גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך הפך המיליארדר היהודי ג'ורג' סורוס לאויב העולם

רוסיה גירשה עמותות שלו, בהונגריה ובמקדוניה הוא מוצג כנבל, בספרד הוא מואשם במרד הקטלוני, ובארץ הוא מקושר עם "הקרן להשמדת ישראל" ונחשב לסדין האדום של הימין

הפגנה נגד ג'ורג' סורוס במקדוניה  / צילום: Robert Atanasovski, Getty Images
הפגנה נגד ג'ורג' סורוס במקדוניה / צילום: Robert Atanasovski, Getty Images

בזמן כתיבת שורות אלה, 8 מיליון מכתבים עושים את דרכם לבתיהם של אזרחי הונגריה. כשיפתחו אותם, יגלו סדרת שאלות שהכינה ממשלת הימין השולטת במדינה, בראשות ויקטור אורבן. כל השאלות מוקדשות ל"תוכנית סורוס", מונח שבו משתמשת הממשלה כדי לתאר קנוניה בינלאומית, שנועדה להציף את הונגריה בפליטים מוסלמים. השאלות ואופן ניסוחן הופכים את המסמך למעין כתב אישום של ממשלת הונגריה נגד ג'ורג' סורוס, המיליארדר היהודי בן ה-87 שעל שמו קרויה התוכנית, הכוללת את הריסת התרבות ההונגרית, שינוי מערכת המשפט וכפייה על המדינה לקבל מהגרים.

שליחת המכתבים, שמוגדרת באופן רשמי על-ידי הממשלה כחלק מ"התייעצות לאומית", היא שיאו של קמפיין שיטתי המתמקד באופן אישי בסורוס. איש העסקים, ששרד כנער את השואה, עבר לניו-יורק ועשה את הונו במסחר במט"ח ולאחר מכן בהשקעות ברחבי העולם, הפך בעשורים האחרונים לתורם מספר אחת למאות ארגונים ליברליים הממוקמים לרוב בשמאל הפוליטי, וחלק ניכר מתרומותיו הוקדש למקום שממנו הגיע - המדינות הקומוניסטיות לשעבר במזרח אירופה ובמרכזה.

עם עליית מפלגות ימין פופוליסטיות לשלטון במדינות אלו בשנים האחרונות, ועל רקע משבר הפליטים ב-2015 ותמיכתו של סורוס בהכנסתם למדינות האיחוד, הועלה המיליארדר היהודי למעמד שימושי של "אויב המדינה" ברבות מהן. בפולין קרא הנשיא להגביל את פעילות הארגונים שלהם הוא תורם, במקדוניה נערכו הפגנות המוניות נגדו וברומניה אמר ראש מפלגת השלטון כי סורוס "מממן רוע" במדינה. דמותו של סורוס צצה בהופעת אורח גם בקמפיין הבחירות באוסטריה (שם נבדקת מעורבותו של היועץ האסטרטגי הישראלי טל זילברשטיין, ועל כך בהמשך), והיא משמשת יעד לתיאוריות קונספירציה כבר שנים רבות בימין האמריקאי, וגם בישראל - בין השאר על ידי יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה, ששיתף קריקטורה בעלת ניחוח אנטישמי, שבה נראה סורוס כמי שמפעיל אנשים כמו אלדד יניב, מני נפתלי, אהוד ברק ויצורים מהחלל החיצון.

אבל נראה כי הונגריה, המדינה שבה נולד סורוס, מובילה את המגמה. עלותה של ה"התייעצות הלאומית" שיזמו אורבן ופוליטיקאים עמיתים ממפלגת "פידס" (Fidesz) עומדת על לפחות 3 מיליון אירו. היא מצטרפת ל-21 מיליון אירו שהממשלה הוציאה על קמפיין טלוויזיוני ופוסטרים ברחבי המדינה, שבהם הוצג סורוס בקיץ האחרון כנבל המאיים על ההונגרים. "אל תתנו לו לצחוק אחרון", נכתב עליהם.

