גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העדות של גנור ושל היועצים הקרובים שהביאה להסתבכותו של מזכיר קצא”א

לפי המשטרה, דוד שרן, שכיהן כיועצו של יובל שטייניץ, קיבל שוחד ממיקי גנור כדי לקדם את האינטרסים של טיסנקרופ בארץ • לפי מידע שהגיע ל"גלובס", שרן נחקר רק על קבלת 30 אלף שקל

דוד שרן / צילום: אמיר מאירי
דוד שרן / צילום: אמיר מאירי

באתר האינטרנט של חברת קו צינור אילת אשקלון (קצא"א) מציינים 50 שנה להקמת החברה וכחלק מאירועי 70 שנה למדינה, הועלה שם סרטון וידאו על קורות החברה. מי שצופה בווידאו לכל אורכו - 7 דקות - יכול ללמוד על ההיסטוריה של החברה. הרבה חומרים ארכיונים, הקשרים גיאו-פוליטיים וחשיבותה של החברה - בעלת קווי הולכת נפט והמאחסנת הגדולה ביותר של דלקים בארץ - ליציבות האזורית.

מה שאין בווידאו הוא כמובן הסכסוך המפורסם, המתנהל מזה עשרות שנים בין ישראל לאיראן, על שותפות העבר בחברה, בימים בהן הקשרים בין המדינות היו פורים. נכון ל-2016 ישראל הפסידה בהליכי הבוררות וחויבה לשלם 1.5 מיליארד דולר לאיראן - אך זה לא קרה, ככל הידוע.

גם העובדה שראש לשכתו לשעבר של ראש הממשלה  בנימין נתניהו דוד שרן היה מראשי החברה בשנים האחרונות, ובין השאר זכה בג'וב הנחשק של מזכיר החברה - ועוד קודם לכן, תפקידי ניהול אחרים שם - גם זה לא מוזכר בחגיגות ה-50 וה-70 . זאת אף שקצא"א נעזרה לאורך השנים בקשריו הטובים של שרן עם שר האנרגיה, שכיהן בעבר גם כשר אוצר, יובל שטייניץובקשריו של שרן עם אנשי מפתח שונים במשרדי הממשלה.

שרן הוא חבר ותיק בליכוד - למעלה מ-20 שנה - והוא מוכר היטב לחברי המפלגה. בין מכריו ניתן למנות את גרי חכים, גיסו של השר שטייניץ, יוסף שבתאי קבלן מחולון ומראשי סניף הליכוד בחולון, ואחרים. הוא השתלב בלשכת ראש הממשלה אחרי עזיבתו של איל חיימובסקי ב-2104. כאשר ראש הסגל ארי הרו עזב, קודם שרן והחליף את הרו. עד ל-2014 עבד במשך שנים ארוכות בצמוד ליובל שטייניץ, כיועץ, ראש לשכה ואף סייע בגיוס תרומות באמצעות קשריו הענפים בארה"ב. שרן גדל בארה"ב ושמר על קשרים טובים שם.

לפני כמה ימים הודיעה משטרת ישראל ששרן הוא אחד החשודים המרכזיים בפרשת רכש הצוללות וכלי השיט. לפי הודעת המשטרה, נתגבשה תשתית ראייתית בנוגע לשרן בחשד לביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, קשירת קשר לביצוע פשע, הלבנת הון ועבירות לפי חוק מימון מפלגות ובחירות. דברים חמורים.

 דוד שרן

בחלק העובדתי שפורט על ידי המשטרה נאמר שבתקופה הרלוונטית לחשדות, שימש שרן כראש המטה של שר האוצר דאז יובל שטייניץ ובהמשך כראש הסגל של ראש הממשלה נתניהו ולסירוגין המשיך בתפקידים בכירים בחברת קצא"א. "על פי החשד, פעל שרן לטובת האינטרסים של מיקי גנור בעסקאות כלי השיט, וקיבל ממנו בין השנים 2016-2013 סכומי כסף במספר פעימות בסך מצטבר של כ-130 אלף שקל, וזאת באמצעות מתווכים עסקיים המקורבים לשרן, אשר הוצבו על ידי שרן במטרה להסוות ולטשטש את הקשר השוחדי בינו לבין גנור. בנוסף נחשד שרן בגיוס תרומות דרך אנשי קש, לקמפיין הבחירות של השר שטייניץ, ב-2012", נכתב בהודעת המשטרה.

