גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רשות ההגבלים בודקת את מכירת תעש לאלביט

רק לאחרונה קיבלו כלכלני הרשות סיווג ביטחוני שמאפשר להם להיחשף לנתונים סודיים לגבי ההפרטה ■ המכירה הייתה בהקפאה בעקבות תלונות על הטיית ההליך לטובת אלביט

התקדמות נוספת בניסיון של המדינה למכור את התעשייה הצבאית (תעש מערכות): רשות ההגבלים העסקיים פתחה בימים האחרונים בבדיקת ההשפעה האפשרית של רכישת תעש מהמדינה על ידי אלביט מערכות על השוק הביטחוני בישראל ועל מערכת הביטחון - כך נודע ל"גלובס".

הבדיקה יצאה לדרך, לאחר שבמהלך השבועות האחרונים מערכת הביטחון העניקה את הסיווג הביטחוני המתאים לצוות של כלכלנים מטעם רשות ההגבלים, באופן המאפשר להם להיחשף לנתונים מסווגים הקשורים לתהליך ההפרטה של תעש.

החשב הכללי במשרד האוצר, רוני חזקיהו, חידש בחודשיים האחרונים את ההליכים להפרטת תעש, וזאת לאחר שההליך כולו הוקפא למשך תקופה ארוכה. אחת הסיבות המרכזיות להקפאת ההליך, היא בדיקה של מבקר המדינה, השופט (בדימוס) יוסף שפירא, אודות התנהלות משרדי הביטחון והאוצר, ורשות החברות הממשלתיות במסגרת ההליך. הבדיקה נעשתה בידי מנהל החטיבה לביקורת מערכת הביטחון במשרד המבקר, יוסי ביינהורן, וטיוטה של הדוח הופצה כבר לפני כשנה לעיון ולתגובת הצדדים המבוקרים. עד כה מבקר המדינה לא פרסם דוח סופי בנושא.

הבדיקה נפתחה בעקבות תלונות שהגיעו למשרד המבקר וטענות שונות על הטיית הליכי המכירה של תעש לטובת אלביט.

החברות שהתעניינו - פרשו מההליך

אלביט מערכות, שבבעלות איש העסקים מיקי פדרמן, היא החברה היחידה שהגיעה לישורת האחרונה בהליך שקיימה המדינה למכירת תעש. מאותו הליך פרשו בזו אחר זו כ-10 חברות וקבוצות של חברות מהארץ ומהעולם שגילו עניין רב ברכישת החברה.

בין החברות שהתעניינו ברכישת תעש ופרשו מן ההליך: אינויקטוס, קרן פימי, רנקו וקבוצת נסקא-שמיר שבראשות אנשי העסקים מאיר שמיר וסמי קצב. אגב, קצב ושמיר הבהירו בחודשים האחרונים בשיחה שקיימו עם החשכ"ל חזקיהו כי יחזרו ויתמודדו על רכישת תעש, בכפוף לקבלת נתונים ומידע עדכניים אודות מצב החברה. אלביט מערכות משוכנעת כי בפעילותה בתחום הפיתוח והייצור של נשק מתקיימת סינרגיה מובהקת עם פעילות תעש, ולכן היא מעוניינת לרכוש אותה.

רשות החברות החלה לקיים מו"מ עם אלביט מערכות על המחיר שבו תעש תימכר לה, וזאת כשברקע נשמעה מצד גורמים שמעורבים בתהליך ההפרטה ביקורת חריפה אודות השפעה של עסקה כזאת על השוק הביטחוני המקומי ועל משרד הביטחון.

כך, למשרד מבקר המדינה הוגשו תלונות על אי תקינות הליך ההפרטה, וזאת בשל הטיה לכאורה של ההליך לטובת אלביט, וניגודי עניינים בתהליכי קביעת הערכת השווי של תעש בידי אחת החברות שנשכרה בידי רשות החברות לשם כך, באופן שאינו מייצג את שווייה האמיתי של החברה. בנוסף, נטען כי מיזוג אפשרי של תעש עם אלביט יוביל לפגיעה משמעותית בשאר החברות הביטחוניות בארץ, בהפיכת אלביט מערכות למונופול בתחום הנשק ופגיעה במערכת הביטחון - שהיא הלקוחה העיקרית של חברות אלה בישראל.

עד הימים האחרונים, רשות ההגבלים העסקיים בראשות הממונה, מיכל הלפרין, נמנעה מבדיקה של השפעת הליך זה על השוק הביטחוני - וזאת בשל היעדר סיווג ביטחוני מתאים לנציגיה.

חומרים ונתונים רבים הקשורים להליך ואשר הצטברו כבר לפני כשנה וחצי ברשות, נשמרו אוחסנו במשך תקופה ארוכה בכספת, והצוותים שאמונים מטעמה על בדיקת הנושא היו מנועים מעיון בהם ומניתוחם בשל היעדר הרשאות מתאימות.

גורמים שמעורבים בנושא התקשו להעריך בשיחות עם "גלובס" את משך הבדיקה. ברשות ההגבלים סירבו להגיב לדברים.

חשש מ"כוח ריכוזי" מול משרד הביטחון

אחת הסוגיות המרכזיות שנבדקות בידי רשות ההגבלים קשורה להשפעה של רכישת תעש בידי אלביט על החוסן של שאר החברות הביטחוניות בישראל, כמו רפאל והתעשייה האווירית - שתיהן חברות ביטחוניות שבבעלות המדינה.

כפי ש"גלובס" חשף בעבר, התעשייה האווירית ורפאל מערכות לחימה מתקדמות הביעו לפני רשות החברות הממשלתיות ולפני משרדי האוצר והביטחון חששות כבדים ממיזוג אפשרי של תעש עם אלביט: בכירים בשתי החברות הבהירו במסגרת פורומים שונים, כי מיזוג כזה יסב להן פגיעה קשה במעמדן בשוק הנשק ואף יכרסם ברווחיהן.

בתע"א חוששים כי המיזוג של שתי החברות יעמיד לאלביט יכולות נרחבות בתחום הייצור של טילים מתקדמים ורקטות. במצב זה, וכדי לצמצם פערים שייווצרו בין החברות בתחום זה, לתע"א לא יהיה מנוס מהשקעה של סכומי כסף גדולים בפיתוח תשתיות שיאפשרו לה לשרוד בתחרות הקשה שעשויה להתפתח עם אלביט שלאחר המיזוג. זאת, בנוסף להפיכת אלביט למונופול בתחום מערכות היבשה - עד לכדי פגיעה משמעותית בפעילותה של התע"א.

גם גורמים ברפאל הביעו חשש ממיזוג אפשרי של אלביט עם תעש: רפאל רוכשת מתעש רכיבים שונים הקשורים למערכות ולאמצעים שהיא מייצרת במסגרת תוכניות נשק שונות שהיא מובילה. הגורמים הזהירו כי מיזוג כזה עשוי להוביל לעליית מחירים, להפוך את אלביט לספקית יחידה שלה ולפגוע באופן ניכר ברווחיותה.

מקורות שמעורבים בתהליך ההפרטה אמרו ל"גלובס" כי רשות ההגבלים לא תבדוק במסגרת עבודתה את הטענה כי אלביט שלאחר רכישת תעש תהיה בעלת "כוח ריכוזי" מול משרד הביטחון, שהוא קניין הנשק המרכזי בישראל עבור צה"ל ומערכת הביטחון.

הגורמים מציינים כי אלביט אינה גורם ריכוזי במשק, שכן הרוב המוחלט של ההכנסות שלה הוא ממכירות בחו"ל: כ-80% מהתוצרת של אלביט מערכות מיוצאים לעשרות מדינות בעולם, ולפיכך עיקר הכנסותיה אינן מעסקאות שנעשות בארץ.

עם זאת, במשרדי הממשלה השונים מוטרדים מהאפשרות שאלביט שלאחר רכישת תעש תצבור כוח שוק משמעותי, לפחות בחלק מסוגי הנשק כמו רקטות, באופן שיצמצם משמעותית את יכולת המיקוח של מערכת הביטחון מולה במסגרת תוכניות רכש עתידיות.

גורמים במשרד הביטחון טענו בהתייחס לכך כי מדובר ב"סוגיה שולית", וכי רכישת תעש בידי אלביט אף עשויה לאפשר הורדת מחירים עבור מערכת הביטחון. לדברי אותם גורמים, הדעה הרווחת במשרד הביטחון היא שאין כל מניעה ברכישת תעש בידי אלביט מערכות.

"נטו תעשייה" עדיין תקועה: גם פגישת באב"ד-ברוש לא פתרה את המחלוקות

פגישה בין מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד לבין נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש, שהתקיימה אתמול לקראת ערב בניסיון לקדם את תוכנית "נטו תעשייה" - הסתיימה בלי תוצאות.

הפגישה התקיימה בירושלים, על רקע המחלוקות בין אגף התקציבים לבין התאחדות התעשיינים אודות האופן שבו יינתנו למגזר היצרני הטבות המס שכלולות בתוכנית. בשל מחלוקות אלה, משרד האוצר נמנע עד כה מחשיפת התוכנית לציבור.

התאחדות התעשיינים דורשת כי הטבות המס יוענקו בצורה של פחת מוגדל, בנימוק שבכך יש כדי להגדיל משמעותית את רמת הפריון המשק. עם זאת, אגף התקציבים באוצר מתנגד לכך בתוקף, וגורמים כלכליים שמעורבים בגיבוש התוכנית הציעו כפשרה מתווה חלופי, שלפיו ירד המס לחברות בפריפריה שמייצאות מעל 25% מהתוצרת שלהן, מ-7.5% ל-6%.

גורמים שמעורבים בגיבוש התוכנית אמרו ל"גלובס" בתום הפגישה בין השניים, כי הפערים עדיין נותרו גדולים וכי הצדדים סיכמו כי ימשיכו לדון על הסוגיות שבמחלוקת כבר במהלך הימים הקרובים.

ההיקף הכספי של תוכנית "נטו תעשייה" הוא כ-1.6 מיליארד שקל, כאשר החלק הארי שלה - כמיליארד שקל - נוגע להטבות מס.

התוכנית גובשה במסגרת דיונים שקיימה הוועדה לקידום ולעידוד התעשייה, שבראשה עומד באב"ד. בדיוני הוועדה לקחו חלק גם נציגי התאחדות המלאכה והתעשייה, רשות המסים, משרד הכלכלה וגופים נוספים במשק.

המלצות הוועדה כוללות בין היתר גם הקצאת מאות מיליוני שקלים לפיתוח החינוך המקצועי והטכנולוגי בישראל, תמיכה ביצואנים קטנים והפחתת רגולציות.

החקירה מעמיקה: משרד הביטחון הקפיא הקשר עם חברה שנחקרת בפרשת השוחד בצה"ל

הוועדה להשעיית ספקים על רקע פלילי במשרד הביטחון החליטה היום (ה') להקפיא את כל ההתקשרויות של משרד הביטחון עם חברה שמעורבת בפרשיית שוחד, ואשר במסגרתה נעצרו עד כה 12 חשודים, ביניהם קצינים בדרגת סגן-אלוף ורב-סרן. אחד החשודים הוא קרוב משפחה של הרמטכ"ל גדי איזנקוט, הקשור לחברה שמעורבת בפרשה הנחקרת.

מדובר בחקירה שנוגעת לחברה שאיתה התקשר משרד הביטחון ועל פי החשד שילמה שוחד לקצינים ולגורמים נוספים, בתמורה לעבודות שהיא כלל לא ביצעה. לפי החשד שנחקר, על עבודות אלה קיבלה אותה חברה ממשרד הביטחון מיליוני שקלים שכלל לא הגיעו לה.

הפרשה נחקרת בידי יחידת להב 433 של המשטרה, המלמ"ב (הממונה על הביטחון במשרד הביטחון) והמשטרה הצבאית. על שמה של החברה, כמו גם על שמם של החשודים בפרשה, הוטל צו איסור פרסום.

משרד הביטחון מסר היום כי הוועדה שבראשות המשנה למנכ"ל המשרד, תא"ל (במיל') רוני מורנו, החליטה להקפיא כל התקשרות חדשה עם החברה, להשעותה ממכרזים חדשים ולעצור העברת כספים אליה. עוד נמסר, כי הוועדה להשעיית ספקים תשוב ותדון על הנושא בהתאם להתקדמות החקירה בפרשה, ואף תבחן את מעמד החברה כספקית מוכרת של המשרד ואת התקשרויותיה איתו.

הוועדה להשעיית ספקים על רקע פלילי דנה במעמדם של ספקי מערכת הביטחון במקרים שבהם מיוחסים לבעלי מניות של חברות אלה, מנהלים או עובדים, חשדות לפלילים, בייחוד כשאלה נוגעים למשרד הביטחון במישרין.

המכירות של אלביט מערכות-6

עוד כתבות

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

ישראל תקפה בשדה התעופה בסוריה / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

צה"ל מאשר: חיסלנו את סגן מפקד יחידת הרקטות והטילים של חיזבאללה

בין ההרוגים בתקיפה בנמל התעופה בחלב ישנם גם חיילים מצבא אסד, דווח כי מערכות ההגנה האווירית הופעלו • מוקדם יותר נפצעו 2 בתקיפה שיוחסה לישראל באזור דמשק • דובר צה"ל עדכן כי בכיר חמאס חוסל בפעילות בבית החולים שיפא ● עדכונים בולטים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הפגנה הקוראת לשוויון בנטל. בלי נתונים מסולפים / צילום: שב״פ sha_b_p@

אותה אוזלת היד מאפשרת למגזר גדול לא לשאת בנטל וחונקת אותנו בפקקים

משבר הגיוס הוא משבר המטרו: שניהם יחד הוא אותו כישלון תשתיות ענק, של התחבורה המקרטעת פה ושל יסודות המדינה המתפוררים אחרי 76 שנותיה ● הסטטוס קוו מת. הגיע הזמן להיפרד מפתרונות הישראבלוף

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש