*** הכתבה בשיתוף פסגות שפיר
מרכז הארץ הפך למקום שקשה למצוא בו נדל"ן למגורים במחירים סבירים. משפחות רבות וזוגות צעירים שמבקשים לשדרג את הדירה הקיימת שלהם, נאלצים לוותר על החלום או לחלופין להתרחק ממרכז הארץ אל אזורי פריפריה מרוחקים, בהם המחירים נמוכים ממרכז הארץ. דירות גדולות יותר, בנות חמישה חדרים ומעלה, אף שהן אטרקטיביות עבור קהל משפרי הדיור והזוגות הצעירים, אינן בנות השגה.
בשנים האחרונות, עלו מחירי דירות 5 חדרים בעשרות אחוזים והפכו אותן לבלתי מושגות עבור משפחות רבות. המצב קשה כפליים למשפחות שמחפשות לא רק קרבה למרכז, אלא גם שכונה מושלמת למגורים, כזו שכוללת מארג מלא של צרכים ותשתיות שהופכים מקום מגורים לאידיאלי, החל ממקומות חניה ותשתית תחבורתית אופטימלית ועד שירותים קהילתיים, שבילי אופניים ואזורים ירוקים.
שכונה אידיאלית תוכל לקום רק כשהיא תוכננה מאפס, כלומר מקרקע שלא הייתה בנויה לפני כן ולא נבנתה טלאי על טלאי תוך אילוצים קיימים. בפרויקטים כאלה, של שכונות שנבנות מאפס, ניתן לרכוש דירה בשלבים מוקדמים מאוד של הפרויקט בהנחה של עשרות אחוזים על המחיר הרגיל.
עם זאת, בדיקה מגלה שגם בימים אלה ניתן למצוא הזדמנויות נדל"ן משתלמות, כאלו הכוללות את כל השירותים הרלוונטיים, וסמוכות לתל-אביב.
אחת השכונות שנבנית היום ומהווה אלטרנטיבה לרכישת דירה היא שכונת פסגות-אפק הנבנית בצדה המזרחי של ראש העין החדשה. השכונה משתרעת על שטח כולל של כ-3,000 דונם והיא צפויה לכלול כ-16,000 יחידות דיור שיבנו ב-6 מתחמי מגורים, בבנייה רוויה בעיקר. עד היום שווקו בשכונה למעלה מ-4,500 יחידות דיור. השכונה נבנית ומתוכננת בקפידה בכל ההיבטים, נמצאת בתוך סביבה של פארק, אתרים ארכיאולוגיים ואתרי טבע, כמקורות נחל הירקון, יער ראש העין, מבצר אנטיפטרוס, מערת קסם ומגדל אפק וממוקמת במרחק חצי שעת נסיעה מתל אביב.
בשכונת פסגות אפק, דירה בת 5 חדרים נמכרת בממוצע תמורת כ-1.57 מיליון שקל בלבד. בין החברות שבונות בראש העין ניתן למצוא את חברת שפיר מגורים ובנין, הבונה את פרויקט "פסגות שפיר". בפרויקט מציעה החברה מגוון גדול של דירות חמישה חדרים בסטנדרטים גבוהים ובתכנון פונקציונאלי במחיר התחלתי של כ-1.52 מיליון שקל בלבד.

רק לשם השוואה, במחיר כזה ניתן לרכוש דירת 3 חדרים בשכונת אם המושבות בפתח תקווה, דירת 4 חדרים בבניין בן 10 קומות בשכונת מצליח ברמלה, או לחלופין דירת 3 חדרים בבניין בן 9 קומות ביהוד.
"מחירי הדירות בשלב זה של השכונה המתפתחת נמוכים משמעותית למרות מיקומה הגאוגרפי של ראש העין במרכז הארץ אך לא לעוד הרבה זמן", מסבירה טלי כהן סמנכ"ל שפיר מגורים ובנין. לדבריה, "בעוד שבשכונת אם המושבות בפתח תקווה ניתן למצוא דירת שלושה חדרים תמורת 1.52 מיליון שקל, ובמחיר דומה ניתן לקנות דירת ארבעה חדרים באזורים הישנים של בת ים, בראש העין ניתן לרכוש תמורת 1.52 מיליון שקל בלבד דירת 5 חדרים. זה לא מובן מאליו ,אחרי הכול מדובר בעיר באזור גוש דן הממוקמת מרחק נסיעה של כחצי שעה בלבד מתל אביב. מציאות זו לא תחזיק מעמד זמן רב. מחירי הדירות בשכונת פסגות אפק עוד יעלו עם השלמת כל עבודות הפיתוח והתשתיות במקום".
מבחינת תעסוקה ומקומות עבודה, נהנית ראש העין מהקרייה העסקית הגדולה "פארק אפק" הצמודה, מקום משכנן של חברות הייטק ותקשורת גדולות ומרכזיות במשק. בנוסף לפארק אפק, בעתיד הקרוב צפוי להבנות בסמיכות לשכונה פארק תעשיות נוסף "לב ישראל" שיכלול 250 אלף מ"ר של שטחי מסחר ותעסוקה, ביניהם הקניון הגדול בישראל.
שכונת פסגות אפק נהנית מנגישות תחבורתית גבוהה לשאר חלקי הארץ, זאת בשל מיקומה הסמוך למחלף ראש העין בין כביש 6 לכביש 444. יתר על כן, כחלק מפרויקט בניית השכונה החדשה, מתבצעים סביבה מספר פרויקטים המספקים תשתית תחבורתית שתגדיל את נגישותה גם לכבישים מרכזיים אחרים. בין היתר, צפוי להיסלל כביש עורקי שיחבר את השכונה החדשה לכביש 5. מבחינת תחבורה ציבורית בין-עירונית, לרכבת ישראל יש תחנה בפאתי ראש העין "ראש העין צפון" שמשרתת את תושבי האזור.
מעבר לפתרונות מגורים ותעסוקה שמעניקה שכונת פסגות אפק, רכישת דירת 5 חדרים באזור מאפשרת היום למשקיעים ליהנות בעתיד גם מתשואה על ההשקעה. תהליך עליית המחירים בראש העין נמצא בראשיתו כשהשלמת בניית השכונה החדשה בתוך כעשור, צפויה להציף ערך רב לכל הדירות בה ומסביב. "בעוד שבתחילת 2014 דירה ממוצעת נמכרה בשכונת "פסגות אפק" תמורת 1.34 מיליון שקל בממוצע", מוסיפה כהן, "כיום דירה בשכונה נמכרת בממוצע תמורת 1.464 מיליון שקל- עליה של 9% בלבד תוך שנה. בהנחה שעוד אלפי דירות מתוכננות לשיווק בשכונה במהלך השנה, הרי שעליות המחיר שנרשמו הן רק יריית הפתיחה", היא מסכמת.
בואו לגור בראש העין החדשה בפרויקט שתוכנן במיוחד עבור משפחות >>