גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למה מעסיקים לא ממהרים לדווח על מעילות של עובדים?

רוה"ח איציק סלובודיאנסקי ועינב כהן, המתמחים בביקורת חקירתית עבור חברות: "אנו פוגשים בממוצע 2-3 מקרי מעילה לא מדווחים בשנה בבנקים ובחברות ביטוח"

 שוחד / צילום אילוסטרציה:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
שוחד / צילום אילוסטרציה: Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

בחודש ינואר האחרון חייבה השופטת דפנה אבניאלי מבית המשפט המחוזי בתל-אביב את עובדת חברת yes לשעבר, פזית ולד, להחזיר לחברה סכום-עתק של 24 מיליון שקל, לאחר שהורשעה בגניבת כספים מהחברה לאורך שנים.

ולד, ששימשה מנהלת חשבונות ב-yes, יצאה עם כספי הגניבה למסעות קניות בישראל ובחו"ל ורכשה בהם תיקי יוקרה, נעליים, רכב יוקרתי, דירה ועוד. "העובדה שכספי הגניבה שימשו, ולו בחלקם, לרכישת מוצרי יוקרה שונים על-ידי הנתבעת, מלמדת על הקושי שהיה יכול להיווצר בהעלאת טענות כלשהן מפיה כנגד סכום הגניבה שבו הודתה, טענות שלא בא זכרן מפי הנתבעת עצמה", כתבה השופטת בפסק הדין.

פסק הדין הזה ניתן במסגרת תביעה אזרחית שהגישה החברה נגד ולד. קדמה לה הרשעה בהליך הפלילי, בנובמבר 2014. במסגרת הסדר טיעון מרצה ולד מאסר בפועל של 7 שנים בכלא הנשים נווה תרצה, ונקבע כי עליה לשלם קנס כספי של 7,000 שקל.

מקרה המעילה הזה הוא קיצוני בחומרתו, אך לא חסרים מקרי מעילה בסכומים נמוכים יותר. גניבה על-ידי עובד היא תופעה הקיימת בכל מגזרי המשק - בין אם בחברות פרטיות קטנות ובין אם בתאגידים ציבוריים גדולים. לרוב, מעשה הגניבה אינו מסתכם ב"לקיחת" נכסי החברה על-ידי העובד אלא דורש פעולות משלימות שנועדו להסתיר את המעשה, כגון רישומים כוזבים במערכת הנהלת החשבונות, במערכת ניהול המלאי ובמערכות מחשוב אחרות המשמשות את הארגון. רישומים כאלה הם עבירות פליליות נוספות, כגון זיוף ורישום כוזב במסמכי תאגיד.

מידת החשיפה של כל עסק לגניבה מסוג זה תלויה בין היתר בטיב הבקרה הפנימית, בקיומן של בקרות ומערך הרשאות גישה לנכסי הארגון, באכיפת נוהלי החברה ובמודעות הנהלה לאפשרות שמתבצעת גניבה על-ידי מי מהעובדים בחברה.

כידוע, גניבה היא עבירה פלילית שעונש מאסר בצדה, אך המחוקק הישראלי רואה בחומרה יתרה גניבה של עובד ממעסיקו. בחוק העונשין יש הבחנה בין דינו של מי שגונב מאחרים ובין מי שגונב ממעבידו.

כך, בסעיף 384 לחוק נקבע כי "הגונב, דינו מאסר 3 שנים"; ואילו בסעיף 391 לחוק העונשין, הנוגע לגניבה ממעסיק, נקבע: "עובד הגונב דבר שהוא נכס מעבידו, או שהגיע לידי העובד בשביל מעבידו... דינו מאסר 7 שנים". גם מנהל שנתפס גונב מהחברה שבה הוא מועסק צפוי לעונש של עד 7 שנות מאסר.

"העונש שנקבע בחוק בגין עבירת גניבה בידי עובד חמור יותר מהעונש שנקבע בגין גניבה רגילה, כיוון שלגניבה בידי עובד נוסף אלמנט של פגיעה ביחסי האמון שנוצרים בין עובד למעביד מתוקף יחסי העבודה", אומרים רואי החשבון איציק סלובודיאנסקי ועינב כהן ממשרד עינב כהן&סלובודיאנסקי, המתמחה בביקורת חקירתית עבור חברות.

כמו כן, הם מוסיפים, ההתגונננות מפני גניבה בידי עובד קשה יותר מהתגוננות מפני גורם חיצוני, מאחר שגניבת נעשות על-ידי עובדים בכירים שישי להם גישה קלה לנכסי החברה. נוסף על כך, לגניבה בידי עובד יש השלכות כגון פגיעה במוניטין של העסק שבו עבד ובאמונו מעל. 

בלי משטרה

בתי הדין לעבודה אמנם מתייחסים לגניבה של עובד ממעסיקו כאל עבירה חמורה הפוגעת ביחסי האמון ומאפשרים את פיטורי העובד, אך בכל זאת, בפסיקת בתי הדין לעבודה נקבע כי גם במקרה שעובד נתפס גונב ופוטר, הוא עשוי להיות זכאי לפיצויי פיטורים, או לפחות לחלקם.

לפי הפסיקה, לבית הדין לעבודה יש שיקול-דעת בבואו לשקול הפחתת פיצויים לעובד שגנב, ושלילה מלאה שלהם היא הגבול העליון של הענישה. מעבר לכך, כפי שהיה במקרה של פזית ולד, המעסיק רשאי לנהל תביעה אזרחית נגד עובד שגנב ממנו ולדרוש את כספו חזרה בהליך אזרחי.

לדברי סלובודיאנסקי וכהן, כדי להרתיע עובדים מגניבה יש ליצור תקדימים של ענישה מחמירה על-ידי בתי המשפט. "השלב הראשון בהרתעה הוא הגשת תלונה למשטרה, ואולם לצערנו מעסיקים רבים נמנעים מפנייה למשטרה ומעדיפים להשתמש בה כשוט המונף כנגד העובד כדי שישיב את הרכוש שלקח".

- מדוע מעסיקים נמנעים מפנייה למשטרה?

"ההימנעות נובעת מכמה סיבות. אחת מהן היא שהמטרה הראשונה של המעסיק היא להשיב את הרכוש שנגנב. לאחר הגשת התלונה, המוטיבציה של העובד להשיב את הרכוש יורדת באופן משמעותי, עד כדי לא קיימת כלל. בנוסף, הליכי החקירה במשטרה, העברת התיק לפרקליטות, הגשת כתב האישום, ככל שיוגש, וההליך המשפטי עצמו לוקחים זמן רב, ויכולות לחלוף שנים עד לסיומו ועד להשבת הכספים. יתרה מכך, בדרך-כלל פסקי הדין הפליליים כוללים עונשי מאסר של כמה חודשים עד שנים ספורות. ויותר חשוב מבחינת המעסיק, סכומי הפיצוי שנפסקים נמוכים משמעותית מסכומי הגניבה, כך שבסופו המעסיק יוצא נפגע כלכלית באופן משמעותי".

גם מנקודת מבטו של העובד שנתפס במעילה, להגשת תלונה של המעסיק יש כמובן השלכות שהוא רוצה להימנע מהן, כגון רישום פלילי שעשוי לפגוע בסיכוייו למצוא מקום עבודה חדש, הרשעה פלילית שעלולה לגרור בעקבותיה שלילת הרישיון לעיסוק במקצוע, אם מדובר במקצוע הדורש רישוי, וחשיפת המעשים מול משפחתו וחוג חבריו של העובד והציבור בכללותו.

דוגמה טרייה למקרה שבו בוצעה מעילה בהיקף גדול בחברה ציבורית אך היא נמנעה מלדווח עליו נחשף ב"גלובס" לפני כחודש, ב-18 בספטמבר 2016, על-ידי הכתב גור מגידו. באותו מקרה נמנעה חברת הסלולר סלקום מלדווח על מעילה לכאורה שביצע עובד בחברה-הבת נטוויז'ן וגרמה נזק של מיליוני שקלים לחברה. מי שדחף להחלטה לסגור את הפרשה בשקט היו היו"ר, עמי אראל, והמנכ"ל, ניר שטרן. זאת, באישור היועצת המשפטית של החברה וחרף קולות מתנגדים בוועדת הביקורת של הדירקטוריון.

כאמור, המעילה בוצעה לכאורה על-ידי עובד נטוויז'ן, שפעל מול כמה לקוחות, ובהם משווק בולט של כרטיסי החיוג הבינלאומיים של החברה ברשות הפלסטינית. מדובר במשווק שמולו עושה החברה עסקים בהיקף של עשרות מיליוני שקלים בשנה.

בביקורת פנימית של החברה עלה החשד כי העובד והמשווק רקחו מזימה, שלפיה במקום לשלם את הכספים שהגיעו לחברה עצמה, ישלם המשווק לעובד חלק מהסכום ישירות לכיסו - ואילו העובד ידאג ליצור מצג חשבונאי שקרי לכאורה, שלפיו החשבונות של המשווק שולמו. זאת, בתוך ייחוס תשלומים אחרים ששילמו לקוחות אחרים של החברה - לחשבונו של המשווק. למרות הגילויים המרעישים, החברה החליטה שאת הכביסה המלוכלכת הזאת אין לכבס בחוץ, אפילו לא מול בעלי המניות מקרב הציבור.

בתגובה לפרסום מסרה אז סלקום כי "המידע המובא בכתבה הוא חלקי בלבד, מוצג בצורה מגמתית ומופץ בכדי לשרת עובד לשעבר של החברה המנסה להוציא מהחברה כספים שלא כדין. יודגש כי החברה ראתה בחומרה את המקרה והשקיעה משאבים רבים בבדיקתו ובטיפול בו, לרבות באמצעות מומחים חיצוניים. החלטות החברה התקבלו כדין, בהתייעצות עם יועציה המשפטיים. האירוע לא דרש דיווח לציבור לפי כל דין, וכל ניסיון לומר כאילו הוסתר מן הציבור הוא הטעיה מכוונת".

עבריינים עוברים מבוס לבוס

לדברי סלובודיאנסקי, לחוסר הדיווח על מעילות יש היבט בעייתי נוסף. "זהות האינטרסים הנוצרת לעתים בין מעסיק לעובד שגנב ומביאה לאי-דיווח על מעילות עלולה להביא למצב אבסורדי, שבו עובד שגנב עובר לעבוד אצל מעסיק חדש, שאינו מודע לעברו, וכך נפתחת בפני העובד האפשרות להמשיך במעשי הגניבה שלו אצל המעביד החדש". 

סלובודיאנסקי מציין כי כך קרה למשל במקרה של ר', שהורשע בגניבה של 1.8 מיליון דולר מחברת ההיי-טק שבה עבד כמנהל חשבונות, אימאג'יסט אינטרנשיונל, המתמחה בתחום הלוויינים. "ר' היה אחראי להעברת מקדמות לעובדי החברה הנוסעים מטעמה ליעדים שונים בחו"ל, והוא הורשע בין היתר בכך שלקח לכיסו כספים שקיבל במירמה מהחברה, באמתלה שהם ישמשו עובדים שנוסעים לחו"ל מטעם החברה. למרבה האירוניה, לר' היה עבר פלילי, וקודם לעבודתו באימאגי'סט הוא הורשע בגניבה ממעסיקו הקודם".

- חברות ציבוריות, חברות ביטוח ובנקים אינם חייבים לדווח לציבור על מעילות שאירעו אצלם?

"חברות ציבוריות מחויבות לדווח לבורסה על מעילה רק כאשר מדובר ב'אירוע מהותי', וראינו במקרה של חברת סלקום שלעתים החברות הציבוריות מעדיפות לא לדווח, בטענה כי לא מדובר באירוע מהותי. הבנקים וחברות הביטוח מחויבים לדווח למפקח על הבנקים או למפקח על הביטוח על מעילות - אבל לא לציבור הרחב".

- החשש המרכזי של בנקים וחברות ציבוריות מפני פרסום מעילות הוא פגיעה במוניטין שלהם?

"בדיוק. בחברות ציבוריות, במיוחד במוסדות פיננסיים, דיווח על מעילה יכול לגרום לנזק תדמיתי, ולכן החברות לא תמיד ממהרות להגיש תלונה. לדוגמה, בענף הבנקאות, כאשר מתגלה מעילה, הבנקים חייבים לדווח לפיקוח על הבנקים בבנק ישראל, אולם לא חייבים ובדרך-כלל לא מגישים תלונה ולא מדווחים לציבור, ולכן רוב מעילות העובדים בבנקים לא מדווחות לציבור אלא כאמור רק לפיקוח על הבנקים".

- להערכתכם, כמה מקרי מעילה לא מדווחים מתרחשים בשנה בבנקים ובחברות ציבוריות?

סלובודיאנסקי: "אני פוגש בממוצע 2-3 מקרי מעילה לא מדווחים בשנה בבנקים ובחברות ביטוח, ואני מן הסתם לא החוקר הפרטי היחידי בשוק, אז אני מניח שיש עוד מקרים לא מעטים כאלה. הדיווחים הם כאמור דיווחים פנימיים שלא יוצאים החוצה. מעילות בבנקים או בחברות ציבוריות מגיעות לידיעת הציבור רק במקרים קיצוניים כמו זה של אתי אלון, לדוגמה, שכזכור גנבה מהבנק למסחר כרבע מיליון שקל והביאה להתמוטטות שלו, או במקרים שבהם הבנקים נקלעים לסכסוך עם העובד המועל לכאורה על גובה המעילה וזה דולף לתקשורת.

"בעיניי, יש פה כשל שצריך לתקן. בחברות ציבוריות, בנקים וחברות ביטוח צריך לדווח לציבור בעלי המניות ולציבור בכלל על כל אירוע של מעילה או גניבה, גם אם הוא אירוע קטן יחסית, שכן ההשלכות הן מעבר לסכום הגניבה. מעילה עשויה להשליך על כל מערך הבקרה של החברה או הבנק. אם גנבו 3 מיליון שקל מבנק, אז כנראה יש כשל במערכת הבקרה, ואולי בעתיד יגנבו ממנו סכום גדול בהרבה.

"אתי אלון גנבה 200 מיליון שקל מתוך הרבע מיליארד שקל שגנבה בשבועות האחרונים לפני שנתפסה. אם מערך הבקרה של הבנק למסחר היה עולה עליה מוקדם יותר, רוב הכסף לא היה נגנב, והנזק העצום שנגרם היה נמנע. זכותו של הציבור לדעת שהיה כשל בקרה בגוף שמנהל את הכסף שלו. בחברות פרטיות זה כבר עניין של בעל החברה". 

הגניבה ועונשה

עוד כתבות

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נאסד"ק ננעל בירידות יום שישי ברציפות; מניית אנבידיה צנחה ב-10%

ה-S&P 500 רשם את השבוע השישי ברציפות של ירידות - ברצף ההפסדים הארוך ביותר שלו מזה למעלה משנה, הנאסד"ק סגר יום שישי ברציפות של ירידות לראשונה מאז אוקטובר 2022 ● הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"