גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יו"ר מועצת התאגיד התנגד למינוי סמנכ"לית הטלוויזיה

גיל עומר התנגד למינוי של טל פרייפלד שקידם המנכ"ל אלדד קובלנץ, אולם המינוי אושר בכל זאת ברוב של שישה חברים ● שלושה חברי מועצה אחרים נמנעו ●  ממידע שהגיע לידי "גלובס" עולה כי מבקרת הפנים בתאגיד ביצעה בדיקה לגבי טענות על פגמים במינוי בכיר נוסף

גיל עומר  יו"ר מועצת התאגיד, ואלדד קובלנץ, המנכ"ל / צילום: דוברות הכנסת - יצחק הררי
גיל עומר יו"ר מועצת התאגיד, ואלדד קובלנץ, המנכ"ל / צילום: דוברות הכנסת - יצחק הררי

אתמול  (ג') בערב, בתום מכרז שעורר בתעשייה ביקורת בנוגע לאופן שבו נוהל, אישרה מועצת תאגיד השידור את מינויה של טל פרייפלד לסמנכ"ל הטלוויזיה של התאגיד. התוצאה הסופית - אשרור ההחלטה של ועדת האיתור שבחרה בפרייפלד לתפקיד - אולי לא הייתה מפתיעה, אבל בהצבעה עצמה היו גם היו הפתעות, בין היתר העובדה שיו"ר המועצה, גיל עומר, הצביע נגד המינוי, וש-3 חברי מועצה נוספים נמנעו. עם זאת, 6 חברי מועצה תמכו במינוי.

המכרז לבחירת סמנכ"ל הטלוויזיה יצא לדרך במארס, אמור היה להסתיים ב-11 באפריל, אבל הוארך עד ל-8 באוגוסט. הגרסה הרשמית של התאגיד לדחייה הייתה הזכייה באירוויזיון והצורך להתאים את יכולות הסמנכ"ל שייבחר להפקה גדולה שכזו. 

גברה על מועמדים עתירי ניסיון

פרייפלד, שהצליחה לגבור על מועמדים עתירי ניסיון כפי שתראו בהמשך, הצטרפה לתאגיד במהלך הקמתו כמנהלת אגף הפרוגרמינג כשבאמתחתה ניסיון כיועצת בנושאי מחקר ואסטרטגיה בחינוכית בעת שאלדד קובלנץ שימש כמנכ"ל. קודם לכן שימשה כאנליסטית מחקר וכמנהלת מחלקת המחקר בקשת. עד כה היא החזיקה בתאגיד באופן רשמי בתפקיד סמנכ"לית המחקר, אבל במקביל כיהנה גם כממלאת-מקום סמנכ"לית הטלוויזיה מאז שהסמנכ"לית הקודמת, ליסה שילוח, עזבה.

עם זאת, למרות שהבחירה של ועדת האיתור בפרייפלד נפלה רק בסוף השבוע שעבר, מבדיקת "גלובס" עולה כי בתאגיד החלו להיערך למכרז להחלפתה בתפקיד סמנכ"לית מחקר ואסטרטגיה כבר ביוני האחרון - הרבה לפני ההכרעה של ועדת האיתור. כך, מועצת התאגיד אישרה ב-12 ביוני כינון ועדת איתור לבחירת סמנכ"ל מחקר, וב-24 באותו החודש אישרה מינוי של חברת מועצה כמשקיפה בו. בנוסף, בתחילת השבוע הנוכחי, זאת כאמור למרות שהבחירה בפרייפלד נפלה רק בסוף השבוע שעבר, התפרסמה מודעה שמזמינה מועמדים להתמודד במכרז להחליפה בתפקיד סמנכ"ל מחקר. התאגיד, נציין, הוא גוף ציבורי, כך שמכרז לתפקיד כזה לא מתקיים בו ללא הכנה מוקדמת וקבלת אישורים, מה שלוקח זמן רב.

נציין כי הבחירה בפרייפלד לתפקיד סמנכ"לית הטלוויזיה עוררה תהיות בקרב גורמים בתעשייה, שכן לשלב הסופי במכרז הגיעו שני מועמדים בעלי ניסיון עשיר - יונה ויזנטל, ששימש כבעבר כעורך הראשי של רשות השידור לפני סגירתה וקודם לכן כסמנכ"ל התוכן של yes; והילי חורב-קסוטו, שמשמשת כמנכ"לית ערוץ הילדים של RGE ב-8 השנים האחרונות.

מהתאגיד נמסר בתגובה בהקשר הזה כי "מדובר בתפקיד שעל-פי חוק דורש מכרז בתום שנתיים מאיושו. אישור מועצה לתנאי המכרז התקבל באמצע אוגוסט ובתוך 3 שבועות בלבד עלה המכרז - זמן סביר ומקובל לקבלת כל האישורים הנדרשים למכרז במגזר הציבורי. כפי שמצוין במודעה, מדובר בתפקיד מאויש. הטענה לקשר בין המכרז לבחירה של פרייפלד מופרכת".

הליכי בחירת מועמדים תמוהים

זו לא הפעם הראשונה שבה ממלא-המקום הזמני הופך לקבוע או שלתפקידים בכירים נבחרים אנשים עם ניסיון שנתפס כפחות רלוונטי. ב"גלובס", כמו גם בכלי תקשורת אחרים, פורסמו בעבר ידיעות על התנהלות בעייתית בכל הקשור לאופן גיוס כוח-האדם בתאגיד, וככל שחולף הזמן, נחשפים בהדרגה עוד סיפורים הקשורים לכך.

כך, כפי שפרסם בעבר יונתן כיתאין ב"גלובס", קרן הראל-הררי, שהייתה ראש לשכתו של קובלנץ בטלוויזיה החינוכית ולאחר מכן בתאגיד, מונתה לממלאת-מקום סמנכ"לית משאבי האנוש, לאחר שגל שטרנברג, סמנכ"לית משאבי האנוש הראשונה של התאגיד, עזבה במאי 2016. מספר חודשים לאחר מכן מונתה הראל-הררי לתפקיד באופן רשמי לאחר שנבחרה במכרז. כמו שקרה גם במכרזים אחרים של התאגיד, גם במכרז שבאמצעותו נבחרה הראל-הררי הונמכו תנאי הסף לעומת המכרז הקודם. במקרה זה הוסרה הדרישה ל-5 שנות ניסיון בתפקיד ניהולי בכיר בתחום משאבי האנוש, ובמקומה נדרשו רק "3 שנות ניסיון בניהול ו/או ליווי תהליכים משמעותיים חוצי ארגון בתחום משאבי האנוש". 

במאי האחרון נחשף ב"גלובס" כי נפתחה ביקורת של מבקרת הפנים של התאגיד, אילה ורדי, בעניינה של הראל-הררי, לאחר שיו"ר מועצת התאגיד, גיל עומר, קיבל תלונה בנוגע להתנהלותה. חודש לאחר מכן הודיעה הראל-הררי כי היא עוזבת את הארגון. ל"גלובס" נודע כי במסגרת אותה בדיקה בחנה ורדי גם את הליכי הגיוס של מועמדים לתפקידים בתאגיד, והיא התמקדה בגיוס אחד למשרה בכירה יחסית (שמו של המועמד לתפקיד שמור במערכת).

ל"גלובס" נודע כי הליך הבחירה הזה, כאמור, נבדק כיוון שלפי החלטת ועדת משאבי אנוש המנכ"ל נדרש להשתתף בכל הראיונות, מאחר שהמשרה המוצעת הייתה בכפיפות ישירה לסמנכ"ל משאבי אנוש. בפועל, הוא השתתף רק בחלק קטן מהם - לבקשתו. למרות שהמחלקה המשפטית קבעה שמספיק שהמנכ"ל יהיה נוכח רק בראיונות הסופיים, ורדי בדקה את הטענה האם במקרה שבו מוותרים על המנכ"ל בצוות המראיין ניתן היה לצפות שיצורף לצוות בכיר אחר או גורם חיצוני כדי לענות על הבעיה לפיה מנהלת משאבי אנוש נושאת במצב שנוצר בשני כובעים - גם אחראית ישירה למגויס וגם הממונה הרלוונטית - אך זה לא קרה.

בנוסף, לגבי מרבית הראיונות נבדקה הטענה לפיה הצוות המראיין כלל רק את הראל-הררי ואת עו"ד אביגדור דנן, היועץ המשפטי של התאגיד. נבדק האם מדובר בצוות מצומצם מדי שאינו עונה על ההנחיה בנוהל המחייב 3 גורמים מראיינים. בנוסף נבדקה הטענה בנוגע לעובדה שהיועץ המשפטי מדרג בראיונות את המועמדים כגורם מקצועי, זאת למרות שהוא אמור להשגיח על תקינותו של התהליך ולא לקחת בו חלק. בנוסף נבדק האם שמות של מועמדים הוחלפו בין הטפסים, כך שלא ברור אם סיכום הדירוג שנעשה להם אכן מדויק.

תהיה נוספת שבדקה ורדי נוגעת לעובדה שלמרות שהמנכ"ל נכח כאמור בסבב הראיונות הראשון, טפסי הניקוד שלו לא נמצאו, ואף נמסר לה כי הוא כלל לא מילא טפסי הערכה בעת הראיונות. בנוסף בדקה ורדי את הטענה לפיה באחד הימים התקשרה הראל-הררי לאחת מהעובדות בצוות משאבי האנוש שליוותה את התהליך וביקשה ממנה למלא בדחיפות טופס הערכה למועמדים - כביכול בשם קובלנץ.

נציין כי למרות זאת, ככל הידוע ל"גלובס", עמדתה של ורדי הייתה כי הטענות לעניין תקינות ההליך אינן מצביעות על טיב הבחירה והתאמתו של המועמד שנבחר לתפקיד.

מהתאגיד נמסר כי "התאגיד מברך על כל בדיקה ומציג בשקיפות את התהליכים לכל אורך הדרך. הטענות בכתבה מבוססות על בירור ראשוני ופנימי של מבקרת הפנים השונה בפירוש מתוצאות הבדיקה המלאה. בניגוד לכללים הנהוגים בביקורת המדינה, בחרה מערכת 'גלובס' להתבסס על טענות ראשוניות שאינן מייצגות או משקפות את תוצאות הבדיקה או ממצאיה, ואף יוצרות מידע שגוי ומעוות. מכרזים בתאגיד מבוצעים על-פי כללי מינהל תקין, ובמידת הצורך בביקורת, שיפור או תיקון תהליכים - הדברים מבוצעים".

מקרן הראל-הררי נמסר בתגובה כי "תוכן המסמך כולל פרטים ומיידעים לא מדויקים, שקריים אשר חוטאים לאמת. המסמך המופיע בכתבה הוא מסמך ראשוני פנימי שהעלה השערות לבדיקה והוא שונה מהותית לנוכח תוצאות הבדיקה ומסקנותיה. המכרז בו מדובר לווה בייעוץ משפטי צמוד ובוועדת איתור בכירה שכללה את המנכ"ל והיועץ המשפטי של התאגיד. פרסום המסמך, המכיל מידע שגוי ומעוות, מהווה פגיעה סתמית וחסרת בסיס בשמו הטוב של התאגיד ובכל המעורבים במכרז". 

עוד כתבות

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press, Nathan Howard

ארה"ב: מדד הליבה של ההוצאה לצריכה פרטית ירד ל-2.8%, כצפוי

מדד ה-PCE החודשי ירד ל-0.3% לעומת 0.5% בחודש שעבר ● מזרחי טפחות: "אי ההפתעה תומכת להערכתנו בתוואי הפד הנוכחי" ● היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות אירופה ובוול סטריט ● מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8% ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?