גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מבצעי 'עוף בשקל' לשבוע? אני מעדיף מחיר נמוך כל השנה"

בתוך שנה וחצי גייס "ביחד בשבילך", מועדון הצרכנות של ההסתדרות, 200 אלף חברים ■ המנכ"ל אייל קרוליצקי טוען כי מדובר ב"מועדון חברתי שמטרתו להוזיל את יוקר המחיה", ומסביר למה ההטבות לא מתמקדות בנדל"ן או ברכב

אייל קרוליצקי.  מוותר על מיליארד שקל בשנה / צילום: איל יצהר
אייל קרוליצקי. מוותר על מיליארד שקל בשנה / צילום: איל יצהר

הסאגה סביב ביטול עמלת הרכישה האינטרנטית של כרטיס הקולנוע, שעשויה להוביל לייקור הכרטיסים, פחות מטרידה את מנכ"ל מועדון הצרכנות "ביחד בשבילך", אייל קרוליצקי, משום שאחד מהישגיו הוא לספק לעמיתי המועדון כרטיס לקולנוע ב-10 שקלים, ללא התניה. המועדון, ששייך להסתדרות, קם רק לפני שנה וחצי וכבר מונה 200 אלף חברים ונחשב לאחד הגדולים בענף.

בראיון ל"גלובס" מספר קרוליצקי למה נוח יותר לעבוד בארגון ללא מטרות רווח וכיצד נכון לנתב את כוח הקנייה של המועדון.

חבר, קרנות השוטרים, אשמורת 360, הוט, הייטק זון, בהצדעה, משקארד, שלך, נכון, טוב - אלה רק חלק ממועדוני הצרכנות שמציעים כיום הטבות לעמיתים המשתייכים אליהם מכורח העיסוק.

קרוליצקי מבחין בין "מועדונים שהרווח שלהם הוא של תאגיד לארגונים ציבוריים או פרטיים שהמטרה שלהם היא לתת הטבות לעמיתים כדי להאדיר את תחושת השייכות לארגון וכדי לזכות בתהילת המועדון המשתלם ביותר דרך השורה התחתונה, דוגמת המועדון שמעניק את ההנחה הגבוהה ללונה פארק או להופעה הבאה של גאנס אנד רוזס.

"בשונה ממועדונים אחרים, אין לי לחץ להציג שורת רווח. אנחנו לא גוף עסקי פרטי, והתפיסה שבאה מתוך ההסתדרות היא שזה מועדון חברתי שמטרתו להוזיל את יוקר המחיה. זו תפיסה שצמחה מתוך המחאה החברתית וזה המוטו של אבי ניסנקורן".

קרוליצקי נקרא להקים את המועדון הזה כבעל ניסיון. הוא שימש כיו"ר מועדון חבר של גמלאי צה"ל ואנשי הקבע, והיה ממקימי מועדון בהצדעה של חיילי המילואים.

- ההטבות שמקבלי העמיתים הן פועל יוצא של כוח הקנייה של המועדון?

"כוח הקנייה משפיע כמובן, אבל יש לו גם אספקט בעייתי. הספקים חוששים מכוח קנייה גדול מדי. הם אומרים לעצמם שבמקום למכור למועדון ב-50% הם ימכרו ישירות לציבור ויוותרו על החוליה של המועדון בשרשרת, כך שצריך להשתמש בכוח הקנייה בתבונה.

כאן נכנס הסבסוד לתמונה, משום שהדרך הטובה להשיג את ההטבות היא בכך שאתה משקיע כסף כדי להוריד עלויות. חברי ההסתדרות נמנים ברובם עם המעמד הבינוני-נמוך, וכשהם אומרים שהקיץ הם הצליחו לצאת עם הילדים ליותר מאטרקציה אחת, אני יודע שהשגנו את המטרה.

זו גם הסיבה שהחלטנו לא לגבות דמי חבר וגם לא למי שמנפיק כרטיס אשראי. חבר גובים 30 שקל בחודש כדמי חבר ו-15 שקל על כרטיס האשראי - כ-550 שקל בשנה. אמנם זה מביא הרבה כסף למועדון, אבל זה כסף שאני לא צריך".

- אתה בעצם מוותר על מיליארד שקל בשנה.

"ההסתדרות בחרה לוותר על זה, בין היתר משום שהמועדון הוא אחד הכלים המשמעותיים לתנופת ההתאגדות".

- היכן באה לידי ביטוי התחרות בין המועדונים?

"כמעט בכל משק-בית יש זכאות ליותר ממועדון אחד, ואז מתחילות ההשוואות. כדי לשמור על אטרקטיביות אני חייב לתת את הערך הנתפס הכי שיש טוב שיש.

חבר למשל הביאה לכך שהעמיתים שלה הולכים אחריה בצורה עיוורת. אם הם רוצים לבלות באתר מסוים, הם נכנסים לאתר חבר וקונים שם את הכרטיס - הם לא פוזלים ימינה ושמאלה. זה היעד שהצבתי לעצמי בביחד. כרגע אני מעודד לערוך השוואות בין המועדונים".

- ואם יתברר שחבר מעניקים הנחה גדולה יותר מכם?

"זה לא יקרה כי אני עורך השוואות מראש ומעמיק את ההנחה עוד לפני שאני מציג אותה לעמית".

- אז חבר יעשו אותו דבר.

"לחבר אין רצון לגדול. לי יש רעב לגדול. אמנם הצבנו לעצמנו יעד של 70 אלף חברים בשנה והגענו ל-200 אלף, אבל השאיפה היא להגיע לכל 500 אלף חברי ההסתדרות".

"ניסנקורן משלם לי שאלך לקולנוע"

מועדון ביחד פועל באמצעות אתר ואפליקציה, וכרטיס שעל גביו נטענת ההטבה. בשונה ממועדונים אחרים שמנטרלים את הקנייה הספונטנית, ביחד מאפשר לרכוש את ההטבה גם כשעומדים מול הקופה, בלי לתכנן מראש ובלי הצורך לאסוף את הכרטיסים בעמדות ייעודיות.

- כרטיס לקולנוע עולה 40 שקל ואתה מוכר ב-10 שקלים. מי מסבסד את זה?

"אני קונה כמויות אדירות, מאות אלפי כרטיסים, ומקבל מחיר נמוך משמעותית. על כל כרטיס אני משקיע עוד כמה שקלים מתוך כספי הסבסוד ומוריד לרמה של 10 שקלים כמחיר קבוע. אין אף מועדון שמתחרה בזה. אני לא אוהב קמפיינים בסגנון 'עוף בשקל' לשבוע. אני מעדיף מחיר נמוך כל השנה. התפיסה היא באמת חברתית".

- אבל כשיש תפיסה חברתית בלי מרדף אחרי הרווח, איזה טריגר יש לך להתאמץ?

"רק ארגון שלא מרוויח יכול לפעול בצורה כזו. ניסנקורן משלם לי שאלך לקולנוע עם הילדים. במקום לשלם 200 שקל למשפחה אני משלם 50 שקל".

- אולי יש דווקא אינטרס מסחרי של ההסתדרות להגדיל את מספר החברים?

"ואם כן, מה לא בסדר בזה? אלה שיקולים לגיטימיים".

- בגלל ההנחות של המועדונים, מחיר הקופה שגבוה ב-100% לפחות נועד לשקף את ההנחה והוא למעשה מחיר פיקטיבי. נוצר מצב שצרכנים שאינם משתייכים למועדון, למשל תיירים, מסבסדים את ההנחה שאתם מקבלים.

"אני לא יודע להגיד אם המחיר בקופה פיקטיבי, אבל בטוח שהצרכן עושה השוואה אל מול המחיר הזה. יש לא מעט שעדיין קונים בקופה. אם כלל הצרכנים מסבסדים את ההנחה שאני מקבל - אלה שיקולים כלכלים של הספק".

- מספר המועדונים הולך וגדל, וגם חברות האשראי מעניקות הטבות.

"כל ספק קובע לעצמו כמה כרטיסים הוא ימכור למועדונים ולחברות האשראי. בחנוכה למשל יוסיפו הופעות כדי להגדיל את מצבת הכרטיסים. בהופעה כמו של גאנז אנד רוזס, המפיק לוקח בחשבון שהמועדונים מקנים לו יכולת למכור בכמויות ומהר, והוא עושה תחשיב לפי הביקוש כמה הוא מקצה למועדונים. יש מלחמה על זה".

