גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"עברייני שוק ההון מוכנים לשלם קנסות אבל לא לשבת בכלא"

בפאנל "גלובס DUN'S 100" בוועידת שוק ההון של "גלובס" מתחו עורכי דין בכירים ביקורת על הודעת הפרקליטות השבוע, לפיה היא חוזרת בה מהאישום השני נגד ג'קי בן-זקן ואיתן אלדר בתיק הרצת מניות מנופים, "מחמת הספק"

רובין, נגב, רוזן–עוזר, תירוש–גרוס, גז ושמחוני /  צילום: שלומי יוסף
רובין, נגב, רוזן–עוזר, תירוש–גרוס, גז ושמחוני / צילום: שלומי יוסף

התנהלות הפרקליטות ורשות ניירות ערך כלפי חשודים ונאשמים בבית המשפט ובתקשורת והצורך ליצור ודאות משפטית בתחום עבירות ניירות ערך - אלה היו הנושאים במרכז פאנל "גלובס DUN'S 100" שהתקיים אמש (ג') במסגרת ועידת שוק ההון של "גלובס", בהשתתפות עורכי דין בכירים במגזר הפרטי והציבורי ובהנחיית כתב ופרשן "גלובס", חן מענית.

במהלך הדיון הוטחו בפרקליטות וברשות ניירות ערך טענות על כך שהן שמו להן למטרה להגביר את הענישה בתחום עבירות ניירות ערך. עו"ד יהודית תירוש-גרוס, סגנית מנהלת מחלקת ניירות ערך בפרקליטות מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה), אמרה בתגובה לביקורת זו כי: "בעבירות שבהן אנחנו עוסקים, אנחנו פועלים בעולם של עבריינים שהפרוטה מצויה בכיסם. אלה אנשים שמוכנים לשלם קנסות ומוכנים לעשות עבודות שירות, אבל הם לא מוכנים לשבת ולו יום אחד בכלא. לכן, מטרת ההרתעה תושג רק באמצעות החמרת הענישה".

משתתפי הדיון התייחסו להודעת פרקליטות המדינה מתחילת השבוע, לפיה היא חוזרת בה מסעיף האישום השני נגד ג'קי בן-זקן ואיתן אלדר, בתיק בו הם מואשמים בהרצת מניית חברת מנופים פיננסים שבבעלות בן-זקן. סעיף האישום שבוטל עסק בטענת המדינה כי בן-זקן ואלדר שתלו ידיעה כוזבת בעיתון "כלכליסט", על-מנת להעלות את שער המניה. בהודעת הפרקליטות צוין כי המדינה סבורה כי הוכח מעל לכל ספק סביר כי בן-זקן ואלדר עומדים מאחורי הכתבה, אך קיים ספק לגבי עוצמת כוונת ההטעיה ולכן מתבקש בית המשפט לזכות את הנאשמים מסעיף זה "מחמת הספק". המשתתפים בדיון תקפו את הפרקליטות על כך שלא הסתפקה בבקשה לזכות את הנאשמים אלא דרשה זיכוי "מחמת הספק".

"מבחינת החוק אין הבדל בין זיכוי לבין זיכוי מחמת הספק. זיכוי הוא זיכוי", אמרה עו"ד תירוש-גרוס, שהסבירה את הסיבות לבקשת הזיכוי "מחמת הספק". "בדקנו את עצמנו והגענו למסקנה שיש ספק. לא הגענו למסקנה שאין ראיות או אין בסיס לאישום באופן מוחלט. אני לא חושבת שזה זהה למצב של היעדר ראיות מוחלט. בנסיבות האלה, אנחנו משקפים את הספק לבית המשפט".

תירוש-גרוס הודתה שייתכן שהיה מקום להוציא הודעה לעיתונות על ביטול האישום כפי שהפרקליטות מודיעה על הגשת כתב אישום. ואולם, לדבריה, "כל העיתונאים יודעים היטב לבדוק מה מוגש בכל תיק בפרופיל הזה. כשהגשנו סיכומים בתיק פסגות, לא העברנו אותם לעיתונות, אבל בתוך 10 דקות עיקרי הדברים פורסמו באתרי החדשות. אבל אני בהחלט מוכנה לשקול את האפשרות שהיה ראוי להוציא הודעת דוברות".

"בריאה שלא קיימת בחוק"

עו"ד מיכל רוזן-עוזר, שותפה במשרד חן-יערי-רוזן-עוזר ושות', המייצגת את אלדר בתיק מנופים פיננסים, בירכה את הפרקליטות על כך ש"תיקנה את עצמה", אך ביקרה את התנהלותה בקשר לנוסח ההודעה על ביטול האישום. לדבריה, "צריך לברך על הגישה שאומרת, שזיכוי הוא חלק לגיטימי מההליך המשפטי, שזיכוי לא פוגע בפרקליטות, שמטרת המשפט לברר את האשמה ושזה דבר הגיוני שלא תמיד תהיה הרשעה. עם זאת, כשחוזרים מכתבי האישום, לפי חוק סדר הדין הפלילי, התוצאה היא זיכוי, ואין אפשרות לקיים על כך דיון. לכן, כשקראתי את ההודעה חשבתי שזה לא ראוי להודיע בצורה כזו על 'ספק' שנותר, כשהנאשם אינו יכול לענות לטענה. אם אתם באמת סבורים שזיכוי וזיכוי מחמת הספק הם אותו דבר - למה כתבתם 'מחמת הספק'?".

עו"ד נתי שמחוני, שותף, בהרצוג-פוקס-נאמן הצטרף לדברי רוזן-עוזר. "אני מצטרף לברכות שהרעיפו על הפרקליטות, אבל על רקע חזרתכם מהאישום, שווה לדון באופן כללי על הבריאה הזאת, שאינה קיימת בחוק של 'זיכוי מחמת הספק'. זיכוי מחמת הספק הוא זיכוי שמותיר כתם שלא ניתן לערער עליו. וכאן יש בעיה שהיא רחבה יותר מהתנהלות הפרקליטות במקרה הזה".

"אבן-בוחן בעיני בית המשפט"

המשתתפים התייחסו בדיון לעמדת רשות ניירות ערך (עמדת הסגל) שפורסמה בשנה שעברה בעניין "דפוסי המסחר" המעלים חשד לפעולות תרמית בניירות ערך. עו"ד ציפי גז, היועצת המשפטית של מחלקת חקירות מודיעין ובקרת מסחר ברשות לניירות ערך, הבהירה כי עמדת הסגל מיועדת במיוחד לאנשי אכיפה פנימית, כמו קציני ציות בבתי השקעות, כדי לעזור בזיהוי העבירה. לדבריה, לעמדת הסגל הזו אין כוח לשנות את הדין.

"מה שקובע את הגדרת העבירה זה הדין - החוק והפסיקה מתוכו, וזה גם מצוין בנייר העמדה. מה נותן הנייר? כמו שקצין ציות פונה לרשות ניירות ערך עם שאלה, זה משרת את הצורך שלו להבין את העולם שבו הוא פועל. זה לא סוד שהלכנו אחרי רשויות ניירות ערך במדינות אחרות, בהן הדבר מקובל. העמדה הזו מיועדת לאנשי שוק, ואומר גם שאנחנו מצפים מהם שכשהם נתקלים בהתנהגות שעולה עם הגדרת עמדת רשות ניירות ערך, שיבואו ויספרו על זה לרשות".

עו"ד גז הוסיפה כי אפשר גם ללמוד משפת המסמך, שאינה שפה משפטית, כי אין מדובר בדבר חקיקה.

עו"ד פנחס רובין, ראש משרד גורניצקי ושות', חלק על עו"ד גז בעניין. לדבריו, "בצד הדין הקיים מתפתח דין שוליים שמכתיבה הרשות. עמדת הרשות הופכת להיות אבן-בוחן בעיני בית המשפט. זה משום שאנחנו מתיישרים לפי הקו המחמיר שבעמדות הרשות, ונוצרת נורמה. בתי המשפט, כשידונו באירוע מסוים, יניחו שהלקוח שלי קרא את התסמינים שפרסמה הרשות, צפה והבין את מעשיו בהתאם - ומכאן שהיה מודע לבעייתיות במעשיו. אז האמירה הזו של הרשות, יוצרת שוליים לדין, אקסטרא-חוקיים. אנחנו עוקבים עקב בצד אגודל אחר ההוראות המחמירות הללו, וכך הדין מתיישר, לפי מה שלא כתוב בחוק".

למרות דברים אלה, רובין רואה גם צד חיובי בעמדת הרשות, "עבירת התרמית, היא ללא ספק מן העבירות היותר עמומות בספר החוקים של שוק ההון, לכן נדרשות האינדיקציות הללו. יש הרבה מאוד תחומים שאינם ברורים, ואנחנו כעורכי דין נדרשים לייעץ ללקוחות כיצד לנהוג - שם זה בהחלט עוזר לנו".

"צמא גדול בשוק ההון"

עו"ד רוזן-עוזר מתחה גם היא ביקורת על פרסום עמדת הרשות בעניין "דפוסי המסחר" המעלים חשד לפעולות תרמית בניירות ערך. "הרשות אינה נותנת רשימה של מעשים שייחשבו לעבירה, אלא אינדיקציות כלליות. גם כאן נוצר המצב שאומרים 'אתם לא תדעו אם עברתם על החוק אבל בדיעבד אנחנו נספר לכם'", אמרה.

לעומת זאת, עו"ד נוית נגב, שותפה במשרד שינמן-נגב-ניב, הביעה תמיכה בפרסום עמדות הרשות. "הבסיס של עמדות הרשות הוא להכווין את ההתנהגות ולא לבוא בדיעבד ולהגיד 'המעשים הללו אסורים'", ציינה נגב, הסבורה שעמדות הרשות השונות עונות על "צמא גדול שקיים בשוק ההון" להבין את גבולות המותר והאסור.

לגבי עבירת התרמית בניירות ערך, ציינה נגב כי "העבירה הזו אינה ברורה ולומר שהחוק או הפסיקה מבהירים את העבירה, לצערי זה לא נכון. זו עבירת סל שהרבה מאוד מקרים נכנסים אליה. יש אולי טעם להבדיל עסקאות שהן גם 'אמיתיות', משאר המקרים, וליצור מדרג של חומרה בין סוגי העסקאות שעלולות ליפול להגדרת 'תרמית'. בניגוד לעו"ד רובין, אני חושבת שהמסמך של הרשות לא מחדש. בכל אופן, ההתמודדות עם עמימות העבירה צריך להיעשות במקומות אחרים - יש טעם לחשיבה מחודשת בהקשר של חקיקה בעבירות הללו".

"מסמכי שטנה לעיתונות"

במהלך הדיון התעורר ויכוח בין עורכי הדין הפרטיים לבין עו"ד גז מרשות ניירות ערך על התנהלותה של הרשות בתקשורת, במיוחד סביב סיום החקירה והעברת התיק מהרשות לפרקליטות לקבלת החלטה בעניין העמדה לדין. "אתם מעבירים הודעה לעיתונות על סיום החקירה, אך החשוד ועורך דינו לא מקבלים שום הודעה. למה אנחנו צריכים לקרוא על זה בעיתון?", הטיח עו"ד שמחוני בעו"ד גז, שהשיבה: "יכול להיות שראוי להעביר הודעה, אבל האם אין לציבור זכות לדעת שאדם מסוים חשוד במעשים חמורים?".

עו"ד גז ציינה כי בניגוד לרשויות חקירה אחרות, רשות ניירות ערך אינה מעבירה לתקשורת פרטים על המלצתה לפרקליטות בעניין עתידו של תיק - האם להעמיד לדין או לא. "למעט חריג אחד (תיק נוחי דנקנר - ג'מ') שבו קיבלנו אישור מיוחד מהיועץ המשפטי לממשלה, המלצתנו לא עברה לתקשורת", אמרה.

עו"ד רובין חלק על גז ואמר: "מי שקורא את מסמכי השטנה שלכם, לא צריך לנחש מה המלצתכם, הוא קורא שהועבר חומר א', ב' ו-ג', וההודעה מלווה בתכנים קשים. מוקד הבעיה איננה ההמלצה שלכם - כן או לא להעמיד לדין - אלה דקויות פורמליות. ההודעה נותנת למעשה את משנתכם החקירתית". לצד הביקורת הקשה, עו"ד רובין מצא מקום גם לשבח את חוקרי הרשות. "מהניסיון שלי הגוף החוקר המקצועי וההגון ביותר הוא רשות ניירות ערך וחוקריה, צריך לומר את שבחם בפניהם", אמר.

רובין: "ההקלטות הן צרה"

במהלך הדיון בפאנל, עלתה שאלת מידת הכוונה הפלילית הנדרשת להוכחת עבירת התרמית בניירות ערך, כדי להבדיל מסחר לגיטימי בניירות ערך מסוים, ממסחר "תרמיתי". "עם השנים, בתי המשפט הקשו עלינו עם הכוונה הפלילית. התיקים שאנחנו מביאים לבית המשפט בשנים האחרונות מוכיחים את הכוונה הפלילית מעל לכל ספק - באמצעות הקלטות שמעידות באופן בוטה על רצון להשפיע על השער", אמרה עו"ד ציפי גז, היועצת המשפטית של מחלקת חקירות מודיעין ובקרת מסחר ברשות לניירות ערך.

עו"ד פנחס רובין, שייצג כמה נאשמים בולטים בתיקי תרמית בניירות ערך בתקופה האחרונה, העיר בבדיחות: "ההקלטות הן באמת צרה".

עוד כתבות

תוכנית בת גלים / הדמיה: דרמן ורבקל אדריכלות

1,300 דירות במקום בסיס חיל הים בחיפה

תוכנית 'בת גלים' להקמת שכונה חדשה אושרה בוועדה המחוזית חיפה ● הרשויות שיכולות לקבל תמיכה מהרשות להתחדשות עירונית ● וגם: מאות יחידות דיור חדשות בגליל המערבי ● חדשות הנדל"ן

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

עובדים שהוצאו לחל"ת בענף התיירות עומדים להישאר ללא דמי אבטלה

במשרד האוצר הניחו שאין צורך בקביעת מודל חל"ת ארוך־טווח וסברו כי המלחמה תסתיים לפני שהעובדים ימצו את ימי האבטלה והחופשה שצברו ● כעת, עסקים רבים טרם התאוששו, כשהמצוקה הגדולה היא בענף התיירות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בנעילת הבורסה; אופקו הלת' זינקה בכ-8%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● הבורסה מסכמת את הרבעון הראשון: "מדדי ת"א-35 ות"א-90 רשמו תשואה חיובית של כ-5% וכ-11%, בהתאמה" ● זינוק של כ-50% בצבר ההזמנות של רפאל ● ביל אקמן: "מניית בורסת ת"א זמינה במחיר מציאה" ● דלק תחלק דיבידנד בסך של רבע מיליארד דולר ● בנק ישראל לא יאפשר לאחים נאוי לשלוט בישראכרט עם שיעור החזקות נמוך מ-30%

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

עדי, עפרה ועירית שטראוס / צילום: אוסף פרטי

ילדיו של מיכאל שטראוס מוכרים מניות של החברה ב-327 מיליון שקל

שלושת ילדיו של מיכאל שטראוס, עפרה, עדי ועירית, מוכרים כ-4% ממניות שטראוס ● המכירה מגיעה לאחר שביולי אשתקד רכשו השלושה 24% מהקבוצה מילדיה של רעיה שטראוס בן דרור, אחותו של מיכאל

פרופ' דניאל כהנמן / צילום: יח''צ מטר

פרופ' דניאל כהנמן, זוכה פרס נובל לכלכלה, הלך לעולמו

כהנמן, בן 90 במותו, זכה בפרס נובל בכלכלה בשנת 2002 על מחקר בתחום של קבלת החלטות בתנאי אי-ודאות

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

עידן וולס, מנכ''ל קבוצת דלק / צילום: רון קדמי

העסקה שתגדיל את פוטנציאל הנפט של קבוצת דלק ב-100 מיליון חביות

הקבוצה סיימה את שנת 2023 עם הכנסות של 12.3 מיליארד שקל, צמיחה של 2.8% אבל הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ירד ב-60% ● החברה הבת איתקה צפויה להתמזג עם חברת נפט הפועלת בים הצפוני ● התגמולים לשלושת בכירי קבוצת דלק הסתכמו ב-2023 בעלות מצרפית של כמעט 50 מיליון שקל

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

החברה שביטלה עסקת רכישת דירות ב־97 מיליון שקל והשיא של רפאל

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: רפאל מסכמת שנה עם שיא בהכנסות ובצבר ההזמנות, הרווח של מיטרוניקס בירידה ומשק אנרגיה עברה לרווח של 1.6 מיליון שקל בזכות פרויקט יכיני, אזורים Living ביטלה רכישת 48 דירות בפרויקט בבני ברק וחברת הביטוח איילון עברה לרווח ● מדור חדש

הדולר היה השנה מקלט בטוח ופתאום איבד גובה / אילוסטרציה: Shutterstock, Africa Studio

שני המטבעות האלו נחשבים למקלט בטוח, אז למה אחד צונח והשני ממריא?

הין היפני בשפל של 34 שנים והדולר מתחזק מול כל המטבעות ● קובי לוי ראש דסק אסטרטגיית שווקים בלאומי: "הין במגמת פיחות חדה, במקביל להחלטת הבנק המרכזי להעלות את הריבית לטריטוריה חיובית, הדולר התחזק על רקע נתוני מאקרו טובים"

שר האנרגיה אלי כהן (משמאל) בפגישה עם שר האנרגיה של קפריסין ג'ורג' פפנסטאסיו / צילום: שלומי אמסלם, לע''מ

מתעלמת מטורקיה: ישראל מקדמת את חיבור רשת החשמל עם קפריסין ויוון

בפגישה עם שר האנרגיה של קפריסין, ג'ורג' פפנסטאסיו, דן שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן בנוגע לשיתוף פעולה בתחום האנרגיה ● השניים סיכמו כי פרויקט הכבל החשמלי התת-ימי שיחבר את רשת החשמל של ישראל לקפריסין וממנה ליוון, ואל רשת החשמל האירופית, יקודם בעדיפות גבוהה

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

ציור הקיר להחזרת החטופים, ובהם אלמוג מאיר ג'אן / צילום: באדיבות משפחת מאיר

אימו של החייל החטוף: "גורמי הביטחון הפחידו אותנו"

מחבל פתח באש לעבר רכבים שנסעו בכביש 90 מצפון ליריחו, בן 30 נפצע בינוני ובן 21 ובן 13 נפצעו קל ● דיווחים פלסטיניים: צה"ל תוקף בצפון הרצועה; במקביל, פעילות נרחבת של הכוחות באיו"ש ● קבינט המלחמה דן בחידוש המגעים לעסקה ● סמ"ר ניסים כחלון, בן 21 מחדרה, נהרג בדרום הרצועה • דיווחים: 9 הרוגים בתקיפת צה"ל בשני מוקדים בדרום לבנון • עדכונים שוטפים

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

אחרי שהפסידה 1.6 מיליארד שקל בשלוש שנים - פתאל חזרה לרווח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

דורי נאוי / צילום: איל יצהר

דורי נאוי על ישראכרט: "צריכים להחליט אם להכניס שותף או לוותר"

לאחר שבנק ישראל הבהיר לחברת אחים נאוי כי לא תוכל לשלוט בחברת כרטיסי האשראי עם פחות מ-30% מהמניות, בעל השליטה אומר כי "לא תם המשחק מבחינתנו; ישראכרט יכולה להמריא ולייצר תחרות אם יתנו לה את הכלים המתאימים"

ארגון הטרור שהצטרף לחזית נגד ישראל, והדרישה של גרמניה מאזרחים חדשים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארגון הטרור הסוני "הקבוצה האסלאמית" מצטרף לחיזבאללה בשל המלחמה בעזה, הקואליציה נגד החות'ים לא עומדת במשימה ובגרמניה דורשים מאזרחים חדשים לענות על שאלות על ישראל ● כותרות העיתונים בעולם