גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דרמה בברוקלנד: החובות והורדת הדירוג גרמו לאג"ח לצלול

סדרה ב' של אג"ח חברה הנדל"ן הזרה צללה ב-12%, במחזור המהווה 20% מהיקפה ● ברקע למסחר: ניתוח של גיזה זינגר אבן על החברה, הפועלת ברובע ברוקלין בניו יורק

נכס של ברוקלנד / אתר החברה
נכס של ברוקלנד / אתר החברה

מסחר דרמטי התרחש אתמול בשתי סדרות החוב של חברת הנדל"ן הזרה ברוקלנד קפיטל, הנמצאת בשליטת בועז גלעד, שריכזו עניין תוך ירידה חדה בשוויין. את עיקר הדרמה ריכזה הסדרה העיקרית של ברוקלנד - סדרה ב', שצללה ב-12% במחזור מסחר שהתקרב ל-23 מיליון שקל. סכום המהוה כ-20% מהיקף הסדרה, העומד על 127 מיליון שקל.

סדרה א', שהיקפה 31 מיליון שקל, ירדה אתמול ב-4%. היום תיקנו שתי הסדרות כלפי מעלה חלק מהירידות, והתשואה על אג"ח ב' עומדת על כ-15%, וזו של אג"ח א' על כ-8%.

ככל הידוע, ברקע לירידות מאתמול עומד ניתוח שהפיצה חברת הייעוץ גיזה זינגר אבן, שם הגיעו למסקנה כי במקרה שבו החברה לא תצליח להשיג את תחזית העודפים הגלומים בפרויקטים שבהם היא מעורבת, במקרה שבו מחירי הדירות יירדו, היא עלולה להיקלע לבעיה, והיא תידרש למחזר חלק מהחוב שלה.

לעבודה זו מצטרף הכיוון המאפיין את שוק קרנות הנאמנות המקומי באחרונה, שבו נרשמים פדיונות וסנטימנט שלילי בסדרות החוב של החברות האמריקאיות, ובמקביל חברת S&P מעלות הורידה את דירוג החוב של ברוקלנד לפני כשלושה שבועות, ל-BBB בתחזית יציבה - מהלך שגם הוא לא תורם לשקט סביב חובות החברה.

ההתפתחויות השליליות האחרונות שהשפיעו על המסחר באגח ברוקלנר

בעקבות הורדת הדירוג עלתה הריבית על האג"ח לשתי סדרות האג"ח של החברה בכרבע אחוז, והיא עומדת בסדרה א' על כ-6.6% ובסדרה ב' על כ-9%. בתגובה לירידות החדות, ובהמשך לפניות של משקיעים, פרסמה הבוקר ברוקלנד הבהרות בקשר למצבה, שבהן הדגישה כי "לחברה לא ידוע על שינוי כלשהו בסביבה העסקית", וכי לא ידוע גם על "התפתחות מהותית בעסקי החברה, או אירוע בר-דיווח שלא דווח כנדרש". בשיחת הוועידה שקיימה הנהלת החברה עם משקיעים בשעות הצהריים צוינו דברים ברוח דומה.

ברוקלנד ניצלה את ההזדמנות לספק "אומדן לגבי נתונים מסוימים לרבעון השני והשלישי לשנת 2018 ביחס לפרויקטים של החברה", שמהם עולה בין היתר כי בסיכום הרבעון השני של השנה נמסרו 32 דירות, עם הכנסות מוערכות של כ-17 מיליון דולר, וכי במהלך הרבעון השלישי ועד כה נמסרה דירה נוספת, שהכניסה לחברה 520 אלף דולר נוספים.

עוד הציגה ברולקנד שלושה פרויקטים בולטים שלה, הכוללים יחד קרוב ל-60 דירות, שמהן נחתמו חוזים בנוגע ל-45 דירות ונמסרו שתי דירות, ובמבט קדימה ציינה החברה כי עד סוף הקיץ היא צפויה להתחיל בשיווק ארבעה פרויקטים נוספים, "שנמצאים בשלבי בנייה מתקדמים", ואשר בהם בסך הכול קרוב ל-100 דירות.

התשלום הגדול הבא על סדרה ב', בהיקף של 48 מיליון שקל, צפוי בתחילת דצמבר 2019, וטרם לכך יש לה עוד שני תשלומים חצי-שנתיים של קרוב ל-12 מיליון שקל יחד. מועד פדיונה הסופי הוא בסוף שנת 2021. בסדרה א' נותרו שני תשלומים עיקריים, של כ-11 מיליון שקל כל אחד, בחודש מאי 2019 וב-2020.

ירידות של 15% ו?4% באגח ברוקלנד

בעל השליטה נפרד משותפיו

ברוקלנד היא יזמית השקעות היושבת בברוקלין שבניו יורק, ועוסקת בעיקר ברכישה, ייזום ופיתוח נדל"ן למכירה ברובע ברוקלין. כמו כן יש לה פעילות ייזום, פיתוח, רכישה והקמת נדל"ן מניב באותו אזור.

בשלהי השנה החולפת נפרד בעל השליטה גלעד משותפיו בחברה. תחילה סיכם על פרידה משותפו אסף פיטוסי, שאת מניותיו בחברה רכש בנובמבר האחרון תמורת סכום שלא דווח, מהלך שהעלה את חלקו ל-51% בחברה. חודש לאחר מכן, בדצמבר 2017, רכש גלעד את החזקות שני השותפים הנוספים - דוד גולדברגר ואיל יגב - תמורת 7.5 מיליון דולר, תמורה שחושבה בין היתר על בסיס ההון העצמי שהשקיעה החברה של גולדברגר ויגב בפרויקטים של החברה, ושתשולם "על פני שלוש שנים בהתאם לאבני דרך שנקבעו, בכפוף להתאמות".

ברוקלנד הגיעה לבורסה המקומית כחלק מגל הנפקות האג"ח של חברות נדל"ן אמריקאיות, והנפיקה בשנים 2014-2015 שתי סדרות. במעלות ציינו בעניין זה, כי בפעילותה יש סיכונים מובנים, "כגון התחלת שיווק הפרויקט רק בשלבים סופיים של הבנייה, וחוסר יכולת להשתמש במקדמות מלקוחות כמקור תזרימי, וכתוצאה מכך חשיפה לסיכון של ירידת מחירים משמעותית".

גורמים אלה, לפי מעלות, מתקזזים חלקית בין היתר "על-ידי מיקוד בברוקלין, שיש בה ביקוש גבוה לדיור ברמות המחירים שבהם מתמקדת החברה, ועל-ידי קוטנם של הפרויקטים, שמחזורי הבנייה שלהם אמורים להיות קצרים יחסית, דבר המצמצם חלקית, להערכתנו, את החשיפה לתנודות השוק".

בסיכום הרבעון הראשון של השנה צנחו הכנסותיה של החברה, שמקור עיקרן במכירת דירות, בקרוב ל-60%, ועמדו על קצת יותר מ-5 מיליון דולר, והיא עברה להפסד גולמי ותפעולי. ההפסד הרבעוני התקרב ל-2 מיליון דולר, לאחר שאת 2017 כולה היא סיכמה בהפסד של 9.5 מיליון דולר.

עוד עולה מהדוחות, כי במהלך השנה החולפת התרוקנה קופת המזומנים של החברה, ועמדה על פחות מ-200 אלף דולר, לעומת 11 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, ולצד זאת היא הציגה פיקדונות מוגבלים ומיועדים של פחות מ-3 מיליון דולר. סך נכסיה השוטפים עלה ל-267 מיליון דולר, לעומת 205 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2017.

סדרת אגח של ברוקלונד

נדב ברקוביץ', אנליסט הנדל"ן בבית ההשקעות אי.בי.אי, אמר היום כי "בשלב הנוכחי קצב המכירות שברוקלנד מציגה עונה על צרכיה, אבל כמו רוב יתר החברות, גם ברוקלנד ככל הנראה תצטרך בשלב מסוים למחזר את החוב, ובמקרה שבו מצב השוק ישתנה לרעה היא עלולה להיקלע לבעיה".

ברקוביץ' ציין עוד, כי "צריך לזכור שפעילותה של ברוקלנד שונה מיתר חברות הנדל"ן האמריקאיות שהגיעו לשוק, ומתרכזת בייזום פרויקטים למגורים המיועדים למכירה. לכן לא נכון להשליך ממנה גם על שאר השוק, שבאופן כללי לא צריך להסתכל עליו כמקשה אחת".

לגבי המתרחש בסדרות החוב של החברות האמריקאיות הוסיף ברקוביץ', כי "השנה נפתחה טוב, אולי אפילו טוב מדי, בגלל השקת המדד החדש תל-בונד גלובל שכולם נכנסו אליו - מה שהעלה את שווי הניירות במקרים רבים למחירים גבוהים, ולאחר מכן התחיל תיקון עם ירידות חדות, וכך, בסך הכול מתחילת השנה מציג התל-בונד גלובל ירידה של קרוב ל-4%, לעומת עלייה של כ-0.5% שרשם התל-בונד 60. חלק מהירידות היו מתבקשות, אולם חלקן יצרו הזדמנויות, כי גם חברות טובות יותר נפגעו מכך".

באי.בי.אי סבורים כי "בתקופה כזו, האג"ח של החברות הגדולות והחזקות, עם שיעבודים חזקים, הן המעניינות יותר". 

עוד כתבות

עלי חמינאי נפגש עם משפחות הבכירים שחוסלו בסוריה, אפריל 2024 / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

החישוב הגרעיני של איראן נעשה כעת מסוכן יותר

המנהיג העליון חמינאי בוודאי תוהה אם מצבה של הרפובליקה האסלאמית היה טוב יותר לו כבר היה ברשותה נשק גרעיני ● המערב אינו צריך להמעיט בצורך של חמינאי להשאיר מורשת מפוארת

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

בג"ץ הגיוס: היועמ"שית אישרה ייצוג נפרד לממשלה בשל פערי העמדות

הממשלה תקבל ייצוג נפרד בבג"ץ הגיוס שיתקיים ביוני בהרכב מורחב של תשעה שופטים ● הסיבה: הפערים הגדולים בין עמדת הממשלה לבין עמדת היועמ"שית בהרב-מיארה ● הממשלה צפויה לשכור עו"ד פרטי 

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לתובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העלית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

10 המניות היקרות ביותר בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

אלה הן 10 המניות הכי יקרות בוול סטריט

הן נחשבות למניות לוהטות במיוחד, אבל האם הן התחממו מדי? ● לאחרונה הצביע מגזין ביזנס אינסיידר על עשר חברות בשווי 10 מיליארד דולר לפחות הנסחרות בתמחור יקר במיוחד ביחס להכנסותיהן ● לרשימה נכנסו אנבידיה, מיקרוסטרטג'י ומניות טכנולוגיה נוספות, אבל גם רשת מזון מהיר ● לאחרונה, כשמשקיעים הופכים סלקטיביים יותר ואנליסטים חוששים מבועה חדשה, גם המניות היקרות חוטפות

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר