גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אצל הנוער היום אין פלטפורמה אחת שהיא הכי פופולרית"

סקר שנערך עבור "ראש אחד" בקרב בני נוער: הווידיאו חלש בסמארטפון, אבל זה לא מונע מיו-טיוב לככב במחשב; מאקו מדורג גבוה אצל הבנות, אך נמוך בהרבה בקרב הבנים; ו-ynet פופולרי יותר אצל בני 12-14 מאשר בקרב בני 16-17 ■ לידיעת המפרסמים

סלולר / צילום:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
סלולר / צילום: Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

בני הנוער של ימינו נולדו עם סמארטפון ביד, או לפחות מחשב צמוד. הם מכונים לעתים קרובות "ילידים דיגיטליים", כיוון שנולדו לתוך עידן שכולל מחשבים - מכל מקום ומכל עבר. הדור שקדם להם, דור ה-Y, טעם גם הוא את טעמם של המחשבים והמהפכה הדיגיטלית, אך לא נולד אליה אלא שאף את האדים שלה רק בתקופת תחילת בגרותו. דור ה-Z הוא "דור המסכים", זה שמזגזג בין המסך המרצד של הטלוויזיה בסלון לבין המסך הקטן של הסמארטפון או הגדול מעט יותר של הטאבלט.

אז מה בעצם עושה דור המסכים מול אותם המסכים? סקר, שערך מכון המחקר מדגם עבור העיתון "ראש אחד", בקרב מדגם מייצג של כ-600 בני נוער בגילאי 12-17 במגזר היהודי הלא-חרדי במהלך השנתיים האחרונות, מצביע על חלוקת קשב וצריכת תוכן ממקורות שונים - מה שעלול להקשות על המשווקים והמפרסמים לפנות במסר אחיד (הסקר המלא, שאוגד לספר מעמיק ומפורט, בכתובת generationz.co.il).

הסקר מצביע על הרצון הכמעט תמידי של בני הנוער להישאר מחוברים - לחברים, למשפחה ולמידע סביבם. לתופעה הזו קוראים "FOMO" (Fear Of Missing Out), ואפשר לראות את זה בשימושים העיקריים שלהם במכשירים הדיגיטליים שסביבם.

וואטסאפ רק הולכת ומתחזקת

הסקר מצביע על העובדה שהשימוש העיקרי בסמארטפון - שאגב, שליש מבני הנוער מחליפים מדי שנה-שנתיים - הוא התכתבות בוואטסאפ, כפי שציינו 60% מהנסקרים. ואכן, אין ספק שוואטסאפ הפכה מהר מאוד להיות כלי התקשורת המועדף באופן ניכר על-ידי בני הנוער. בשאלה מהי האפליקציה השימושית ביותר בסמארטפון, הצביעו בני הנוער על וואטסאפ ללא עוררין, וכוחה של האפליקציה רק הולך ומתחזק. בסקר המקורי, שנערך כאמור בשנים 2013 ו-2014, בחרו 66.9% מבני הנוער באפליקציה כשימושית ביותר, ובסקר משלים שנערך בשבוע שעבר בקרב 303 בני נוער בחרו בה 72.8% מהנסקרים - מה שמצביע על מגמת התחזקות נוספת.

במקום השני נמצאת אפליקציית אינסטגרם, שבה בחרו 5.9% מבני הנוער, עם העדפה מובהקת אצל הבנות (8.8%) לעומת הבנים (3%). אינסטגרם קפצה למקום השני בדירוג לעומת דירוג 2013/4, אך נחלשה בהיקף השימוש לפי הסקר (9.5%).

במקום השלישי נמצאת פייסבוק, שכוחה הולך ונחלש - מ-7% ב-2013/4 ל-5.6% ב-2015; כאן, לעומת אינסטגרם, התמונה המגדרית הפוכה עם העדפה אצל הבנים (8.5%) לעומת הבנות (2.8%). עוד אפליקציה שנחלשה באופן מפתיע, היא יו-טיוב שירדה מ-11.4% ל-3.9% בלבד ב-2015. מי שהגיחה וממשיכה להפתיע בקרב הצעירים היא סנאפצ'ט, עם 1.6% בסך הכול, והעדפה אצל הבנות (2.5%) לעומת הבנים (0.6%). אפליקציות פופולריות נוספות שנבחרו על-ידי בני הנוער, הן דפדפן כרום (0.8%), ג'ימייל (0.7%), ספורט 5 (0.6%) ופינטרסט (0.4%).

אפליקציות הן רק חלק ממה שבני נוער עושים עם הסמארטפונים שלהם. לפי הסקר, שמתייחס כאמור ל-2013/4, השימוש השני בחשיבותו הוא שיחות עם חברים בטלפון, כשהבנות פעילות כאן כמעט פי 2 לעומת הבנים - 16.7% לעומת 8.9% בהתאמה. למעשה, באופן יחסי הבנות נוטות לשוחח בטלפון יותר עם חברים (16.7%) לעומת ההורים ובני המשפחה (5.3%), בעוד אצל הבנים הפער קטן יותר - 8.9% לעומת 7.7%. גם בכל הנוגע להאזנה למוזיקה מהטלפון, אפשר לראות פערים דומים לטובת הבנות - 15.1% לעומת 8.7% בהתאמה.

פייסבוק מאחור

הווידיאו אמנם נמצא בתחתית סדר העדיפויות לשימושים עיקריים בסמארטפון (5.1% אצל הבנים ו-2.5% אצל הבנות), אך בדירוג השימושים העיקריים במחשב אפשר למצוא את נציגו העיקרי, יו-טיוב, במקום גבוה; זאת, בהמשך ישיר לטרנדים החמים בעולם האינטרנט והפרסום הדיגיטלי בשנים האחרונות.

בקרב הבנות מדובר על כשני שלישים (66.6%) מהן, שדירגו אותו כשימוש השני בחשיבותו, בעוד הבנים דירגו אותו במקום השלישי (54.3%). הכוונה כאן, נציין, היא לצפייה בתוכן וידיאו כלשהו - בין אם מדובר בסרטים, סדרות או קליפים מוזיקליים. יו-טיוב הוא גם האתר המועדף על בני הנוער - 86.2% אצל הבנות ו-79.2% אצל הבנים. הרחק מאחור נמצאת רשת פייסבוק, עם כ-52% בקרב בני הנוער.

הבנות דירגו את אתר מאקו במקום השלישי (27.2%), עם פופולריות בעיקר בקרב בנות 16-17, בעוד אצל הבנים האתר מבית קשת הגיע למקום ה-7 (14%). הבנים דירגו דווקא את אתר הצפייה הישירה Sdarot.tv במקום השלישי (18.8%); אצל הבנות הוא ניצב במקום הרביעי (21.5%).אתר ynet הגיע למקום הרביעי אצל הבנים (17.9%), ובאופן מפתיע הוא נמצא פופולרי יותר בקרב בני 12-14 (47.7%) לעומת בני 16-17 (8.7%). הבנות דירגו את האתר במקום השישי (10.8%), אך אצלן ניכר מיעוט גולשות בקרב הצעירות יותר - 1.6% בגילאי 12-13.

אתרים בולטים נוספים, שציינו בני הנוער, הם אתר הפורומים לצעירים FXP, עם 17.4% אצל הבנים ו-4.1% אצל הבנות; אתר ראש 1, מזמין הסקר כאמור, עם 11.8% אצל הבנות ו-7.2% אצל הבנים; אתר וואלה (9.7% אצל הבנות ו-7.7% אצל הבנים); ואתר ערוץ 7, שמזוהה עם המגזר הדתי-לאומי (10.6% אצל הבנים ו-8.7% אצל הבנות).

"התפלגות התשובות של בני הנוער מראה, שבעצם אין פלטפורמה אחת שהיא 'הכי פופולרית' - כזו שיכולה לשמש כמקום היחיד לתקשר או להעביר מסרים שיווקיים לבני נוער", מסביר ניצן דיקשטיין, מנכ"ל "ראש אחד". "לכן, יש צורך בגיוון של כמה פלטפורמות. מעבר לכך, לא ניתן לראות את בני הנוער כמקשה אחת. אחד הדברים שראינו במחקר, הוא ההבדלים במגדרים ובגילאים. בנות נוער בגילאי 12-13 לא גולשות באותם האתרים שבהם גולשות בנות 16-17 או בני 12-13".

עוד הוסיף דיקשטיין: "שואלים אותנו כל הזמן - איך פונים לבני הנוער, באילו פלטפורמות ובאיזו שפה לתקשר בכל פלטפורמה, אבל אין תשובה אחת. אצלנו ב'ראש אחד', עד לפני ארבע שנים השבועון היה הפעילות העיקרית. בשנים האחרונות זיהינו את המגמה הרווחת, ודאגנו לשווק ולהפיץ את התוכן שלנו במגוון פלטפורמות - בין אם אתר אינטרנט, פעילות באינסטגרם או בסנאפצ'ט".

כמעט לא נמצאים בברודקאסט

אף שבני הנוער נולדו לתוך עידן הטלפונים הסלולריים והאינטרנט המהיר, לעומת ההורים ואפילו הדור שביניהם, הטלוויזיה עדיין מהווה נקודה מרכזית בחייהם. על-פי הסקר, 71% מבני הנוער במגזר היהודי הלא-חרדי צופים בטלוויזיה עם 2.3 שעות בממוצע ביום. על-פי הסקר, 60% צופים בסדרות גם במחשב ו-12% נוספים צופים גם במובייל.

ערוץ הטלוויזיה העיקרי עבור בני הנוער הוא למעשה ה-VOD, עם 17.2% - מה שמצביע על מגמה הולכת וגוברת של צפייה לפי דרישה, בזמן שנוח לצופים הצעירים ולא בצפייה ליניארית לפי לוח השידורים של הערוצים השונים. במקום השני נמצא ערוץ המוזיקה MTV, עם 11.2%, ומיד אחריו נמצא ערוץ דיסני (10.4%). ערוץ הילדים במקום הרביעי (9%), ונושף בעורפו ערוץ Yes Comedy עם 8%. הערוצים המסחריים - 2 ו-10 - נמצאים בתחתית הרשימה, עם 7% לכל אחד, ומיד אחריהם נמצא ערוץ ניקלודיאון עם 6.7%.

לדברי אורן ציבלין, הבעלים של משרד הפרסום ציבלין תקשורת צעירים, "העובדה שה-VOD מדורג במקום הראשון, היא קודם מסיבות של נוחות כמו דילוג על פרסומות ובחירת זמן הצפייה. בני הנוער עדיין ירצו לצפות בשידור הראשון של 'גאליס' או 'החממה' כשהוא משודר בטלוויזיה, אבל זה לא מונע מהם להיכנס ל-VOD ולראות את זה שוב, או אפילו לעשות מרתון של הסדרה בסוף השבוע".

"באופן כללי", אומר ציבלין, "הסקר מראה שבני הנוער כמעט לא נמצאים בערוצי הברודקאסט. ערוצים 2 ו-10 ויתרו על הקהלים האלה. בפריים-טיים הם אמנם פונים לכולם, אבל זה מתווסף לנטישה של הצפייה הליניארית. הנוער של היום הוא דור שרוצה ללחוץ ולקבל. הוא לא רוצה לטרוח או לחכות שמשהו ישודר. בגלל זה רבים מעדיפים לצפות בתוכן וידיאו במחשב או בסמארטפון ולא בטלוויזיה - מה גם שהיא נמצאת בחלל הציבורי של הבית לעומת המכשירים היותר אישיים".

הצעירים הערבים שומרים אמונים לפייסבוק

כוחה של וואטסאפ בא לידי ביטוי גם בקרב בני הנוער של הציבור הערבי, וגם שם היא נחשבת לאפליקציה הפופולרית ביותר בהיקפי השימוש - כך מעריך מוסא חסדייה, המנכ"ל והבעלים של קבוצת הפרסום סקטורס. "השימוש באפליקציית ההודעות המיידיות עלה בשנה-שנתיים האחרונות בצורה אדירה. היא הפכה לאפליקציית חובה בכל סמארטפון של בני הנוער", אמר חסדייה.

אך בעוד רשת פייסבוק מאבדת את כוחה בקרב בני הנוער במגזר היהודי הלא-חרדי בשנה-שנתיים האחרונות, חסדייה מעריך שבקרב הצעירים באוכלוסייה הערבית הרשת החברתית עדיין פופולרית. "השימוש בפייסבוק הרבה יותר גבוה ממה שמצטייר במגזר היהודי הלא-חרדי, בעיקר בגילאים היותר גדולים בטווח, כי אצל הצעירים יותר ההורים לא ממש מרשים להם להיכנס ולהשתמש", הוא אומר.

ומה לגבי סנאפצ'ט, אחת האפליקציות שצוברות תאוצה אצל הצעירים? "עדיין לא רואים את ההשפעה של זה אצל הצעירים הערבים", הוא אומר.

הרגלי הצפייה בטלוויזיה בקרב בני נוער בציבור הערבי דומים לאלו של הצעירים היהודים, לפי חסדייה. "גם אצל הצעירים אצלנו השימוש ב-VOD פופולרי מאוד. הם פחות צופים בטלוויזיה הליניארית. הם לא רוצה שתיתן להם משהו מוכתב. זה דור אחר".

בעוד במגזר היהודי הלא-חרדי הצפייה בערוצי 2 ו-10 נמוכה, חסדייה מעריך שבציבור הערבי האחוזים נמוכים אפילו יותר. "הם לא עוקבים אחר התוכניות שם, אפילו לא אחרי הריאליטי. הם כן אוהבים לראות "The Voice" ותוכניות ריאליטי אחרות, אבל הם רואים אותן בערוץ MBC. ערוצים 2 ו-10 לא מדברים אליהם. אם מסתכלים על המגמה בשני המגזרים הצעירים, אני חושב שבעתיד זה יפגע ברייטינג של ערוצי הטלוויזיה".

אינפו בני נוער / צילום:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

עוד כתבות

מטולה בחודש האחרון / צילום: Reuters, Raphael Gotheil

הצפון בוער, היישובים ריקים - והממשלה "מנותקת קשר"

ראשי הרשויות בצפון דוחפים כבר זמן רב להקמת מנהלת מסודרת, בדומה למינהלת "תקומה" בעוטף עזה - אך גורמים המעורים בנושא אומרים: "זה לא על הפרק" ● בינתיים המלחמה נמשכת, והמציאות בצפון בלתי אפשרית

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

פרופ' דניאל כהנמן / צילום: יח''צ מטר

פרופ' דניאל כהנמן, זוכה פרס נובל לכלכלה, הלך לעולמו

כהנמן, בן 90 במותו, זכה בפרס נובל בכלכלה בשנת 2002 על מחקר בתחום של קבלת החלטות בתנאי אי-ודאות

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

הכפר פטריצ'ה באיטליה. ראש העיר מנסה למכור בתים באירו / צילום: Shutterstock

באיטליה מנסים למכור בתים באירו אחד. אז למה זה לא עובד?

ראשי עיירות קטנות באיטליה, שהתרוקנו מתושבים בשל מגמת עיור ארוכת־שנים, מציעים בתים למכירה באירו אחד בלבד, כאשר עלות השיפוץ מוטלת על הקונה ● התקשורת האמריקאית רווייה בסיפורים על בתים עתיקים שעברו שיפוץ והפכו לבתי נופש משפחתיים, אך בפועל, עסקי "הבתים באירו" עומדים בפני חסמים רבים

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח