*** הכתבה בשיתוף הטכניון - היחידה ללימודי חוץ
בין אם אתם חולמים לעבוד בהיי-טק, ובין אם כבר הגשמתם את החלום, אתם בוודאי יודעים שיש בתחום המבוקש הזה, גם כמה מגבלות. יכול להיות שסיימתם תואר ראשון, התברגתם בתפקיד מכובד בחברה טובה, אבל האם אתם יכולים לראות את עצמכם בעוד נניח, 5 שנים מהיום, מתקדמים, מפתחים קריירה ומשנים כיוון? ואולי אתם בכלל עושים משהו שונה, אבל יודעים שתחום המחשבים מתאים לכם. נו, אתם יודעים, התנאים נוחים, השוק חם, אולי זה מה שמתאים לכם, אבל התואר הראשון שלכם, מה לעשות, הוא במשהו שונה לגמרי.
ערן שחם, יועץ אקדמי של תכניות המחשבים ביחידה ללימודי חוץ בטכניון, אומר כי אל הקורסים שהטכניון מציע מגיע קהל מסוים, אבל במידה מסוימת גם מגוון. "אלה יכולים להיות חיילים משוחררים, וגם אנשים ונשים מבוגרים יותר שעזבו עבודה בתחום שונה, כי הם החליטו שהם רוצים לעשות הסבה. לפעמים הם בכלל לא מעולם המחשבים. אם אין להם רקע, אנחנו נכשיר אותם באמצעות מכינה.
בקורס DBA למשל, דווקא יש צורך ברקע קודם - ואלה יכולים להיות מפתחים, אנשי סיסטם, בודקי תוכנה או בוגרי מערכות מידע באקדמיה שיש להם נגיעה בתחום, והם רוצים להתפתח ולרכוש כלים שיעזרו להם בשוק העבודה. מגיעים גם רבים שעשו תואר ראשון ושני במחשבים ועדיין לא מצאו עבודה שמתאימה להם".
- חייבים היום תואר ראשון במחשבים?
"אני שואל למה לעשות עוד תואר, כשאפשר לעשות משהו יותר פרקטי? בקורסים של הטכניון התכנים משתנים ומתעדכנים פעמיים עד שלוש פעמים בשנה. לכן הם רלבנטיים הרבה יותר למה שקורה היום בשוק העבודה. הרי בשוק העבודה שלנו, אחד הדברים החשובים הוא להראות שאתה רלבנטי גם בגיל 40 ומעלה. קורס כזה, בין אם אתה עושה שינוי מהותי או מתקדם, יכול להראות שאתה הכי רלבנטי. אני עצמי עושה כל שנה קורסים בארץ ובחו"ל כדי להיות בעניינים. חשוב שכשמגיעים למקום עבודה, לא יהיה צריך ללמד אותך הכל מהתחלה".
- כולם יכולים להתקבל?
"אם מישהו שעובד בהיי-טק רוצה לשנות ולגוון- הוא צריך קורס. בהמשך, בפגישות הייעוץ, אנחנו יכולים לראות מי הוא, ואם זה באמת צעד נכון עבורו ועבור הקריירה שלו".
- מניסיונך כמה אנשים באמת שדרגו את המסלול בו עבדו?
"לפחות 60% וזה נתון גבוה. לפעמים ההחלטה לעשות משהו מתבצעת פעמים. לפני הלימודים עצמם, בשלב ההחלטה על הקורס, ואחריהם כממש עומדים לפני ביצוע ההחלטה לשנות. במקרים רבים אנשים בשלב זה מפחדים וזה משפיע על התוצאות. לפעמים צעד אמיץ כזה כרוך בשינוי והפחד משתק. אבל זה חלק מתוך תהליך קבלת החלטות שצריך להיות בפאזה של מי שניגש לקורס".
טום זהוב, הוא רק בן 23, אבל את התשוקה שלו לתחום המחשבים הוא לא יכול להסתיר, ולמרות שלא למד לתואר ראשון, הוא כבר השתלב בהצלחה רבה בתעשייה. התחלתי בתחום המחשבים, אבל מהצד של ההתקפה - כלומר ערכתי בדיקות לפרצות אבטחה והגשת דו"חות. בשלב מסוים החלטתי לשנות, והקורס שעשיתי העביר אותי לתחום ההגנה. היום אני מנהל אבטחת מידע".
- למה רצית לשנות?
"זה תחום יותר מעניין ומאתגר. אחרי הקורס הרגשתי עד כמה שדרגתי את עצמי, גם מבחינת שכר גם איכות העבודה".
- אתה צעיר.
"נכון, אבל מחשבים תמיד היו האהבה שלי ואת הבסיס למדתי לבד. כשרציתי להתקדם ולקבל ערך מוסף נרשמתי לקורס של הטכניון, כי למדו שם תחומים שאני לא מכיר, גם תחומים הומאניים יותר. למשל תקנים ורגולציות, לא לכולם יש ידע על זה".
- ואיפה אתה רואה את עצמך בעוד 5 שנים מהיום?
"כרגע אני מנהל אבטחת מידע בחברת השקעות, וזה כאמור, הודות לקורס. לפני כן הייתי מנהל רשת. גם יש לי חברה ליעוץ אבטחה ולבדיקות חדירות, אז אני בוודאי אתקדם עם זה. מה שאני יודע בוודאות זה שהקורס נתן לי כלים שכבר לא יכולתי לרכוש לבד. בנוסף, הקורס הזה עזר מאוד לקשרים הבינאישיים. זה מאוד חשוב ואנשים לא תמיד לוקחים את זה בחשבון או דואגים לזה. האינטראקציות פשוט פותחות דלתות. יש לי חבר טוב שקיבל עבודה בחברה גדולה בארץ הודות לקשר שיצר בקורס. בקיצור, לא חייבים תואר ראשון כדי להתברג בהיי-טק. צריך ללמוד קורס רלבנטי שנותן כלים".
- וצריך תשוקה לתחום?
"תשוקה זה ברור".
חולמים על משרה ניהולית? הצטרפו לקורס אבטחת מידע CISO בחיבור לעולם העסקי. לפרטים והרשמה לחצו כאן