גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מגילת רות

החלטות מפוקפקות וסימני שאלה: רות דוד - תיק פתוח

רות דוד / צילום: ליאור מזרחי
רות דוד / צילום: ליאור מזרחי

כאשר כבר נדמה היה שהשם "רות דוד" ירד מסדר-היום הציבורי, הוא חזר אל הכותרות בשבועיים האחרונים. זה התחיל כששופטי בג"ץ דחו, או יותר נכון נפנפו מעליהם, עתירה שהגיש שוקי משעול - לבטל את החלטת היועמ"ש, ולהעמיד לדין את עו"ד דוד לדין, גם בשל התנהלותה בתקופה שבה הייתה פרקליטה מכהנת. זה המשיך בדוח של נציב הביקורת על הפרקליטות, השופט לשעבר, דוד רוזן, שהעלה חששות כבדים בנוגע לנסיבות סגירת תיק עב-כרס על-ידי דוד בתוך שלושה ימים, לפני כעשור.

ובינתיים, ממשיך להתנהל בעצלתיים, בלשון המעטה, התיק הפלילי שבו עומדת לדין דוד לצדו של "גיבור" פרשת השחיתות מסמרת השיער שבה דוד מעורבת - עו"ד רונאל פישר. לטובת קוראינו, ננסה לצייר תמונה מלאה על מה שקרה וקורה עם הפרקליטה הבכירה שסרחה:

מיהי רות דוד?

עו"ד רות בלום-דוד (65), אם לשלושה ילדים בוגרים, נולדה ביפו לאב ניצול שואה שעלה לארץ מפולין ולאם שעלתה מבולגריה. את הקריירה המשפטית שלה היא החלה בזמן שירותה בצה"ל, כשנרשמה ללימודי משפטים במסלול בוקר וערב באונ' תל-אביב. דוד התמחתה בביהמ"ש המחוזי בת"א ובפרקליטות מחוז ת"א, שבה נשארה כעורכת-דין. דוד עבדה במשך 33 שנה בפרקליטות.

דןד טיפסה את דרכה לצמרת עד שהגיעה לראש הפירמידה, ומונתה לפרקליטת מחוז ת"א (פלילי). במסגרת תפקידה, קיבלה דוד החלטות הרות-גורל בנוגע להעמדות לדין ולסעיפי העבירות שבהם יואשמו, בין היתר, שרים ופוליטיקאים, נותני שוחד, עברייני צווארון לבן, משפחות פשע ועוד.

כפרקליטת המחוז, דוד הייתה זו שהחליטה לסגור את "תיק העמותות" של יועציו של אהוד ברק במערכת הבחירות לראשות הממשלה ב-1999; ולהעמיד לדין ב-2005 את עומרי שרון, בנו של ראש-הממשלה לשעבר אריאל שרון, בשל עבירות על חוק המפלגות. שרון הבן הורשע בקבלת תרומה אסורה, וריצה תשעה חודשי מאסר.

דוד עמדה גם בראש צוות התובעים בפרשת המרמה והגניבה מהסתדרות העובדים הלאומית, שבה הורשע שר האוצר לשעבר אברהם הירשזון; וכן מהפרקליטים שבהם נזף מבקר המדינה דאז, מיכה לינדנשטראוס, בפרשת הקלטות הסתר של שר המשפטים לשעבר, חיים רמון. לינדשטראוס מתח ביקורת חריפה על תפקודם של דוד ואחרים, במסגרת טיפול המשטרה והפרקליטות בחומרי האזנות הסתר, שנוהלו במסגרת חקירת פרשת הנשיקה הכפויה של רמון.

כמו כן, דוד ניהלה בשעתה את התיק נגד בני משפחת אלפרון, הובילה את הליך הסגרתו של זאב רוזנשטיין; ונטלה חלק גם בהליך הסגרתו של מאיר אברג'יל לארה"ב. דוד כיהנה גם כנציגת היועמ"ש דאז ב"ועדת שמגר", שבחנה את רצח ראש-הממשלה יצחק רבין.

מוקדם יותר בקריירה הציבורית שלה, שימשה דוד כתובעת במשפטו של שר המשפטים יעקב נאמן, שהואשם בעבירות של עדות שקר, שבועת שקר ושיבוש מהלכי משפט. נאמן זוכה מכל האישומים נגדו.

ב-2012, אחרי פרישתה מהפרקליטות, הצטרפה דוד כשותפה בכירה למשרד עוה"ד רונאל פישר, חברה הקרוב משכבר הימים. עם פרוץ החשדות, שפישר סחר במידע על חקירות שבהן ייצג, עם קצין המשטרה, ערן מלכה, דוד אף שימשה כעורכת-הדין שלו וייצגה אותו בחקירה. בהמשך, היא הפכה לחשודה בעצמה ונחקרה באזהרה. דוד הפכה בכך לגורם הבכיר ביותר בפרקליטות שאי פעם נחשד בפלילים, ובהמשך הועמד לדין פלילי.

מה מצבה המשפטי של רות דוד?

החקירה הפלילית נגד דוד התנהלה בחשד שביצעה עבירות פליליות, הן בתקופת היותה פרקליטה בכירה, והן לאחר שעברה להיות שותפה של עו"ד פישר. בסופו של דבר, החליטו היועצים-המשפטיים לממשלה, תחילה יהודה וינשטיין ואחר-כך גם אביחי מנדלבליט, היועמ"ש דהיום, שלא להעמיד אותה לדין על התנהגותה בזמן שהייתה פרקליטה.

זאת, על אף שהראיות העלו בבירור, שדוד קיבלה בזמן עבודתה בתפקיד הציבורי הבכיר מתנות בשווי של אלפי שקלים מפישר, בזמן שהוא ייצג לקוחות בתיקים שהתנהלו מולה. דוד קיבלה מפישר, בין היתר, שני עטי מונט-בלאן יוקרתיים, בשווי כולל משוער של 2,500 שקל, זרי פרחים ועציצי סחלבים.

מנדלבליט קבע, כי "התנהגותה של רות דוד כפי שהתגלתה בחקירה, היא בעייתית ואינה עולה בקנה אחד עם נורמות ההתנהגות המצופות מפרקליט בפרקליטות המדינה, לא כל שכן מפרקליט בדרגה כה בכירה". עוד הוא קבע, כי "קיימת בעייתיות בכך שפרקליט מחוז מקבל מתנות בשווי אלפי שקלים מסנגור המייצג לקוחות בתיקים שמתנהלים מול פרקליטות המחוז שבו הוא מכהן, אף אם הוא מדיר עצמו מטיפול בתיקים אלה".

למרות הביקורת, החליט מנדלבליט לסגור את תיק החקירה נגד דוד. היועמ"ש כתב, כי "לא כל התנהגות שהיא בעייתית מבחינה אתית או משמעתית, הנה התנהגות המגבשת עבירה פלילית". לדבריו, "החקירה לא הניבה ראיות בעוצמה מספקת להוכחה של רכיבי העבירה, נוכח היעדרן של ראיות המצביעות על השפעה זרה ופסולה על ניהול תיק כלשהו במטרה להיטיב עם פישר; וכן בהתחשב בעובדה שהקשר בין השניים, שלא היה מבוסס על אינטרס כלכלי ממשי של דוד, היה בין עובד ציבור למייצג, שהאינטרס שלו הוא בעוצמה נמוכה מזה של בעל דין הנוגע בדבר".

יתר על כן, לדברי היועמ"ש, "מעשיה של דוד, אשר נחשדו כמגבשי עבירת עוון, מצויים כבר מחוץ לתקופת ההתיישנות, ולכן גם אם מבחינה תיאורטית הראיות היו מגבשות עבירה מסוג עוון, הרי שלא קיימת עוד אפשרות להעמיד את דוד לדין פלילי כיום".

אז במה דוד מואשמת היום?

דוד עומדת כיום לדין, במסגרת תיק רונאל פישר, "רק" בגין מעשים שביצעה לאחר שעברה לשוק הפרטי כשותפה של פישר במשרד עוה"ד. במשפט המתנהל בפני השופט משה סובל בביהמ"ש המחוזי בירושלים, מואשמת דוד כי בעת שייצגה ביחד עם פישר את הקבלן, יאיר ביטון, בעלי חברת ב. יאיר לשעבר המואשם בהלבנת הון, היא חשפה בפני ביטון חומרים מסווגים הנוגעים לעניינו, שהועברו לפישר מקצין המשטרה מלכה.

בפרשייה אחרת, מואשמת דוד כי הציעה לעו"ד ניסים מרום, בעת שהיה הפרקליט הממונה בפרקליטות על חקירת הארגון של העבריין יצחק אברג'יל, להתמנות ליועמ"ש של חברת נתיבי ישראל (לשעבר מע"צ). זאת, לפי הנטען באישום, כדי "להוריד" את מרום מהטיפול בתיק של אברג'יל.

רות דוד כופרת באישומים נגדה.

מדוע לא שומעים על משפטם של דוד ופישר?

כי המשפט לא מתנהל. משפט רונאל פישר-רות דוד שנפתח לפני שנתיים וחצי, במאי 2015, בתרועה רמה ,לאחר שערן מלכה חתם על הסכם עד מדינה, הוא היום תיק תקוע. בשל ויכוחים נמשכים עם הסנגורים על העברת חומרי חקירה ממח"ש, המשפט פשוט אינו מתנהל. המצב הגיע לכך, שלפני כמה חודשים השופט סובל איים לבטל את כתב האישום בפרשת פישר, אם לא ניתן יהיה לחדש מחר את חקירתו של עד המדינה מלכה, בשל אי-העברת חומרי החקירה במלואם ממח"ש לסנגורים.

אבל זה לא ממש עזר. הוויכוחים על העברת חומרי החקירה נמשכים. בשבוע שעבר חזר השופט סובל וקבע כי על מח"ש להעביר לסנגורים חומרים שנמצאו על האייפון 6 של מלכה, טלפון שלישי שהחזיק מלכה ועשה בו שימוש לשיבוש החקירה.

ביום ה' צפויים היו להיערך שני דיונים נוספים בתיק. האחד, בביהמ"ש העליון, שוב סביב חומרי החקירה. הפעם מח"ש דורשת לקבל בחזרה דיסקים שמכילים תכנים של הסלולרי של מלכה ועדים אחרים, שלטענת מח"ש הם העבירו בטעות לסנגורים. הדיון השני, במחוזי בירושלים, בנוגע לתנאי מעצר-הבית של פישר, שמבקש הקלה בתנאי מעצרו.

גם כאן מדובר בדיונים שלא מקדמים את ניהול המשפט. אולי להיפך. התיק לא מתנהל כל עוד לא הועברו כל חומרי החקירה לסנגורים. כשסאגת חומרי החקירה תסתיים יום אחד, יעלו ויעידו המעורבים הבכירים בפרשה, בהם, עדי התביעה אלון חסן, עד המדינה ערן מלכה, עופר נמרודי, ונוספים. אחר-כך תהיה פרשת ההגנה, ויעידו רונאל פישר ורות דוד. כפי שזה נראה היום, התיק הזה עוד רחוק רחוק מסיום.

מה הן ההתפתחויות בעניינה של דוד?

בשבוע שעבר דחה בג"ץ עתירה שהגיש בכיר ברשות המסים לשעבר, שוקי משעול, שביקש כי בג"ץ יורה ליועמ"ש לפתוח מחדש את תיק רות דוד.

משעול, מי שהיה שותף לקבוצה שחשפה את השחיתות ברשות המסים - לצד רפי רותם - והורשע בעצמו בפלילים, טען, באמצעות עו"ד איתן ארז, כי פרשת רות דוד פוגעת קשות באמון הציבור בפרקליטות, במערכת המשפט, ובמשטרה, ומחייבת התערבות. "אם המערכת לא תתערב כאן לתקן את המעוות, ישראל עלולה חלילה להידמות למדינת עולם שלישי", טען ארז בבג"ץ.

לדברי ארז, "היועמ"ש ידע שרות דוד הייתה דירקטורית בארגון פשיעה... הקשר הלא בריא בין רות דוד לפישר נמשך משנת 2004-2003, היא הייתה עד 2011 פרקליטת מחוז, והקשר המשיך.

"לכן היה להם עסק משותף. זה היה העסק שלהם. קשר כזה מושחת שנמשך כל-כך הרבה שנים, כשפישר משתלט כמעט על כל שרשרת המחוז. במשטרה יש לו אנשים, וגם בפרקליטות".

הטענות של משעול וארז, כמו גם העתירה שהגישו, נדחו על הסף על-ידי שופטי ביהמ"ש העליון, שהסבירו כי אין למשעול הוכחות, או אפילו קצה חוט של הוכחות לטענותיו נגד החלטת היועמ"ש.

מה קבע הנציב דוד רוזן?

בתחילת השבוע, בטיימינג מופלא כמעט, ימים ספורים אחרי שבג"ץ "נפנף" מעליו עתירה שביקשה לפתוח מחדש את החקירה בנוגע להתנהלותה של רות דוד בזמן שהייתה פרקליטה בכירה, הגיעה חוות-דעת של נציב הביקורת על הפרקליטים, השופט דוד רוזן, שדווקא העלתה חשש כבד וקונקרטי בנוגע להתנהלותה של דוד בימיה כפרקליטה.

בתשובה לתלונה שהגיש רפי רותם, חברו של שוקי משעול מרשות המסים, העלה הנציב רוזן חששות כבדים ותמיהות על נסיבות סגירתו של תיק עב-כרס על-ידי רות דוד, אז פרקליטת מחוז ת"א, בתוך שלושה ימים מיום קבלת המלצת המשטרה. התיק המדובר עסק בהמלצת המשטרה לפרקליטות - להעמיד לדין גורמים שונים ברשות המסים, בפרשה מתחילת שנות ה-2000.

התיק כלל ארגזים רבים עם עשרות קלסרים של חומרי חקירה ועדויות. רוזן אישר את הטענה של רותם, שההחלטה של דוד לגנוז את התיק התקבלה שלושה ימים בלבד לאחר שהתיק הגיע מהמשטרה לצורך קבלת החלטה אם להעמיד לדין את המעורבים בו. רוזן קבע, כי "סגירת המגה-תיק תוך ימים ספורים בלבד על-ידי פרקליטת מחוז שעיינה בחוות-דעת שנפרשה על פני 160 עמודים, אינה יכולה שלא לעורר תמיהה".

רוזן ציין, כי "קשה להניח שבימים ספורים אלה, שכללו בתוכם גם סופי-שבוע, עיינה פרקליטת המחוז גם במסמכים ובעדויות מרכזיות בתיק החקירה. לימוד 160 עמודים של חוות-דעת, עמוסי עובדות ופרטים, אינו דבר של מה בכך.

"גם פרקליט מנוסה ומקצועי לעילא אינו מגיע, ככלל, להחלטה אך על בסיס קריאת חוות-דעת. פרקליט מקצועי ומנוסה ככל שיהיה נדרש לעיין בתוצרי חקירה מרכזיים, שהובילו את עורך חוות-הדעת למסקנתו".

וכך, הנציב רוזן, השופט המחוזי בדימוס, פתח מחדש, לפחות ציבורית, את הדיון על התנהלותה של דוד בימיה כפרקליטה בכירה. נזכיר, כי רוזן, השופט המחוזי בדימוס, קבע ב-2010 ש"הפרקליטות שיקרה" (בפרשת הלבנת ההון בבנק הפועלים); וכן, רצה לשלוח את רה"מ לשעבר אהוד אולמרט, לשש שנות מאסר.

התדהמה גוברת עוד יותר לאור חשיפתו של עמיתי, משה ליכטמן מ"גלובס", כי תיק רשות המסים בוער על-ידי הפרקליטות, ולכן לא ניתן לבדוק אותו.

בכל הנוגע לביעור התיק, כתב הנציב רוזן, כי לא ברור מדוע תיק כה רגיש בוער, והוסיף כי מסיבות עלומות, שלא לומר מוזרות ותמוהות, יחד עם התיק נעלם או בוער גם התיעוד שהוביל להחלטת הביעור עצמה, כמו גם זהות הגורם שקיבל את ההחלטה.

לאור כל האמור, מצא הנציב את התלונה של רותם מוצדקת, והמליץ כי פרקליט המדינה יוציא הנחיות ונהלים בנוגע לאופן סגירת תיקים בעלי חשיבות ורגישות ציבורית.

אפילוג

אחרי חשיפת פרשת רות דוד, אמר פרקליט המדינה, שי ניצן, כי "למרות כל שנותיי במערכת יש דברים שמזעזעים אותי, ואחד מהם זו הפרשה הזו, שהיא מטלטלת במובן שאני לא יכול להאמין שאני קורא את כתבי האישום שפרקליטיי חתומים עליהם. העין מתקשה לקרוא, והלב מתקשה להאמין".

ואכן, הלב מתקשה להאמין. אבל גם הראש מתקשה להאמין, שהשחיתות לכאורהשל רות דוד החלה רק אחרי שפרשה מהפרקליטות. הציבור בארץ לא יכול להשלים עם מצב כמו זה שהתברר השבוע - שבו שופט בכיר מעלה חשש כבד לטיוח של טיפול בתיק על-ידי פרקליטה בכירה, והדבר לא נבדק ולא נחקר לעומק, והתיק נעלם כלא היה.

מה שבטוח הוא - השם רות דוד, והפרשיות השונות שבהן הייתה מעורבת הפרקליטה הבכירה לשעבר, ימשיכו להדהד וללוות אותנו עוד שנים רבות.

עוד כתבות

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

מטולה בחודש האחרון / צילום: Reuters, Raphael Gotheil

הצפון בוער, היישובים ריקים - והממשלה "מנותקת קשר"

ראשי הרשויות בצפון דוחפים כבר זמן רב להקמת מנהלת מסודרת, בדומה למינהלת "תקומה" בעוטף עזה - אך גורמים המעורים בנושא אומרים: "זה לא על הפרק" ● בינתיים המלחמה נמשכת, והמציאות בצפון בלתי אפשרית

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

הבית הלבן בהודעה רשמית אחרי קרב הגרסאות: נתניהו אישר שתצא משלחת לוושינגטון

דובר צה"ל: ""במסגרת האימונים יתורגלו תקיפות מאסיביות וארוכות טווח" • גבר בן 38 נהרג מפגיעת רקטה במפעל בקריית שמונה, כמה נוספים נפצעו קל • נתניהו לסנטור ריק סקוט: "החלטת ארה"ב עודדה את חמאס. שלא יסמכו על הלחץ הזה - זה לא יעבוד"  • עדכונים שוטפים

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

גל בר-דעה, מנכ''ל וואן זירו / צילום: איל יצהר

הבנק הדיגיטלי כבר שרף כ-800 מיליון שקל; המנכ"ל: "המשקיעים ימשיכו לתמוך"

לוואן זירו כבר יש כ-100 אלף לקוחות והמנכ"ל גל בר דעה מעריך כי "נהפוך לרווחיים כשנגיע ל-200 אלף לקוחות" ● את 2023 סיים הבנק של אמנון שעשוע עם הפסד של 357 מיליון שקל, אך בר דעה אופטימי:  "ההכנסה מלקוח יותר גבוהה ממה שחשבנו. אם נמשיך כך ונגביר פעילות אנחנו על דרך המלך"

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

אולם הקונצרטים בו התרחש הפיגוע במוסקבה / צילום: Reuters

הפיגוע במוסקבה הביא את אירופה להגביר כוננות מפני מתקפת דאעש

צרפת ואיטליה פרסמו אזהרות מפיגועי דאעש בשטחן, כשהחשש עולה לקראת חג הפסחא ● המתקפה ברוסיה העלה גם לפני השטח את האזורים העניים ביותר במדינה, בהם צובר ארגון הטרור השפעה

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות; אנבידיה צללה בכ-3%

הנאסד"ק עלה ב-0.5% ● מדד דאקס עלה ב-0.5%, הקאק ירד ב-0.3% ● גולדמן סאקס: לשוק המניות בארה"ב יש אפסייד מוגבל ● נובוקיור וסייברוואן מזנקות בטרום מסחר ● ערב הפסחא, מחירי הקקאו בשיא כל הזמנים, מה זה אומר לגבי יצרניות הממתקים הגדולות ומחירי השוקולד?

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?