גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טסים מעל המים: קבלו את אופני הים הלוהטים של הקיץ

אופנוע ים חשמלי, טרקטורון אמפיבי וג'ט סקי עם 301 כוחות סוס ● הקיץ מגיע לשיא, ומשוגעי הספורט הימי קופצים למים עם כמה חידושים מרעננים

הקיץ בעיצומו, הפקקים הולכים והופכים נסבלים - לזמן קצר - והים דוחק את האספלט מראש סדר העדיפויות של העולם המוטורי. אף על פי שנושא הספורט הימי הפרטי אינו מפותח אצלנו כמו באזורים אחרים בעולם, עדיין יש כאן לא מעט אנשים, שמשקיעים לא מעט בתחביב הפנאי שלהם. עבורם ממשיכה להציע התעשייה שלל אופציות מרתקות וקרביות לצליחת גלים.

קוואדסקי: טרקטורון לשיוט נמרץ

את ה-QUADSKI של חברת גיבס אפשר לכנות "טרקטורון אמפיבי" או "ג'ט-סקי יבשתי" והוא נועד לפתור שתי בעיות גדולות: הצורך בלוגיסטיקה מורכבת כדי להוריד ג'ט-סקי מקובל אל המים והצורך ברכישת/הובלת טרקטורון נפרד.

מאחורי העיצוב, שנראה כאילו נלקח היישר מהסט של סרטי ג'יימס בונד, ניצבת הרבה טכנולוגיה מתוחכמת. גוף הכלי עשוי מחומרים מרוכבים וניצב על בסיס גלגלים מכובד של 1.8 מ', שמעניק יציבות רבה בתנועה יבשתית. מנגנון הקיפול החשמלי הייחודי מאפשר מעבר מתנועה על המים לתנועה יבשתית - ולהיפך - בתוך 4 שניות בלבד וכל העסק מוסיף כ-50 ק"ג בלבד למשקל של ג'ט-סקי גדול.

לכלי גם לא חסר כוח: על ההנעה מופקד מנוע של אופנוע ב.מ.וו K1300, שמספק 140 כ"ס ומאפשר תנועה במהירות של עד כ-70 קמ"ש גם על המים וגם על היבשה. מובן שהטרקטורון עצמו לא מיועד לקפיצות ודילוגים, אם כי עם מרווח גחון של 22.5 ס"מ הוא מסוגל לעבור על רוב דרכי העפר.

למרבה הצער, החברה הפסיקה לייצר את הכלי לפני שנתיים כך שהוא זמין כיום רק בשוק היד השנייה. עם זאת, לטענת החברה היא עובדת כיום על פיתוח מוצרים חדשים כולל תלת-אופן אמפיבי וגרסה משודרגת של הקוואדסקי.

WAVE BOAT: להפוך את הג'ט-סקי לסירה

לא כל בעלי הג'ט-סקי רוצים לקפץ מעל הגלים במהירויות מסחררות. לפעמים עולה הרצון, והצורך, לבצע שיוט פנאי משפחתי ורגוע. למטרה הזו נועד ה-WAVE BOAT של חברת SEALVER הצרפתית, שאותו ניתן לכנות "מאריך ג'ט-סקי" או "סירה מונעת ג'ט-סקי".

מדובר בגוף של סירת פנאי עם יכולת ציפה עצמאית, שבמקום מערכת הנעה כוללת בחלקה האחורי מעין מפרץ שאליו מתחבר הג'ט-סקי, באמצעות מנגנון חיבור מודולארי, והופך מיידית למערכת ההנעה של הסירה. אחד היתרונות המרכזיים הוא האפשרות להשיט את הסירה עם רישיון מקובל לג'ט-סקי ללא צורך ברישיון משיט מיוחד. יתרון נוסף הוא משקל עצמי נמוך יחסית של "יחידת הסירה" - בסביבות 320 עד 630 ק"ג בהתאם לדגם - שמאפשר למנועים החזקים של דגמי הג'ט-סקי הבכירים לשמור על ביצועים נמרצים.

הסירה נשלטת על-ידי רוכב הג'ט - באותה דרך שבה הוא רוכב על הגלים, וגוף הסירות מצויד בסיפון לשיזוף, דיג וכדומה. החברה מציעה כמה דגמים קשיחים עם אורך כולל של 4.4 מ' לחמישה נוסעים ועד 6.5 מ' ל-7 נוסעים. קיימים גם דגמים מתנפחים עם סיפון לעד עשרה נוסעים. המחירים בחו"ל נעים בין כ-14 ל-22 אלף דולר, לא כולל את מחירי דגמי הג'ט-סקי שעבורם תוכננו הסירות מטיפוס ימאהה FX או סידו GT.

 

בנלי "בוראסקה": אקזוטיקה במחיר אקזוטי

יש בעולם לא מעט לקוחות שעבורם המושג "רכב מייצור המוני" אינו בא בחשבון, אפילו אם מדובר במפלצות ג'ט-סקי. עבור הקליינטורה הזו, שעמה נמנים לא מעט לקוחות של פרארי, למבורגיני ושות', תכננה חטיבת הספורט הימי של בנלי האיטלקית את הכלי שכינויו BURRASCA (סערה באיטלקית).

זהו אופנוע ים, שמיוצר בסדרה מוגבלת כאשר כל הכלים אמורים להיות מכורים מראש בעת ההשקה. מתחת לעיצוב האקזוטי, שעשוי כולו מסיבי פחמן וסגסוגת אלומיניום תעופתי, ומאחורי חרטום נוסח רכבי פורמולה 1, מסתתרת מערכת ההנעה החזקה ביותר שקיימת כיום בג'ט סקי מייצור סדרתי: מנוע 3 צילינדרים טורבו בנפח 1.6 ליטר, שמייצר לא פחות מ-333 כ"ס.

השלדה הייחודית מתוכננת לעמוד בעומסי פנייה של עד 4 ג'י וכל העסק שוקל 350 ק"ג לפני משקלם של שני נוסעים. הכלי גם אמור לייצר פס קול מרשים הודות לארבעה מפלטים ומשתיק קול עשוי סיבי פחמן. לוח הבקרה עשוי, כמקובל, ממסך LCD גדול עם תצוגה גמישה. הכלי מסוגל להגיע למהירויות של מעל 130 קמ"ש על המים וכדי לבלום אותו הוא מצויד במערכת בלימה הידרודינמית כפולה מסיבי פחמן. על-פי הערכות, מחיר הבסיס נע סביב ה-35 אלף דולר, אם כי החברה תאפשר לכל לקוח לבצע התאמות אישית ותוספות על-פי בחירה, שעשויות להקפיץ את המחיר הסופי.

קוואסקי וסי-דו 2018: מועדון ה-300 כ"ס

בענף הג'ט-סקי המסורתי יש שלל נישות וכלים עם ייעודים שונים. אולם כמו בעולם הרכב הגלגלי, את מרב תשומת הלב הציבורית מקבלים דגמי הביצועים החזקים ביותר. זהו קרב על כבוד ויוקרה, שמזין מרוץ חימוש סהרורי: אם פעם 250 כ"ס היו גורמים לפעירת פה, הרי שלאחרונה כבר נחצה הרף ההיסטורי וההיסטרי של 300 כ"ס בדגמים מייצור סדרתי והמוני.

את ההובלה, בפער קטן, לוקח - בינתיים - הדגם "אולטרה 310X" של קוואסאקי, שתיק העיתונות שלו נפתח במילים "הג'ט-סקי החזק ביותר בעולם מייצור המוני. נקודה". להנעה אחראי מנוע ארבעה צילינדרים בנפח 1.5 ליטר עם סופר-צ'ארג'ר, שמייצר, כפי שניתן ללמוד מהשם, 310 כ"ס.

בקוואסקי מודעים לכך שלא כל אחד יכול לרסן מפלצת שכזו, ולפיכך ציידו את הכלי במערכת היגוי אלקטרונית, שמסייעת לשליטה תחת כוח מלא ובמערכת "לימוד תפעול חכם" שמקטינה משמעותית את ההספק עבור רוכבים מתחילים. יש גם מצבי תכנות, בקרת שיוט אוטומטית וכאופציה אפילו מערכת קול, ראשונה מסוגה, שמאפשרת האזנה איכותית למוזיקה תוך כדי רכיבה.

סי-דו גם היא לא טומנת את ידה בצלחת ובפסגת ההיצע שלה ל-2018 ניצב הדגם RXP-X-300 שמיועד לביצועים אולטימטיביים. הכלי מצויד במנוע החזק ביותר של חברת רוטאקס שהוצע עד היום בשוק הזה: 1.6 ליטר עם סופר-צ'ארג'ר, שמייצר 300 כ"ס עגולים ודוחף כלי במשקל של 386 ק"ג למהירויות רציניות.

הכלי מגיע עם מערך אלקטרוני עדכני ומרשים בעל אפשרות לבחור בשלל מצבי תכנות - כולל מצב "חיסכון" רגוע - ואפילו פטנט הקרוי מפתח חכם: המחשב מזהה אוטומטית את רמת המקצועיות של הרוכב ומווסת את הספקת הכוח המרבי בהתאם. המחיר בארה"ב כ-15,400 דולר.

גרטיס איקס1: ג'ט-סקי חשמלי ירוק

הרבה אמריקאים עשירים מצטרפים כיום לטרנד אופנתי של הנעה חשמלית ומוכנים להשקיע בו לא מעט (ע"ע טסלה). על הגל רוכבת גם חברת FREERIDE מקליפורניה, שהשיקה בשנה שעברה ג'ט-סקי ספורטיבי לרכיבה בישיבה/עמידה על טהרת ההנעה החשמלית.

הכלי, GRATIS X1, מצויד במערכת הנעה בטכנולוגיה מקבילה לזו של אופנועי ה"זירו" החשמליים והיא מסוגלת לספק עד 45 דקות של פעולה במים על טעינה בודדת מרשת החשמל הביתית, שאורכת בסביבות שלוש שעות. מארז סוללות אופציונלי נוסף של 3.3 קילוואט מאריך את משך הפעולה הרצוף על המים בכשעה נוספת. חובבי איכות הסביבה ישמחו לדעת, שמלבד אפס פליטה הכלי עצמו עשוי מחומרים שניתנים למיחזור באופן מלא.

למרות ההנעה החשמלית והאג'נדה הירוקה, הכלי אינו קוטל קנים באגף הביצועים ומסוגל להגיע למהירות של יותר מ-70 קמ"ש תוך ביצוע תמרונים מסמרי שיער, שאופייניים לכלים כאלה, בזכות משקל עצמי נמוך מאוד. יתרונו הגדול הוא אפשרות לנוע באגמים ובמקווי מים שסביבם דיור צפוף ולפיכך מוטלות בהם מגבלות על שימוש בכלים רועשים. חסרונו הוא המחיר: כ-18 אלף דולר, שהם כמעט 8,000 יותר מהמחיר הממוצע של כלים מקבילים מונעי בנזין.

עוד כתבות

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נאסד"ק ננעל בירידות יום שישי ברציפות; מניית אנבידיה צנחה ב-10%

ה-S&P 500 רשם את השבוע השישי ברציפות של ירידות - ברצף ההפסדים הארוך ביותר שלו מזה למעלה משנה, הנאסד"ק סגר יום שישי ברציפות של ירידות לראשונה מאז אוקטובר 2022 ● הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו