גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השוכרים הגדולים מאיימים לצאת מקניוני מליסרון

עשרות חנויות בסכנת יציאה מקניוני משפחת עופר, בהן חנויות של פוקס, קסטרו-הודיס, המשביר, גולף וארומה ישראל ● קבוצת רנואר צפויה לעזוב את קניון רמת-אביב בחודש הקרוב ● מנכ"ל מליסרון, אבי לוי: "העובדה שרשתות האופנה מיהרו לפתוח חנויות בכל מרכז שנפתח פגעה בהן"

האם  סכסוך בין קבוצת הנדל"ן והקניונים מליסרון לבין רשתות מובילות יובילו לעזיבתן של האחרונות את הקניונים המובילים של הקבוצה? לידי "גלובס" הגיעו שורת טענות שמשמיעים גורמים מכמה מקבוצות האופנה והקמעונאות המובילות בישראל נגד הקבוצה ונגד המנכ"ל שלה, אבי לוי, על רקע מה שהם מכנים הרעה ביחסיהם בעקבות חוסר גמישות בדמי השכירות. בעקבות כך, נודע ל"גלובס", כמה מהקבוצות הגדולות מאיימות שלא לחדש הסכמי שכירות של חנויות גדולות שלהן, אפילו בקניונים יוקרתיים ומובילים. "שוכרים מרימים דגלים, והחברה לא רואה מה קורה. הרבה שחקנים לא מוכנים להמשיך במצב הזה", אומרים לנו בענף. 

המתיחות הזו, לקראת חידושי חוזים לשנת 2019, מיוחסת למספר לא זניח של רשתות מובילות, וביניהן קבוצת פוקס, שמונה כ-17 מותגים (רובם עם רשתות עצמאיות); קבוצת קסטרו-הודיס, שמונה כ-7 מותגים עם רשתות עצמאיות; קבוצת גולף, שמונה כ-8 מותגים עם רשתות עצמאיות; ארומה ישראל; המשביר; קבוצת רנואר, שמונה שני מותגים עם רשתות עצמאיות ואחרות. ל"גלובס" נודע כי האחרונה, קבוצת רנואר (שכוללת גם את רשת טוונטי פור סבן), אף צפויה לעזוב את החנות שלה בקניון רמת-אביב בחודש הקרוב. 

נציין כי קיימת מתיחות תמידית וקבועה בין הרשתות הגדולות לבין קבוצות הקניונים, אך הפעם מדובר במצב חריג. עם זאת, בצד של מליסרון טוענים כי מצב הדברים פחות בעייתי מכפי שעולה מהטענות שהגיעו אלינו. למרות זאת, בניגוד ליתר קבוצות הקניונים, טוענים היום בענף, בקבוצת מליסרון עדיין לא עיכלו את השינויים בשוק, ולפיכך הם מאיימים כי אם לא תחול תפנית של ממש בעתיד הקרוב - הצעד הבא יהיה סגירת חנויות במתחמי הקבוצה. "כולם על הגדר", אומרים ל"גלובס" גורמים בשוק. 

אין נכונות לפעול למען השוכרים 

לאורך שנים רבות קבוצות הקניונים המובילות יצרו עמדת כוח ברורה ביחס לקבוצות השוכרים, כולל קבוצות הקמעונאות הגדולות. מנגד, בשנים האחרונות החלה להיות מורגשת מגמה של ירידה בפדיונות ובמספר המבקרים ברשתות, על רקע התגברות התחרות בדמות אתרי אונליין בינלאומיים ורפורמת השמיים הפתוחים שהגדילו את היקפי הרכישות של הישראלים בחו"ל. ואולם, על-פי טענות של רבים מהשוכרים, הקניונים לא שינו את תנאי השכירויות ולא הקלו על המצב - מה שיצר תרעומת כלפיהם. מגמה זו לא ייחודית למליסרון, וסביר שהיחסים המתוחים עם הרשתות מתרחשים על רקע המציאות הזו.

מהמידע שהגיע לידי "גלובס" עולה כי בקבוצות קניונים מתחרות כן נעשו התאמות עבור השוכרים דוגמת הנחות, הקלות זמניות, מעבר בתוך המתחם לחנויות קטנות וזולות יותר, חתימה על הסכמים אסטרטגיים, חוזים ארוכים או סיוע בשיפוץ חנויות. במליסרון, ככל הידוע, אין נכונות לפעול למען השוכרים - מה שמוביל למתיחות הרבה בין השוכרים לקבוצה. הדבר אף גורם לכך שרבים מבכירי הרשתות מעדיפים להימנע מעימות פומבי ובוחרים לנהל את המאבקים מאחורי הקלעים, אך לפי מצב הדברים נראה שאותם מתחים עשויים לפרוץ החוצה בעתיד הקרוב ולהוביל לעזיבתן של אותן רשתות.

ל"גלובס" נודע כי בשבועות האחרונים נערכו פגישות עם הקבוצות המדוברות, והופעלו לחצים על מליסרון כדי לשנות את תנאי השכירויות ולהתאימם למציאות הנוכחית. בשיחה עם "גלובס" לוי מאשר כי אכן בתקופה האחרונה שוכרים יותר "עולים לרגל" ומבקשים הקלות בתנאים, וזאת לאור "הרווחיות הנשחקת שלהם וירידה בהיקפי המכירות". ואולם, לדבריו, גם הקמעונאיות עצמן אחראיות לתמונת המצב הנוכחית. "העובדה שרשתות האופנה מיהרו לפתוח חנויות בכל מרכז שנפתח פגעה בהן וממשיכה לפגוע בהן, והיום גם הן מבינות את זה ומצמצמות נוכחות איפה שלא צריך". הוא אף מציין כי הופתע לטובה מהדוחות החזקים שהציגו הקבוצות ברבעון הראשון השנה.

ביחס לתנאים שניתנים לשוכרים על-ידי קבוצות מתחרות דוגמת עזריאלי, טוען לוי כי הוא פשוט יכול להציע תמורה אחרת, טובה יותר עבור השוכרים. "הקניונים שלנו היום הם אלה עם הפדיונות והערך הנדל"ני הגבוה ביותר. אין לנו קניונים שמהווים 'משקולות' שאנחנו מנסים לכפות על שוכרים, ובכלל, אני לא מתנה כניסה לקניון אחד בכניסה לקניון אחר. אף פעם".

לוי משוכנע כי הוא קשוב לשוכרים, אבל מבהיר שהוא קודם כל דואג לצרכים של מליסרון, ומדגיש כי "להחליף מותגים זה נכון גם עבורם".

עומס שכר הדירה לא גבוה בעינייך?

"העומס בקניונים הכי חזקים שלנו הוא 11.5%, ובאחרים למטה מזה. זה עומס סביר. עומס גבוה הוא בסביבות 20%-15%". 

עידן ההילה של קניון רמת-אביב נגמר? 

בשנים האחרונות לוי הוא הדמות הדומיננטית בניהול הקניונים של הקבוצה והוא זה שמנהל את המשא-ומתן המורכב מול השוכרים הגדולים ומקבל את ההחלטות. לדבריו, הוא נמצא בכל אחד מהקניונים של הקבוצה לפחות אחת לחודש. את הבייבי שלו, קניון רמת-אביב, הוא פוקד לעתים תכופות עוד יותר. 

בשנים עברו, נציין, הייתה הילה לקניון רמת-אביב, ושוכרים החזיקו בו חנויות כי זה נחשב לסמל סטטוס, למשהו שאי-אפשר לוותר עליו. בינתיים נראה שהמצב השתנה. רשתות בינלאומיות ממלאות את הקניון, והשחקניות המקומיות, במיוחד עם מותגי הבייסיק שלהן, עוזבות, ויש מי שיאמר נדחקות החוצה. כך לדוגמה, בתקופה הקרובה החנויות של הרשתות פוקס ורנואר צפויות לעזוב את הקניון, ככל הנראה לצמיתות, כשבמקומן צפויים להיכנס מותגים יוקרתיים יותר, לפעמים אפילו של אותן הקבוצות.

כך, החנות המיתולוגית של פוקס ברמת-אביב תיסגר, ובמקומה תיפתח חנות הדגל של נייקי - גם היא של קבוצת פוקס; וכך גם חנות ראשונה עם בלעדיות ל-3 שנים של המותג "פרי פיפל" מקבוצת אורבן אאוטפיטרס - גם היא של פוקס.

ברשת קסטרו-הודיס המצב דומה: לאחרונה התכנסו החנויות של הרשת בקניון לחנות אחת של בגדי נשים וילדים עם עיצוב מחודש ונראות משודרגת, אך עתידם של מותגים אחרים של הקבוצה, כמו טופ טן או הודיס, לוט בערפל.

ואולם יש גם מי שאוזר אומץ לעזוב את הקניון גם ללא חלופה במתחם. מנכ"ל קבוצת רנואר, סרג׳ דרעי, אמר היום (ב') ל"גלובס" כי "קבוצת רנואר מעמידה לטובת לקוחותיה חנויות גדולות ומרווחות בקונספט עיצובי חדשני המספק חוויית קנייה יוצאת מן הכלל במרבית הקניונים בארץ", והדגיש כי "חזון זה אינו יכול להתקיים בקניון רמת-אביב. החנויות קטנות ויקרות ולא מספקות את החוויה השלמה".

והיכן זאת יכולה להתקיים? לדברי דרעי, "על-מנת להבטיח את חוויית הקנייה עבור לקוחותיה, מפעילה רנואר חנויות בגדלים של 500 מ"ר ועד 1,200 מ"ר בקניונים המובילים באזור גוש דן, ביניהם קניון עזריאלי תל-אביב, קניון איילון, גינדי TLV ובדיזנגוף סנטר, והיא אף מתעתדת לפתוח חנות דגל נוספת בשטח של 1,200 מ"ר במרכז ביג המתוכנן לקום בצומת גלילות בצפון תל-אביב, בצמידות לקניון רמת-אביב, בהשקעה של כ-8 מיליון שקל". 

דרעי למעשה מפרט כאן שורה של קניונים של קבוצת מתחרות, בהן ביג, עזריאלי, וגינדי-ריבוע כחול נדל"ן, מבלי לציין אף מתחם של קבוצת מליסרון. "נמשיך לסגור חנויות יקרות מדי שלא מספקות את חוויית קנייה ההולמת את חזון רנואר ושלא עומדות בסטנדרטים שהלקוחות שלנו מצפים מאיתנו", הוא מחדד. 

על השאלה האם עידן התהילה של קניון רמת-אביב נגמר, משיב לוי: "כן. היום כשיש תחרות גם באונליין, וגם בדמות מרכזים חדשים שנפתחו כאן בשנים האחרונות שהרשתות פתחו בהן חנויות על ימין ועל שמאל, לא כולם מתאימים לכאן. אנחנו כל הזמן משנים את התמהיל ופועלים להתייעל ולהשביח. חנויות שמוכרות בייסיק כבר לא מתאימות לפה. גם H&M לא מתאימה לרמת-אביב".

מנגד, הוא מתייחס למותג אחר של אותה קבוצה - COS - שנחשב ליוקרתי הרבה יותר, ושנפתחה ממנו עד כה רק חנות אחת בישראל, ואומר כי "COS כן מתאימה, אבל אין לנו מקום".

לטענת לוי, הוא כלל לא מתעלם מהאונליין ומהמגמה הנוספת שמאפיינת את הצרכנים הישראלים בשנים האחרונות - נסיעות שופינג ממוקדות למזרח אירופה. "אני רואה את מה שקורה עם המעבר לרכישות באונליין, אבל אני מאמין שיהיו כוחות נגדיים כמו גידול באוכלוסייה, צמיחה והכנסה פנויה שיאזנו. כך למשל, לפי ה-RIS (מערכות מידע קמעונאיות שאוספות נתונים על היקפי המכירות בקניונים ובמרכזים מסחריים - ש.מ) של יולי, היקף המכירות הכללי במשק עלה ב-2%. היום כל הקמעונאיות מפסידות שם. הן מפסידות לטובת חדירה לשוק".

כשהמתיחות הזו מתקיימת גם מול קבוצות אופנה גדולות, ניתן להבין עד כמה ההשפעה קיימת גם מול רשתות קטנות יותר שלהן פחות כוח מיקוח. בנוסף, ניתן להבין לעומק עד כמה משמעותי היה עבור רשתות האופנה לגייס עוד ועוד מותגים בשנים האחרונות תחת המטרייה שלהן שיאפשרו להן לעמוד במשא-ומתן מול קבוצות הקניונים הגדולות. 

תגמולים של 6.6 מיליון שקל ב-2017 

חברת מליסרון  שבשליטת עופר השקעות (60%) נסחרת בבורסה לפי שווי של כ-5.6 מיליארד שקל. מדובר באחת מקבוצות הקניונים הגדולות בישראל שעוסקת בתחום הנדל"ן המניב. בבעלות הקבוצה 21 מרכזי מסחר וקניונים בפריסה ארצית בשטח כולל של כ-523 אלף מ"ר המושכרים לכ-2,400 שוכרים, שנכון לסוף 2017 היו מאוכלסים בשיעור של 99%.

לוי, 63, מכהן כמנכ"ל מליסרון מאז מארס 2012. קודם לכן כיהן כמנכ"ל בריטיש, חברת-הבת של הקבוצה. בפברואר האחרון אישר דירקטוריון מליסרון תשלום מענק שנתי ללוי בגין שנת 2017, בסך של קרוב ל-2 מיליון שקל. 90% מסכום המענק המקסימלי היה בגין עמידה ביעדים כמותיים - רכיב המבוסס על יעדים אישיים לא מדידים; ורכיב של מענק נוסף בגין "מאמציו הניכרים ותרומתו הייחודית של המנכ"ל לביצועי התאגיד ב-2017". בסך-הכול נהנה לוי בשנה שעברה מתגמולים בסך של 6.6 מיליון שקל - 2.6 מיליון שקל עלות שכר, כ-2 מיליון שקל נוספים מענק וסכום דומה כתגמול מנייתי כאמור. 

עוד פירטו בקבוצה כי במהלך שנת 2017 "הצליח התאגיד להשיג שיעורי גידול וצמיחה משמעותיים, וזאת חרף תנאי השוק הקשים שאפיינו את שנת 2017, ובכללם האטה בעליית מחירי השכירות בנכסים מניבים, הקשיים העומדים בפני שוכרים והאתגרים הנובעים מהשינויים במאפייני הצריכה של הצרכן הישראלי". 

הסכם ההעסקה הנוכחי מול לוי צפוי להסתיים ביולי 2019.

מקבוצת פוקס נמסר בתגובה כי "פוקס מנהלת את המשא-ומתן תמיד בחדרים סגורים ולא דרך העיתון". בקבוצת קסטרו-הודיס, בקבוצת גולף ובמשביר סירבו להגיב לדברים. 

עוד כתבות

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

מייסדי קוואק: אלון לב, רן רומנו, ליאור פנסו ויובל פרנבך / צילום: QWAK

ארבעת היזמים יוצאי ענקיות הייטק שזיהו את החולשות של הארגונים הגדולים במשק

קוואק הוקמה במטרה לספק פתרון מקצה לקצה לחברות בהטמעה, בתפעול ובניהול יישומי בינה מלאכותית, ועוזרת לחברות ליישם מודלים של למידת מכונה ● בקוואק לא מסונוורים מטרנד ה-AI:" גם אם אנחנו על הגל, חייבים להיות קשובים לשוק"

אילוסטרציה: Shutterstock

יותר מחצי מהתשואה נמחקה: הסיבות לירידות החדות בוול סטריט, ומה קרה לאנבידיה?

מדד הפחד מתקרב לשיא, S&P 500 נמצא ברצף הירידות הארוך ביותר מאז 2022, והשבוע האחרון היה הגרוע ביותר של הנאסד"ק מאז 2022 ● מה עומד מאחורי המגמה? האינפלציה, המצב הגיאו-פוליטי המורכב וגם הפסימיות בנוגע לענף השבבים

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

מותג משקאות האנרגיה BLUE / צילום: Shutterstock

יצרנית משקאות האנרגיה "בלו" ופרשת זיוף נתוני המיחזור

המשרד להגנת הסביבה שוקל אי הכרה בדיווח על יעדי האיסוף והמיחזור של חברת בלו לשנים 2019-2020, וקביעת תשלום כפל פיקדון בהיקף של כ-100 מיליון שקל ● זאת, לאחר שהחברה לא סיפקה אסמכתאות מספקות לאימות דיווחיה על עמידה ביעדי האיסוף והמיחזור לשנים 2019-2020 ובהמשך לחקירה המתנהלת ברשות המסים ובמשטרה

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

רס''ן דור זימל ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: מת מפצעיו רס"ן במיל' דור זימל, שנפצע מכטב"ם הנפץ בצפון

דור זימל שנפצע אנושות מהתפוצצות הכטב"ם בערב אל-עראמשה מת מפצעיו ● ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס למבוי הסתום בסוגית העסקה לשחרור חטופים ● השר בני גנץ תקף את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והתייחס בדבריו לציוץ שלו שלשום ● חיל האוויר תקף יעדי טרור של חיזבאללה, מחבל חוסל ומבנים צבאיים הושמדו ● הקונגרס אישר חבילת סיוע של מיליארדי דולרים לישראל, גלנט בירך ● עדכונים שוטפים

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס