחות לכיוון האונליין". לדבריו, המחירים שמציע "הביתה" נמוכים ב-15% ממחירי השוק. הפערים משתנים לפי קטגוריות - קשה להיות תחרותי בעולמות הרגילים של חיתולים ותחליפי חלב שהם 'לוס לידר' (מוצר מוביל שבתי עסק מוכנים להפסיד עליו כדי למשוך לקוחות, א"א).

"המניפולציה של רשתות הפארם בתחום המבצעים מאוד משמעותית. משחקים במחירים בין סניפים שונים ובין חברי מועדון ולא חברי מועדון. אנחנו רוצים לתת מחירים הוגנים לאורך כל השנה: זה ה'אני מאמין' שלנו".

קטגוריות: טיפוח שיער/גוף, קוסמטיקה, ניקיון ותחזוקת בית, מוצרי תינוקות, בית מרקחת, ויטמינים ותוספי מזון.

משלוח: 24 שקל, חינם מ-300 שקל. אפשרות לאיסוף עצמי.

מדיניות החזרות: עד שנה מיום הקנייה.

דראגסטור drugstore.co.il

האתר הוותיק דראגסטור, חלוץ בראש המחנה הפועל ברשת כבר משנת 2000, עבר לאחרונה מתיחת פנים - וגם אם לטעמנו הוא נמצא ידידותי פחות ביכולות הניווט באתר, הרי שאף הוא נותן תחרות ראויה לרשתות. המבחר כאן קטן יותר בכל הנוגע לפארם, ואילו עיקר ההתמחות היא לתחום בית המרקחת, הטייטל הרשמי שלו, כולל תוספי תזונה ומוצרי טבע לרוב. הוא פועל מבית המרקחת שור טבצ'ניק בתל אביב, משם גם מוצא איסוף עצמי לרוכשים מרחוק.

קטגוריות: טבע, דרמו-קוסמטיקה, קוסמטיקה, איפור, טיפוח גוף ובית, בריאות הפה, לאם ולתינוק, טיפוח שיער, מין בטוח - ובית מרקחת כמובן.

משלוח: 12 שקל, חינם מ-180 שקל. אפשרות לאיסוף עצמי.

החזרות: תוך 14 יום.

תשובת בתי המרקחת הפרטיים: מוצרים בלעדיים

"לרשתות הגדולות אין אינטרס לפתוח מכירה מקוונת", אומר דוד פאפו, יו"ר הסתדרות הרוקחים, "האינטרס שלהן הוא להביא את הצרכן לתוך החנות. כך או כך, לדעתי צריך תו תקן לאתרים שמוכרים תרופות".

בישראל, על פי נתוני zap דפי זהב, פועלים 1,577 בתי מרקחת - כמחצית מהם (786) בתי מרקחת פרטיים. אלו נאלצים להילחם על מקומם בעולם של מותגי פארם בפריסה רחבה, ותחרות מבצעים אגרסיבית.

פאפו מספר על מאמץ להפוך את אלו אטרקטיביים יותר במהלך השנים האחרונות - ולהחזיר את הלקוח ל"בתי המרקחת הקהילתיים", כהגדרתו. זאת בין השאר על ידי עיצובם מחדש, עם חללים פתוחים ומראה מתחדש, בשימת דגש על שירות אישי (כמו למשל חדרי ייעוץ פרטיים) ובשילוב מוצרים בלעדיים וייחודיים - ממותגי ררמו-קוסמטיקה שלא ניתן למצוא על מדפי רשתות הפארם ועד לבדיקות ביתיות מיוחדות לאיתור חיידקים, רמת כולסטרול וכדומה. לאחרונה אף הושק תו של הסתדרות הרוקחים שמוטבע על מוצרים שונים, כדי להעיד על איכותם (אך לא כערובה ליעילות) - ללא תשלום מצד החברות המסחריות, מצהירים בהסתדרות הרוקחים, כשהמוצרים נקבעים על ידי ועדה מקצועית.

"כולם משתוללים עם המחירים", אומר פאפו, "נוצר מצב שבו בית המרקחת הפרטי לא תמיד יכול להתמודד מסחרית עם מבצע. תחרות היא לא מילה גסה, אבל אנחנו רוצים לצאת אליה בתנאים שווים.

"עד לפני שנה-שנתיים", מזכיר פאפו, "לרשתות הפארם היה יתרון: הן עמדו רק מול בתי המרקחת קהילתיים וקטנים. בצוק העתים, בגלל שחלק מהמגוון חופף לרשתות המזון, התחרות נעשתה קשה יותר - גם מול רשתות כמו עדן טבע מרקט שהכריזה מלחמה בתחום תוספי התזונה". בתי המרקחת הקהילתיים, הוא אומר, מנסים "לתת פייט" במגרש הפרטי שלהם.

עוד כתבות

קריסת גשר פרנסיס סקוט קי בבולטימור / צילום: ap, Steve Helber

אמריקה סופקת כפיים וחוששת: עד כמה חסינים הגשרים שלה?

את הגשר בבולטימור הפילה ספינת ענק של 95 אלף טונות ● זו הייתה כנראה, אם כי לא בטוח, תוצאה בלתי נמנעת - הגשר קיבל ציון "מניח את הדעת" לפני שלוש שנים ● הנשיא ביידן רשאי לטעון שהשקעת טריליון דולר בשיקום תשתית מגינה על אמריקה מפני אסונות רבים כאלה

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"