היא מצטרפת גם להאשמות מפורשות של אורבן ושריו, שלפיהן ארגונים לא-ממשלתיים בתוך הונגריה הם חלק מ"הצבא של סורוס", שחותר תחת השלטון.

בלב ההאשמה, מיוחסת לסורוס השפעה על הנציבות האירופית, שאימצה תוכנית שתחייב חלוקת נטל הפליטים באיחוד לפי מפתח כלכלי ודמוגרפי. "הם אוכלים מכף ידו", אמר אורבן. התוכנית עדיין לא יושמה, ועתירה של הונגריה נגדה לבית הדין של האיחוד האירופי נדחתה, אבל הממשלה מבטיחה להיאבק בה.

העולם נגד סורוס

"ממשלתו של אורבן צריכה להמציא אויב, בגלל הסגנון הפוליטי שמאפיין אותו", אומר יוזף פיטר מרטין, מנכ"ל הסניף ההונגרי של "Transparency International", ארגון לא ממשלתי העוסק בשקיפות ציבורית ובמאבק בשחיתות. "הם צריכים מישהו שייצג איום להונגריה. האופוזיציה במדינה נחלשה וכבר אי אפשר להאשים אותה בשום דבר, העיתונות העצמאית גם היא מדולדלת. האיחוד האירופי הוא יעד להתקפות, אבל צריך לזכור שבסופו של יום, הונגריה מקבלת כסף ממנו. לכן פידס מתמקדים בסורוס ומייחסים לו את ההשפעה על האיחוד האירופי. העובדה שהוא נולד בהונגריה מסייעת לצייר אותו כבוגד. ייתכן שמחר הם יאשימו מישהו אחר".

מרטין אומר כי מעולם לא פגש את סורוס, אבל הארגון שבראשו הוא עומד קיבל ממנו תרומה של 45,000 אירו בשנה שעברה, שמהווים כ-7% מהתרומות שקיבל בשנה זו. "בשביל הממשלה הנוכחית, חייב להיות אויב שאפשר להאשים אותו במצב הנוכחי. זו טקטיקה ותיקה, לומר לציבור - אנחנו בעדכם, אבל הנה יש דמות אחת שמטרפדת את ההצלחה שלכם. צריך לזכור שהבחירות הבאות יתקיימו עוד חצי שנה. זהו ניסיון לצבור תמיכה לפני כן".

הקמפיין בהונגריה מצטרף למאמצים קודמים להגביל את כוחו של סורוס בהונגריה. חוק עמותות שעבר במדינה, הדומה מאוד לחוק העמותות הישראלי, מקשה מאוד על ארגונים לא ממשלתיים לקבל כסף כתרומה למימון הפעילות. בנוסף, האוניברסיטה שהקים סורוס בבודפשט, "אוניברסיטת מרכז אירופה", נאלצה להתאים עצמה כדי להמשיך ולפעול, לאחר שהממשלה העבירה חוק שהקשה עליה. "מדובר בסוכנים זרים הממומנים על-ידי כסף זר", אמר דובר הממשלה, ד"ר זולטאן קובאץ'.

סורוס נולד ב-1930 בבודפשט למשפחה יהודית. אביו היה עורך דין, שחייו עוצבו על-ידי תלאות מלחמת העולם הראשונה והמהפכה הבולשביקית. ב-1944, כשהנאצים נכנסו להונגריה ויותר מחצי מיליון מיהודי המדינה נשלחו לאושוויץ ולמחנות ריכוז אחרים, אביו הצליח להבטיח את שלומה של המשפחה על-ידי ניירות מזויפים, תשלומי שוחד ומעבר בין מקומות מחבוא. האב גם סייע ליהודים אחרים לשרוד, לפעמים עבור תשלום. סורוס עצמו, שהיה נער בן 14, התחזה לבנו של פקיד הונגרי בכיר. בתמורה, אשתו היהודייה של הפקיד זכתה בניירות מזויפים.

סורוס אמר בראיונות בעבר כי אביו היווה השפעה מרכזית על חייו. מעבר לעובדה כי האב סחר במטבעות חוץ במהלך המלחמה ואחריה, הוא היה בעל גישה בלתי מקובלת לכסף בעקבות חוויותיו הקשות בשבי הרוסי. "הוא לא רצה כבוד או כסף, ועבד רק מספיק כדי לפרנס את המשפחה", אמר על אביו בנאום באותה אוניברסיטה מרכז אירופית, שבו הציג את הביוגרפיה האישית שלו. הוא סיפר כי פעם נשלח ללוות כסף מלקוח של אביו לפני חופשת סקי, והאב רטן במשך חודשים לאחר מכן שהוא צריך לעבוד כדי להחזיר את הכסף: "לא היינו המשפחה הבורגנית הטיפוסית, והיינו גאים בכך".

גם סורוס עצמו לא הפך למיליארדר הטיפוסי. הוא הגיע לבד לאנגליה בגיל 17 בעזרת קשריו של אביו, אחרי שהונגריה הפכה לקומוניסטית. הוא למד כלכלה ב-LSE (לונדון סקול אוף אקונומיקס), אבל אמר כי התעניין בעיקר בפילוסופיה, ובמיוחד בהגותו של הפילוסוף היהודי-אוסטרי קרל פופר, מחבר הספר "החברה הפתוחה ואויביה" (על שמו נקראת רשת הארגונים הלא-ממשלתיים של סורוס, "קרנות החברה הפתוחה").

אחרי לימודיו עבר סורוס לניו-יורק ופתח שם חברת ברוקרים קטנה שהתמחתה בהשקעה בניירות ערך באירופה שאחרי המלחמה. את הפריצה שלו לתודעה הבינלאומית הוא חייב להימור המוצלח שלו על פיחות בערכו של הפאונד הבריטי בספטמבר 1992, שהניב לו רווח של כמיליארד דולר ביום אחד. מאז המשיך לצבור הון, ולחלק אותו, בסדרה של הימורי מט"ח מוצלחים לצד השקעות ברחבי העולם בראש קרן מצליחה ואקסקלוסיבית.

סורוס מגדיר את עצמו כמעין נדבן פוליטי ("Policy Oriented Philanthropist"). לפי הערכות, "קרנות החברה הפתוחה" שהוא מממן תרמו בעשורים האחרונים כ-13 מיליארד אירו לארגונים ולפרויקטים שונים ברחבי העולם. ברמה הגלובלית, הוא תורם מרכזי של ארגונים כמו Human rights Watch ו-Transparency International; בארה"ב הוא תרם בעבר למועמדים דמוקרטים ולשדולה היהודית ג'יי-סטריט המתחרה עם אייפאק בעלת האוריינטציה הימנית; בישראל תרם סורוס לקרן החדשה, למרכז עדאללה, ארגון אעלאם, בצלם, שוברים שתיקה ועוד. גם אחרי התרומות, הונו מוערך כיום ב-25 מיליארד יורו, לפי המגזין "פורבס", והוא אחד מ-30 האנשים העשירים בעולם.

הסנטימנט נגד סורוס, כך נראה, התפשט במהירות בשנתיים האחרונות, והוא הפך מנושא לתיאוריות קונספירציה של הימין הרדיקלי בארה"ב למעין ארכי-יריב של פוליטיקאים ימנים באירופה. מי שנתן את הטון, כמו במקרים אחרים, היה נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, שסילק מהמדינה את כל ארגוני "החברה הפתוחה" של סורוס ואסר על ארגונים לא ממשלתיים במדינה לקבל כספים ממנו באמצעות חקיקה לפני כשנתיים שנים. הוא הגדיר אותם כ"איום ביטחוני".

מאז, לצד ההאשמות בהונגריה, הפך סורוס גם לדמות שנואה במקומות אחרים. במקדוניה, מדינה שדרכה עברו כמיליון פליטים בנתיב הבלקני בדרך לגרמניה, נרשמו הפגנות ענק במארס השנה על-ידי ארגון שמכנה את עצמו SOS - Stop Operation Soros. הפוליטיקאים במדינה מאשימים אותו, בשל הארגונים הלא ממשלתיים שהוא מממן, באחריות למשבר פוליטי המשתק אותה. שר החוץ של מקדוניה קרא ל"דה-סורוסיזציה" שלה. בפולין, הפוליטיקאי הבכיר ירוסלב קצ'ינסקי הודיע כי הוא מתכוון לקדם חוקים נגד תרומות מחו"ל לארגונים לא ממשלתיים, כדי להיאבק בהשפעתו של סורוס.

שמו של סורוס צץ גם במערכת הבחירות הנוכחית באוסטריה, שעוסקת בעיקר בפרשת הקמפיין השלילי שיזם היועץ הישראלי טל זילברשטיין למפלגה הסוציאל-דמוקרטית ששכרה את שירותיו. בימים האחרונים התברר כי צוות ישראלי-אוסטרי פרסם בעמודי פייסבוק שהקים "ממים" נגד המועמד היריב מטעם המפלגה השמרנית של אוסטריה, סבסטיאן קורץ. אחד מהם מראה את סורוס לוחש על אוזנו, ובאחרים כתוב כי קורץ יאפשר למאות אלפי פליטים להיכנס לאוסטריה, נאמן ל"חזונו" של המיליארדר היהודי. זילברשטיין, אגב, נעצר בפרשת החשד לשוחד ולהלבנת הון של המיליארדר הישראלי בני שטיינמץ, שטוען כי כל חקירתו היא תוצאה של "קנוניה" שרקם נגדו סורוס בשל עימותים עסקיים.

בגלל האופי הגלובלי של מעורבותו של סורוס והכספים שהוא מפזר, שמו מוזכר כעת בכל מקום. בשבוע האחרון הוא "נחשף" באתרי ימין אמריקאים כמי ש"עזר לממן" את מחאת שחקני ליגת הפוטבול האמריקאית נגד אפליה (שבמסגרתה הם כורעים על ברך אחת בזמן ההמנון הלאומי), נושא לעימות עם הנשיא דונלד טראמפ; בעיתונות הספרדית נכתב כי הוא "עומד מאחורי" השאיפה הקטלונית לעצמאות, לאחר שאותרה תרומה של כמה אלפי דולרים לארגון שקידם את בדלנות הקהילה האוטונומית. חבר קונגרס אמריקאי אף האשים אותו בשבוע שעבר באופן ישיר במימון סודי של המהומות הניאו-נאציות בשרלוטסוויל: "אני חושב שהוא מהונגריה, אני חושב שהוא יהודי, אני חושב שהוא הסגיר יהודים לנאצים".

סורוס עצמו מתמודד עם ההאשמות נגדו בעיקר באמצעות הודעות לעיתונות, והוא עצמו אינו מתראיין. "אין שום קונספירציה עולמית נגד הונגריה בהובלת ג'ורג' סורוס", אמר הדובר שלו, "אנחנו מצטערים שהממשלה ההונגרית מוציאה 3 מיליון אירו מכספי הציבור כדי לזרוע רגשות פחד ושנאה במטרה לגייס קולות, שישה חודשים לפני הבחירות". אחרי שיתקבלו המכתבים, על תושבי הונגריה לשקול את תשובותיהם ולשלוח אותן עד סוף בנובמבר. אורבן צפוי להורות לתומכיו לעשות זאת בהמוניהם.

עוד כתבות

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס ח'ליל אל-חיה קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה