הצעת חוק הפיקוח על הצהרונים אושרה לקריאה ראשונה בוועדת החינוך. הצעת החוק משלימה את קביעת המחיר המרבי לצהרון (אשר נקבע במסגרת תוכנית "נטו משפחה"), הקובע מחיר של 650 שקל לסל הבסיס ועד 935 שקל מקסימום לחודש (בהתאם לתכנים נוספים), כשהיא מסדירה את תנאי הרישוי, הסדרי הפיקוח והבקרה על הצהרונים הפועלים בבתי ספר ובגנים. עוד מתייחסת הצעת החוק למזון המוגש במסגרת הצהרון.

ההצעה מתייחסת לכל צהרון שמקבל תמיכה כלשהי מהמדינה, לרבות צהרונים המופעלים דרך הרשות המקומית. אם יאושר, החוק ייכנס לתוקפו כבר בשנת הלימודים הקרובה.

על-פי הנוסח שאושר היום בוועדת החינוך, הצעת החוק לפיקוח על מחירי הצהרונים - שיזמו חברי הכנסת ד"ר יפעת שאשא-ביטון (כולנו), יו"רית הוועדה לזכויות הילד; וח"כ יעקב מרגי (ש"ס), יו"ר ועדת החינוך - מסמיכה את שר החינוך לקבוע את התנאים לפתיחת צהרון ולהפעלתו, בכפוף לאישור ועדת החינוך.

שר החינוך רשאי לקבוע את מספר הילדים המקסימלי בצהרון, את סל השירותים שיינתן במסגרתו, את התנאים הפיזיים, הבטיחותיים והסביבתיים לקיום הצהרון ואת תנאי ההכשרה המקצועית של העובדים בו. המחיר המרבי כאמור נקבע במסגרת תוכנית "נטו משפחה" של האוצר - כששר החינוך יוכל כאמור לשנות את המחיר לפי שיקול-דעתו ולהוציא קול קורא בנושא.

עוד קובעת הצעת החוק שורה של סנקציות. כך לדוגמה, במקרה שבו מפעיל צהרון יגבה יותר מהמחיר המרבי שנקבע, הוא צפוי לקנס של 10,000 שקל, מפעיל צהרון שלא יעמוד בתקנות המזון המוגש לילדים, צפוי לקנס של 6,000 שקל ועוד. 

הצעת החוק מעגנת גם את אופן הפיקוח על המזון והתזונה בצהרון, ואף מחייבת את המפעיל לפרסם בצהרון פירוט תפריט יומי של המזון המוגש בו, באופן גלוי וזמין לכול ובתחילת כל חודש.

ההצעה קובעת גם את הסייגים להעסקת עובד צהרון, לפיהם אדם לא יוכל להתקבל לעבודה בצהרון אם הורשע בעבירת מין או אלימות, או אם הוגש נגדו כתב אישום בגין ביצוע עבירות אלה, או אם הוכח כי יש בהתנהגותו משום השפעה מזיקה על ילדים. לצורך יישום כלל הוראות החוק יוקם מנגנון פיקוח ייעודי במשרד החינוך.

לדברי חברי הכנסת שאשא-ביטון ומרגי, "אנו מודים לכל הגורמים שהיו שותפים למהלך, ובראשם שר האוצר משה כחלון ושר החינוך נפתלי בנט. החוק ישים סוף להיעדר הפיקוח ולעושק הצהרונים".