גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חוששים מהביטקוין? הוא מתחזק מול המטבעות המתחרים

נתח השוק של הביטקוין גדל בחודש האחרון לכמחצית מכלל שוק המטבעות הדיגיטליים ● מחיר הביטקוין צנח הבוקר אל מתחת ל-7,000 דולר ● שנה מאז הפיצול בביטקוין, פעילי ביטקוין קאש עדיין מנסים להתחרות במטבע המקורי

שגרירות הביטקוין בתל אביב / צילום: שגרירות הביטקוין
שגרירות הביטקוין בתל אביב / צילום: שגרירות הביטקוין

מעמדו של הביטקוין בשוק הקריפטו, המונה יותר מ-1,700 מטבעות דיגיטליים, התחזק באופן משמעותי בחודש האחרון, וכיום הוא תופס נתח של כ-48% משוויו הכולל של השוק, לעומת כ-42% בסוף יוני. לשם השוואה, בתחילת 2018, כששוק הקריפטו להט בקרב המשקיעים, הנתח של הביטקוין בשוק היה כ-38%. הגידול בדומיננטיות של הביטקוין בשוק משקף כמובן גם קיטון בנתח של שאר מטבעות הקריפטו, המכונים בקהילת הביטקוין Altcoins (מטבעות אלטרנטיביים).

שוק הקריפטו עדיין מתאפיין בתנודתיות רבה, ואף בתזזיתיות, של מחירי המטבעות הנסחרים בו. מחיר הביטקוין עלה ביולי ב-22%, אחרי שירד ב-54% במחצית הראשונה של השנה. עם זאת, המגמה השלילית שנרשמה בסוף יולי במטבע הדיגיטלי המוביל, נמשכה גם בתחילת אוגוסט.

שערו הגבוה של הביטקוין בחודש האחרון, שנרשם ב-25 ביולי, היה כ-8,400 דולר. ואולם, מאז ירד מחירו ביותר מ-16%, והבוקר הוא נסחר במחיר של כ-7,000 דולר, לפי נתוני אתר CoinMarketCap. מחירו הנוכחי של הביטקוין משקף לו שווי שוק של כ-120 מיליארד דולר, בהשוואה לשווי של כ-254 מיליארד דולר לכלל המטבעות הדיגיטליים.

הביטקוין תופס כמעט חצי משוק הקריפטו

"בשוק יש גלים של עליות וירידות"

אלעד לביא, מנהל פיתוח עסקי של eToro, פלטפורמה חברתית להשקעה בניירות ערך ובמטבעות דיגיטליים, הסביר בשיחה עם "גלובס", כי "בשוק הקריפטו יש גלים של עליות וירידות. בתקופה האחרונה השוק התמודד עם שינויים רגולטוריים, וייתכן כי משקיעים רבים מצאו מחסה בביטקוין, ולכן עברו ממטבעות קריפטו אחרים לביטקוין. אני מאמין שבתקופה הקרובה השוק יתמסד ויהיה קל יותר גם למטבעות אחרים לצמוח".

פלטפורמת ההשקעות של eToro פועלת כברוקר מול 15 בורסות קריפטו גדולות בעולם. "eToro קונה את מטבעות הקריפטו עבור המשקיעים, והם מוחזקים על-ידי eToro עבורם. ההשקעות מתבצעות ב-eToro באמצעות כסף פיאט (מטבעות ריבוניים, כמו אירו או דולר), ולא במטבעות קריפטו", אומר לביא. לדבריו, ב-eToro פעילים כיום משקיעים בעיקר ממדינות אירופה, אסיה ואוסטרליה.

לביא מציין כי eToro מציעה כיום ללקוחותיה אפשרות להשקיע ב-11 מטבעות קריפטו, שלדבריו, "עומדים ברף מסוים של שווי שוק, שיש בהם מספיק נזילות, ושהצוות שלנו עושה להם דיו דיליג'נס (בדיקת נאותות) טכנולוגי".

כפי שפרסמנו ב"גלובס" במאי, eToro, בראשותו של המנכ"ל יוני אסיא, הודיעה על תוכניותיה להרחיב את פעילותה בתחום המטבעות הדיגיטליים לארה"ב, וברבעון האחרון של השנה היא צפויה להשיק שם בורסת קריפטו וכן ארנק דיגיטלי.

במארס השלימה eToro סבב גיוס של 100 מיליון דולר, שלפי מקורבים לפלטפורמה נעשה לפי שווי חברה של 800 מיליון דולר. את הסבב הובילה חברת ההחזקות הסינית China Minsheng Financial, והשתתפו בו SBI Group, Korea Investment Partners וגם פלטפורמת ההנפקות הפרטיות של החברה המפעילה את הבורסה לניירות ערך בלונדון.

עלייה במסחר בחוזים עתידיים

על רקע הירידה של 8% במחיר הביטקוין ברבעון השני, נרשמה עלייה בעניין של המשקיעים בחוזים העתידיים על הביטקוין, הנסחרים בארה"ב. קבוצת CME, המנהלת כמה מבורסות הנגזרים הגדולות בעולם, ציינה כי ברבעון השני נרשם גידול של 93% במחזורי המסחר בחוזים העתידיים האלה. למסחר בחוזים עתידיים עשויה להיות השפעה שלילית על מחיר הביטקוין, מכיוון שהם מאפשרים למשקיעים להמר גם על פוזיציית שורט, וכך להרוויח מירידה בערכו.

נפילת מטבעות הקריפטו נבלמה ביולי

ביום שישי האחרון, כפי שדיווחנו ב"גלובס", הודיעה חברת Intercontinental Exchange Inc האמריקאית (ICE), הבעלים של בורסת ניו יורק (NYSE), כי היא מתכוונת להקים חברה חדשה בשם Bakkt, שתציע פלטפורמה למסחר במטבעות דיגיטליים. ICE הוסיפה כי היא מתכננת להשיק בנובמבר חוזים עתידיים על הביטקוין, בכפוף לאישור הרגולטור הממונה על המסחר בחוזים עתידיים, CFTC.

יובל רואש, מנכ"ל חברת ביטס אוף גולד, מסביר כי "התחזקות הדומיננטיות של הביטקוין והעלייה במסחר בחוזים עתידיים על הביטקוין קשורות זו לזו. לכן, אנו גם רואים עלייה בנפחי המסחר בביטקוין. אני חושב שלפחות בטווח הזמן הקרוב, טבעי שהנתח של הביטקוין בשוק יהיה 50% ואף יותר, בגלל שהמשקיעים בעולם מכירים אותו טוב יותר ממטבעות קריפטו אחרים. בטווח הארוך, יכול להיות שנראה איזון בנתח השוק עם מטבעות אחרים, אבל לדעתי זה לא יקרה בשנה הקרובה. המשקיעים המוסדיים חוששים להיכנס למטבעות אחרים מביטקוין, שעדיין נמצאים בשלבים ראשוניים יחסית של פיתוח".

ביטס אוף גולד מאפשרת ללקוחות פרטיים בישראל מכירה וקנייה של ביטקוין ואת'ר, ולדברי רואש, "אנחנו רואים בשנה האחרונה יותר ויותר מכירות של שני סוגי המטבעות. בשוק ה-OTC (מעבר לדלפק), אנחנו מאפשרים ללקוחות לסחור במטבעות קריפטו אחרים, בהתאם לביקוש. באחרונה התחלנו גם לספק שירותי תשלומים לחברות סטארט-אפ בתחום, שגייסו כספים ב-ICO (הנפקת מטבע דיגיטלי), ורוצות להנזיל את ההשקעה שהתקבלה במטבעות קריפטו לכסף פיאט".

סטלר זינק ב-40% ביולי

מנתוני CoinMarketCap עולה כי יולי האיר פנים לא רק לביטקוין, אלא גם לכמה מטבעות אחרים בשוק הקריפטו. מבין 25 המטבעות המובילים בשווי השוק שלהם, בלט בחודש החולף אסימון הקריפטו סטלר (Stellar, סימול XLM), שמחירו עלה ביולי ב-40%. סטלר, שניצב כיום במקום השישי מבחינת שווי השוק שלו, כ-4.5 מיליארד דולר, נסחר היום במחיר של כ-24 סנט, אחרי ירידה של 23% בשבוע האחרון.

הדיווחים בארה"ב לפני כשלושה שבועות על כך שבורסת הקריפטו הגדולה Coinbase שוקלת לצרף את סטלר למסחר בה, הגבירו כנראה את העניין של המשקיעים באסימון זה. החודש החיובי של סטלר בא אחרי ירידה של 58% במחירו במחצית הראשונה של השנה.

בין הביטקוין לסטלר היו גם כמה מטבעות שלא רוו נחת ביולי. אסימון הקריפטו של את׳ריום, את'ר (ETH), שניצב במקום השני בשווי השוק שלו אחרי הביטקוין, איבד ממחירו ביולי כ-4%. את'ר נסחר היום (א') במחיר של כ-405 דולר, המשקף לו שווי שוק של כ-41 מיליארד דולר, לאחר ירידה של 45% מתחילת השנה.

במחירו של XRP, מטבע הקריפטו של ריפל, שמדורג שלישי בשווי השוק שלו, נרשמה ביולי ירידה של 6%, ומתחילת השנה ירידה של כ-81%. במקום החמישי בשוק, אסימון הקריפטו EOS ספג ביולי ירידה חודשית של כ-9% וכיום שווי השוק שלו כ-6.3 מיליארד דולר, אחרי ירידה של 15% בשבוע האחרון.

ביטקוין קאש בן שנה

בין המטבעות של ריפל ו-EOS, במקום הרביעי בשוק ניצב המטבע ביטקוין קאש (המכונה בקהילת הביטקוין BCash), שציין ביום רביעי שנה להיווסדו. אחרי עלייה מתונה של 4% במחירו ביולי, שווי השוק של ביקאש (סימול: BCH) כיום כ-12 מיליארד דולר. בשבוע האחרון ירד מחיר הביקאש בכ-15%, והמטבע נסחר היום במחיר הקרוב ל-700 דולר.

ביקאש, שנוצר באוגוסט 2017 בעקבות פיצול ("מזלג קשיח") בבלוקצ'יין של ביטקוין, תופס נתח של פחות מ-5% מכלל שוק הקריפטו - כעשירית משווי השוק של אחיו הבכור, הביטקוין. בשנה הראשונה לחייו עלה מחיר הביקאש מכ-300 דולר לכ-750 דולר - עלייה של 150%. לשם השוואה, בתקופה המקבילה עלה מחירו של הביטקוין ב-180%, מכ-2,700 דולר לכ-7,600 דולר. בשיאו נסחר הביקאש ב-21 בדצמבר במחיר של כ-3,900 דולר, ומאז ירד ביותר מ-80%.

הביטקוין (שסימולו BTC) הוא המטבע הקריפטוגרפי המבוזר הראשון, שהומצא ב-2008 על-ידי סאטושי נאקמוטו, שזהותו אינה ידועה. הנפקת הביטקוין ואישור התנועות המתבצעות בו נעשים בתהליך של כרייה, הצורך כוח מחשוב רב, ובאמצעות בלוקצ'יין (מבנה נתונים המורכב משרשרת של בלוקים), המשמש ספר חשבונות דיגיטלי, שבו כל תנועות המטבע נרשמות באופן כרונולוגי, פומבי ומבוזר. התגמול על כריית הביטקוין הוא מטבעות חדשים (כיום 12.5 ביטקוין לכרייה של כל בלוק, והכמות מופחתת בחצי מדי ארבע שנים) וכן עמלות כרייה.

ה"מזלג הקשיח", שבעקבותיו נוצר לפני שנה ביטקוין קאש, הוא תוצאה של ניסיון של פעילים ברשת הביטקוין להגדיל את נפח הבלוקים, שנקבע בפרוטוקול הביטקוין המקורי, כך שיאפשרו לרשת הביטקוין לתמוך במהירות גדולה יותר של עסקאות ולצמוח בהתאם. גודל הבלוק ברשת הביטקוין מוגבל ל-1 מגה-בייט.

מאחורי הוויכוח הטכני שהתעורר סביב הניסיון זה, התפתח מאבק רווי אמוציות בתוך קהילת הביטקוין, שנמשך גם כיום, שנה לאחר הפיצול. בין נאמני הביטקוין המקורי שורר כעס רב על כך שתומכי הביקאש קוראים למטבע החדש "ביטקוין" - מה שכמובן עלול להטעות פעילים בשוק, ובעיקר את מי שעושה בו את צעדיו הראשונים. כאמור, מדובר בשני מטבעות דיגיטליים שונים, הפועלים על גבי רשתות נפרדות.

לעומת הביטקוין, רמת הקושי של כריית הביקאש נמוכה הרבה יותר (נכון להיום, פי עשרה). ואולם, מבחינת התשואה לכורים (המביאה בחשבון את דרגת הקושי, מחיר המטבע והתגמול לכורים), כריית הביטקוין המקורי וכריית ביקאש משתלמות באותה מידה. מבחינת העמלות למשתמשים, עלויות ההעברה בביטקוין גבוהות הרבה יותר מאשר בביקאש. לטענת תומכי הביטקוין המקורי, העמלות הנמוכות של ביקאש נובעות ממיעוט המשתמשים במטבע יחסית לביטקוין.

הגדלת הבלוק של ביקאש

לפני כחודשיים וחצי, ב-15 במאי, בוצע ברשת של ביטקוין קאש "מזלג רך" (שינויים בתוכנה ללא פיצול הבלוקצ'יין), שבמסגרתו הגבול של גודל הבלוק הוגדל מ-8 ל-32 מגה-בייט - וכעת הרשת תומכת בכ-70 העברות בשנייה - מה שאמור למנוע את התייקרות העמלות ברשת. יחד עם הגדלת הבלוק, נוספו בתוכנת ביטקוין קאש גם קודים חדשים, כשהכוונה היא לאפשר לרשת יכולות נוספות, כמו למשל הרצת חוזים חכמים (בדומה לאפשרות הקיימת ברשת את'ריום).

גיא כורם, נשיא חברת DAGlabs ויועץ בחברת הסטארט-אפ וירטואל קריפטו, הסביר בשיחה עם ״גלובס״ כי "ברשת הביטקוין המקורי מנסים כיום לשפר את יכולות הביטקוין כאמצעי תשלום באמצעות פתרונות שכבה שנייה, כמו רשת לייטנינג. זה כנראה פתרון נכון יותר לעומת הפתרונות של ביקאש, שמתמקדים בהגדלת הבלוקים, אבל אפשר לראות שגם מפתחי ביקאש מנסים לשפר את הפלטפורמה שלהם".

כורם, יזם ופעיל ותיק בתחום, מעדיף להישאר מחוץ למאבק בין פעילי ביטקוין וביקאש. "אני מעריך מאוד את הביטקוין המקורי, אבל אני לא שונא את ביקאש, כמו פעילים רבים בקהילת הביטקוין הישראלית", אמר. "הביטקוין עבר לאורך השנים שינוי בתפיסה. הוא התחיל כמערכת תשלומים דיגיטלית - כלומר, כאמצעי תשלום, והפך עם השנים לזהב דיגיטלי - אמצעי לשמירת ערך. ביטקוין המקורי מצטיין בכך, בגלל האופי השמרני של הפיתוח, ביזור הרשת והדרישה לקונצנזוס לצורך ביצוע שינויים. התומכים בביקאש, לעומת זאת, ובהם משקיעים גדולים בתחום, כמו רוג'ר ור, נותרו נאמנים לתפיסה של מערכת תשלומים בעלויות נמוכות". 

עוד כתבות

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים