גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ענת מגן־שבו: "בארץ, שחקן צריך לברוא לעצמו את העבודה"

ענת מגן־שבו לא הייתה מתנגדת לקבל טלפון מ"ארץ נהדרת", אבל עד אז היא לא מחכה לאודישנים, וכותבת לעצמה את העתיד ■ ראיון

ענת מגן-שבו / צילום: כפיר זיו
ענת מגן-שבו / צילום: כפיר זיו

ענת מגן-שבו היא מאסטר בלעשות דמויות. אין עונג גדול בעיניה יותר מלצלול לתוך אילנית הקוסמטיקאית או בת חן מיוחס, להוציא מהן את האנושיות, הרגישות והגיחוך - הכול בגדול ובלי עכבות. אבל כשהיא צריכה לגלם את עצמה, להביא את ענת באופן בלתי אמצעי, היא מאבדת את המילים ומתאבנת.

אנחנו גרות לא רחוק זו מזו, כך שיצא לי לא פעם לפגוש אותה בגינה עם שני הגדולים והתינוק, אבל חוץ משלום-שלום ברחוב, לא הייתה בינינו אינטראקציה מיוחדת. יכול להיות שההיכרות האגבית בינינו, עזרה לה להרגיש מספיק נוח כדי להיפתח - כיוון שבמהלך השיחה שלנו בבית הקפה לא רחוק מהקאמרי, שבו היא משתתפת עכשיו בחזרות להצגה "רומיאו ואמא", היא הייתה כנה, משוחררת למדי וכובשת, ובו-בזמן ביישנית וחסרת ביטחון באופן בלתי נתפס. "כשהמורות בבית הספר מזמינות אותי להרצות בכיתה", היא מסמנת את הפרדוקס, "אני אומרת שיש לי פחד במה".

את לא אמיתית.

"תני לי מונולוג מטורף של שייקספיר ב'אילוף הסוררת', ואני אעמיד את כל הקהל על הרגליים, אבל כשאני צריכה לענות בראיון מצולם, בתוכנית אירוח למשל, המילים מתבלבלות לי. עניין של בעיית קשב וריכוז רצינית שיש לי. והנה, עכשיו, אני יושבת מולך והמילים יוצאות. יש לא מעט שחקנים כמוני, שמתקשים לדבר על עצמם, אבל אלופים כשהם עולים על הבמה".

כי הטקסט שלהם כבר כתוב.

"אני מאמינה שכן, כי כשאני צריכה לברוא את הטקסט שלי מול המצלמה תוך כדי שיחה, משהו משתנה אצלי. אומרים לי שהייתי מצוינת, אבל אני מרגישה לא נוח. מה שכן, עם הגיל זה משתפר, כי אני מסוגלת להגיד, שיקפצו לי כולם".

קשה לך ללמוד טקסטים בגלל בעיית הקשב?

"מה שמדהים הוא, שאני מצלמת את הטקסט בראש, מבינה את הסיטואציה וזה מופנם. כשאני מסתכלת על התקופה שהייתי תלמידה, לא הייתי כל-כך גרועה בסך הכול, למרות שבשיעורים הייתי מתעופפת למקומות אחרים וחוזרת לנקודה שבה לא הייתי מבינה מה קורה סביבי. התנתקויות כאלה.

"לא הייתי תלמידה מצטיינת, אבל מגיל צעיר ידעתי שאני רוצה להיות שחקנית ועשיתי כל מה שצריך כדי להגשים את זה. הייתי בחבורת הזמר של יבנה, ולא החסרתי אף פעם כי זה היה לי חשוב, אחר כך בחוג ידידי הבימה, עם עדי אשכנזי וניקי גולדשטיין, צוות הווי ובידור בצבא ובית צבי. הדרך הייתה מאוד ברורה".

15 שנים שיחקת בבית ליסין וממש עכשיו עברת לקאמרי. קרה משהו?

"סיימתי את ההפקה האחרונה בבית ליסין וקיבלתי טלפון מגלעד קמחי, במאי הבית של הקאמרי (שהיה עד לפני חודשים ספורים במאי הבית של בית ליסין), שביקש ממני להשתתף ב'רומיאו ואמא' שהוא כתב עם גור קורן. הוא אמר לי שהתפקיד נכתב במיוחד עבורי. אני לא נכנסת לאינטריגות בין התיאטראות. גם בבית ליסין לא עברתי מתפקיד לתפקיד, קוראים לי - אני באה".

כמו שקראו לך מבית ליסין להחליף את מיה דגן ב"אילוף הסוררת" אחרי שהיא עזבה לקאמרי.

"בדיוק. ב'רומיאו ואמא' אני האתנחתא הקומית, בחורה שתלטנית ומצחיקה בגיל 40 שמחפשת בן זוג וחיה את חיי אחותה".

לא מדגדג לך לעשות דרמות? לגוון קצת?

"אם יציעו לי תפקיד דרמטי מאתגר, אז ברור שאקח אותו. כשיצאתי מבית ספר למשחק, איכשהו נסללה לי הדרך לקומדיה בדומינו גרוס. הייתי הפרטנרית של אילן פלד המדהים (יחד הם כיכבו בסדרת הקאלט "אחד העם 1") - ומשם זה התגלגל".

אבל ההגה של הקריירה, בידיים שלך.

"אפעיל את עצמי לעשות מופע בידור, כמו זה שהתחיל לרוץ עכשיו, אבל לא אדחוף את עצמי לעשות תפקיד דרמטי. אני לא טובה בזה. לא מזמן סיימתי לצלם סדרה שתשודר בקשת, שבה אני מגלמת שוטרת, תפקיד דרמטי לגמרי. עבדתי עם הבמאי עודד דוידוף ועם מוריס כהן. יצא לי לעשות תפקידים דרמטיים, אבל לא הרבה. אני מאמינה שאדם מכוון את עצמו לאן שהוא צריך להיות".

לזה אני מתכוונת. צריך ליזום כדי לייצר עבודה.

"בזה אני לגמרי מאמינה. בארץ שחקן צריך לברוא לעצמו את העבודה. עושים אודישנים ומחכים, אבל זה לא מספיק. מכיוון שהתחלתי בדומינו, שם כתבנו לבד את החומרים שלנו, גיליתי שאני יודעת לכתוב. את המופע שרץ שבע שנים עם רותם אבוהב שתינו כתבנו, וגם את המופע הנוכחי שלי אני כתבתי. אני לא יודעת לפעול בתוך מסגרת, אלא להיות עצמאית. אתה צריך מרפקים ועור של פיל כדי להידחף. לא יצא לי אף פעם לבוא למנהל האמנותי בתיאטרון ולהגיד לו, 'שמע, אני רוצה את התפקיד הזה' - ויש אנשים שמקבלים תפקידים ראשיים בזכות האסרטיביות".

מי שהרימה כבר שני מופעים חייבת שתהיה בה מידה רבה של אסרטיביות.

"כלפי עצמי. בלי לפגוע באף אחד מסביבי. אורן בעלי ואני יצרנו סדרה אינטרנטית 'פירסט קלאס' שמאוד הצליחה".

והוא מנהל ומפיק אותך.

"חמש שנים לא הייתה לי סוכנות. עזבתי את כולם ואמרתי שאני רוצה להתרכז ביצירת המופע שלי. כתבתי אותו ארבע שנים ועכשיו אנחנו מתחילים בהרצה שלו. אני עושה דמויות ומשלבת וידיאו. כשהמופע עם רותם ירד, עשיתי טלוויזיה וקצת אינטרנט וראינו שיש דרישה להופעות.

התחלתי להוריד את החרדה שלי מלעמוד לבד על במה, כי תמיד עבדתי בצוות, ואורן שלי, חוץ מזה שהוא שחקן מדהים, הוא גם מפיק ומנהל בנשמתו, וראינו שהוא יכול לסגור לי חוזים מדהימים. עידו רוזנברג ביים תקופה קצרה ואילן פלד עזר לי לערוך ולהדק הכול. כשהכנסנו את גאגא בוקינג, 'מופע הבידור של ענת מגן-שבו' הפך להפקה גדולה".

מאיפה המימון?

"הוצאנו כסף מבית. הימרנו על כל החסכונות שלנו - ואני מאמינה שנצליח".

יש לך חרדות פרנסה?

"לאורן. לי יש חרדות מסוג אחר. יכולות להיות לי חרדות על הילדים, עם החדשות האלה והאלימות, זה מפחיד אותי. כלכלית, אני משתדלת כל הזמן ליצור ולעבוד - וכסף נכנס. יש תקופות שאתה עובד קשה ויש תקופות של פנסיה, ובתקופות האלה אני משקיעה יותר בבית, בילדים ובבישולים ויודעת שזה יעבור ומרגיעה את עצמי".

איך לא מכרתם את הסדרה האינטרנטית "פירסט קלאס" לטלוויזיה?

"היא דווקא התחילה בהוט. רצינו שאילנית תארח סלבס תוך כדי טיפול קוסמטי. חיכינו לתשובה מהם ומגורמים אחרים שהעברנו אליהם את הפורמט, ועבר שבוע ועוד אחד ואורן אמר, אפשר לחכות ואפשר ללכת על האינטרנט, שבו את לא מוגבלת ולא מצנזרים אותך. זה מה שעשינו. אורן נבחן ל'מחוברים' ולא התקבל, כי אנחנו יותר מדי חמודים, אבל בזכות האודישן קנינו מצלמה כזאת והעברנו את זה לפורמט פשוט יותר. התקשרנו לאנשים והם באו. היו אצלנו עוז זהבי, אסי לוי, שלומי קוריאט".

כרגע עברה פה אישה ששאלה, "איפה את, לאן נעלמת?". ראיתי שהיית נבוכה.

"מצד אחד יש את 'השיר שלנו' שמשודרת בשידורים חוזרים, וקוראים לי עדיין חלי בנאי, למרות שזה צולם לפני עשור, אבל אנשים רוצים דברים חדשים. עבדתי בתיאטרון ועל המופע, אבל לא נכנסו אודישנים, כי אורן לא מתעסק בזה בשוטף. חתמתי לא מזמן בסוכנות ADD, כי הגיעו הצעות במקביל למופע".

"ארץ נהדרת" כבר פנו אלייך?

"אשמח להיות שם. כל שחקן קומי ירצה להשתתף בתוכנית דגל כזאת, אבל בינתיים אני ממשיכה במה שאני עושה ומשתדלת להסתכל על כמה הכוס שלי מלאה".

ענת מגן-שבו | אישי: 42, נשואה 3, מתגוררת בתל אביב | אקטואלי: משחקת בהצגה החדשה "רומיאו ואמא" בתיאטרון הקאמרי, ומעלה בימים אלה מופע בידור חדש, שכתבה יחד עם גיתית פישר ושחר אינבינדר

עוד כתבות

אמיר כהנוביץ' / צילום: ענבל מרמרי

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בריאיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

רס''ן דור זימל ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: מת מפצעיו רס"ן במיל' דור זימל, שנפצע מכטב"ם הנפץ בצפון

דור זימל שנפצע אנושות מהתפוצצות הכטב"ם בערב אל-עראמשה מת מפצעיו ● ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס למבוי הסתום בסוגית העסקה לשחרור חטופים ● השר בני גנץ תקף את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והתייחס בדבריו לציוץ שלו שלשום ● חיל האוויר תקף יעדי טרור של חיזבאללה, מחבל חוסל ומבנים צבאיים הושמדו ● הקונגרס אישר חבילת סיוע של מיליארדי דולרים לישראל, גלנט בירך ● עדכונים שוטפים

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר צפוי להיפתח במגמה חיובית • המניות הדואליות חוזרות עם פער חיובי ● טסלה פיספסה את התחזיות אך המניה זינקה במסחר המאוחר, תאיץ השקת דגמים מוזלים ● דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות" ● היום ומחר המסחר יינעל ב-14:30 ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה 

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו שניים מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד־בינת, שכוללת עשרות חברות, בעיקר בתחום הטלקום ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות של האחים, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אבל לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה", אומר אחד מהם

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק