הנקראות ביותר

10 יינות מומלצים לחג: ההימורים הבטוחים וגם כמה מאתגרים

יקבים חדשים וותיקים, יינות יקרים, זולים ובינוניים, כשרים ושאינם כשרים, יינות שהם הימור בטוח וכאלה שהם יותר מאתגרים ● נבחרת הטעימות לתשע"ט

10 יינות לחג / צילומים: אורי גרון, חגית גורן, עמרי מיירון, איה בן עזרי, איל קרן, יח"צ
10 יינות לחג / צילומים: אורי גרון, חגית גורן, עמרי מיירון, איה בן עזרי, איל קרן, יח"צ

בין עשרת היינות שבחרתי הפעם לראש השנה מופיעים כמה וכמה יינות מיקבים שהם לא רק אורחים חדשים במדור שלי, אלא בכלל. כלומר, יקבים צעירים יחסית, וזה משמח מאוד. לפחות אותי. יקב נווה ירק מהמושב בעל השם הזהה הסמוך להוד השרון, שבו מייצר מומו שמילוביץ' הצעיר, תלמידם של יאיר ואסף מרגלית; יקב גתו, יקב הגראז' של משפחת הדרי, גם הוא בהוד השרון (האם את הופכת לסנט אמיליון, הוד השרון?); יקב נטע, מעין יקב בת ליקב ברבדו הוותיק, ויקב אשקר, שאומנם אינו חדש כבר אך דומני שלא רבים שמעו עליו. לצידם, כמובן, נציגות מכובדת של הסוסים הוותיקים. חג שמח ושנה טובה.

יקב נווה ירק, קריניאן 2016. יקב נווה ירק הצעיר מפתיע בענק עם קריניאן "קטן". הסבר: בניגוד ללא מעט יינות כבדים מדי, המיוצרים לעיתים מהזן הזה, אחד הוותיקים ובה בעת המבטיחים בענבי היין של ארצנו, הצליח מומו שמילוביץ' לא רק לרסן אותו ולהשאירו באחוזי אלכוהול נמוכים למדי, אלא גם להפיק ממנו יין "ירוק" משהו בניחוחו ובטעמיו, ואפילו קצת פאנקי, כלומר מוזר ומופרע. ואלו כולן מחמאות, אם לא הבנתם. ממצטייני הטעימה. 165 שקל

יקב נטע, אדום 2016. היקב החדש של בני המשפחות אלוני וארקין פועל לעת עתה בתוך יקב ברבדו הוותיק בכרמי יוסף. לא בכדי. איגי אלוני הוא קרוב של פרופסור שוסיוב, וזורי ארקין הוא קרוב של פרופסור ברבדו, שני השותפים ביקב הוותיק והאהוב. הבלנד האדום - סירה, פטי ורדו, מרלו ופטי סירה - הוא יין מעולה לשתייה יומיומית לא כבדה מדי. מלא אופי ועזוז ובעיקר שמח ומשמח, אנטיתזה ליינות הכבדים והעשירים בדרך כלל של יקב ברבדו. תווית מודרנית מפתיעה ויפה להפליא. 80 שקל, כשר

יקב גתו, שני 2016. בכורה במדור, כאמור, ליקב ה"גראז'" (בוטיק קטן במיוחד) של משפחת הדרי מהוד השרון. מלכיאל הדרי הוא בוגר קורס היין של יקב שורק, ואת היקב הביתי שלו הקים כבר ב-2008, אך עד לאחרונה נשאר זה מתחת לרדאר. הבלנד האדום של הזנים הדרום צרפתיים שלו - קריניאן מכרם בוגר בן 40 וסירה - הוא יין מפולפל ומתובל כמו שאפשר לקוות. יין עשיר ומלא ובעיקר מענג להפליא. יופי של יין. שאפו. 165 שקל, כשר

יקבי רמת הגולן, הר חרמון קברנה סוביניון 2017. יקבי רמת הגולן מפתיעים עם יין זני ראשון בסדרת הר חרמון הוותיקה. ועוד איזה זן, לא פחות מאשר מלך האדומים, הלא הוא הקברנה סוביניון. בשיא הפשטות, לכאורה, מוכיחים היינן הוותיק ויקטור שונפלד וצוותו, שקברנה לא חייב להיות רציני וכבד ומסוגל גם לקלילות מרעננת ומקסימה. כיף אדיר. 40 שקל, כשר

יקב רקנאטי, ביתוני 2017. זהו הבציר השני של היין הזה, חלק מ"סדרה" של יינות מזנים מקומיים, שהם למעשה זני מאכל קדומים. קדם לו יין המראווי הלבן. שמו של הביתוני נגזר כנראה מהעיירה ביתוניא שליד רמאללה, וענביו מגיעים מכרם של כורם פלסטיני. הביתוני מזכיר יין מזן גאמאי (בוז'ולה) - פירותי מאוד, שמח ומרענן, עם מורכבות קטנה ונחמדה, ובעיקר מרווה וקליל וכיפי. מטובי היינות בטעימה. 99 שקלים, כשר

יקב דלתון, אנה. אנה הוא יין הקינוח הנדיר של יקב דלתון. הוא יוצר בשיטת סולרה המפורסמת, שבה מיוצרים יינות השרי בספרד. עשוי מענבי מוסקט ומתיישן לא פחות משמונה שנים בחביות. שמו הוא מחווה לאן הרוני, אם המשפחה של בעלי היקב. יין מתוק, עשיר ומורכב להפליא, בעל ניחוחות פרחים מיובשים, משמשים וקליפות הדרים, המזכיר באמת שרי ספרדי מתוק משובח במיוחד. חגיגה אמיתית לחובבי יינות קינוח וגם למי שנדמה לו שאינו כזה. 150 שקל, כשר

יקב תבור, מלכיה 2014. יין הדגל של יקב תבור עשוי מ-100% ענבי קברנה סוביניון מכרם מלכיה שבהר מלכיה בגליל העליון, בגובה של 726 מטרים מעל פני הים. יין עשיר, מלא וחגיגי, המביא לידי ביטוי את מיטב המאפיינים הזניים של הקברנה ואת היכולות המקצועיות של היינן הוותיק אריה נשר. 200 שקל, כשר

יקב מטר, רוזה 2017. רוזה נהדר מבית היוצר של יקב מטר, ה"שלוחה" הכשרה של יקב פלטר הוותיק ברמת הגולן. בלנד לא שגרתי ומפתיע של ענבי גראנש וקונואז (זן שלמיטב ידיעתי רק זאב דוניה ביקב סוסון ים משתמש בו, חוץ מפלטר/מטר). אחוזי אלכוהול נמוכים במיוחד, 11.3%, וצבע ורדרד חיוור מבטיחים יין רענן וקליל. מבטיחים ומקיימים. ארומה נהדרת של אשכולית אדומה. מיינות הרוזה הטובים של ישראל. 99 שקל, כשר

יקב אשקר, Doe' r 2014. הבלנד האדום של יקב אשקר מפגיש את שלושת הזנים האדומים הקלאסיים, קברנה סוביניון, מרלו ושיראז, ומניב יין מקסים. אלגנטי אך ארצי, פירותי ואדמתי, ובעיקר עמוק ומרתק. יקב אשקר נוסד בכפר יאסיף בשנת 2010 בידי אמירה ונמי אשקר. נמי, איש הייטק, הוא דור שני לעקורי איקרית, והענבים שלו מגיעים מכרמים לידה. אחד היינות שהכי נהניתי מהם בטעימה. 110 שקל

יקבי כרמל, שיראז פרייבט קולקשן, 2017. יקבי כרמל הוותיקים ממשיכים לא רק במסורת בסדרת פרייבט קולקשן הכמעט נצחית (מה שכונה פעם "רוטשילד") אלא גם באיכות הקפדנית, גם ביינות מרכולים פשוטים זולים. שיראז עסיסי, מלא גוף ופרי, מפולפל בפינה. הימור בטוח לשולחן החג. 39 שקל, כשר

רוצה להשאר מעודכן/ת בנושא הסיפורים הגדולים של השבוע?
אני מאשר/ת קבלת תוכן פירסומי מגלובס
נושאים נוספים בהם תוכל/י להתעדכן
נדל"ן
גלובס טק
נתוני מסחר
שוק ההון
נתח שוק
דין וחשבון
מטבעות דיגיטליים
✓ הרישום בוצע בהצלחה!
עקבו אחרינו ברשתות
לכתבה הקודמתבלב העורק האורבני: מלונות הבוטיק השווים של תל-אביב