גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מהנדסת העיר רמת-גן: תם עידן הבלגן התכנוני אצלנו

עליזה זיידלר גרנות מבטיחה שהעירייה תמשיך לעודד התחדשות עירונית, בהסתייגות: "בעבר עשו את זה ביוזמות פרטיות. היום אנחנו יוזמים"

זיידלר גרנות. "גם בבנייני מגורים אנחנו לא מאפשרים יותר מחניה אחת לדירה" / צילום: איל יצהר
זיידלר גרנות. "גם בבנייני מגורים אנחנו לא מאפשרים יותר מחניה אחת לדירה" / צילום: איל יצהר

בפאזה השלטונית הקודמת, רמת-גן נודעה כגן עדן ליזמים. כזכור, ראש העירייה צבי בר נאלץ לפרוש מתפקידו עקב שורה של מעשי שחיתות בענייני נדל"ן (והוא מרצה כעת שלוש שנות מאסר), וקשה לומר שהבלגן בתחום התכנון לא ניכר לעין: ציר ז'בוטינסקי הוא רחוב קשה ומוזנח ואינו מאפשר הליכה, אין ברמת-גן שבילי אופניים, ובאמצע המרקם הוותיק של מרכז העיר תקועים מגדלי ענק. המחיר של העידוד חסר הרסן של מיזמי תמ"א 38 הוא שהנוף העירוני נראה תזזיתי ולא מנוהל.

מהנדסת העיר, עליזה זיידלר גרנות, מאמינה בהתחדשות אבל גם בתכנון מסודר. בשבוע שעבר היא הציגה לוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מסמכי תוכניות המדיניות לשכונות העיר, שאותם היא מקדמת עם יו"ר הוועדה המקומית, עו"ד אביבית מאור נמרודי. זו הזדמנות מצוינת לשוחח איתה על החזון התכנוני החדש לעיר.

"יותר מעניין מלתכנן עוד בניין או עוד וילה"

זיידלר גרנות היא אדריכלית. למגזר הציבורי הגיעה כי הרגישה "שזה יותר מעניין מאשר לתכנן עוד בניין או עוד וילה". לפני כשלוש שנים היא התמנתה לתפקיד מהנדסת עיריית רמת-גן, לאחר שהחליפה את חיים כהן שפרש לגמלאות.

- רמת-גן עברה הרבה טלטלות מאז שהגעת לעבוד פה, בשלוש השנים האחרונות.

"שינינו את צורת העבודה. רמת-גן למשל ממשיכה לעודד התחדשות עירונית, אבל אם בעבר עשו את זה בדרך של יוזמות פרטיות, שהגיעו מהשטח, היום אנחנו, הדרג המקצועי והנהלת העיר, יוזמים ומתכננים באופן שההתחדשות נעשית בצורה מבוקרת. התכנון פעם היה נקודתי, ללא הבנה מה הן ההשלכות של זה".

- מהו החזון לרמת-גן? היא תמשיך להיות פרבר, או שתתחרה בתל-אביב?

"הכנו, בסיוע ד"ר רונית מרטון דווידוביץ', תוכנית אסטרטגית שכוללת את החזון העירוני. זו בעצם התורה של מה שמלווה אותנו בכל העשייה שנעשית בעיר, ולא רק בתחומי התכנון. זו עיר מאוד מגוונת שיש בה מאפיינים שונים לכל אזור ואזור. זה לא ת"א ולא גבעתיים. אנחנו מתכננים את מסמכי המדיניות לשכונות (לעת עתה, רק 14 מתוך 25 שכונות. כרגע מאושרות ע"י הוועדה המקומית, רמת שקמה, שיכון ותיקים ורמת עמידר), וברור לנו שלכל שכונה יש מאפיינים מובהקים, כולל חיי קהילה. יש שונות רבה בין השכונות ואנחנו ניסינו לחזק את המאפיינים הייחודיים לכל שכונה".

- מה המשמעות של מסמכי המדיניות לשכונות?

"מסמכי המדיניות הוא אמצעי ללימוד אזור או שכונה ולהגדרת כלים תכנוניים לתכנון עתידי. בשיכון ותיקים, שממוקם בצפון רמת-גן, שכונה אמידה שברובה מאופיינת בבנייה צמודת קרקע, עשינו כמה וכמה מפגשי תושבים עם קבוצות מיקוד שונות והבנו שהתושבים מעוניינים להישאר בבתיהם ושיש חשש מהשינויים. בסופו של דבר התכנון שומר על שלד השכונה והמרקם הקיים: רחוב רוקח מתוכנן לגובה בינוני של 6, 5 או 7 קומות ולאורך רחוב אבא הלל איפשרנו בנייה גבוהה יותר, אבל לא מגדלים, כדי שלא ייצרו עודף צל על השכונה. בכניסות לשכונה יצרנו מעין שערים, כלומר מבנים יותר גבוהים. כמובן שדאגנו לשיפור התשתיות. אפשרנו להתחדש, אבל לא מעבר למה שנדרש.

"מנגד, בשכונת רמת השקמה, בדרום העיר, יש מאפיינים אחרים לגמרי. זו השכונה הכי מגוונת מבחינת הכלים שבהם השתמשנו להתחדשות עירונית. יש כאן מקומות שמצאנו שראוי להרוס ולבנות במקומם מגדלים של 20 קומות, לעומת זאת יש מקומות (מבני השמיניות) שהדירות גן-גג מקסימות ומתחדשות מעצמן, והאנשים רוצים להישאר בהם, ולכן החלטנו להשאיר אותם. לעומת זאת למבנים של 3 קומות איפשרנו להתחדש עם תמ"א 38 ולהגיע לגובה של 9 קומות".

זיידלר גרנות מבקשת להדגיש שהעירייה מתנגדת ליוזמה טוטאלית של פינוי-בינוי: "אנחנו רואים שערכי הקרקע, עקב הרצון שלנו לעשות תכנון מושכל בשכונה, רק עלו. כבר עכשיו מכפילי הבנייה יותר נמוכים ממה שהיה בעבר".

"זה חלק מחוסר מדיניות תכנונית"

- ומה קורה עם מרכז העיר?

"הבניינים שאתה רואה ברחוב ביאליק (מגדל אורדע-שולי, סביון טאוור ברחוב מבוא נתן) במרכז העיר הם חלק מחוסר מדיניות תכנונית. היום זה לא קיים. הכנו תוכנית מדיניות של בנייה לגובה. את מרכז העיר אנחנו תופסים כמרכז האזרחי של רמת-גן. כאן יש את שירותי הציבור, מבנה העירייה, קופות חולים ועוד. המרקם הקיים חייב להישאר. השטחה של אזורים ומגדלים לא יהיה כאן. הרחובות ביאליק והרצל הם מהרחובות הטובים ביותר בארץ ואנחנו רוצים לשמור עליהם".

- את העיר רמת-גן חוצים רחובות שהם צירים מטרופוליניים, בהם ז'בוטינסקי ואבא הלל. מי שעובר בהם כיום מתרשם שהעיר מוזנחת מאוד. מה אתם מתכננים לעשות לאזורים האלה?

"אנחנו מכירים בכך שרמת-גן נמצאת במרכז המטרופולין והיא עיר מעבר. הרבה אנשים מזהים את רמת-גן עם ציר ז'בוטינסקי, למרות שהוא לא מאפיין שלה. אנחנו חושבים שהצירים האלה הם דפנות אינטנסיביות של שכונות אינטימיות וקהילתיות. מבחינתנו אנחנו מחזקים את האינטנסיביות הזאת, מעודדים בנייה גבוהה בשוליים ע"י איחוד מגרשים. בקומות הקרקע יש מסחר ומשרדים ובקומות העליונות מגורים. רק לאחרונה אישרנו לפי סעיף 77-78 את מתחם הדר (תוכנית שמקודמת על ידי אדריכל אילן פיבקו, במתחם שממוקם צפון-מזרחית לרחוב ביאליק) שמאפשר התחדשות עירונית למבנים הישנים ולרחוב. המבנים החדשים מציעים תוספת של מסחר ותעסוקה".

זיידלר-גרנות מבקשת להדגיש שבמסגרת התכנון של הקו האדום של הרכבת הקלה, העובר בתת הקרקע, יש נסיון להפוך את ציר ז'בוטינסקי לרחוב ע"י הסדרת שבילי אופניים, מדרכות, נטיעת עצים וריהוט רחוב.

- איך אתם מתמודדים עם מתחם הבורסה, שהוא כעין מובלעת, לא ממש סימפטית ומנותקת מהעיר?

"כנראה שלא היית שם מזמן. לבורסה יש מינהלת חדשה, כי הבנו שבמקום הזה נדרשת התייחסות נפרדת. אנחנו רוצים להוסיף ל-700 אלף המטרים הרבועים הבנויים עוד מליון מ"ר של שטחי תעסוקה ומסחר. אנחנו רואים הרבה תוספות על מבנים קיימים, כך בית גיבור ספורט, ומגדל הראל. ב-2014 הוקם באמצע מתחם הבורסה מלון אינדיגו, מקום שהיה מלטשה, הוסיפו לו קומות והפך למלון מקסים. התוכנית שלנו היא להכניס לשוליים של מתחם הבורסה מגורים בהיקף מינימלי, כך שברחובות יהיו חיים במשך כל שעות היממה. אישרנו לאחרונה מבנה חדש של מגורי סטודנטים, קידמנו לאחרונה תוכנית של דירה להשכיר, שכוללת תוספת מבני תעסוקה ומגורים וסטודנטים.

"מחשבות על שאטלים לשכונות"

"מצד שני, חשוב לנו שכמות המגורים בבורסה תהיה מבוקרת. אנחנו לא רוצים לבנות בבורסה בתי ספר וגני ילדים. אנחנו חושבים שזה מקום שצריך להיות בעל מאפיינים אחרים מאשר עוד שכונה.

- רמת-גן פקוקה כולה, איך אתם מתכוננים להתמודד עם זה?

"רמת-גן היא עיר מעבר, ולכן אין שליטה על התנועה העוברת. עידן הוויז משבש את הנתיבים המסורתיים וזה מקטין את יכולת השליטה שלנו על העיר ועל הפקקים. ברור לי שאנחנו צריכים לשנות כיוון ולחשוב יותר על עידוד התחבורה הציבורית. אנחנו מקטינים את תקני החניה. כך למשל, במגדלי התעסוקה לאורך ז'בוטינסקי תקני החניה הם חניה אחת ל-250 מ"ר.

"רוב העובדים יגיעו בתחבורה ציבורית. גם בבנייני מגורים אנחנו לא מאפשרים יותר מחניה אחת לדירה אחת. באזור הבורסה יש מגדלים שנבנים ללא תוספת חניות בכלל. יעברו כאן הקו האדום והקו הסגול ויש לנו מחשבות על שאטלים לשכונות. אנחנו מקדמים מגוון שבילי אופניים מטרופוליניים ונופיים ושכונתיים. בנוסף, העירייה מקדמת תוספת חניונים ציבוריים במרכז העיר בכיכר רמב"ם ורחוב שועלי שמשון".

- לעיר רמת-גן יש מוניטין בעייתי עם ענייני שחיתות הנוגעת לקידום תהליכי תכנון ובנייה. באיזה אופן זה נוגע בכם כעת?

"ההאשמות כלפי ראש העיר הנוכחי אינן נוגעות לענייני תכנון ובנייה. עו"ד אביבית מאור נמרודי, סגנית ראש העיר, היא זאת האחראית על מענה לבקשות ופגישות עם יזמים".

שימור הגנים הוותיקים: איך הם נראים ומה רואים מהם

"בסקר השימור של רמת-גן הוכרזו 600 מבנים ומתחמים לשימור, ועכשיו אנחנו מכינים תוכנית סטטוטורית", מספרת זיידלר גרנות.

"הכנת התוכנית הזו ממושכת משום שאנחנו לומדים כל מתחם ומתחם בפינצטה. המבנים מובאים לוועדת שימור, שבה יושבים נציגי המועצה לשימור אתרים. בפאזה הקודמת לא שמרו ברמת-גן כלום. מחלוקות על מבנים לשימור הגיעו לוועדה המחוזית".

- מה קורה עם הגנים ההיסטוריים שהיוו את השלד הירוק של העיר? בזמנו הייתה טענה שעיריית רמת-גן לא יודעת לשמור עליהם.

"אנו עובדים על הכנת תוכניות לשיקום הגנים - גן אברהם, גן שאול (הקופים) וגן הבנים. הכנת תוכנית של כל גן כזה עוברת בוועדת שימור ומלווה באדריכל שימור ובמפקח שבקי בנושא ומומחה בתחום.

"אנחנו מדברים על הנראות שלהם ועל הנראות מהם. במסמכי ההתחדשות של השכונות, למשל שכונת הר אבטליון, אנחנו קובעים את גבהי הבניינים לפי קונוס הנראות של הפארק על ההר, כך גם בהר הבנים. כל בקשה להיתר באזורים האלה נבחנת לפי הנצפות מהגנים ואליהם".

עליזה זיידלר גרנות

גיל: 51 (נשואה+2)

תפקיד: מהנדסת העיר רמת-גן

לימודים: אדריכלות בטכניון

מגורים: נס-ציונה

תפקידי עבר: התחילה בעיריית יבנה כמנהלת רישוי ופיתוח, עברה לעיריית רמת-גן באותו תפקיד, משם עברה לוועדה המרחבית זמורה, שם הייתה מהנדסת הוועדה, אח"כ עבדה כמהנדסת העיר הוד השרון, ואז חזרה לרמת-גן

עוד כתבות

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● "לעובדים היה קשה לתפקד דווקא כשהבינה המלאכותית התפוצצה"

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

ימי הזוהר מאחוריה? הקרן של משקיע העל דועכת

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן