גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משרד המשפטים נותן פייט למשרדי הענק במאבק על המתמחים האיכותיים

בשבוע שעבר ערך משרד המשפטים את אירוע ההתמחויות השנתי הגדול שלו, בהפקה יוקרתית ובכיכובם של בכירי המשרד, בהם שקד, מנדלבליט וניצן ● בכך נכנס המשרד לזירת מאבק עם משרדי עורכי הדין הגדולים במשק המחזרים מדי שנה אחר הסטודנטים האיכותיים ● עו"ד אמי פלמור, מנכ"לית המשרד: "חד-משמעית, אנחנו מתחרים בשוק הפרטי. אנחנו בית הספר הכי טוב למשפטים"

כנס המתמחים הגדול / צילום: איל יצהר
כנס המתמחים הגדול / צילום: איל יצהר

קייטרינג יוקרתי, מוזיקת פיוז'ן, מחברת ועט עם לוגו של משרד המשפטים, במה מעוצבת עם אורות ותפאורה מתחלפת, סרטוני תדמית מושקעים בכיכובם של עובדי המשרד המצחיקים והמגניבים, סלפי עם גלימות בית משפט, מינגלינג עם מתמחי ועובדי משרד המשפטים המפזרים חיוכים לכל עבר, ונאומים של הבכירים ביותר במשרד. כך מנסה משרד המשפטים למשוך אליו את הטובים שבבוגרי הפקולטות למשפטים מהאוניברסיטאות ומהמכללות השונות.

בשבוע שעבר נערך באוניברסיטת תל-אביב "יריד ההתמחויות" של משרד המשפטים, תחת הכותרת "שותפים לדרך 2018 - אירוע ההתמחויות הגדול של משרד המשפטים". הכנס מהווה עבור משרד המשפטים את נקודת הפתיחה של מה שמכונה בקרב סטודנטים "עונת ההתמחויות" - תקופה שנמשכת מספר חודשים ומסתיימת באמצע חודש מארס, ושבה מראיינים ומתראיינים למשרדי עורכי הדין, בתי המשפט, עמותות ומשרדים ממשלתיים, סטודנטים למשפטים הנמצאים בשנה השלישית ללימודיהם, בתקווה להתקבל להתמחות בתום לימודיהם במשרד יוקרתי ונחשק.

 ההתמחות במשפטים

משרד המשפטים - אשר דובריו הדגישו לאורך הכנס כי הוא "משרד עורכי הדין הגדול המדינה" (4,600 עובדים ו-543 מתמחים בשנה) - נכנס לזירת המאבק עם משרדי עורכי הדין הגדולים במשק, הנוהגים באופן דומה בשנים האחרונות. עו"ד אמי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים, המטפלת אישית במאמצי גיוס המתמחים, מאשרת את המגמה: "חד-משמעית, אנחנו מתחרים בשוק הפרטי. הבנו שעלינו להראות לסטודנטים הטובים שאנחנו רוצים אותם. הכנס הוא מפגן כוח, שמדגיש את זה שאנחנו משרד ענק ומגוון, שורה מעולה בקורות-החיים, ובית הספר הכי טוב למשפטים בכלל ולמשפטן הציבורי בפרט".

הכנס שהחל בשעות הצהריים, כלל סדנה שהועברה לסטודנטים בנושא "כיצד להצליח בראיון עבודה", שבה השתתפו יותר מ-500 סטודנטים; הצבת דוכני מידע שביניהם הסתובבו עובדי משרד המשפטים ומתמחיו. הוא הוגדר כ"אירוע המרכזי" במעמד שרת המשפטים, איילת שקד; היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט; פרקליט המדינה, שי ניצן, מנכ"לית המשרד פלמור ועוד.

נדמה כי הסטודנטים שהגיעו לכנס פחות התעניינו בליבת האירוע, ונטו יותר לשיחות בלתי אמצעיות עם מתמחים ועורכי דין ששלחה כל אחת מהמחלקות הרבות של משרד המשפטים - החל ממחלקת ייעוץ וחקיקה, דרך הסנגוריה הציבורית, הכונס-הרשמי, הרשות להגנת הפרטיות, רשות התאגידים ועוד, וכן - נציגים מכל הפרקליטויות השונות (בג"צים, אזרחי ופלילי מכל המחוזות, וכיו"ב), שבהן אמורים להיקלט המספר הרב ביותר של מתמחים (כשני-שלישים מסך תקני ההתמחות הם בפרקליטות).

"לא הכול זה שכר - אצלנו יש יוקרה"

שיטוט בין הדוכנים השונים שהציבה כל אחת מהמחלקות האמורות, העלה כי הסטודנטים התעניינו בעיקר באופי ההתמחות, מידת העצמאות והאחריות שמקבל המתמחה, אופק הקידום המקצועי, ממוצע הציונים הנדרש לקבלה ועוד.

לדברי פלמור "אנחנו, במשרד המשפטים, לא רואים בזה רק קבלה להתמחות, אלא מסתכלים על זה רוחבית. אני אומרת לסטודנטים 'בואו אלינו ל-3 שנים'. אנחנו רוצים לבנות לעצמנו מאגר גדול של אנשים מצוינים, מכיוון שמשרד המשפטים צומח כל הזמן. כיום מועסקים בו 4,600 עובדים, כשבתקופתי בלבד נוספו כמה מאות תקנים".

ב"אירוע המרכזי", שנערך באולם "סמולרש" באוניברסיטת תל-אביב, כשעל הבמה אביזרי תאורה ומכונות עשן, ש"הרגישו" קצת זרים למעמד ושיעשעו את הדוברים, שמעו הסטודנטים את נאומיהם של שקד, מנדלבליט, ניצן ופלמור. בין לבין, צפו הסטודנטים במספר סרטוני תדמית מושקעים במיוחד, שהפיק משרד המשפטים, שנועדו להציג את ההון האנושי המגוון שמאייש את היחידות השונות של המשרד, ולהעניק עצות למועמדים להתמחות. "המציג אינו פרזנטור", התבדחה פלמור, ששימשה גם כמנחת הכנס, "אלה באמת האנשים שעובדים אצלנו".

פלמור מודה, שלפחות בפרמטר אחד ידו של משרד המשפטים תהיה לעד על התחתונה - והוא סוגיית השכר, אך חושבת שזה לא הפרמטר הכי חשוב מבחינת המתמחים לעתיד. "ברור שמבחינת השכר אנחנו לא מתחרים במשרדים הגדולים, ואני לא יכולה להתחרות בהם בפינוקים, למרות שצריך להביא בחשבון גם את התנאים הנלווים, כמו ימי חופשה ומחלה".

ופלמור מוסיפה, "אבל לא הכול זה שכר. אנחנו מציעים תפקידים עם יוקרה. אצלנו אפשר לעשות ליטיגציה ברמה גבוהה, לעסוק בתיקים שאין בשום מקום אחר, ולשבת בישיבות עם היועץ המשפטי ועם שרים. אנחנו מזהים שיש הרבה סטודנטים שאומרים 'אני רוצה להיות בסביבה כזאת'.

"אצלנו אפשר להיות גם אמא צעירה, וגם לקבל כבוד ולהתקדם לתפקידים בכירים. ורק אצלנו אפשר לעשות התמחות בתל-אביב, ולהמשיך את החיים הסטודנטיאליים, ואז לעבור לצפון או לדרום, כי את רוצה ללדת ולהיות ליד ההורים שלך, בלי לוותר על מקום העבודה שלך". כך פלמור, שמוסיפה: "שלא לדבר על זה שמשרד המשפטים הוא המקום היחיד בשוק עורכי הדין שבו קיים ייצוג של 50% לנשים בתפקידים הבכירים".

"לשנות התפיסה שעדיף משרד גדול"

מטרה נוספת של הכנס היא להיאבק בתדמית האפורה של משרד המשפטים בקרב חלק מהמועמדים להתמחות. פלמור מציינת, כי "מי שהיה בכנס, מבין שמשרד המשפטים מציע תפקידים עם יוקרה - אתה לא לוזר אם אתה בא למשרד המשפטים. ממוצע הציונים של המתמחים שלנו הוא 86. חלק גדול מההתמחויות אצלנו הן סופר-אטרקטיביות, ולמעשה הסטודנטים המצטיינים שמבקשים להתמחות במשרדים הגדולים ובבית המשפט העליון הם אותם סטודנטים שמתחרים על התמחות בלשכות היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה, או במחלקת הבג"צים.

"ברור שמי שמגיע ליחידות המובחרות במשרד המשפטים, זה המאון העליון של הסטודנטים. גם ממוצע המתמחים ממשרד המשפטים שעוברים את בחינות הלשכה גבוה בהרבה מהממוצע הארצי, באופן עקבי".

זוהי הפעם החמישית שמשרד המשפטים עורך כנס כזה. לדברי פלמור, "הכול התחיל מהצורך לשפר את הגיוס מהחברה הערבית. לפני מספר שנים היו לנו רק 5 סטודנטים מהמגזר שהתמודדו על כל משרה, ולא המצטיינים ביניהם. בדקנו את הסיבות, והבנו שהסטודנטים לא יודעים על היחידות השונות של משרד המשפטים - רובם חושבים רק על הפרקליטות, ורק על הפן הפלילי שבה".

אך כיום, הדביק משרד המשפטים את היעד הממשלתי לשילוב עובדים מהחברה הערבית במשרדי הממשלה (10%), ואף עבר אותו. המשרד מעסיק עובדים ערבים גם מעבר לתקנים המיוחדים שדורש היעד הממשלתי האמור. עוד מדגישה פלמור, כי הרצון לשלב יותר עובדים ערבים במשרד המשפטים, היה בראש מעייניה לא רק בשל החלטת הממשלה בעניין, אלא גם "מבחינה מהותית".

הכנס - שאליו הגיעו מאות סטודנטים מכל הארץ, חלקם באמצעות מערך הסעות מיוחד שארגן משרד המשפטים - היווה מפגן כוח מרשים של המשרד. אולם עדיין לא ברור אם האסטרטגיה שבחר המשרד בהקשר זה תסייע לו להתגבר על החסרונות המובנים שלו, כגוף ממשלתי גדול וביורוקרטי, וככזה שבו מרוויחים פחות מאשר במשרדי עורכי הדין הגדולים.

בהקשר זה, נראה שניתן לסמוך על הסטודנטים עצמם, שהם יידעו לכלכל את צעדיהם בתבונה, ולהביט מבעד למכונות העשן, תרתי משמע. משרד המשפטים נקט צעד חשוב מאוד כדי לחשוף ולהגדיל את המידע של המועמדים להתמחות ליחידותיו השונות ולפעילותו הענפה, ותרם רבות למאגר הידע של הסטודנטים הצריכים להחליט בקרוב. השאלה היא - אם אותו ידע יביא גם לשינוי בתפיסה הרווחת בקרב רבים מהסטודנטים, שלפיה "התמחות במשרד עורכי דין מוביל - עדיפה על התמחות במשרד המשפטים".

סטודנטים: "קיבלנו תחושה שרוצים אותי במשרד המשפטים"

בקרב הסטודנטים שעימם דיברנו השאיר הכנס רושם חיובי באופן כללי. לדברי גאזי ג'לג'ולי, סטודנט בשנה השלישית ללימודיו מאוניברסיטת תל-אביב, "כסטודנט בשיא תקופת ההכנות לראיונות ההתמחות, הכנס של משרד המשפטים פתח עבורי דלתות חדשות שלא הכרתי במגזר הציבורי משפטי". עם זאת, ג'לג'ולי הודה כי גם הפן הכספי משחק תפקיד בהתלבטות היכן להתמחות: "הבעייתיות היחידה היא הפרשי השכר המשמעותיים בין המגזר הציבורי לפרטי".

בעבור ניראל, סטודנטית בסמסטר האחרון ללימודיה ממכללת שערי משפט, היווה הכנס נקודת מפנה של ממש. לדבריה, בעקבות הכנס, הפכה האפשרות להתמחות במשרד המשפטים למובילה מבחינתה. "לכל אורך הכנס הייתה לי תחושה שמדברים אליי בגובה העיניים. אהבתי את זה שהנאומים של הבכירים היו קצרים, ושאפשרו לנו לעשות מינגלינג גם לפני האירוע המרכזי וגם לאחריו. כי ככה אפשר לקבל כמה שיותר אינפורמציה.

"לא ידעתי שיש כל-כך הרבה יחידות במשרד המשפטים, זה היה ממש מאיר עיניים. בתור אמא לשני ילדים גדולים, נתנו לי את התחושה שיש לי הזדמנות שווה כמו לכולם, ובשוק הפרטי זה לא תמיד המצב. קיבלתי תחושה שרוצים אותי במשרד המשפטים, ועכשיו אני יכולה להגיד בפה מלא שאני רוצה להתמחות במשרד, אחרי שכל החיים חשבתי שאני לא רוצה לעבוד במשרד ממשלתי כלשהו. זה מקום שנותן ערך".

וסעיד חאג' יחיא ממכללת שערי משפט, מחזק ומבקר: "הכנס היה מכובד מאוד, עובדי המשרד נתנו אינפורמציה נרחבת, וענו על כל השאלות. הבעיה הייתה, שכמות האנשים הייתה גדולה מדי, המקום היה עמוס ביותר, ולכן רבים לא הצליחו לשמוע או להתרשם כפי שרצו. הייתי רוצה שיתייחסו יותר לתנאי הקבלה והראיונות. עם זאת, היו תחומים שלא ידעתי שאפשר להתמחות בהם במשרד, ודרך הכנס הבנתי שזה אפשרי".

עוד כתבות

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בפתיחת הבורסה; אופקו הלת' יורדת ב-3.5%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.2% ות"א 90 נסחר במגמה דומה ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

ימי הזוהר מאחוריה? הקרן של משקיע העל דועכת

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם