הכתבה בשיתוף "נוה פארמה"
בהרצאת מבוא לחודש המודעות למגנזיום, הציג פרופ' שכטר, מנהל מח' המחקרים במכון הלב שבמרכז הרפואי ע"ש שיבא, מחקרים שנעשו בארץ ובעולם המתייחסים לעלייה ניכרת במחלות לב וכלי הדם וסכרת. על-פי מחקרים אלו, באזורים בהם אין מגנזיום במים והאוכלוסייה אינה מקבלת מגנזיום בכמות העונה על צרכי הגוף, ניכרת עליה דרמטית (260%) של 500 נפטרים יותר, ממחלות לב וכלי הדם למיליון תושבים.
בהקבלה למדינת ישראל (8 מיליון תושבים) מדובר ב-4,000 איש בשנה שימותו כתוצאה מחוסר מגנזיום בגוף. העובדה הזו מדאיגה מאד כיון שבכנס הקרדיולוגי השנתי האחרון פורסם מאמר מדעי שממצאיו קובעים שלרוב תושבי ישראל יש חוסר במגנזיום. החוסר הזה מתבטא בעלייה דרמטית בתחלואה ובתמותה ממחלות לב וכלי הדם.
הסיבות להיווצרות החסר במגנזיום באוכלוסייה בישראל
בתחילת המאה הקודמת, תזונה יומית כללה כ- 500 מיליגרם (מ"ג) של מגנזיום. המים והאדמה היו עשירים במינרל וכך גם המזון. עיבוד מואץ ושיטות גידול המניבות כמויות גדולות של ירק ופרי לדונם, הביאו לניצול יתר של הקרקע ולדלדולה מחומרים חשובים כמו מגנזיום ואומגה 3. בנוסף במקומות בהם ההשקיה נעשית במים מותפלים או מושבים, אין מגנזיום במים והתוצאה היא שכמות המגנזיום במזון המעובד הולכת ופוחתת.
כיום, האומדנים מצביעים על כך שאנו מקבלים רק 150 מ"ג מגנזיום ביום.
ניצן פרימור, מנכ"ל ורוקח ראשי בחברת נוה פארמה, מסביר ביחס לשאלה לכמה מגנזיום אנו זקוקים, כי "הקצובה היומית המומלצת (RDA) היא כ-350-420 מ"ג ליום, תלוי בגיל ובמין, אולם יש מומחים הטוענים שיש לצרוך 900 - 600 מ"ג ואף יותר".

האם מגנזיום מותר בהריון?
"50% מהנשים בהריון חשות החל מהשליש השני להריון, התכווצויות שרירים בגפיים בעיקר בלילה. זהו סימן מובהק לחוסר מגנזיום. החוסר נגרם מעצם העובדה שהעובר נוטל מגנזיום ממאגרי המגנזיום של האם כדי לבנות את השלד ואת התאים שבגופו. ככל שעולים במספר ההריונות, החסר במגנזיום בגוף האישה ילך ויחמיר וכך גם התופעות הלוואי הנובעות מהמחסור במגנזיום".
ומה אם ניטול יותר מידי מגנזיום?
"בספרות הרפואית, אין ולו תיאור מקרה אחד של הרעלת מגנזיום כתוצאה מנטילת תוספי מגנזיום. עם זאת, הכליות משמשות גורם מאזן של המגנזיום בגוף. כאשר יש חסר, המגנזיום המגיע לכליה נספג חזרה לגוף בעוד העודף מועבר לשלפוחית השתן. לכן, על חולים הלוקים באי ספיקת כליות מוטלת החובה להתייעץ ברופא המטפל בטרם נטילת תוסף מגנזיום".
אם המגנזיום חשוב, איך זה שרופאים לא ממליצים עליו?
"עצוב, אך המודעות למגנזיום בקרב רוב הרופאים נמוכה. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שבבתי הספר לרפואה לא לומדים רפואה מונעת אלא, אבחון מחלות והדרך לטפל במחלות באמצעות תרופות. בנוסף, לא קיימת בארץ בדיקה לניטור רמת המגנזיום בגוף, כאשר בדיקת דם אינה מהווה אינדיקציה מאחר ומגנזיום הינו מינרל תוך תאי".

איך משלימים את הקצובה היומית במגנזיום?
"חברת נוה פארמה העוסקת ביבוא, פיתוח, ייצור ושיווק של תכשירים רפואיים ומוצרי בריאות בישראל פיתחה את ‘מגנוקס' סדרה של תוספי מגנזיום ייעודיים לתופעות בריאותיות שונות המיוחסות לחוסר במגנזיום. מגנוקס הינו תערובת מלחי מגנזיום אמורפי הבלעדית לנוה פארמה ומעוגנת ב-3 פטנטים.
"מגנוקס הוכח כתוסף המגנזיום היעיל ביותר שבנוסף לתיקון רמת המגנזיום בגוף, מפחית רמות הכולסטרול הרע (LDL), מונע הצמדות טסיות הדם, מונע התכווצויות שרירים ומפחית את ה- CRP שמהווה מדד לדלקת בגוף ומנבא את הסיכוי למחלות לב. אחד המוצרים המובילים בסדרה הוא MAGNOX 520 שפותח תוך שימוש במגנזיום מאיכות מעולה. המוצר מספק ספיגה אופטימאלית לתאים ללא תופעות לוואי".
שם: ניצן פרימור
גיל או וותק במקצוע: בן 60 רוקח 35 שנה
מגורים: תל-אביב
תפקיד: מנכ"ל ורוקח ראשי בחברת נוה פארמה
התמחות: חקר המגנזיום
מוטו: פתרונות מחוץ לקופסה של בעיות בריאות נפוצות COMMON PROBLEMS SMART SOLUTIONS
המלצת זהב: יש חיים לפני המוות
אתר אינטרנט
טלפון: 1-700-503-503