הטבות בהוצאות היומיומיות

- הנדל"ן והרכב הן בין התחומים החזקים בחבר. אתם לא שם.

"בשוק הנדל"ן כמעט אין יותר שיתופי-פעולה כאלה. לא מזמן חבר קיים אירוע אחרי ארבע שנים. פעם זה היה בתדירות של ארבע פעמים בשנה. גם ברכב היבואנים עושים הנחות בלי תיווך המועדונים כמעט, כי יש להם תחרות מול חברות הליסינג ומול ערוצי מכירה אחרים. ההטבות צריכות לבוא לידי ביטוי בהוצאה היומיומית, כמו מסעדות למשל".

- עד כמה אתה מעורב ביחסים שבין העמית לעסק?

"בגלל שאני מועדון מטעם, אני חייב לתת מוצר איכותי בלי אותיות קטנות. אני לא יכול להרשות לעצמי ליפול בגלל בית עסק שסרח, כי התפיסה תהיה שהמועדון לא אמין ועבד עליי ולכן אני לגמרי צד בעסקה".

- אתם מציעים כרטיס אשראי של לאומי קארד עם אפס עלויות. איפה הקאץ'?

"זה ההסכם שלנו עם לאומי קארד, והוא לא מוגבל בזמן. כרטיס האשראי שלנו מוסיף 10% הנחה ובראייה החברתית שלנו ככה אני מצליח להוזיל עוד עלויות בלי לגבות על זה דבר. אין מה לחפש פה קאץ', כי אין. אני באמת רוצה שהעמיתים שלנו ישלמו פחות".

- גם אם זה אומר שהעסקים הקטנים שעובדים איתכם יממנו את ההנחה הזאת?

"יש לנו הנחה ביותר מ-3,000 בתי עסק שמגיעים עד לרמת המספרה השכונתית. זה מניע את הכלכלה, וגם אם המספרה סופגת את ההנחה יכול להיות שהגעת אליה רק דרך האפליקציה של המועדון. עסקים קטנים מבינים שזה Win-Win. זה לא הנחות דרמטיות שישברו אותם, אבל מגדיל את הטראפיק".

- אחד הכלים הרווחיים של מועדוני הצרכנות הוא מאגר המידע של העמיתים, שלא פעם לא שמים לב שהם אפילו מתירים למועדון לסחור בפרטיהם.

"מאגר הנתונים שלנו סגור מכל משמר עם מערכות הגנה מתקדמות. אף אחד לא יקבל את הגישה אליו ואין לנו שורה כזו בהסכם עם העמיתים. גוף מאוד גדול הציב לי תנאי שהוא יעניק לנו הנחה בתמורה לגישה למאגר. ויתרתי. גם ללאומי קארד אין ולא תהיה גישה למאגר הזה".

ההעדפות של החברים במועדוני הצרכנות

עוד כתבות

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית ומתחילת השנה איבדה מניית אפל 10.7% ● למרות הכל, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר צפוי להיפתח במגמה חיובית • המניות הדואליות חוזרות עם פער חיובי ● טסלה פיספסה את התחזיות אך המניה זינקה במסחר המאוחר, תאיץ השקת דגמים מוזלים ● דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות" ● היום ומחר המסחר יינעל ב-14:30 ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה 

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג׳ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● על פי ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב והלחימה תיארך כשישה שבועות

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו שניים מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד־בינת, שכוללת עשרות חברות, בעיקר בתחום הטלקום ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות של האחים, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אבל לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה", אומר אחד מהם

רס''ן דור זימל ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: מת מפצעיו רס"ן במיל' דור זימל, שנפצע מכטב"ם הנפץ בצפון

דור זימל שנפצע אנושות מהתפוצצות הכטב"ם בערב אל-עראמשה מת מפצעיו ● ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס למבוי הסתום בסוגית העסקה לשחרור חטופים ● השר בני גנץ תקף את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והתייחס בדבריו לציוץ שלו שלשום ● חיל האוויר תקף יעדי טרור של חיזבאללה, מחבל חוסל ומבנים צבאיים הושמדו ● הקונגרס אישר חבילת סיוע של מיליארדי דולרים לישראל, גלנט בירך ● עדכונים שוטפים

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס