גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איך להתקדם למנכ"לות: המנהלות הבכירות במשק מייעצות

המנהלות הבכירות ביותר בישראל מציעות תובנות לסמנכ"ליות שרוצות להתקדם למנכ"לות ■ "אם את רוצה להיות מנכ"לית - תתנהלי כמו מנכ"לית כבר מחר בבוקר" ■ פרויקט מיוחד ל"ליידי גלובס"

רקפת רוסק עמינח / צילום רון קדמי
רקפת רוסק עמינח / צילום רון קדמי

1. "כאילו זה שלך" / רקפת רוסק-עמינח, מנכ"לית בנק לאומי

"כדי להיות הסמנכ"ל הכי טוב אתה צריך להסתכל על הארגון ולעבוד בו כאילו שכל דבר בארגון הוא שלך, כאילו אתה הבעלים של הארגון", אומרת רקפת רוסק-עמינח, מנכ"לית בנק לאומי. "חלק מהבעיה הוא שהרבה פעמים סמנכ"ל רואה את הריבוע הצר שהוא נמצא בו, בעוד שהסתכלות רחבה מאוד משתלמת".

2. "להתנסות בשני תחומים לפחות" / סמדר ברבר-צדיק, מנכ"לית הבנק הבינלאומי

סמדר ברבר צדיק / צילום: רמי זרנגר

"חשוב לא לעשות רק תפקיד אחד. כלומר, אם את נמצאת בתוך ארגון מסוים, אז שתהיי סמנכ"לית ומנהלת חטיבה לפחות בשני תחומים, למשל אחד בתחום פיננסי והשני בשיווקי. שתהיה לך האפשרות לטעום מסוגי פעילות שונים. מעבר לזה, לכל אורך הדרך חשוב לפתח ראייה רחבה, לא להצטמצם רק לתחום שבו את נמצאת, אלא להשתתף גם בדיונים אחרים".

3. "לעלות עוד קומה במעלית" / עדי סופר-תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל

עדי סופר תאני / צילום: איל יצהר

"לצד המשימה שעליה את אמונה, חשוב לקחת חלק משמעותי במשימה של המנכ"ל. לדעת לבנות צוותים זה המפתח להצלחה, כי זה מה שמייצר את מכפיל הכוח מול התחרות", מייעצת מנכ"לית פייסבוק, עדי סופר-תאני. "סמנכ"ל שלוקח חלק במשימה הזאת, לצד המנכ"ל, וגורם לקבוצת אינדיבידואלים ששמו בחדר אחד להפוך לצוות שיש לו כוח וזכות קיום עצמאית - יהיה מוכן טוב יותר לתפקיד המנכ"ל.

"השנה ירד לי האסימון לגבי דבר נוסף. מגיל מאוד צעיר ניהלתי חברות ודיווחתי להנהלה, לבורד, מקסימום למנכ"ל של קבוצה. כשהסתכלתי למעלה, לא היה הרבה. פייסבוק היא בעצם החברה הראשונה שבה אני מסתכלת למעלה ויש המון, מסתכלת הצידה ויש המון. יש הרבה מנכ"לים של מדינות, ועוד הרבה פונקציות אחרות בחברה. השנה התקיים בישראל מפגש של כל מנהלי האזור, אלה שהם מעל המנכ"לים. ישבתי שם בחדר עם צוות קטן, ושמעתי את השיח שבו דיברו על האתגרים מקומה אחת למעלה.

"הבנתי שזה לא עניין של כמה אני חושבת שאני חכמה וכמה ניסיון יש לי, כי ניהלתי חברות שחלקן יותר גדולות מההיקף של האופרציה כאן, אלא שכשאת יושבת פה בכיסא, את רואה את הכיסא שלך. כמנהלת של ארגון אני רואה את עולמי ומגדירה אותו הכי טוב, מביאה אנשים, בונה חזון, אבל זה העולם וזו הפרספקטיבה שבה את רואה אותו - דרך הגבולות שלך.

"צריך לדעת לעצור לפעמים, לקחת את המעלית ולעלות קומה, לא כי זה יותר בכיר, אלא כי זו פרספקטיבה אחרת על מגרש המשחקים, שישראל היא מדינה אחת מתוך 13 מדינות בו. אתה לא צריך לשבת בקומה למעלה, אבל כדאי שמדי פעם תנתק את המעורבות הרגשית מהבייבי שלך ותסתכל מהזווית של המנכ"ל. זה משהו שהרבה סמנכ"לים לא באמת יודעים לעשות".

4. "לראות את כל הספקטרום" / טל גרנות גולדשטיין, מנכ"לית HOT

טל גרנות / צילום: רמי זרנגר

"לפעמים האמירה היא כל מה שחסר: את צריכה פשוט להגיד שאת רוצה - למנהלים, לקולגות, וכמובן לעצמך", מציעה טל גרנות גולדשטיין, מנכ"לית HOT. אני מאז ומעולם ידעתי שאני רוצה להתקדם. עשיתי תפקידים מלמטה, ולשמחתי בגיל 28, באינטרנט זהב, כבר קיבלתי הזדמנות להיות סמנכ"לית. אחרי שעשיתי שני תפקידי סמנכ"לית, קמתי ואמרתי שאני רוצה להיות מנכ"לית. במקרה שלי, כסמנכ"לית היו לי הרבה הזדמנויות, אבל לפעמים סמנכ"ל רואה רק חלק מהגוונים. רציתי להיות במקום משפיע שממנו אפשר לראות את כל הספקטרום. כבר מגיל 25 ידעתי את זה".

5. "לצבור ידע ולייצר ערך" / סטלה הנדלר, מנכ"לית בזק

סטלה הנדלר / צילום: ינאי יחיאל

"כל התקדמות בקריירה מתרחשת בעקבות הזדמנות שנוצרה, ובזמן המתאים. בינתיים, חשוב להתאזר בסבלנות ולהמשיך לצבור ידע ולייצר ערך אמיתי למקום העבודה. כך, ברגע שנוצרת הזדמנות מתאימה, תהיי בין הראשונות לעשות את הקפיצה".

6. "לא לחשוש להיכשל" / דורית סלינגר, הממונה על רשות שוק ההון

דורית סלינגר / צילום: רמי זרנגר

"את צריכה להיות ראש גדול, פתוחה, ולא לחשוש להעז גם אם אמרת משהו וזה לא לגמרי נכון במאת האחוזים. נשים נוטות לחשוש לומר דברים שהם לא מושלמים לגמרי, ואני חושבת שזה לא נכון טקטית. זו טעות ניהולית. צריך לומר, צריך לדרוש, צריך לבקר וצריך לבקש", מציעה דורית סלינגר, הממונה על רשות שוק ההון.

"חשוב להרחיב את תחום הפעילות הספציפי, וכמובן, לעשות את מה שאת יודעת לעשות בצורה הטובה ביותר. אבל בעיקר לא לחשוש מלהיכשל. אין מקום למחשבות נוסח: 'זה גדול עליי'. אני ממליצה לכל אחת לצעוד קדימה עם ביטחון ביכולתה להתמודד עם דברים".

7. "קידום מבפנים" / ליאורה עופר, מבעלי מליסרון ובנק מזרחי-טפחות

ליאורה עופר / צילום: ורדי כהנא

"אם יש לך בסיס טוב ומערכת אמון עם בעלי המניות, את מגלה אכפתיות וראש פתוח, ולומדת עוד דברים ועוד נושאים, אין סיבה לא להתקדם. אני רוצה לדעת שאם אחד המנהלים מחליט שהוא עוזב, יש לנו אנשים בתוך הארגון שמכירים את העבודה שלו ואת הפרויקטים שלו.

"אני מאמינה בקידום מבפנים. היה לי מזכיר חברה במליסרון שהכיר את החברה היטב. החלטנו שהוא מספיק איכותי וחרוץ כדי לשדרג אותו, והיום הוא מנהל אצלנו שני קניונים קטנים. אנחנו מצמידים אותו למנהלים של קניונים אחרים, ומשם הוא יוכל להתקדם לניהול קניון גדול".

8. "לקחת בחשבון ויתורים" / אירית איזקסון, יו"ר הבנק הבינלאומי

אירית איזקסון / צילום: רמי זרנגר

"צריך לפתח כישורים חברתיים, כושר הובלה ומנהיגות, ויחסי אנוש טובים. עלייך להיות מודעת לעדיפויות (משפחה, עבודה), לקחת בחשבון הרבה ויתורים במישור החברתי, ולרוץ למרחקים ארוכים. בתחום המקצועי של הבנקאות את נדרשת גם לצבור מומחיות בניהול ובחשבונאות פיננסית, ולא פחות חשוב, להתנסות בעבודה בשטח, בסניפים.

"אני חושבת שלאדם צריך להיות חזון, ושיאמין בחזון. כשיש לו את זה, הוא צריך לצרף אליו אנשים ולהוביל אותם. ברגע שאנשים מרגישים שמישהו עובד עם האמת שלו, ושיש אסטרטגיה, הם ילכו אחריו".

9. "האם תהיי מסוגלת להחליף את המנהל שתחתייך?" / ד"ר יפעת בן-חי-שגב, יו"ר מועצת הכבלים והלוויין

יפעת בן חי שגב / צילום: רמי זרנגר

"העצה שלי: לא למהר. זה בסדר לחשוב על קצה הפירמידה, אבל חשוב למצות את המקום שבו את נמצאת. אומרים שבתיאטרון אין תפקיד קטן ותפקיד גדול, מה שקובע זה השחקן, ולכן חשוב לשחק את התפקיד שלך, גם אם הוא קטן, בצורה הטובה ביותר. ככה זה גם בניהול.

"נכון להכשיר את עצמך להגיע לקודקוד ממקום בשל, יודע ומנוסה. מנכ"ל טוב צריך להיות מסוגל להחליף את כל אחד מהמנהלים תחתיו. אם מחר הממונה שלי על הכלכלה לא תהיה, האם אוכל להחליף אותה? כן. אפילו את המשפטנים שלי אני כמעט יכולה להחליף.

"כדי להיות מנהל טוב אתה צריך להכיר את כל תחומי הארגון, החל מכוח אדם, דרך לוגיסטיקה ועד תוכן ושיווק. לכן חשוב לא לדלג שלבים. ההתפתחות שלי מבחינת הניהול הייתה מאוד הדרגתית, עליתי מכיתה א' ל-ב' ל-ג'. לא כולם עושים את זה - את רואה מנכ"לים ומנכ"ליות שמצניחים אותם, ואני לא בטוחה שזה טוב".

10. "לא להגביל אחריות" / אסתר אלדן, מנכ"לית דלק ישראל

אסתר אלדן / צילום: ענבל מרמרי

"חשוב לוודא שאת במקום הנכון מבחינת סוג הארגון והתרבות שלו. בחברה תעשייתית כבדה, סמנכ"לית שיווק בדרך כלל לא מיועדת לתפקיד מנכ"ל, אבל בחברת תקשורת יש סיכוי טוב מאוד. יש גם יוצאים מן הכלל, ולכן את צריכה להעריך את עצמך ביחס לקולגות. גם אני הייתי במקום הזה. שימשתי סמנכ"לית כספים, משם מוניתי למנהלת חטיבה ומשם למנכ"לית. הייתי מאוד מסורה ומשקיעה, ובעלת ראייה רחבה. לא הגבלתי את תחומי האחריות. להגיד שכיוונתי לזה? לא. אבל כשזה בא, שמחתי מאוד".

11. "להתרחק מתככנות ותחבולות" / אוה מדז'יבוז', יו"ר הרשות השנייה לשעבר

אוה מדז'יבוז / צילום: רמי זרנגר

"צריך להתרחק ככל האפשר מפוליטיקה ארגונית ומתככנות. ראיתי לאורך השנים הרבה אנשים שפילסו את דרכם לצמרת בתחבולות. זה מייצר אווירה רעה, וכמעט תמיד מתפוצץ להם בפנים. אם הגעת להיות סמנכ"לית, את ראויה לזה. תהיי נחושה, עניינית ומקצועית. אנשי מקצוע אמיתיים מאתרים מהר מי האנשים במערכת שאפשר לסמוך עליהם. מסלולי קידום הם תמיד קשים, ארוכים ומורכבים, אבל אם הגעת עד הלום - הדרך למעלה לגמרי אפשרית".

12. "לעדכן מסלול" / ד"ר אסנת לב-ציון קורח, מנהלת ביה"ח אסף הרופא

אסנת לב ציון / צילום: איל יצהר

"סמנכ"לית שרוצה להיות מנכ"לית צריכה קודם כל להביע את השאיפות שלה בפני הבוסים והאנשים הרלוונטיים לקבלת ההחלטות.

"חשוב שהיא לא תהיה שבויה בחשיבה הראשונית על המסלול שלה, אלא תעשה כל הזמן חישובים מחדש, צריך לתכנן את הדרך כמו בווייז ולעדכן. חשוב גם שתנסה ללמוד מאנשים שהיא מעריכה, ותבנה לעצמה את הכלים שיאפשרו לה להתקדם. כשעברתי לארה"ב הייתי רופאת ילדים, והתלבטתי אם לעשות התמחות ילדים או התמחות בבטיחות הטיפול ואופטימיזציה של ניהול משאבים. ידעתי שאני רוצה ללכת לניהול, ובחרתי באופציה השנייה. ועוד משהו חשוב: לא כדאי לסבול הרבה שנים כדי בסוף להיות מנכ"ל. את חייבת ליהנות מהתהליך, אחרת יש בעיה וכדאי לחשב מסלול מחדש".

13. "להשתחרר מהמגדר" / אסתי פשין, מנהלת מפעל הסייבר של התעשייה האווירית

אסתי פשין / צילום: איל יצהר

"העצה הכי טובה היא שתפסיק לחשוב על עצמה במושגים של סמנכ"לית, שתשתחרר מהמגדר. הדבר האחרון שהייתי רוצה לראות זה נשים שמרגישות שהן נמצאות בעמדת נחיתות בשל היותן נשים. אם את רוצה להיות מנכ"לית - תתנהלי כמו מנכ"לית כבר מחר בבוקר. בעיניי זה המפתח".

14. "חשוב שיראו אותך כל הזמן" / מירב וינרב, מנהלת קוואלקום ונצ'רס בישראל

מירב וינרב / צילום: רמי זרנגר

"בעולם היזמות, שבו עדיין אין שוויון, הדרך הרלוונטית ביותר למי שרוצה להיות מנכ"לית ולהתקדם במסלול היא להפוך ליזמית. גם לסמנכ"לית שעשתה תפקידים ב-Tech ורוצה להתקדם, הייתי מייעצת להפוך ליזמית. מעבר לזה שכדי להתקדם חשוב לעשות עבודה טובה, חשוב שיראו אותך כל הזמן. לא תמיד נשים יודעות לעשות את זה - להגיע למרכז תשומת הלב של מי שאמור לקדם אותן. זה עניין של ביטחון עצמי, של עוצמה ושל לדעת להביא ערך".

15. "לאמן את מנגנון ההובלה" / סיון שמרי דהן, מייסדת-שותפה בקרן קומרה קפיטל

סיון שמרי דהן / צילום רמי זרנגר

"אם את אנליסטית שרוצה להפוך לשותפה בקרן, חשוב להתמקד בפרטים הקטנים, ולהרים כל אבן. לבחון מספרים, סיטואציות בשוק ותחרות, ומצד שני, לנסות להיכנס לראש של השותף שמוביל את ההשקעה. אנליסט נמצא בפרטים הקטנים, וקשה לו לראות הכול מלמעלה. הוא צריך לאמן את מנגנון ההובלה".

16. "שימי את האגו בצד" / ענת נשיץ, מייסדת-שותפה של קרן אורבימד ישראל

ענת נשיץ / צילום: ענבל מרמרי

"היי כנה עם עצמך לגבי היכולות הנוכחיות שלך, והפערים שעלייך להשלים. שימי את האגו בצד - לפעמים את חושבת שאת מוכנה, בעיקר כי את מאוד רוצה. חשוב להאמין בעצמך, אבל זה לא מספיק. צריך גם להיות מוכן, כלומר לעבור כברת דרך מבחינת ניסיון ועבודה עצמית. זה מצריך ענווה, מורים טובים (לא תמיד מי שחשבת), ולעתים יכולת לשינוי גישה וגמישות מחשבתית".

17. "למלא את ארגז הכלים" / פיונה דרמון, שותפה בקרן ההון סיכון JVP

פיונה דרמון / צילום: רמי זרנגר

"תני לעצמך אופק של כמה שנים בצורה מאוד סיסטמטית, למלא את ארגז הכלים עם שניים עד ארבעה כישורים שחסרים לך. אם צמחת לתפקיד סמנכ"לית מתוך הארגון, יכול להיות שאת צריכה לצאת החוצה כדי לחזור כמנכ"לית. יש מחקר שמראה שנשים יכולות להתקדם רק שני תפקידים בתוך ארגון. לכן הרבה פעמים אם צמחת בארגון אחד, צאי החוצה, היחשפי לדברים חדשים, ואז תחזרי מבחוץ עם כלים אחרים בארגז".

עוד כתבות

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מטוס אל על / צילום: דני שדה

פעם בחצי שנה זה קורה: איך יראה היום שאחרי עדכון מדדי הבורסה?

השבוע תפרסם הבורסה את עדכוני המדדים שלה ולפי הערכות יצטרפו למדד 125 היוקרתי אל על ואלקטריון ● בפעם הקודמת ששתיהן נכנסו למדד אחרי זינוק חד במניות שלהן, הן צנחו בחדות ● "כך זה עובד בכל העולם", מסבירים בבורסה. אבל ספק אם ההיסטוריה תחזור על עצמה

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

תקיפה באיראן: ישראל הרשמית שותקת - אין שינוי בהנחיות לעורף

מוקדם יותר: פגיעה ישירה בגליל העליון, לא היו נפגעים • לראשונה אחרי שבועיים: אזעקות הופעלו באשקלון, שיגור אחד נפל בשטח פתוח • ארה"ב הטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל • בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" • גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים • עדכונים בולטים 

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

שאלות ותשובות: איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00