תחרות Smartup3 יצאה לדרכה. "גלובס", בשיתוף עם "פועלים היי-טק" ובנק הפועלים, משיק זו השנה השלישית את תחרות Smartup - תחרות הסטארט-אפים של ישראל. לרגל תחילת התחרות השלישית, חזרנו לשלוש הזוכות בתחרות של השנה שעברה, ובדקנו מה השתנה בין מסדרונותיהן מאז הזכייה. שלוש אלו, נזכיר, קיבלו אשתקד קיבלו חבילת הזנק מבנק הפועלים, הכוללת חשבון היי-טק בתנאים מועדפים ומענק בסך 20 אלף שקל. כמו כן, קיבלו השלוש ייעוץ מבכירי החממות המשתתפות בתחרות.
HopOn: לקראת פריצה בשוק הבינלאומי
מי שמרבה להשתמש בתחבורה ציבורית, מכיר את זה. האוטובוס מגיע לתחנה, כל מי שחיכה לו עולה, ואז נוצר "פקק" בתור לנהג. לזה האחרון אין עודף משטר של 100 שקל, נוסע אחד לא מוצא את הארנק שלו, אחר מחפש עוד עשר אגורות, וכל הזמן הזה האוטובוס עומד. לא נוסע או נוסע ממש לאט כי הנהג עסוק בלהשיב לשאלה כמה עולה נסיעה עירונית, ולחשב עודף משטר של 100 שקל.
האפליקציה של HopOn, שמאפשרת תשלום בתחבורה ציבורית דרך הסמארטפון, נועדה לפתור בעיה זו. בכל אוטובוס שמוכן לשתף פעולה עם החברה, מוצב משדר מיוחד בסמוך לנהג, שמשדר תדר גבוה בטכנולוגיית אולטרה סוניק, הכולל קוד ייחודי לאוטובוס. הנוסע מפעיל את האפליקציה, שמזהה תוך פחות משנייה את מספר הקו והתחנה. כך נרשמת הנסיעה מבלי שהנוסע צריך ליצור קשר עם הנהג. כמו כן, האפליקציה מאפשרת להגדיר כרטיס "רב קו" (כרטיס אלקטרוני חכם רב פעמי שעשוי פלסטיק ועליו מוטבעים תמונת הנוסע ופרטיו האישיים), "חופשי חודשי" ואחרים. בקרוב תאפשר החברה לטעון מחדש את ה"רב קו" דרך האפליקציה עצמה.
"זהו פתרון שנולד מצורך", אומר עופר סיני, אחד משני מייסדי החברה. "צריך לקזז את הזמן שמוקדש לתהליך התשלום. בזמן העומס, אוטובוס מבזבז בממוצע 4 דקות בכל תחנה, ואין סיבה שזה יקרה. חיסכון בזמן הנסיעה פירושו חיסכון בדלק, וזה יכול להיות שווה הרבה למפעילי התחבורה הציבורית". לדבריו, ניתן להוריד את זמן השהייה לעיל מ-4 ל-2 דקות. "Mobile Paying זה מצב של Win-Win - למשתמש הקצה, הצרכן, ולבית העסק".
HopOn החלה להריץ את האפליקציה שלה בשוק הישראלי, וכרגע היא פועלת בקווי "דן" ובשירות "תל אופן" של עיריית תל אביב. "כשמדובר בכרטוס מלא מהמובייל, אנחנו הראשונים והיחידים בישראל אבל לא קל לעבוד בשוק הישראלי בגלל הרגולציה. אין תקינה של משרד התחבורה למובייל, להבדיל ממדינות מערביות אחרות. במובן הזה, ישראל היא קצת חיה מוזרה".
זו אחת הסיבות מדוע הקדישה HopOn את השנה האחרונה לחדירה לשוק הבינלאומי. "השקענו הרבה זמן בחדירה לארה"ב", מספר סיני. HopOn זכתה באחרונה בקטגוריית התחבורה של תחרות Powerful Answers של ענקית התקשורת האמריקאית ורייזון. במסגרת תחרות זו, ורייזון מאתרת חברות הזנק מבטיחות בנישות שונות ומשתפת איתן פעולה כדי לסייע להן. "ההצלחה בשוק הישראלי יצרה הרבה פניות אלינו מצד רשויות מקומיות וחברות טכנולוגיה, שהן הלקוחות שלנו, כדי לייצא את הפתרון מחוץ לתל אביב". מלבד ארה"ב, HopOn החלה להריץ את הפתרון שלה בשוק הגרמני, שהוא "הכי גדול במספר הנסיעות הציבוריות ולכן הוא שוק מפתח עבורנו", לדברי סיני. כמו כן, החלה החברה להריץ את הפתרון בשוק הצ'כי.
HopOn כבר רושמת הכנסות מהאפליקציה, ואלו עומדות על כחצי מיליון שקל מתחילת השנה. החברה נמצאת כעת בשלבי גיוס מתקדמים עם מגוון משקיעים אסטרטגיים. "תחרות Smartup והסיוע של בנק הפועלים מאוד עזרו לנו", אומר סיני ומדגיש כי במסגרת שיתוף הפעולה מול הבנק, אפליקציית HopOn הוטמעה באפליקציית הארנק של בנק הפועלים ולקוחותיו יכולים להשתמש בה בנסיעותיהם בתחבורה ציבורית."מלבד הבנק, אנשי חממת EISP 8200 סייעו לנו רבות, וחיברו אותנו לשחקנים מובילים בשוק שלנו".
GreenIQ: תחילת מכירות בארה"ב ואירופה
אין זה סוד שישראל לא בורכה במים. זהו משאב טבע די נדיר כאן, ואולי זו אחת הסיבות מדוע GreenIQ צמחה בישראל. החברה פיתחה מערכת גינה חכמה שמתחברת לאינטרנט דרך הרשת האלחוטית הביתית, מתעדכנת בנתוני מזג האוויר ובונה ומבצעת תוכניות השקיה חסכוניות לגינות פרטיות וציבוריות, וכך יכולה לחסוך עד מחצית מצריכת המים. כמו כן, המערכת שולטת בתאורת הגינה לפי זמני זריחה ושקיעה.
עודי דהן, מייסד ומנכ"ל, מספר כי ההתפתחות העיקרית שחלה בשנה האחרונה היא השקה מסחרית של המערכת מחוץ לגבולות ישראל, בין היתר דרך זכייתה כמוצר הטוב ביותר בתערוכת CES היוקרתית בלאס וגאס. "התחלנו למכור אותה בארה"ב, דרך רשת Home Depot, ובחלק ממדינות מערב אירופה, וכן דרך האתר שלנו". דהן מסביר כי כשמדובר בשוק הפרטי, המערכת לאו דווקא מיועדת לאוכלוסיות עשירות. "בארה"ב, בית פרטי עם גינה זה הכי מעמד ביניים".
עוד מספר דהן כי החברה "יצרה שותפויות חדשות, ועומדת להכריז על שותפות מול חברת תקשורת גדולה וספקי ציוד גינון בארה"ב". בארץ המערכת מנהלת את ההשקיה של קמפוס בית החולים "בלינסון", מספר מרפאות של קופת חולים "כללית" ואת הגינות של מגדלי yoo בתל-אביב. "עד היום חסכנו ללקוחות שלנו 28 מיליון ליטר של מים", מעיד דהן. מחיר המערכת, זהה לכל נפש, הוא 1,200 שקל, והיא מחזירה את ההשקעה בה תוך כשנה.
"בארץ אין פתרונות מתחרים לזה שלנו. בארה"ב יש מספר מערכות מתחרות, אך לטעמי זו שלנו הכי טובה כי היא מתחברת במקביל למספר רב של חיישנים כמו חיישן טמפרטורה וחיישן זרימת מים". בשנה האחרונה השלימה החברה גיוס של 1.3 מיליון דולר מקרן Entree Capital ומגיגי לוי, בעברו מנכ"ל 888. השנה, מספר דהן, צפויות הכנסות החברה לעבור לראשונה רף של מיליון דולר. "בשנה הקרובה אנו מתכננים להשיק את הדור הבא של המערכת, ולהעמיק את החדירה שלנו בארה"ב ובאירופה. הפרס הכספי והליווי המקצועי שקיבלנו מבנק הפועלים מאוד סייעו לנו".
Zeekit: השקת גרסת B2C ראשונה
Zeekit, כפי שמסבירה יעל ויזל, אחת משלושת מייסדיה "זו קודם כל אפליקציית B2C שמאפשרת לכל אחד להצטלם ולראות את עצמו לבוש במגוון גדול של פריטי לבוש שצוות האופנה שלנו יוצר מקטלוגים שונים באינטרנט. מעבר לכך, כל חנות אינטרנטית יכולה להטמיע שורת קוד שמצמידה את אייקון הזיקית לכל פריט לבוש שנמכר בחנות, ואז כל אחד שיש לו את האפליקציה והצטלם בה יכול לראות את עצמו לובש את כל הפריטים בחנויות שהטמיעו את שורת הקוד שלנו בלחיצה על האייקון". האפליקציה הרשמית תושק בסוף השנה, ובקרוב היא תכלול המלצה על מידה של כל פריט שנמדוד דרכה.
ההתפתחות הכי משמעותית שחלה בשנה האחרונה היא שחרור גרסת B2C ראשונה, ולקראת סוף שנה זו השקתה בשוק האמריקאי. במהלך השנה האחרונה גייסה החברה מיליוני דולרים בודדים. בשנה הקרובה תתמקד החברה בהגדלת בסיס המשתמשים באפליקציה ושילובה בחנויות אונליין פופולריות.
תחרות הסטארט-אפים של "גלובס" ובנק הפועלים: 4 חברות יזכו לליווי מקצועי צמוד ומענק כספי
"גלובס", בשיתוף עם "פועלים היי-טק" ובנק הפועלים, משיק זו השנה השלישית את תחרות Smartup - תחרות הסטארט-אפים של ישראל. במסגרת הפרויקט יעקבו כתבי "גלובס" אחר ארבע חברות סטארט-אפ בסיוע של מומחי חממות, אקסלרטורים ויועצי ההיי-טק של בנק הפועלים, מתוך הבנה כי חברות רבות עם רעיון טוב ופורץ דרך נתקלות בשלב ההתחלתי בקשיים שגורמים להן שלא לממש את הפוטנציאל הגלום בהן.
הפרויקט מיועד לחברות ישראליות הנמצאות בשלב שלאחר גיוס הון ראשוני של לפחות 100 אלף דולר. כל חברה שתיבחר לפרויקט תלווה במשך כשלושה חודשים על ידי מומחים מעולם ההיי-טק והעסקים, במגוון התחומים שנוגעים לחברות סטארט-אפ בתחילת דרכן כמו שיווק, מימון, ניהול כוח אדם, יציאה לחו"ל ועוד.
כל מה שצריך לעשות הוא להירשם בעמוד ייעודי באתר "גלובס" ולספר לנו מדוע דווקא הסטארט-אפ שלכם צריך להשתתף. השנה, להבדיל משנים קודמות, נבנו שני מסלולים: מסלול כללי, דהיינו מסלול לחברות שעוסקות במגוון עולמות התוכן מלבד טכנולוגיה פיננסית; ומסלול פינטק, המיועד לחברות המפתחות מוצרים ושירותים בתחום הטכנולוגיה הפיננסית ושיש להם פוטנציאל לשנות ולשדרג את החיים שלנו. החברות המשתתפות בפרויקט יקבלו חבילת הזנק מבנק הפועלים, הכוללת חשבון היי-טק בתנאים מועדפים ומענק בסך 20 אלף שקל.
השנה הוחלט לשלב בפרויקט יועצים בכירים מעולם ההיי-טק והעסקים, שילוו באופן צמוד כל אחת מהחברות. את ארבע החברות הנבחרות ילוו יועצים בכירים מהחממות והאקסלרטורים המובילים בשוק ההיי-טק הישראלי: Nielsen Innovate, EISP 8200 ,Explore.Dream.Discover ו-Moneta Seeds.

גלובס לחודש היכרות – כל הכתבות, המאמרים וטורי הדעה אצלך מדי ערב >>