גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אני אתיופית. זאת עובדה, אבל זה לא מנהל אותי"

אושרת אינגדשט, שחקנית הבימה וכוכבת ילדים בעלייה, לא מחכה להזדמנויות שיפלו עליה מהשמיים, היא מתנפלת עליהן בלהט מידבק ● ואיך זה קשור למקום שממנו באה ● ריאיון

אושרת אינגדשט / צילום:כפיר זיו
אושרת אינגדשט / צילום:כפיר זיו

אישי: 27, בזוגיות, מתגוררת בתל אביב

אקטואלי: שחקנית התיאטרון הלאומי הבימה. משחקת במחזמר החדש "מיקה שלי" מאת גדי ענבר, המשלב את שיריו של יאיר רוזנבלום ובבימויו של משה קפטן

עד שמלאו לאושרת אינגדשט חמש, גרה משפחת אינגדשט בדירה קטנה וצפופה בשכונה מוזנחת באשדוד. אמא שלה, אישה חזקה שהלכה עם תינוקת בת שנתיים על הגב וגררה עוד שני ילדים קטנים בידיה כל הדרך לארץ מסודן, עברה יום אחד בדרך מהעבודה ליד בניינים חדשים בבנייה והחליטה שיהיה להם בית משלהם. כשחזרה הביתה הודיעה לבעלה שהם יוצאים משם לשכונה אחרת. הוא חשב שהשתגעה. איך יקנו בית, כשבקושי הצליחו לשרוד מעבודות כפיים מזדמנות, ניקיון בתים וטיפול בקשישים, אבל היא התעקשה. אתה תחתום על טפסים שאביא לך, ואני אדאג להכול, אמרה לו. היא למדה איך לוקחים משכנתה טובה, השיגה הלוואות ועשתה את זה כנגד כל הסיכויים.

אושרת זוכרת את המעבר לבית החדש, המוקף בירוק, לחדר המרווח, לגן המטופח, ואת העובדה שמשכונה שבה רוב השכנים אתיופים, הם היו למשפחה האתיופית היחידה בסביבה. "משם באה האמונה הפנימית שאפשר", היא אומרת, כשמאחוריה שתי מועמדויות לפרס התיאטרון כשחקנית הבימה ורזומה של כוכבת ילדים אהובה מהסדרה "שכונה".

"כשהייתי ילדה הייתי הרבה יותר נאיבית מהיום מרוב שהיה לי הביטחון הזה", היא אומרת, בוגרת לגילה, ממוקדת מטרה, ושועטת קדימה בלי לעשות חשבון לאף אחד, מתוך תחושה שמגיע לה בדיוק כמו לכל אחד. "בתחילת י"ב העלו בכיתה את 'מקווה' - היו שני תפקידים, שירה הראשי ומיקי המשני. החליטו שאני אגלם את מיקי. לקחתי את המורה לשיחה: אני רוצה להבין למה לא קיבלתי את התפקיד הראשי, זה הצבע? אני לא משחקת מספיק טוב? רציתי ללמוד כדי להשתפר - וקיבלתי את התפקיד שרציתי".

הבנת כבר אז שאסור לחכות שמישהו ישים אליך לב.

"אני משגעת את זוהר יעקובסון, הסוכנת שלי. אני רוצה שהדברים יקרו עכשיו. למה הם לא לוקחים אותי? למה זה לא קורה? תשאלי, גם אם אני לא הטייפ קאסט שהם מחפשים, אני רוצה שיראו אותי באודישן. אני יודעת מה אני יכולה לספק, מה הערך שלי, לא מאמינה בלשבת ולחכות. יש לי חברים שחקנים שמתלוננים, למה לא שולחים אותנו לאודישן. אז כן, לפעמים יוצא שאני קצת קוטרית.

"ככה היה גם עם 'שכונה'. שמעתי שיש אודישן לסדרה, כל החברים שלי הולכים ואני רואה שעוברים כמה שבועות ולא מזמינים אותי. שאלתי כל הזמן אם פתחו קאסט. זוהר התקשרה שוב ושוב וניסתה. התפקיד של לילוש לא היה מיועד לאתיופית. הם רצו בחורה אסרטיבית, דעתנית, הבוגרת של החבר'ה".

תפור עלייך.

"אבל הם לא ידעו את זה עד שלא פגשו אותי. אני כל הזמן שואלת את זוהר אם יש תפקידים שאין להם הגדרה מדויקת של מראה, ממקום של להבין איך משנים את התפיסה שלהם, איך אפשר לשכנע שאני מתאימה".

וכשאומרים לך לא?

"אני לא אשקר, זה לוקח אותי אחורה, ואז אני מסתכלת הרבה יותר רחוק כדי להזכיר לעצמי שזה רק שלב בדרך".

קרה שהרמת ידיים?

"לא. לא הייתי פה אם הייתי מתייאשת. לכולנו יש רגעים של, 'למה אני לא שם'. אני פותחת את הטלוויזיה ורואה תפקיד שאני יודעת שיכולתי לעשות מעולה, ואומרת לעצמי: למה לא קיבלתי את ההזדמנות לנסות? אין לי בעיה לקבל 'לא', ואז לא משנה אם אני רוסיה או בוכרית, אני רוצה לקבל את הבמה כדי לנסות ולקבל את הסירוב. זה מגיע לי".

מגיעה שעתיים לפני

אחרי הופעות מרשימות בשורת הצגות בתיאטרון הלאומי, ביניהן "יחסים מסוכנים", "אבא גוריו", "קוריולנוס", אינגדשט משחקת עכשיו במחזמר "מיקה שלי", המבוסס על שיריו של יאיר רוזנבלום, שכילידת הארץ גדלה עליהם. גדי ענבר כתב ומשה קפטן ביים סיפור שמזכיר את "שיער", תיכוניסטים לפני גיוס, אהבה, מלחמה. את מלחמת וייטנאם מחליפות האופוריה של ששת הימים ותהום יום מלחמת יום כיפור, וההשלכות שלהן על החברה הישראלית והחבורה שסובבת את מיקה.

זה המחזמר הראשון שלה, והזדמנות להביא לידי ביטוי את היכולת שלה לשיר, שלא נופלת מזו של אחיותיה הגדולות, איילה, מרי ומלכה, שמנהלות קריירות מוזיקליות, שגם היא מקווה לפתח כשתדייק את הקול הפנימי שלה. במחזה היא מגלמת את דבי, אחת הדמויות המשניות במחזה, שלא שייכת לגרעין החבורה ונותנת פרספקטיבה עמוקה על מה שמתרחש.

"לא היה אכפת לי אם התפקיד ראשי", היא מנמקת את הקלות היחסית שבה ויתרה על מאבק לקבל תפקיד טוב יותר, "העיקר שאשיר. חמש שנים שאני בתיאטרון ואף פעם לא עמדתי באתגר של מחזמר וזה מפחיד. אני מגיעה שעתיים לפני תחילת ההצגה כדי לעשות פיתוח קול, אני ישנה מוקדם, שומרת על כושר, ואם ההמשך יהיה מוצלח כמו ההתחלה, אז הוא ירוץ תקופה ארוכה".

עשית כבר פסטיגלים, עם חמש הופעות ביום. מה הלחץ?

"בפסטיגל אתה לא שר לייב. כשהופעתי עם הראל סקעת ב'פיטר פן', כשעוד הייתי בשנה שלישית אצל יורם לוינשטיין, הוא גער בי: 'את שרה ממש, אין צורך, את מבזבזת את הקול'. ב'מיקה שלי' אני מובילה את 'ישנן בנות' עם אלמנט מ'סיפור הפרברים' - אז אני צריכה גם לשיר, גם לשחק וגם לרקוד".

וזה במקביל לעוד שתי הצגות שבהן את מופיעה, "הילד חולם" ו-"1984". גם בתוך התיאטרון את מצליחה לדחוף את עצמך קדימה?

"לקחתי חלק בהפקות שאני עומדת מאחוריהן וגאה בהן, אני מרגישה לגמרי בית. וכן, אני שואלת. לפני שנתיים, כשלא הייתה לי הצגה עתידית, התקשרתי למלהקת של התיאטרון ושאלתי מה קורה, יש תכנונים? אתם בונים עליי? אני אוהבת את הבימה, וכשפנו אלי מתיאטראות אחרים, היא אמרה לי: אל תדאגי, אנחנו פה ונדאג לך".

חרדת פרנסה? כמו כולם

מילדות אינגדשט דואגת לעצמה בגלל המצב הלא פשוט בבית. ההורים התחתנו פעמיים ושוב התגרשו. אמא שלה עבדה מסביב לשעון, האב לא היה בתמונה. וכן, מדי פעם היא נתקפת חרדת פרנסה, אבל מתעקשת שזו אותה חרדה כמו שיש לכל הקולגות שלה. "כל שחקן סובל ממנה, ואצלי זה עוד יותר", היא אומרת. "בתיאטרון הכסף לא גדול, וטלוויזיה יוצא לעשות פעם בכמה זמן, אלא אם אתה משחק בסדרה אחרי סדרה. אני פוגשת את זה מול בן הזוג שלי שאוהב לטייל בחו"ל, ואני חייבת להרגיע".

את מתוכננת כלכלית לגמרי.

"מגיל צעיר אני מחזיקה את עצמי לבד, אבל אמא הנהדרת שלי, שרק בגיל 17 הבנתי כמה היא מדהימה, עזרה לי תמיד. אני הכי צעירה ולא רציתי להיות נטל. עד היום היא אומרת לי: בואי, קחי כסף, ואני אומרת שהיא תיקח ממני. יש לי רצון להגשים ולעשות את מה שאני אוהבת, כי יכולתי לעבוד במיליון עבודות יותר מכניסות. לא מזמן אמא ואני פגשנו את המורה שלי ביסודי והוא אמר שהוא גאה בי, הבת שלך הייתה יכולה להיות רופאה, והיו לי דמעות בעיניים שמישהו זיהה אז את הפוטנציאל".

היו דברים שלא יכולת לעשות כמו הילדים האחרים?

"כולם היו הולכים לסרט בקניון ולא תמיד אפשר, כי עדיף לקנות לחם וחלב. דברים קטנים כאלה, אבל בדיעבד זה נתן לי מוסר עבודה גבוה. לקחתי את אחיין שלי לבילוי בחופש והוא קיבל כל מה שביקש ורצה עוד. באיזשהו שלב אמרתי לו: תראה חמוד, זה לא עובד ככה בעולם".

הדור שלך, שלקח חלק במחאה האתיופית, לא סובל את התיוג האוטומטי שלו קודם כול כבן העדה.

"אני אתיופית. זאת עובדה, אבל זה לא מנהל אותי. אני לא מתכחשת למציאות, אבל את הדרך החברה צריכה לעשות. ואני מאמינה בחברה הישראלית, כי או שיהיה פה תהליך של קבלה או שיהיה פה פיצוץ גדול. המחאה האתיופית הייתה בעיני לא מחאה של העדה, אלא מחאה של החברה. בן גוריון אמר שהכוח שלנו כעם הוא לא בכסף אלא באנושיות ובמוסריות שלנו. אני באה מבית דתי, ואחד הערכים הכי עמוקים הוא להיות אדם טוב ולכבד את האחר. אם נעשה את זה נהיה על גג העולם".

עוד כתבות

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

דיקלה כהן שיינפלד, ראשת הסגל של נשיא המדינה / צילום: קובי גדעון, לע''מ

מהילדות בבית שמש והלימודים בפנימייה דתית, לפגישות עם הנשיא ביידן

אחרי אחד הנאומים של יצחק הרצוג, אי שם ב־2010, ניגשה אליו דיקלה כהן שיינפלד  וביקשה להתנדב אצלו ● גם היא לא האמינה ששנים אחר כך היא תקבל שיחת טלפון שתהפוך אותה לראשת הסגל של נשיא המדינה:"ברגעים היסטוריים, אני שואלת את עצמי איך הצלחתי להגיע לזה. בפעם הראשונה שלי בבית הלבן, הייתי צריכה לסגור פה פעור"

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

שי-לי עטרי וינר / צילום: צילום: עוז שמש | איפור ושיער: שלומית פדידה | סטיילינג: בר פרידמן

שי-לי עטרי וינר: "שייה לא ילדה עצובה. היא בערך הדבר הכי מצחיק שיש"

בפסח שעבר שי-לי עטרי ויהב וינר היו אם ואב הסדר של קיבוץ כפר עזה. השנה היא מסרבת לחגוג ● אבל בדבר אחד היא מצליחה להיאחז ● פרויקט מיוחד

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט