גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"זיסר חי בראוותנות ששייכת לימי הביניים; בנה"פ לא יירתע"

בנק הפועלים מגיב להקלטות של מוטי זיסר: "שיחות פתטיות בין מנהל ממורמר שפוטר מהבנק לבין פושט-רגל; זיסר מנהל קמפיין ירוד כדי להלך אימים על הבנק" ■ זיסר מאיים בתגובה: "ייחשף חומר נוסף שידהים את הציבור"

בימים האחרונים מנהל איש העסקים מוטי זיסר קמפיין ציבורי ומאבק משפטי נגד בכירי בנק הפועלים, ובעיקר נגד המנכ"ל ציון קינן, שמבקשים מבית המשפט להכריז על זיסר כפושט-רגל ולגבות ממנו את חובותיו האישיים בסך כמיליארד שקל, בגין ערבותו לחובות החברות הפרטיות שבבעלותו.

זיסר טוען כי קינן פעל ופועל כלפיו בחוסר תום-לב, "מתוך מניע זר, פסול ואישי", ומפלה אותו לרעה לעומת טייקונים אחרים שנקלעו לחובות. לדבריו, החלטת הפועלים להעמיד את החוב שלו לפירעון מיידי בפברואר 2013 נעשתה ממניע אישי ובחוסר תום-לב משווע, ובין היתר לאור העובדה כי זיסר לא היה נכון "להתקמבן" עם קינן.

המסע של זיסר כלל עד כה, בין היתר, פנייה לבית המשפט, למשטרה, לרשות ניירות ערך ולפיקוח על הבנקים בטענות חמורות נגד קינן ונגד הנהלת הבנק. בנוסף, וכחלק ממאבקו בקינן ובבנק הפועלים, הפיץ זיסר בתקשורת תמלילי שיחות שניהל עם אילן אמיר, לשעבר סגן ראש החטיבה העסקית בבנק, שמוכיחות, לטענת זיסר, את היחס של קינן כלפיו ואת התנהלותו הקלוקלת לכאורה של קינן בכלל.

בין היתר עסקו השיחות בפרשיית שמעון גל, ראש החטיבה העסקית לשעבר בבנק הפועלים, שפרש מהבנק בעקבות מערכת יחסים שניהל עם אחת העובדות. זיסר טוען כי השיחות מוכיחות שגל הוא אדם לא יציב, והדברים ידועים לבנק, ודבר זה השפיע על התנהלותו מולו. אתמול (א') הגיש זיסר לבית המשפט את התנגדותו לבקשת הבנק להכריז עליו כפושט-רגל.

עד כה נהגו אנשי בנק הפועלים באיפוק נוכח טענותיו של זיסר והעדיפו למקד את תגובותיהם בהליך המשפטי שמנהל הבנק נגד הטייקון הקורס באולמו של השופט איתן אורנשטיין. ואולם, היום (ב') החליט הבנק להגיב לראשונה, ובהרחבה, להתנהלותו של זיסר, באמצעות עורך הדין של הבנק, גיורא ארדינסט, הממונה על נכסיו של זיסר.

המסר המרכזי שמבקש ארדינסט להעביר הוא שהרעש התקשורתי שמנסה לייצר זיסר לא ימנע מהבנק לגבות ממנו את חובותיו. "לזיסר אין מילה להגיד לגופו של עניין, אז הוא החליט לנהל קמפיין ירוד שחורג מכל כללי המשחק המקובלים, שהמטרה שלו היא להלך אימים ולמנוע ממנכ"ל הבנק, ציון קינן, למלא את תפקידו", אומר ארדינסט. "בתגובה שהגיש אתמול זיסר לבית המשפט אין דבר וחצי דבר מלבד השתלחות פרועה בהנהלת בנק הפועלים. זיסר אינו מנהל מאבק משפטי אלא מופע ראווה תקשורתי. אבל זה לא יעזור לו. הבנק ימשיך לגבות את החוב ולא יירתע. זיסר יצטרך להכניס יד לכיסו ולהחזיר את חובותיו".

ארדינסט מציין כי כל טענותיו המהותיות של זיסר בקשר לחובו כבר נדחו על-ידי בית המשפט, ואין מחלוקת שהוא חתום על ערבות אישית לכל החברות הפרטיות. ארדינסט תוקף חזיתית את זיסר ומוסיף כי " זיסר חי תמיד כמי שלא מתכוון מעולם להחזיר את הכספים שהוא חייב. זיסר חי לאורך השנים בראוותנות מנוונת ששייכת לתקופת ימי הביניים. הוא בנה טירה, מקווה, רכש מטוס פרטי, אולם קולנוע וקישט באות הראשונה של שם משפחתו - Z - את קירות הווילה, כמו סמל של בית אצולה מאירופה של ימי הביניים".

ארדינסט מוסיף כי "סמל 'בית זיסר' מוטבע גם על מדיהם של עובדי משק-הבית ששירתו את זיסר ואשתו. זיסר גם ניסה לקיים מכירה פומבית של הציוד בבית, שאינו שייך לו אלא לחברת מרכזי שליטה (שבבעלותו - ח'מ'). לאחר שהתגלה העניין, הוא ביטל את המכירה לדרישת הכונס, אך 'נקם את נקמתו' וכשעזב את הבית, השאיר אחריו עיי חורבות והרס רב".

"תסכול ומרמור"

עו"ד ארדינסט גם מתייחס לקלטות שהפיץ זיסר בימים האחרונים בתקשורת, ובהן שיחות שנערכו בינו לבין מי שהיה סגן ראש החטיבה העסקית בבנק, אילן אמיר. השניים דיברו, בין היתר, על הפרשייה בה היה מעורב ראש החטיבה העסקית בבנק, שמעון גל. האחרון פרש במפתיע מהבנק ביולי 2014 על-רקע קשר רומנטי שניהל עם אחת מעובדות הבנק. זאת, לאחר שהתנהלותו והתנהלות הבנק נבדקה על-ידי השופטת בדימוס דינה אפרתי.

בהקלטות נשמע אמיר טוען בפני זיסר כי המנכ"ל קינן היה מודע ליחסים בין גל לבין העובדת והסתיר את הדברים. זיסר ניסה לקשור בין פרשת גל לבין היחס הקלוקל לכאורה אליו מצד בנק הפועלים והמנכ"ל קינן.

את ההקלטות הללו מכנה ארדינסט "שיחות פתטיות בין מנהל ממורמר שפוטר מהבנק לבין פושט-רגל". לדבריו, "אני מצטער על זה שעיתונאים רציניים נופלים למלכודת הזו של זסר ומתייחסים לדברי-ההבל האלה כאילו יש בהם משהו. מדובר בשיחות של תסכול ומירמור בין שני האנשים הללו, והעיתונות מצטטת אותן כאילו מדובר בשיחה בין שני פילוסופים. דברי-ההבל האלה אינם ראויים לציטוט".

ארדינסט טוען כי סיפור הרומן בין גל לבכירה בבנק הוא בבחינת "אטריות מחוממות". לדבריו, "הפרשה הזו נבדקה, והניסיון לקשור בין הרומן הזה לבין זיסר או הטיפול בו על-ידי הבנק הוא פתטי. זיסר באותה מידה יכול היה לדבר על התחממות כדור-הארץ ולקשור את זה לחוב שלו".

ארדינסט מדגיש כי אין כל קשר בין יחס הבנק לזיסר לבין פרשיית שמעון גל. בנוסף, מהשיחות שהקליט זיסר עולה כי אמיר טוען שקינן ידע על הרומן של גל ולכאורה כיסה עליו במשך תקופה ארוכה. גורמים המקורבים לבנק הפועלים הכחישו היום את הדברים בתוקף ומכנים אותם "שטויות במיץ עגבניות".

ל"גלובס" נודע בנוסף כי לפי דוח הבדיקה שכתבה השופטת בדימוס דינה אפרתי שבדקה את התנהלות הבנק וראשיו בפרשה וקבעה את מנגנון הטיפול בעובדת, התנהלותו של הבנק הייתה בהתאם לחובות המוטלים עליו לפי החוק.

עוד קבעה אפרתי - והדברים נחשפים כאן לראשונה - כי הבנק לא ידע בזמן אמת על התנהגותו של גל, וכי המשך העסקתה של העובדת בבנק הוא חלק מתיקון הנזקים שנגרמו לה.

לעו"ד ארדינסט יש גם טענות קשות לתקשורת או לפחות לחלקים בתקשורת, שלדבריו באים כל הזמן בטענות לבנקים שלא מטפלים בטייקונים כמו באזרח הפשוט, אבל כשהנהלה של בנק מטפלת בזיסר כמו שראוי, אז באים אליה בטענות.

"בנק הפועלים מטפל בזיסר בדיוק כמו שהעיתונות מטיפה לבנקים להתנהל, ואחר-כך העיתונות מצטרפת לחגיגה הצהובה שמוביל זיסר, שהיא לא לגופם של דברים אלא לגופם של אנשים", מתלונן בא-כוחו של הבנק.

- האם בנק הפועלים או מי מאנשיו שוקל להגיש תביעת דיבה נגד זיסר?

ארדינסט: "יש לזיסר חוב של מיליארד שקל שהוא לא פורע. אז מה יעזור לתבוע אותו דיבה?"

עוד אומר ארדינסט כי "זיסר לא היסס גם לבצע עסקאות פיקטיביות ולהעביר נכסים לילדיו. בעניין זה הוגשה בקשה לבית המשפט לבטל את העסקאות בהן הועברו שני מגרשים יקרי-ערך לילדיו של זיסר. חקירה במסגרת הכינוס העלתה שכספים שלכאורה שולמו על-ידי ילדי זיסר לחברת מרכזי שליטה עברו בדלת מסתובבת והגיעו באופן מיידי חזרה לכיסם של ילדי זיסר. מדובר בעסקות מירמה שאין ספק שיש לבטלן".

- זיסר טוען כי בנק הפועלים מפלה אותו לרעה לעומת טייקונים אחרים שעסקיהם קרסו, כמו נוחי דנקנר, ופועל כלפיו ביתר תקיפות.

ארדינסט: "אני לא מטפל בעניינים האחרים, אבל אני מניח שאף אחד מהחייבים האחרים לא התנהג כמו זיסר".

גורמים המקורבים לבנק הפועלים הוסיפו ואמרו ל"גלובס" כי להבדיל מזיסר, אף אחד מהשמות שהזכיר זיסר בתגובה שהגיש אתמול לבית המשפט על הבקשה להכריז עליו פושט-רגל - כמו דנקנר, לב לבייב או אליעזר פישמן (בעל השליטה ב"גלובס") - לא התכחש לחובו.

"כל אחד מהאנשים האלה ניסה ומנסה לשלם לפי יכולתו את מה שהוא יכול לשלם, וזה ההבדל הגדול בינם לבין זיסר. זיסר מתכחש לחובותיו ועושה הכול כדי לא לשלם אותם. הוא לא החזיר שקל מאז שהתחיל כינוס הנכסים שלו, וגם בהסדר החוב של חברת אלביט הדמיה הוא לא הציע להזרים שקל, בניגוד לכל בעלי החוב האחרים. "כשאלביט הדמיה קרסה, זיסר משך את ידיו ממנה, והייתה שם את התספורת הכי גדולה שהייתה אי-פעם".

עדות רעועה

עוד נמסר היום מבנק הפועלים כי בית המשפט, שדן בבקשת הכינוס של זיסר, קיבל את כל טענות הבנק ודחה את טענות זיסר. לדברי הבנק, בית המשפט קבע כי יש יסוד מוצק לכל אחת מהעילות למימוש השעבודים על נכסיו של זיסר.

הבנק מציין כי לפי החלטת השופט אורנשטיין, "עמדת הבנק מבוססת על עדויות של אנשי הבנק שהיו מהימנות, סדורות והתיישבו האחת עם רעותה, ומשכך בחרתי לאמצן. העדויות אף נתמכו בהסכמים סדורים, החתומים על-ידי הצדדים, ושבהם נקובים מועדי פירעון שחברת אירופה ישראל (בבעלות זיסר - ח'מ') לא עמדה בהם, כמו גם יש ביטוי בכתובים נוספים המבססים את עמדת הבנק.

"לעומת זאת, הגרסה העובדתית של החברות, שהתבססה רק על עדות זיסר, נשענה על אדנים רעועים, עמדה בסתירה למסמכים בכתב, ומבלי שניתן הסבר ענייני לכך.

"הבנק, נושה בחברה בסך ניכר של כמיליארד שקל, פעל ללא דופי כלפי החברות (שבבעלות זיסר - ח'מ'), לא כל שכן, הבנק גילה אורך רוח כלפיהן ובא לקראתן, פעם אחר פעם, בדחיית מועדי הפירעון, בהימנעות מנקיטת הליכים משפטיים, ואף הגדיל לעשות בהסכמתו למחזר את האשראים והעמדת הלוואות חדשות. הבנק גם שקל כדבעי את הגשת ההליך הנוכחי, וכעולה מהמסמכים השונים שהוצגו לבית המשפט.

"חרף זאת, לא השכילו החברות לעמוד בהתחייבויות כלפי הבנק, תוך העלאת אמתלות חסרות כל שחר, וכאשר זיסר אף הודה בחקירתו שהחברה לא עמדה, פעם אחר פעם, בהתחייבויותיה כלפי הבנק".

לדברי הבנק, "גם בזמן שנידונה בקשת הכינוס, ניסה זיסר להפעיל לחץ תקשורתי על בנק הפועלים, אך כפי שנהג בעבר, בנק הפועלים לא ייתן לרעש התקשורתי שזיסר מייצר למנוע ממנו להמשיך בהליכי גביית החוב, כפי שמצופה ממנו".

תגובה: "הקלטות ישפכו אור על אחת הפרשות המבהילות והקשות אי-פעם במשק ויטלטלו את צמרת הבנק"

מטעמו של מוטי זיסר נמסר בתגובה: "במקום להגיב עניינית לטענות הפליליות החמורות הנוגעות לשיקול-הדעת הלקוי של ראשי בנק הפועלים, ולפתוח בפני הציבור את הדוחות הנוגעים להסתרת מידע מפליל לכאורה על הטרדות מיניות מהמשטרה, מרשות ניירות ערך ומהציבור - משלם הבנק סכומי-עתק לשליחים שישמיצו את לקוחותיו, לרבות לקוח שהיה נאמן לבנק במשך שנים ואף חלה בסרטן במהלך הקמפיין שניהל נגדו הבנק.

"התנהלותם של ראשי הבנק, שפעלו מנקמה אישית ולא משיקולים עסקיים, מחייבת את הדירקטוריון בחשיפה מלאה של דוח מבקר הפנים, דוח השופטת, מקורבתו של המנכ"ל, והסכם השתיקה שנחתם עם העדים בפרשה, עוד בטרם ייחשף חומר נוסף אשר ידהים את הציבור ויגלה את פרצופם האמיתי ואת שיקול-דעתם המפוקפק של העומדים בראש הבנק הגדול בישראל, ועוד נידרש לכך.

"הקלטות המצויות בידי אילן אמיר והמתלוננת ששמה עדיין חסוי, ישפכו אור על אחת הפרשות המבהילות והקשות אי-פעם במשק הישראלי ויטלטלו את צמרת הבנק.

"לפני שמכפישים את זיסר ואת משפחתו, נזכיר שבניגוד לשאר גיבורי הפרשה, מדובר באדם ובמשפחה שתרמו רבות למדינת ישראל לאורך כל חייהם, החל משירות צבאי קרבי כמ"פ בחיל השריון (ושני הבנים קצינים ביחידות מובחרות), דרך הקמת בנק מוח העצם - אחד ממפעלי הצלת החיים הגדול ביותר של העם היהודי, שמציל חיים של מאות ואלפי אנשים. המפעל הוקם מכספה הפרטי של משפחת זיסר, בניהולה של ברכה זיסר זה 20 שנה".

עוד כתבות

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה מעורבת בבורסה המקומית; אלקטריאון מזנקת ב-13%, אופקו ב-8%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.1% ות"א 90 יורד ב-0.7% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים תפסה מסמכים של שני עורכי דין וחטפה ביקורת חריפה משופטי העליון

במסגרת חקירה קיבל פקיד שומה חקירות מבימ"ש השלום צו חיפוש במשרד של שני עורכי דין ● השניים טענו כי המסמכים נתפסו ע"י צו של בימ"ש השלום בהליך פלילי, אבל רשות המסים העבירה את ערעורם לביהמ"ש המחוזי בהליכים אזרחיים ● ביהמ"ש העליון פסק כי רשות המסים לא יכולה לזגזג בין הליך פלילי לאזרחי

גל בר-דעה, מנכ''ל וואן זירו / צילום: איל יצהר

הבנק הדיגיטלי כבר שרף כ-800 מיליון שקל; המנכ"ל: "המשקיעים ימשיכו לתמוך"

לוואן זירו כבר יש כ-100 אלף לקוחות והמנכ"ל גל בר דעה מעריך כי "נהפוך לרווחיים כשנגיע ל-200 אלף לקוחות" ● את 2023 סיים הבנק של אמנון שעשוע עם הפסד של 357 מיליון שקל, אך בר דעה אופטימי:  "ההכנסה מלקוח יותר גבוהה ממה שחשבנו. אם נמשיך כך ונגביר פעילות אנחנו על דרך המלך"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

עובדים שהוצאו לחל"ת בענף התיירות עומדים להישאר ללא דמי אבטלה

במשרד האוצר הניחו שאין צורך בקביעת מודל חל"ת ארוך־טווח וסברו כי המלחמה תסתיים לפני שהעובדים ימצו את ימי האבטלה והחופשה שצברו ● כעת, עסקים רבים טרם התאוששו, כשהמצוקה הגדולה היא בענף התיירות

הכפר פטריצ'ה באיטליה. ראש העיר מנסה למכור בתים באירו / צילום: Shutterstock

באיטליה מנסים למכור בתים באירו אחד. אז למה זה לא עובד?

ראשי עיירות קטנות באיטליה, שהתרוקנו מתושבים בשל מגמת עיור ארוכת־שנים, מציעים בתים למכירה באירו אחד בלבד, כאשר עלות השיפוץ מוטלת על הקונה ● התקשורת האמריקאית רווייה בסיפורים על בתים עתיקים שעברו שיפוץ והפכו לבתי נופש משפחתיים, אך בפועל, עסקי "הבתים באירו" עומדים בפני חסמים רבים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות; אנבידיה צללה בכ-3%

הנאסד"ק עלה ב-0.5% ● מדד דאקס עלה ב-0.5%, הקאק ירד ב-0.3% ● גולדמן סאקס: לשוק המניות בארה"ב יש אפסייד מוגבל ● נובוקיור וסייברוואן מזנקות בטרום מסחר ● ערב הפסחא, מחירי הקקאו בשיא כל הזמנים, מה זה אומר לגבי יצרניות הממתקים הגדולות ומחירי השוקולד?

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי