גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נשיא פפסיקו: סודהסטרים תישאר בישראל לפחות 15 שנה

רמון לגוארטה, נשיא פפסיקו, ודניאל בירנבאום, מנכ"ל סודהסטרים, כינסו מסיבת עיתונאים על רקע עסקת הענק שבה פפסיקו תרכוש את סודהסטרים ב-3.2 מיליארד דולר ● הכריזו כי פפסיקו תקים מפעל חדש בישראל ● לגוארטה: "אנו רוצים להשאיר את סודהסטרים כפי שהיא. התחייבנו ל-15 שנים, אבל אני חושב שזה יהיה לנצח" ● סודהסטרים תתנהל כחטיבה של פפסיקו בניהול בירנבאום ● מניית סודהסטרים תימחק ממסחר

רמון לגוארטה, המנכ"ל והנשיא החדש של פפסיקו העולמית, ומנכ"ל סודהסטרים, דניאל בירנבאום / צילום: שלומי יוסף
רמון לגוארטה, המנכ"ל והנשיא החדש של פפסיקו העולמית, ומנכ"ל סודהסטרים, דניאל בירנבאום / צילום: שלומי יוסף

נשיא פפסיקו , רמון לגוארטה, שצפוי להיכנס לתפקיד מנכ"ל החברה באוקטובר כשיחליף את המנכ"לית המכהנת אינדרה נויי, הכריז היום (ג') על עסקת הענק לרכישת סודהסטרים הישראלית ב-3.2 מיליארד דולר, במסיבת עיתונאים בתל-אביב עם מנכ"ל סודה סטרים, דניאל בירנבאום. השניים הכריזו כי פפסיקו קיבלה על עצמה מחויבות להישאר בישראל ב-15 השנים ולייצר במפעל ברהט, וכי היא צפויה להקים מפעל חדש בישראל. עוד הם מסרו כי סודהסטרים תתנהל כחטיבה של פפסיקו בניהולו של דניאל בירנבאום והצוות הנוכחי. 

לגוארטה מונה למנכ"ל ענקית המשקאות בתחילת החודש, לאחר שמהנכ"לית המיתולוגית אינדירה נויי (62) הודיעה על פרישה מתפקידה לאחר 12 שנים בתפקיד ו-24 שנים בחברה. קודם לכן שימש כנשיא החברה. 

מניית סודהסטרים   נסחרת בשלב טרום-המסחר בנאסד"ק בעלייה של כ-10%. 

סודהסטרים מעסיקה כיום 3,500 עובדים ומוכרת ל-46 מדינות בעולם. בעבר הועלתה האפשרות שתימכר לפפסיקו או לקוקה-קולה ואפילו לסטארבאקס. מבחינת פפסיקו מדובר ברכישת אסטרטגית שמשתלבת עם התוכניות של החברה לצמצם נוכחות בשוק המשקאות הממותקים. העסקה משמעותית גם מכיוון שהיא אמורה לתת לה דריסת רגל בבתי הלקוחות.  

רמון לגוארטה, נשיא פפסיקו, ודניאל בירנבאום, מנכ"ל סודהסטרים/ צילום שלומי יוסף

במסיבת העיתונאים שנערכה היום בצהריים אמר דניאל בירנבאום: "אני רוצה להתחיל בסיפור קצר. ב-18.7.1947, לפני 71 שנה, הייתה אוניית מעפילים אקסודוס שיצאה מצרפת עם שרידי שואה יהודים, ו-20 ק"מ מהחוף אוניית משחתת של הצי הבריטי תקפה אותם, ואחרי קרב לילי נהרגו 3 אנשים, והאונייה נגררה לנמל חיפה, שם נעצרו כל המעפילים. הם הוחזרו לאירופה והורדו בכוח מהאונייה בגרמניה. האונייה נקראת האונייה שהקימה את מדינת ישראל. משלחת האו"ם שהייתה פה חוותה את קבלת-הפנים החמה של הקהילה היהודית והאכזריות של הבריטים והמליצה על הקמת מדינת ישראל.

"פאסט פורוורד 22 שנה: אחד הצעירים מהאונייה עולה לישראל ומשתקע בנגב עם רעייתו. מי היה מאמין אבא שאחרי השואה בה איבדת 30 אנשי משפחה שלך, שתזכה להגיע לרגע הזה ולקיים את החזון של דוד בן-גוריון ושלך, לראות מדינה וכלכלה משגשגת. לקחת את האפר של השואה ולהפוך לתקומה.

"אנחנו לא מדינה מושלמת, אבל היום הזה חשוב לא רק לי ולעובדים שייהנו מזה מאוד, אלא לתעשייה הישראלית ולכלכלה הישראלית. לא מדובר באקזיט שירכשו ויעתיקו למדינה זרה, אלא בכניסה של חברת המשקאות השנייה בגודלה בעולם שמביעה אמון בכלכלת ישראל ובחבר'ה חלוצים מרהט, מהנגב. קיום חזון ישעיהו: 'נבקעו במדבר מים' שזורמים לכל רחבי העולם. בזכות השותפות עם פפסיקו זאת תהיה פעולת הנצחה לששת המיליונים. מוצרים נפלאים עם דגל כחול-לבן. כל העובדים גאים, זקופים, יהודים וערבים שעובדים יחד באי של שלום".  

ודניאל בירנבאום, מנכ"ל סודהסטרים./ צילום שלומי יוסף

מנכ"ל פפסיקו, רמון לגוארטה, אמר במסיבת העיתונאים: "זאת אבן-דרך משמעותית לשתי החברות. לא הייתי מפספס את הרגע להגיע לישראל. הגעתי למפעל וקידמתי בברכה את העובדים למשפחת פפסיקו. סודהסטרים היא מנוע של טאלנט וחדשנות. הדיווח של היום הוא עדות לחזון ולעבודה הקשה. בנו חברה עם שכל, אבל גם עם לב, וזה חשוב לנו. יש להם אומץ וחמלה, ואנחנו גאים להיות שותפים".

לדבריו, "הרכישה היא חלק מהאסטרטגיה שלנו ותוסיף לנו בכל ממד: גיאוגרפי, כניסה למגה-טרנדים. סודהסטרים יכולה לצמוח רבות תחת פפסיקו. נעזור לסודהסטרים להרחיב את הפריסה שלה בעזרת המו"פ וההפצה שלנו. זה סיפור של צמיחה עבור שתי החברות. החברות שלנו שותפות לחזון של עולם בריא יותר. מדובר ב-Performance with purpose: אפשר להביא תוצאות פיננסיות מצוינות תוך אחריות לכדור הארץ.

"בסופו של דבר, יש הרבה הזדמנויות חדשות, חזון ואסטרטגיה דומים, אבל בעיקר ערכים דומים. אני מאוד מתרשם מהאתר של סודהסטרים, יש ים עובדים שונים שעובדים יחד בחיוך ובתשוקה למה שהם עושים. גיוון הוא ערך חשוב לנו מאוד. יהיה קשה מאד לחקות את השותפות בינינו".

רמון לגוארטה, נשיא פפסיקו/ צילום שלומי יוסף

עוד אמר מנכ"ל פפסי: "אנו רוצים להשאיר את סודהסטרים כפי שהיא. התחייבנו ל-15 שנים, אבל אני חושב שזה יהיה לנצח. התשתית והידע מעולים פה. זה עסק מאוד מוצלח". 

- האם לא חוששים מחרם ומה-BDS?

לגוארטה: "אנחנו עובדים ב-200 מדינות בעולם ומעריכים גיוון. אנחנו מרגישים בנוח עם מי שאנחנו ועם הכוח של סודהסטרים. יש לנו עסקים בישראל זה שנים, שותפות עם שטראוס".

- היו בעבר דיבורים בין הצדדים. למה עכשיו זה הבשיל לכדי עסקה?

"דיברנו עם הצוות של סודהסטרים מספר פעמים. כשעושים עסקה, רוצים לראות שקונים משהו בטוח. ראינו האצה של מגמות מסוימות, ודבר שני - ראינו שהמודל העסקי של סודהסטרים מוכח בשנתיים האחרונות. מוכח מבחינה פיננסית, מותג חזק ואסטרטגיה חזקה".

- האם פפסי תשתמש בטכנולוגיה של סודהסטרים במוצריה?

"כל פעם שאנחנו עושים רכישה גדולה, אנחנו לומדים כפי שאנחנו נותנים לחברה. זו דרך דו-סטרית. נלמד מדניאל ומהצוות לא רק על טכנולוגיה. אני רואה את זה כמעבר טכנולוגיה וטאלנט. זה לא חד-ממדי - פפסיקו היא האח הגדול שעוזר לאח הקטן. אני חושב שנוכל לייצר חדשנות סביב מים". 

- איך מתחברת האסטרטגיה של סודהסטרים שכוללת הפחתה של שימוש בפלסטיק לפעילות הקיימת של פפסיקו?

"זו לא אסטרטגיה כזאת או כזאת. נעשה את העסק הקיים שלנו יותר בר-קיימא. אנחנו עושים את המוצרים שלנו ניתנים למיחזור. זה המסע שאנחנו נמצאים בו, וזה ייקח זמן. במקביל, אנחנו מתקדמים לכיוון של סודהסטרים של שימוש חוזר בפלסטיק. פלסטיק הוא מוצר מצוין בעל ערך רב, הבעיה היא זריקת פלסטיק.

"סודהסטרים נוכחת בהרבה שווקים, אבל יש עוד הרבה הזדמנויות, בין היתר בחדירה לשווקים חדשים או התרחבות בשווקים קיימים. אנחנו לא בונים על סינרגיות בחיסכון בעלויות; לא נייצר ערך לבעלי המניות בקיצוץ עלויות אלא בצמיחה".

בירנבאום הוסיף: "לאחרונה הוחלט על הקמת מפעל נוסף בצמוד למפעל הקיים, ויש לנו אישור לתמיכה של משרד הכלכלה. פפסיקו היא חלק מהתוכנית, והם ימשיכו להשקיע בישראל. אנחנו עושים שלום כל יום, ועל הדרך מייצרים סודה".

לדברי לגאורטה, "הרעיון הוא לנהל את סודהסטרים כחטיבה של פפסיקו בניהול דניאל והצוות הנוכחי. מה שיגביר את הצמיחה: מו"פ, אנחנו טובים מאוד בזה, ושנית הפצה, אנחנו יכולים להפיץ את המוצרים בשווקים רבים. ישראל תמשיך להיות הבסיס לייצור. המטרה היא להישאר פה לשנים רבות. דניאל הוא הנשמה של סודהסטרים, זה מדהים שהולכים במפעל, ודניאל מכיר את כולם בשמותיהם הפרטיים. זה העתיד של מנהיגות: אנשים עם חזון, שקרובים לאנשים ויכולים להוביל את האנשים האלה. זאת אחת החוזקות של דניאל".

לדברי בירנבאום, "פפסיקו אמרו לי שהם רוכשים את סודהסטרים בזכות מי שאנחנו, כלומר מייצרים פתרון disruptive לתעשיית המשקאות. אני נותן הרבה קרדיט להנהלת פפסיקו על האומץ והחוכמה להבין שזה מה שהצרכן צריך. העולם משתנה. השימוש בפלסטיק צריך להיות מופחת". 

מנכ"ל פפסיקו, לגוארטה, ציין כי מניית סודהסטרים תימחק ממסחר, ואין כל כוונה לרשום את פפסיקו למסחר בתל-אביב. 

נציין כי גם בני המשפחה של בירנבאום הגיעו למסיבת העיתונאים. בתחילת האירוע בירנבאום ומנכ"ל פפסיקו לחצו ידיים בשביל הצילום, ובירנבאום לחש לו שיגיד "כפרה עליך" - והוא אמר. 

אביו של  בירנבאום אמר: "זאת סגירת מעגל. הדרך הייתה קשה. היו מכשולים, והשתדלתי שכל מכשול יהיה קרש קפיצה. אני שמח שהבן שלי גם מתגבר על על המכשולים ומתקדם יחד עם הסביבה ועכשיו עם פפסיקו". 

בירנבאום השיב לאביו: "קיוויתי שאתה תנהל את סודהסטרים, ואני אצא לפנסיה". 

אמו של בירנבאום אמרה: "אני מאוד גאה בבן שלי. הוא בן אדם שמתחשב באחרים, נדיב מאוד. אני עובדת סוציאלית, כשיש נזקק, ואני פונה אליו, הוא עוזר מיד. בחברה אחרת הייתה לו מזכירה לא כל-כך מקצועית, הוא לא פיטר אותה למרות שהיה יכול, כי ריחם עליה. יש לו לב כזה".

עוד כתבות

אלישע מדן. החברים / צילום: פרטי

"בזכות החברים": למרות שאיבד את שתי רגליו בעזה, אלישע מדן יצא לטייל בערבה

אלישע מדן נפצע אנוש בעזה ● בשבוע שעבר החברים שלו סחבו אותו כדי שיוכלו לטייל יחד בערבה: "אני יודע שאוכל לחזור להיות יותר ממה שהייתי" ● פרויקט מיוחד

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

עלי חמינאי נפגש עם משפחות הבכירים שחוסלו בסוריה, אפריל 2024 / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

החישוב הגרעיני של איראן נעשה כעת מסוכן יותר

המנהיג העליון חמינאי בוודאי תוהה אם מצבה של הרפובליקה האסלאמית היה טוב יותר לו כבר היה ברשותה נשק גרעיני ● המערב אינו צריך להמעיט בצורך של חמינאי להשאיר מורשת מפוארת

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המפקח על הביטוח עושה סדר וקובע כללים ברורים לבעלי שליטה לקבלת היתר אחזקה

עמית גל, ממלא מקום הממונה על שוק ההון, מציג מתווה שיאפשר לקרנות הזרות ששולטות בחברת הביטוח הפניקס למכור את השליטה בה בחלקים ● הקרנות סנטרברידג וגלאטין רכשו את אחזקותיהן בחברה ב-2019, ומאז הוכפל שווי הקבוצה

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

מייסדי קוואק: אלון לב, רן רומנו, ליאור פנסו ויובל פרנבך / צילום: QWAK

ארבעת היזמים יוצאי ענקיות הייטק שזיהו את החולשות של הארגונים הגדולים במשק

קוואק הוקמה במטרה לספק פתרון מקצה לקצה לחברות בהטמעה, בתפעול ובניהול יישומי בינה מלאכותית, ועוזרת לחברות ליישם מודלים של למידת מכונה ● בקוואק לא מסונוורים מטרנד ה-AI:" גם אם אנחנו על הגל, חייבים להיות קשובים לשוק"

מציאות הפוכה / צילום: Shutterstock

אם תסתכלו על הנתונים האלה תקבלו רושם שונה לחלוטין על מה שעומד לקרות בשווקים

בזמן שמחירי המניות מאותתים על צפי להורדת ריבית, תשואת השיא באג"ח הממשלתיות משקפת תחזית הפוכה ● בשוק הסחורות הבהלה לזהב שוברת שיאים, תרחיש השמור לחששות מפני גלישה למיתון, בעוד שהנפט משדר עסקים כרגיל ● אז מה ההסבר לנתונים הסותרים לכאורה, וכיצד ניתן להרוויח מכך

ענבר שעשוע בר ניר ועדי אטון לפידות / צילום: דרור סיתהכול

קרן משפחת שעשוע תחלק 6 מיליון שקל לבעלי עסקים ששירתו במילואים

מענקי הצמיחה יינתנו לפי שיטה שבה בעלי עסקים שמגישים מועמדות צריכים במקביל לבחור מי מעמיתיהם ראוי לקבל את הכסף ● מאז פרוץ המלחמה חילקה הקרן 21 מיליון שקל למטרות שונות ● ישראל מתגייסת

10 המניות היקרות ביותר בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

אלה הן 10 המניות הכי יקרות בוול סטריט

הן נחשבות למניות לוהטות במיוחד, אבל האם הן התחממו מדי? ● לאחרונה הצביע מגזין ביזנס אינסיידר על עשר חברות בשווי 10 מיליארד דולר לפחות הנסחרות בתמחור יקר במיוחד ביחס להכנסותיהן ● לרשימה נכנסו אנבידיה, מיקרוסטרטג'י ומניות טכנולוגיה נוספות, אבל גם רשת מזון מהיר ● לאחרונה, כשמשקיעים הופכים סלקטיביים יותר ואנליסטים חוששים מבועה חדשה, גם המניות היקרות חוטפות

מותג משקאות האנרגיה BLUE / צילום: Shutterstock

יצרנית משקאות האנרגיה "בלו" ופרשת זיוף נתוני המיחזור

המשרד להגנת הסביבה שוקל אי הכרה בדיווח על יעדי האיסוף והמיחזור של חברת בלו לשנים 2019-2020, וקביעת תשלום כפל פיקדון בהיקף של כ-100 מיליון שקל ● זאת, לאחר שהחברה לא סיפקה אסמכתאות מספקות לאימות דיווחיה על עמידה ביעדי האיסוף והמיחזור לשנים 2019-2020 ובהמשך לחקירה המתנהלת ברשות המסים ובמשטרה

טסלה 3 / צילום: יח''צ

טסלה מורידה את מחירי הדגמים בישראל. כמה הם יעלו?

כחלק ממהלך גלובלי של החברה, שהחל בסוף השבוע בארצות הברית, טסלה מוזילה את המחירים של דגמי טסלה 3 וטסלה S ● במקביל, סימנים ראשונים לכך שהקיצוץ הגלובלי בכוח האדם עליו הכריזה טסלה החודש, מגיע גם לישראל

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: Shutterstock

יותר מחצי מהתשואה נמחקה: הסיבות לירידות החדות בוול סטריט, ומה קרה לאנבידיה?

מדד הפחד מתקרב לשיא, S&P 500 נמצא ברצף הירידות הארוך ביותר מאז 2022, והשבוע האחרון היה הגרוע ביותר של הנאסד"ק מאז 2022 ● מה עומד מאחורי המגמה? האינפלציה, המצב הגיאו-פוליטי המורכב וגם הפסימיות בנוגע לענף השבבים

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי