גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אנחנו נמצאים בהלך רוח שאין בו שאר רוח"

פעמיים בשבוע קובי אפללו מקבל את ההודעה הבאה: "מיליון צפיות ביוטיוב ב-6,800 שקל, מבצע ל-24 שעות". עכשיו אתם מבינים למה הוא מתוסכל? ראיון

קובי אפללו, זמר של לב ועומק רגשי, חש חסר אונים. הן אל מול נהיית הציבור אחרי צלופנים מרשרשים של עטיפה על חשבון התוכן, והן אחר חוסר סבלנות וסובלנות כלפי הכול - שאחד מתוצרי הלוואי שלהם הוא ה"טודו בום". וזה לא שיש לו משהו נגד השילוש הקדוש: סטטיק, בן אל וג'ורדי. כשהוא מוריד את רף הציפיות והסטנדרטים שלו, הוא אפילו מצליח ליהנות מבועות הפופ המקפיץ שהם משווקים, אבל השיטפון הכללי, שסוחף את הקהל למחוזות הנוצץ והרדוד, גורם לו קושי אמיתי. בעיקר עכשיו, כשהוא אב טרי לתינוקת, שבעוד כמה שנים תיכלל בקהל היעד של מקליקי הטרנד האופנתי הבא.

"העולם נמצא עכשיו בהפקה ולא בתוכן", הוא אומר כשאנחנו יושבים לקפה של שישי בצהריים, במרכז מסחרי בצפון תל אביב, שבו נפגשנו לפני ארבע שנים, כשהיה עוד רווק חסר דאגות. "סטטיק ובן אל הם סוג של מיצג קונספטואלי שמופנה בעיקר לילדים, ואתה לא מצפה מבני שבע-שמונה לחפש משמעות בטקסטים. אין לי בעיה איתם, באמת. הבעיה היא כשזה רק זה, ובגלל שאנחנו מדינה קטנה, כשיש אופנה היא משתלטת על הכול. לא כמו באמריקה, שם יש את האמנים הגדולים עם הקו האמנותי שלהם, ושלא מיישרים קו".

מהצד השני יש את ההפקות לילדים של הדג נחש, עלמה זוהר ועוד, אז לא כולם נסחפים.

"אין מה להשוות את העוצמות שלהם. זה לא 'הכבש השישה עשר' שכולם ידעו בעל-פה - הסטטיק ובן אל של התקופה שלי. אבל זה גם עניין של חינוך. יש הורים שרוצים שהילדים שלהם ישאבו מהמוזיקה אוצר מילים, וכן, מבחינת ערכים ומוסריות, אני מעדיף את הכבש ה-16 על הטודו בום. אבל אנחנו עושים עוול לסטטיק ובן אל, כי הקהל שלהם הם לא רק ילדים בני שבע-שמונה. אני מכיר הרבה אנשים שרוצים שהם יופיעו בחתונה שלהם.

"אני מדבר על זה שאנחנו נמצאים בהלך רוח שאין בו שאר רוח. אי אפשר להילחם בתופעה הזאת. זה כמו לצאת נגד מישהי שיש לה עשרות אלפי עוקבים באינסטגרם, כי היא חושפת חזה וישבן וככה מקבלת תשומת לב ואהבה. השאלה היא בעבור מה אתה מקבל אותם, ולצערי בעולם של היום זה לא חשוב".

ואולי הם פיצחו את הנוסחה לייצור להיטים?

"והיא פשוטה יחסית: עושים הפקת פופ, קופי פייסט של מה שקורה בחו"ל, סאונדים מוכרים מביונסה, סיה, ג'סטין ביבר וקניה ווסט, קונים צפיות ביוטיוב, מגיעים למיליון צפיות, עושים רעש והופכים לאייטם בתקשורת".

קונים צפיות ביוטיוב?

"בואי אני אראה לך הודעה שאני מקבל לפחות פעמיים בשבוע: 'מיליון צפיות ב-6,800 שקל, מבצע ל-24 שעות, אפשרות לתשלום באשראי'. אם אני הייתי מוביל דעת קהל, איש תקשורת, הייתי סופר הקלקות לחיפוש הופעות של שלמה ארצי, פוליקר, עידן רייכל, עדן בן זקן. זה המדד, ולא מיליון צפיות ביוטיוב".

גם אתה יכול לשחק את המשחק הזה.

"לא מסוגל. אני נאמן למה שמרגש אותי ואני לא מתייפייף עכשיו. זאת האמת. אם אני כותב או מפיק שיר שלא בא לי לשמוע אחר כך, זה עושה לי רע. גם כשאני כותב לאחרים אני לא מסוגל לזייף".

לאמנים כמוך יש סיכוי מול אמני נוסחה?

"אתה פשוט לא ניגש לתחרות הזו. אני טיפוס שמכבד את מנת חלקו של כל אדם. למדתי עם השנים שאין טעם להסתכל כל הזמן על הדשא של השכן, כי ככל שאתה מתבגר, אתה יותר תכליתי. זה שלו וזהו".

וככל שאתה מתבגר, יש גם אחריות למשפחה. ואז האמנות לא מדברת, אלא מנהל הבנק שלך.

"אחריות גדולה. בגלל שפרצתי בגיל 30, תמיד כשהרווחתי כסף, ריחף מעל זה פחד הזמניות, וידעתי שבכל חודש אני צריך להיות עם האצבע על הדופק. זה אומר להתנהל נכון, לא לקנות רכבי יוקרה, לא לשלם שכירות מטורפת במגדלי יוקרה, זה עניין של בגרות. היו אמני נוער שפוצצו את הכסף שהרוויחו על נסיעות לתאילנד במחלקה ראשונה, רכבים במיליון שקל, והיום גרים אצל ההורים".

מעבר לבגרות, יש לך ניסיון עסקי מהעבודה בחברת ההסעות של אבא שלך.

"להרבה אמנים אין מושג עסקי. זה משהו שחייבים ללמוד ולא להתנהל איכשהו. כשנכנסתי לעסקי המוזיקה, ישבתי ולמדתי מה זה אקו"ם, הופעות, הפקה, עמלות, דוחות חודשיים, הוצאות מוכרות בעולם הבידור, ואיך משיגים יציבות. למשל שבחודש שאתה מרוויח יותר, אתה חוסך יותר. ואם באוגוסט הרווחת הרבה, זה לא אומר שבספטמבר זה יהיה אותו דבר".

למדת באוניברסיטה מינהל עסקים, נכון?

"שנה וחצי, עזבתי באמצע. בית הספר הכי גדול בחיים שלי היה אבא, שחוץ מחברת ההסעות עוסק גם בענף הרכב ובנדל"ן. למדתי ממנו התנהלות כלכלית, לחשב הוצאות מול הכנסות, איך להגיע לרווח, מהם ערוצי ההכנסה, לחקור וללמוד כל הזמן. אמנים לא מבינים שהמקצוע שלנו הוא עסק. זה כמו שלא תפתח מסעדה בלי שתדע מה זה ספקים".

ואז מתעוררים ומגלים שדפקו אותם.

"הנה, זה היתרון של לפרוץ מאוחר ושל אבא שאני מקשיב לו".

והחסרונות של פריצה מאוחרת?

"אני לא רואה כאלה, באמת. גם האופרציה שלי רזה. את שני האלבומים האחרונים השקעתי בעצמי, אבל ההחלטה מתקבלת אד הוק".

היא תלויה במצבך הכלכלי?

"לא. היא תלויה בשת"פ, בעסקה, במערך השיווק שמציעים לי. לחברת תקליטים יש כלים טובים יותר להפיץ אלבום. בשוטף יש לי יחצנית ומנהל הפקה על הפיירול. מה אמן צריך יותר מזה? יש לי חברת בוקינג מצוינת, כספית. אין לי נהג, כי בכל הזדמנות שאני יכול, אני על האופניים החשמליים".

עברו שנתיים מאז "מראות". מה הלאה?

"הוא עשה עבודה טובה, יש רפרטואר גדול של שירים ואני לוקח את הזמן. יש אלבום מוכן ואני כל הזמן מוציא שירים, משתתף בפרויקטים, נמצא בשטח. הפרנסה היא בעיקר מהופעות".

אתה יוצא לסיבוב קיץ, מתחיל באמפי שוני.

"אנחנו מקבצים שירים שלא ביצענו הרבה זמן ומפיקים אותם קצת אחרת. סיבוב קיץ, מטבעו, הוא יותר קצבי, מרים".

תשיר בו גם את "מהזריחה עד השקיעה" מהפרויקט של שמוליק נויפלד?

"אני מכיר אותו המון זמן, והוא מוכשר בצורה בלתי רגילה. זה שיר אישי ששמוליק והבן שלו הלחינו, ומאיר גולדברג ובנו כתבו את המילים. כשאני לוקח שיר של מישהו אחר, אני מאמין בו. זה קרה עם 'מכתב לאחי' שהצליח. השיר הזה הוא לקראת אלבום, אבל האלבום לא הכרחי יותר.

"את יודעת שברכבים ב-2017 כבר אין נגן CD? זה נורא חבל לי, כי אלבום הוא כמו להכיר את המשפחה ושיר הוא אינדיבידואל. אנחנו חיים בהפרעת קשב. אצלנו הכול נורא תזזיתי, רוצים את הפאנץ', את התוצאות ולא את הדרך, את הכמות".

וגם השלטון לא מקל על ההקצנה.

"את יודעת למה אני מתרחק מפוליטיקה? כי אנחנו בסוג של מבוי סתום. יהורם גאון אמר בתוכנית שלו ברדיו, כולם מדברים על שתי מדינות לשני עמים, אבל שמישהו יסביר לי איך זה ישים, כשתושבי גוש קטיף עוד גרים בקרוואנים, איך נטפל בחצי מיליון איש? מה הפתרון? אין פתרון. כשהוצאתי את השיר 'אני לא רק', הייתי בטוח שידבר לכולם, כי הוא קורא לאנשים להסתכל בקנקן. בוא שב רגע, תכיר אותי. לא הייתה סבלנות להקשיב לו".

תגיד, מה האבהות עשתה לך?

"היא הפכה אותי לשחקן משנה בחיי וזו המתנה הגדולה ביותר שיכולתי לקבל. לאמן זה קריטי, כי ההתעסקות בעצמך נורא מעייפת, מעיקה, ופתאום יש לך שליחות גדולה יותר, פרופורציה. תמיד רציתי שהשירים שלי יהיו יותר גדולים ממני, להיות במקום של מוזיקאי ולא של סלב".

אישי: 40, נשוי 1, מתגורר בגבעתיים

אקטואלי: משיק את סיבוב הופעות הקיץ שלו ב-6.7 בזאפה אמפי שוני. הופעה שבה יארח את קרולינה

עוד כתבות

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

"נעביר את ההתייקרויות ללקוחות": בדיפלומט מזהירים מאפשרות של העלאות מחירים

יבואנית המזון והטואלטיקה פרסמה את תוצאותיה לשנת 2023 ולרבעון האחרון והציגה צמיחה בהיקפי הפעילות בישראל וכן בפעילותה העולמית ● למרות זאת - החברה הזהירה, שוב, מפני אפשרות להעלאת מחירים בהמשך השנה

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

החברה שביטלה עסקת רכישת דירות ב־97 מיליון שקל והשיא של רפאל

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: רפאל מסכמת שנה עם שיא בהכנסות ובצבר ההזמנות, הרווח של מיטרוניקס בירידה ומשק אנרגיה עברה לרווח של 1.6 מיליון שקל בזכות פרויקט יכיני, אזורים Living ביטלה רכישת 48 דירות בפרויקט בבני ברק וחברת הביטוח איילון עברה לרווח ● מדור חדש

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

בורסת לונדון / צילום: Shutterstock

עליות קלות באירופה; הניקיי צלל בכ-1.5%

החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בירידות קלות ● בריטניה נכנסה למיתון ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025" ● טסלה ממשיכה במומנטום השלילי לאחר שבמורגן סטנלי הורידו את תחזית המכירות של החברה

ציור הקיר להחזרת החטופים, ובהם אלמוג מאיר ג'אן / צילום: באדיבות משפחת מאיר

עדויות מהשבי: "חיילים עוברים עינויים, מורעבים בכלובים"

משפחות החיילים החטופים לפני הפגישה עם נתניהו: "גורמי הביטחון הפחידו אותנו" • פיגוע ירי בבקעת הירדן: מחבל פתח באש לעבר רכבים שנסעו בכביש 90 מצפון ליריחו, בן 30 נפצע בינוני • ירי רקטי לעבר גורן, גרנות הגליל וראש הנקרה • דיווחים פלסטיניים: צה"ל תוקף בצפון הרצועה ובמקביל פועל באיו"ש • סנטקום: השמדנו 4 כטב"מים ארוכי-טווח של החות'ים • עדכונים שוטפים

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

מערכת יירוט הרחפנים של אלביט ומל"טים סיניים מול ישראליים בצפון אפריקה

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

כספים הוקפאו, אבל מבחינת המדינה ניתן להפקיד בסלייס חיסכון לילדים

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בנעילת הבורסה; אופקו הלת' זינקה בכ-8%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● הבורסה מסכמת את הרבעון הראשון: "מדדי ת"א-35 ות"א-90 רשמו תשואה חיובית של כ-5% וכ-11%, בהתאמה" ● זינוק של כ-50% בצבר ההזמנות של רפאל ● ביל אקמן: "מניית בורסת ת"א זמינה במחיר מציאה" ● דלק תחלק דיבידנד בסך של רבע מיליארד דולר ● בנק ישראל לא יאפשר לאחים נאוי לשלוט בישראכרט עם שיעור החזקות נמוך מ-30%

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מהצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

מטולה בחודש האחרון / צילום: Reuters, Raphael Gotheil

הצפון בוער, היישובים ריקים - והממשלה "מנותקת קשר"

ראשי הרשויות בצפון דוחפים כבר זמן רב להקמת מנהלת מסודרת, בדומה למינהלת "תקומה" בעוטף עזה - אך גורמים המעורים בנושא אומרים: "זה לא על הפרק" ● בינתיים המלחמה נמשכת, והמציאות בצפון בלתי אפשרית

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?