גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לא רק לכלוך ומניפולציה: מי אמר שפוליטיקה ארגונית זה רע?

ארגון הוא ישות שבה מתנהלות מערכות יחסים בין אנשים, צוותים, תתי-ארגונים. פוליטיקה ארגונית היא פשוט האינטליגנציה הנדרשת לניהול היחסים האלה, וזה טוב

קריירה / צילום:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
קריירה / צילום: Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

אני יושבת מול מנהל בכיר, חבר הנהלה בארגון שכולם מכירים, והוא מתאר לי כיצד הוא פועל בסביבה מורכבת, רותם אנשים, מקבלי החלטות ובעלי עניין לעשייה חשובה. פתאום, תוך כדי השיחה, הוא אומר: "אני לא טוב בפוליטיקה ארגונית". רגע, אני עוצרת אותו, לא הבנתי. מה לא טוב? כל מה שסיפרת עד עכשיו זה פוליטיקה ארגונית. הרי היכולת להבין מה קורה בארגון, היכולת לרתום אנשים - זאת פוליטיקה ארגונית.

אלא שלרוב אנחנו קושרים בין המונח הזה להתנהלות מלוכלכת, מניפולטיבית, שכדאי להתרחק ממנה. אם תחפשו בתמונות של גוגל את המונח "פוליטיקה ארגונית" תקבלו המון תמונות של סכינים מוסתרות ושיח מאחורי הגב, אבל חישבו על כך: ארגון הוא ישות שבה מתנהלות מערכות יחסים בין אנשים, צוותים, תתי-ארגונים. פוליטיקה ארגונית היא פשוט האינטליגנציה הנדרשת לניהול היחסים האלה. זה הכול.

"יכולת התנהלות פוליטית בארגון לא אומרת שמישהו צריך להפסיד כדי שאנחנו ננצח. זה לא אמור להיות מעושה, לא אמין. להיפך, מדובר בשימוש כן ביכולות שלנו, בהתנהגויות שלנו ובאיכויות שלנו כדי להיות יעילים יותר בארגון", נכתב בדוח של המרכז למנהיגות יצירתית, בהקשר של נשים ופוליטיקה ארגונית, שכן בתפיסה של נשים, יותר מאשר של גברים, פוליטיקה כזאת נגועה בחוסר אתיקה, במניפולציה ובקידום עצמי ונוגדת ערכים של אותנטיות ועשייה. גם בתרבות הישראלית, שיחה שאינה "תכלס" אלא לצורך יצירת רשת קשרים, נוגדת את מה שהחברה שלנו תופסת כמשהו אמיתי ושווה לעסוק בו.

ביישוב הדיסוננס הזה עזר לי מאוד דווקא מודל שהוצג בכנס ניהולי, בדיוק בשלב שבו המשתתפים הגיבו על הצורך לעסוק ב"פוליטיקה ארגונית" והתייחסו אליה כאל דבר שלילי שמוטב היה אלמלא היה נדרש. ואז קמה המנחה וחשפה אותנו למודל שפותח על סמך מחקר שנעשה באוניברסיטת קרנפילד הבריטית על ידי החוקרים, קים ג'יימס וטניה ארובה. אז גם אם אתם ממש לא אוהבים פוליטיקה ארגונית, תישארו איתי ותגלו שאתם מסוגלים להגדיר אותה מחדש.

החוקרים זיהו שני ממדים שמשפיעים על ההתנהגות שאנחנו מכנים "פוליטיקה ארגונית" והם היכולת שלנו לקרוא את הסיטואציה והיכולת שלנו לנהל את הרגישות האישית שלנו בתוך הסיטואציה.

הממד הראשון מתייחס הן לשאלה עד כמה אנחנו מוכנים, רוצים ויכולים בכלל להפנות תשומת לב החוצה כדי להבין יותר את מה שקורה בסיטואציה מסוימת. כשעוצרים לחשוב על זה, זה די ברור. כדי להיות יעילים בהתנהלות שלנו בארגון, עלינו להבין את השחקנים האחרים הפועלים במרחב שלנו. איך הם מרגישים? מה הם רוצים? מה יש להם להרוויח? להפסיד? מי שיש לו יכולת כזו, או במילים אחרות המבט שלו מופנה החוצה, יהיה מודע לאספקטים פחות גלויים לעין, אבל חשובים ומשפיעים על התנהלות הארגון והאנשים בו בכל מצב נתון. זהו מידע חשוב להבנה וליכולת לפעול ולהשפיע. מי שבוחר שלא להסתכל החוצה ולבחון את ההתנהלות בארגון רק דרך משקפיו הוא, המבט שלו יהיה מצומצם יותר וקריאתו את המציאות תהיה מוגבלת.

הממד השני, היכולת להתנהל בתוך המצב, מתייחס ליכולת שלנו להפנות מבט פנימה ולהיות מודעים למחשבות ולרגשות שמניעים אותנו בתוך המצב. מי שיש לו יכולת כזו, יבחר דרכי פעולה מתוך מודעות למה שמניע אותו ולא מתוך "תגובה אוטומטית".

על פי התפיסה הזאת, היכולת לקרוא והיכולת להתנהל יחד מגדירים כיצד אנחנו מתנהלים בארגון בהקשר שאנחנו נוהגים לקרוא לו "פוליטיקה ארגונית". הבנת התחושות שמתחת לפני השטח, הן שלנו והן של אחרים בארגון, מגדירה את היכולת שלנו להבין ולהשפיע בארגון.

המודל של ג'יימס וארובה מדבר על ארבעה סוגים של פוליטיקה ארגונית:

תמימות: אנשים המודעים לתחושות שלהם ומסוגלים לנהל את תגובותיהם (כלומר חזקים בממד של התנהלות) אבל לא קוראים נכון את התמונה הגדולה, שכוללת את שאר המשתתפים בארגון (חלשים בממד של קריאה). אלה המאפיינים, על פי החוקרים, של אדם המתנהג כך: אתי, פועל מתוך ערכים, נוטה לסמוך ולהסתמך על מי שיש לו כוח, לא מייצר רשת וקואליציות, לא יודע להשיג תמיכה, שומע אבל לא מקשיב, נצמד ל"חוקים" של הארגון, מבין תוכן אבל לא תהליכים, נצמד למה שנאמר, פחות ל"רוח הדברים", נאמן מאוד, לא מזהה משמעות כפולה, פתוח, משתף מידע, רואה ב"שחור-לבן".

חוסר יעילות: מאפיינת אנשים חסרי מודעות לתחושות שלהם וגם אינם קוראים את התחושות של אחרים. כלומר שני הממדים חלשים ואז נכנס האגו לתמונה והם פועלים לרוב מתוך מגננה. על פי החוקרים, אנשים כאלה פועלים בחוסר יעילות. אדם כזה הוא חסר ניסיון בהתנהלות בין-אישית, לא אוהב שמתעלמים ממנו, אוהב להיות קשור למוקדי כוח, פועל ממקום של אינטרסים אישיים, לא מזהה כיוונים, "משחק משחקים" אבל לא מבין את המשחקים של האחרים סביבו, נוטה לייחס לאחרים מחשבות וכוונות, ממהר להסיק מסקנות ופועל על סמך תחושות ולא על סמך ידע או הבנה של הארגון. הוא לא מייצר קואליציות, משתדל להיות נחמד אבל לא מצליח, לא מקשיב, רואה דברים ב"שחור לבן", לא מחובר לשיח הארגוני.

ערמומיות: אנשים שאינם מודעים לתחושות שלהם, "מגיבים" למצב (חלשים בהתנהלות), אבל מסוגלים לקרוא היטב את הסביבה ואנשים אחרים (חזקים בקריאה). למעשה, הם אלה שנותנים לפוליטיקה הארגונית את שמה הרע, שכן הם פועלים מתוך שליטה ומבצעים מניפולציות. החוקרים קוראים להתנהלות הזאת "ערמומית" או "פקחית" ומאפיינים כך עובדים כאלה: עניין בכוח ובאלה שיש להם כוח, רצון להיתפס כמי שיש לו כוח, הנעה מתוך מטרות אישיות, התנהגות כוחנית המוסווית לעתים בעטיפה נעימה, מחפש מידע - כולל רכילות ושמועות - אבל לא משתף במידע, מכיר נקודות מבט של אחרים, מבין איך התהליכים עובדים, דואג ל"נראות", יודע להפעיל את הארגון לצרכיו ולהתרחק ממה שנתפס כבעיה.

תבונה: אנשים שיכולת הקריאה שלהם טובה, הן של עצמם והן של הסביבה. הם יכולים להתמודד בנוחות עם מקומות חדשים ולהסתכן בהזדמנויות חדשות. כך החוקרים מאפיינים אותם:מבינים משמעות ומטרות, מבינים את נקודת המבט של מקורות הכוח, מסוגלים לקחת גם את התפקידים הפחות אהודים, בעלי יכולות בינאישיות טובות, אתיקה וערכים אישיים, חושבים לפני שמדברים, בעלי טקט, מקשיבים היטב, מכירים את נקודות המבט של אחרים ואת צרכיהם, יגרמו למערכת לעבוד עבורם, נאמנים, מכירים הן את הארגון הפורמלי והן את הלא-פורמלי, משתפים במידע, מחוברים לערוצי המידע הארגוניים, משיגים תמיכה.

הדבר שחשוב להדגיש הוא שכאשר אנחנו מבינים את עצמנו בתוך הסיטואציה - מה מניע אותנו, מה חשוב לנו, ממה אנחנו חוששים - אנחנו מצליחים לפעול מתוך מודעות ולא בתגובתיות, וכאשר אנחנו מבינים במקביל גם את האחרים, אנחנו פועלים בתבונה ולא בתמימות, בחוסר יעילות ובטח לא בערמומיות.

בדרך כלל, אנחנו לא מדברים בגלוי על פוליטיקה ארגונית. יותר מכך, אנחנו לרוב לא מלמדים אותה בארגונים או במהלך פיתוח הקריירה. רובנו מתמודדים לבדנו עם הצורך לפתח את היכולות שהיא דורשת. אבל מדוע בעצם זה כך? אם נבין שפוליטיקה ארגונית היא חלק טבעי בהתנהלות ארגונית, אין סיבה שלא נפתח את היכולת הזאת כמו כל יכולת אחרת שאנחנו מפתחים בקריירה שלנו, כדי שנדע להתנהל נכון בישות הזאת שנקראת ארגון.

הכותבת היא דירקטור משאבי אנוש באינטל מרחב אירופה ובעלת הבלוג "על עבודה וקריירה באמצע החיים", niritcohen.com

עוד כתבות

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

בורסת טוקיו / צילום: Associated Press, Eugene Hoshiko

נעילה ירוקה באסיה. מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8%

היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות באירופה ובוול סטריט ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה ● מחיר הביטקוין עומד על 70.5 אלף דולר למטבע ● מדד שנגחאי עלה ב-1%

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?