בדצמבר 2015 פרצה בארץ "סערת ה-EMS" בעקבות תחקיר טלוויזיוני בנושא, שבו נמצאו ערכים גבוהים של CPK בדמם של מתאמנים בשיטה - דבר שהלחיץ קמעה את המערכת הרפואית. CPK הוא אנזים שנמצא בדם, אך הערכים שלו עולים אחרי מאמץ עצים, וגם בעקבות מחלות שונות שימוש בסמים ובתרופות מסוימות, ולכן יש גם חשש לנזק כלייתי. בתוך חודש יצא משרד הבריאות באזהרה שלפיה אימוני ה-EMS אינם מומלצים ואף מסוכנים לבריאות, וכי יש צורך בליווי רפואי צמוד.
ההודעה יצרה סחרור אדיר בקרב החברות ומועדוני הכושר ובעיקר בקרב המתאמנים, שפשוט הפסיקו להגיע. התחום עמד בסכנת קריסה. הראל פדר, מנכ"ל E-FIT, אחת החברות שעוסקות בתחום, התגלה כרגוע באופן מפתיע. לטענתו, אחרי כל אימון בעצימות גבוהה תעלה רמת ה-CPK, וזו תגובה טבעית של הגוף. במחקרים שנעשו בעולם אצל ספורטאים בתחומים שונים, נמדדו לדבריו ערכי CPK מרקיעי שחקים.
ניר דנקונה, מנכ"ל XBODY, יבואנית מכשירי EMS, החליט להיכנס לעובי הקורה ופנה למשרד הבריאות כדי להציג מידע על השיטה ויתרונותיה, וכדי שאולי מעז יצא מתוק ובהזדמנות זו ייעשה סדר בתחום החדש יחסית. דנקונה אומר שדבריו נפלו על אוזנים כרויות. במשרד הבריאות בדקו את הדברים בצורה מקצועית ובשיתוף כלל היבואנים, אף הסכימו על מתווה להסדרת התחום ולרגולציה בנושא.
בסופו של התהליך, פורסמה לאחרונה הצהרה חדשה שמאשרת את השימוש במכשירים ללא ליווי רפואי צמוד ולמטרות של אימון גופני. לפי ההצהרה, האימון אינו מסוכן לבריאות, אך יש לבצע אותו בהנחיה של מדריכי כושר מוסמכים בלבד, שיעברו הכשרה ייעודית על המכשיר, כמקובל בעולם. העובדה שמשרד הבריאות הפך החלטה אינה ברורה מאליה, ומדובר כאן במהלך אמיץ, בעקבות תהליך של למידה והעמקה. בכנס מקצועי שארגן דנקונה בעקבות התחקיר בסוף פברואר, הציגו אנשי מקצוע בכירים נתונים בתחום השיקום, הרפואה, הפיזיותרפיה והספורט לקהל של מאמנים, מנהלי חדרי כושר ואחרים, במטרה להסיר את הפחד ולחוות דעה על המכשיר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.