אנשים המכירים את שהתרחש בלשכת נתניהו בזמן ששרן החליף את הרו, סיפרו היום ל"גלובס" שב-2016 ביקש נתניהו לשבץ בתפקיד ראש הסגל את יואב הורביץ והציע לשרן לקבל על עצמו את תפקיד מזכיר הממשלה. המינוי כבר הודע לכלי התקשורת, אך כעבור זמן קצר בוטל. בדיעבד נראה שלנתניהו לא הייתה כוונה אמיתית למנות את שרן למזכיר הממשלה, והזזתו נעשתה רק על מנת לפנותו מתפקיד ראש הסגל, אך מבלי לפטר אותו באופן פורמלי.

אחרי שנות העבודה בלשכת ראש הממשלה, חזר שרן לקצא"א לתפקיד מזכיר החברה. במסגרת תפקידו היה אחראי על הקשרים עם משרדי הממשלה, כלומר בין השאר גם עם משרד האנרגיה בראשו עומד השר יובל שטייניץ. מאז ספטבר 2017, עת נעצר ונחקר, הוחלט בחברת קצא"א ששרן יפסיק להגיע למשרדי החברה, אך הוא ממשיך לקבל את מרבית שכרו. ל"גלובס" נודע, שאין מדובר בשכר העבודה המלא המקורי של שרן אלא בסכום העומד כ-80% משכרו. זאת על אף שהוא אינו ממלא תפקיד כיום בחברה.

הסיטואציה הזו מוכרת בשנים האחרונות, כאשר בכירים החשודים בעבירות שונות ממשיכים לעבוד ו/או יושבים בבית אך מקבלים שכר. כך המצב עם יו"ר מועצת רשות שדות התעופה אליעזר (צ'ייני) מרום וכך עם סמנכ"ל התחזוקה במעון ראש הממשלה עזרא סיידוף שממשיך לקבל שכר מלא בעודו נאשם במשפט פלילי. שרן, סיידוף ומרום חפים מפשע, כל עוד לא הורשעו בדין ובשל כך הם ממשיכים לקבל שכר ציבורי.

בחברת קצא"א לא מינו מזכיר חברה שיטול לידיו את הסמכויות של שרן. התפקיד נותר למעשה ריק, ותחומי האחריות חולקו בין מנהליה הנוכחיים של החברה.

בהקשר של שרן מעניין לשים לב ללוחות הזמנים: בפברואר 2017 עברה פרשת הצוללות וכלי השיט לחקירת משטרה גלויה. ביולי 2017 התקיים גל המעצרים הראשון במסגרתו נעצרו ונחקרו מיקי גנור, אבריאל בר יוסף וצ'ייני מרום. בסוף חודש יולי 2017 חתם מיקי גנור על הסכם עד מדינה ורק בחודש ספטמבר, כחודשיים אחרי שמיקי גנור ישב וסיפק חומרים למשטרה, התקיים גל המעצרים השני במסגרתו נעצר ונחקר גם דוד שרן.

בעוד גנור היה זה שסיבך את שרן בחקירה בשלב הראשון, היו אלה חשודים אחרים שנעצרו במסגרת הפרשה שהעמיקו את הסתבכותו בנבכי החקירה: בעקבות עדותו של גנור נעצרו גם היועץ האסטרטגי נתן (נתי) מור ושותפו, היועץ האסטרטגי צחי ליבר, שנחשב למקורב של השר יובל שטייניץ. מור נחשד בעבירות של תיווך בשוחד והעברת כספים לשרן, וליבר נחשד גם הוא בתיווך לשוחד ובעבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, ושיבוש מהלכי חקירה.

לפי החשד, שרן התחבר לגנור בראשית דרכו של גנור כנציג של טיסנקרופ וביקש מגנור לתרום לקמפיין של שטייניץ. כדי שלא תיחשף העובדה שגנור עומד מאחורי שלל תרומות, ביקש שרן לכאורה מגנור לפזר את הסכום בין כל מיני מקורבים, שדרכם יועברו סכומים נמוכים, בהיקפים של 5,000 שקל, ובעילום שם. כך לכאורה יש תיעוד לכך שהיו תורמים.

בחקירה עלה עוד לכאורה כי מטרתו של שרן הייתה להעשיר את קופת הקמפיין של שר האוצר דאז שהתמודד בפריימריז בליכוד, גם ב-2009 וגם ב-2012. גנור לפי עדותו והחשדות שגובשו, סיפק את הסחורה. עוד נטען, כי בהמשך הדרך, בשנים 2013 ו-2016, גנור שוב ביקש משרן לפעול בעצמו ואל מול גורמי ממשל בלשכת רה"מ כדי לקדם את רכש כלי השייט מטיסנקרופ שבגרמניה - לוודא שאין מכרז בינלאומי שיקשה על האפשרות הזאת - ושרן נעתר לבקשה, אך ביקש לכאורה כסף בתמורה. היות ושרן עובד ציבור בשלב זה, אין אפשרות להעביר לו כספים ישרות, וכאן נכנסים לתמונה שני היועצים שנעצרו: אלה לפי החשדות סיפקו לשרן חשבוניות פיקטיביות על מתן שירותים לגנור, כאשר הכסף שמועבר מגנור הנו למעשה שוחד.

ל"גלובס" נודע, כי צחי ליבר הודה בחקירתו כי קיבל כספים מגנור, במסגרת פגישות משותפות וגם בנפרד, ומסיפק אותם לדוד שרן. בכך לכאורה מהווה ליבר את הגורם המסבך השני שקשר את שרן לפרשה.

אחת השאלות הגדולות שנותרה בשלב הזה לא פתורה, היא מי הוא האדם בתוך לשכת נתניהו שדחף וקידם את אבריאל בר יוסף, מסגן ראש המועצה לביטחון לאומי לבעל התפקיד הבכיר ראש המל"ל. בפברואר 2016 יצאה הודעה לעיתונות מלשכת נתניהו על המינוי של בר יוסף לתפקיד. כחודש לאחר מכן, ועקב חשדות ראשוניים בתיק חקירה מקביל אשר הוצגו בפני היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הוזז בר יוסף מתפקידו. למשך חודש ימים היה אבריאל בר יוסף ראש המל"ל של לשכת נתניהו - אחד התפקידים הבכירים והחשובים ביותר בשיטת הממשל של ישראל.

בעבר חשבו רבים שדוד שרן, מי שהכיר אישית את בר יוסף מתוקף העבודה עם שטייניץ בוועדת חוץ וביטחון, היה בעל החיבורים והקשרים כדי לפעול לקידומו. אך השאלה הזו נותרה עדיין עלומה. מאנשים עמם שוחחנו היום, עולה שדווקא שרן לא יזם את קידום בר יוסף. יתכן, כך נאמר לנו, שעו"ד דוד שמרון הוא שהעלה בפני נתניהו את האפשרות לקדם את בר יוסף.

אך בכך לא תמו השאלות בנוגע לשרן. לפי מידע שהגיע לידי "גלובס" שרן נחקר אך ורק על קבלת 30 אלף שקל במזומן ממור, אך בכתב החשדות הסופי שהועבר לפרקליטות לצורך העמדה לדין צוין סך של 130 אלף שקל. גורמים בסביבתו של גנור תוהים היום מהיכן צצו 100 אלף שקל נוספים, ומדוע הוא לא נשאל עליהם בחקירותיו.

שאלה נוספת שעולה וקשורה להשעייתו של שרן מקצצ"א היא האם היועץ המשפטי לממשלה לחץ על העברתו של שרן מתפקידו. לדברי מקורבים היועמ"ש לחץ על קצצ"א להשעות את שרן לאחר שהחברה לא נעתרה מידית לדרישה, ואולם גורמים המעורים בפרטים טוענים כי "אין ממש בטענות". לדבריהם המשנה ליועץ המשפטי לממשלה העביר המלצה להעברתו של שרן מתפקידו נוכח טיב החשדות נגדו והערכת הראיות. לגישתם אם שרן היה עובד מדינה היה נפתח נגדו הליך להשעיה זמנית.

עו"ד איתן מעוז, סנגורו של שרן, מסר בתגובה: "הלינצ' הציבורי שעובר שרן בחודשים האחרונים פוגע קשות בזכותו הבסיסית להליך הוגן ונקי. שרן לא נתן טובת הנאה כלשהיא לגנור או למי מטעמו, לא בקשר לצוללות ולא בכלל. אין באפשרותו של שרן לנהל את הגנתו על גבי העיתון ולחשוף את פרטי המקרה כהוויתם. אך כאשר הציבור ייחשף לעובדות הוא יבין עד כמה גרירתו של שרן למשפט בטרם משפט הייתה מיותרת".

***חזקת החפות: ההליך בעניינו של דוד שרון נמצא עדיין בשלבים מקדמיים, והוא לא הורשע ולכן עומדת לו חזקת החפות. 

עוד כתבות

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

הירידות בוול סטריט מתמתנות; מטא צוללת ב-10%, אנבידיה עולה ב-4%

נאסד"ק יורד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM צוללת ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים