גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שני סטארט-אפים של אבטחת מידע גייסו כ-13 מיליון דולר

אלסיד השלימה סבב גיוס של 7 מיליון דולר בהשתתפות אינטל ● Team8 השקיעה 5.3 מיליון דולר בחברת הסייבר פורטשיפט, שמתכננת להשתמש בכסף לצורך הרחבת צוות העובדים שלה

מייסדי אלסייד רני נחמיאס וגדי נאור / צילום: אלסייד
מייסדי אלסייד רני נחמיאס וגדי נאור / צילום: אלסייד

אלסיד ופורטשיפט, שני סטארט-אפים ישראלים המפתחים פתרונות אבטחה הודיעו היום (ג') על השלמת סבבי גיוס של 7 מיליון דולר ו-5.3 מיליון דולר בהתאמה. שני הסטארט-אפים פועלים בתחום דומה של אבטחת מרכזי מידע מורכבים והיברידיים בארגונים, משלב הפיתוח ועד היישום של אפליקציות ענן. 

חומות אש (Firewalls) משמשות כיום ארגונים רבים שנמצאים במעבר לעבודה בסביבות ענן, למרות שאינן מותאמות להגנה על סביבות אלה. הן שימשו להגנה על מרכזי מידע בתוך ארגונים מאז אמצע שנות ה-90. עם המעבר של ארגונים לסביבות עבודה בענן ולסביבות הברדיריות, שנועדו לייעל את עבודתם של ארגונים ולהפוך אותה למהירה יותר, חומות האש עדיין דורשות מצוותי האבטחה לעבוד באופן ידני וביורוקרטי.

בשביל להפעיל אפליקציות בענן שמוגן באמצעות חומת אש, אנשי האופרציה בארגון צריכים להעביר את המידע אודות האפליקציה לאנשי האבטחה, ואלה צריכים להגדיר את האפליקציות המבוקשות והתקשורת ביניהן באופן ידני. התוצאה היא שארגונים שעוברים לפעול ברשתות ענן, מוצאים את עצמם, פעמים רבות, כשהם נאלצים לבחור בין אבטחה ובין מהירות ויעילות.

כדי להתמודד עם הבעיה הזו, חברות רבות בונות פתרון מבוסס על למידה וזיהוי של דפוסי התנהגות, באמצעות אלגוריתמים של למידת מכונה. אלה לומדים את מבנה הרשת הארגונית, וכשהם מזהים תקשורת שאינה מוגדרת כ"התנהגות נורמטיבית", הם מתריעים מפניה או חוסמים אותה. אלא שבעולם הענן, המשתנה תדיר, נוספים לארגונים רכיבים חדשים על בסיס שעתי, וההגדרה של התנהגות נורמטיבית משתנה כל הזמן, ומצריכה עוד ועוד מוצרים שמסוגלים להתמודד עם פרוטוקולים שונים וארכיטקטורות שונות.

אלסיד: גיוס בהובלת אינטל

החברה הראשונה המנסה להתמודד עם בעיה זו, היא אלסיד (Alcide), שפיתחה חומת אש מסוג Microservices Firewall לאבטחת הרישות בין אפליקציות. החברה הודיעה על גיוס של 7 מיליון דולר בסבב A, בהובלת CE Ventures, ובהשתתפות המשקיעים הקיימים בחברה, אינטל קפיטל ואלרון.

אינטל קפיטל, שהובילה את הסבב האחרון של החברה, היא משקיעה אסטרטגית בחברה. רני נחמיאס, מנכ"ל ומייסד שותף בחברה, אמר ל"גלובס", כי "אינטל היא מעבר למשקיעה אסטרטגית, כי אני לא חושב שיש הרבה חברות שמבינות מה אנחנו עושים. רמת החיבורים שהם עושים לנו היא מאוד גבוהה, בכל זאת - אינטל נמצאת בכל דאטה סנטר וסביבת ענן בעולם".

כיום החברה מעסיקה 30 עובדים, 28 מתוכם בישראל. לחברה פעילות בארה"ב ובאירופה, כאשר עיקר הפעילות האירופאית שלה ממוקדת באנגליה. נחמיאס מספר כי לחברה מספר לקוחות גדולים, אך החברה לא חושפת את שמות הלקוחות ולא את הכנסותיה.

אלסיד השיקה לפני כחצי שנה את חומת האש שלה, המגנה על התקשורת המחברת בין תשתיות, רשתות ואפליקציות. הפלטפורמה פועלת בשני ממדים: הראשון הוא סוכן תוכנה אשר, באמצעות אינטליגנציה מלאכותית, לומד ומבין את מבנה הרשת והתשתית הארגונית, ואת הקונטקסט בו התקשורת בה מתרחשת. הממד השני הוא ברמת האפליקציה. צוותי הדב אופס מגדירים את מדיניות היישום של כל אפליקציה בארגון, והמידע הזה משמש את חומת האש של אלסיד, ומשלים את המידע אודות מבנה התשתית והרשת.

על בסיס כל זה, חומת האש של אלסיד מסוגלת הפלטפורמה מאפשרת לצוותי הפיתוח והאבטחה להגדיר, ליישם ולאכוף מדיניות אבטחה בפלטפורמות ענן שונות, ולהתמודד עם הסביבה המפוצת והמורכבת באופן אחיד ורציף. מדיניות האבטחה המוגדרת באמצעות הפלטפורמה, מיושמת משלב הפיתוח ועד הדיפלויימנט של האפליקציות, ומסוגלת לזהות איומים וגם למנוע אותם.

נחמיאס אמר כי השילוב בין הבנה של התנהגות התשתית והרשת ובין הגדרות היישום של צוותי הפיתוח מאפשר לחברה להגיע לתוצאות מדויקות: "כשאלסיד מותקנת היא מבינה את ההתנהגות הנורמטיבית, אבל במקביל הצוות מעדכן משהו או מוסיף רכיב, שצריך לדבר עם שירות מסויים על תשתית מסויימת. זו תהיה התנהגות שסוטה מהסטטיסטיקה ומייצרת אנומליות, כמו פנייה לדומיין חדש ולא מוכר, אבל אם המדיניות הוגדרה משלב הפיתוח, אז אין פה חריגה. ככה אנחנו נמנעים מיצירה של פאלס פוזיטיבס".

פורטשיפט מתכוונת לגייס 15 עובדים חדשים

קבוצת Team8 של נדב צפריר, לשעבר מפקד 8200, הודיעה היום (ג') על השקעתה בחברת פורטשיפט (Portshift), המפתחת גם היא טכנולוגיה להגנה על תשתיות ואפליקציות ענן. החברה הוקמה במסגרת הקבוצה בפברואר השנה ועד היום, Team8 השקיעה בחברה 5.3 מיליון דולר בסבב סיד.

Team8 היא פלטפורמה להקמת חברות סייבר וקרן הון סיכון, שבונה חברות סטארט-אפ במטרה להפוך אותן לשחקניות מרכזיות בתחומן. הקבוצה מאתרת תחומים בעולם הסייבר שבהם יש צורך בפתרון טכנולוגי, ואז מחפשת צוות הנהלה להובלת הסטארט-אפ שיפתח את הפתרון, תוך ניסיון לאתר טאלנטים מיחידות סייבר בצבא.

"מה שמיוחד הוא שחיפשנו בעיה מאוד קשה, שלא פתרו אותה הרבה מאוד שנים, והיא מתלבשת על שוק שהולך וגדל. אחת הבעיות שמצאנו, שלא פתרו אותה יותר מעשור, זה השימוש בפיירוולים בענן. כשהתחילו לצאת לענן אמרו 'בסדר, יש לנו פיירוול והוא עובד מצויין אז בואו ננסה להעביר אותו לענן'. אבל מה שעובד בדאטה-סנטר לא עובד בענן", אומר רן אילני, מייסד שותף ומנכ"ל פורטשיפט.

לפני שהקים את החברה, אילני ניהל את חטיבת תשתיות האבטחה של צ'קפוינט, והיה אחראי על כל קו מוצרי החומרה של החברה. בשירותו הצבאי היה קצין ימי בחיל הים, שירות שאינו אופייני למייסדי חברות של Team8. שאר הנהלת החברה כוללת בעיקר יוצאי יחידות מודיעין.

בניגוד לאלסיד, הפתרון של פורטשיפט מוותר לחלוטין על למידה של מבנה הרשת הארגונית ולמידה של התנהגות התקשורת העוברת בה. במקום זאת, היא מתמקדת במידע על האפליקציות בלבד. כדי להגיע לרמת דיוק גבוהה, החברה שואבת ממערכות ה-CI/CD של הארגון - שיטת כתיבת קוד נפוצה בקרב ארגונים הפועלים בענן, במסגרתה אנשי ה-DevOps מגדירים את התפקיד העסקי של האפליקציות אותן הם כותבים.

על בסיס המידע הזה, הפלטפורמה מגדירה את התהליכים הארגוניים מנקודת מבט עסקית, ומבצעת תהליך חיתום במסגרתו כל רכיב מקבל זהות ייחודית בהתאם לתפקידו העסקי בארגון - ללא קשר למבנה הרשת, ובאופן שמלווה את האפליקציות מכתיבת הקוד ועד היישום. ברגע שעוברת ברשת תקשורת חריגה, שלא עברה את תהליך החיתום של החברה, היא מתריעה על כך לצוותי האבטחה בארגון, אך, בניגוד לחומת האש של אלסיד, לא חוסמת את התקשורת הזו.

פורטשיפ מעידה כי היא עובדת כבר עם מספר לקוחות ארגוניים בארה"ב ובאירופה, אך לא חושפת את הכנסותיה. אילני מקווה להשתמש בכסף שגוייס לצורך הרחבת פעילותה, על ידי שכירת כ-15 אנשי שיווק ופיתוח נוספים, מרביתם למשרדי החברה בישראל, וחלקם למשרדים שהחברה מתכננת לפתוח בחוף המערבי בארה"ב. כיום החברה מונה 15 עובדים, הפועלים ממשרדיה בתל אביב, אותם היא שוכרת מ-Team8.

Team8 הוקמה ב-2014, ולה רשת לקוחות, משקיעים ושותפים ברחבי העולם, המעורבת בתהליכי הפיתוח ובהשקעה בחברות הסטארט-אפ המוקמות במסגרת הקבוצה. בין המשקיעים בקבוצה נמצאים וולמארט, סופטבנק, מיקרוסופט, סיסקו, AT&T, Accenture, נוקיה, Bessemer Venture Partners, Innovation Endeavors וטמסאק. עד היום הקימה הקבוצה שמונה חברות (שש מתוכן נחשפו), שלהן היא מספקת ליווי, כוח-אדם וסיוע פיננסי. עד היום גייסו החברות שהוקמו במסגרת הקבוצה סכום כולל של 150 מיליון דולר.

תעודת זהות: Portshift

הקמה: פברואר 2018

מייסדים: רן אילני וזוהר קאופמן

מספר עובדים: מעסיקה 15 עובדים ממשרדיה בתל אביב

גיוסי הון: 5.3 מיליון דולר מ-Team8

תעודת זהות: Alcide

הקמה: 2016

מייסדים: רני נחמיאס (מנכ"ל) וגדי נאור (סמנכ"ל טכנולוגיות)

מספר עובדים: 30, 28 במשרדי החברה תל-אביב

גיוסי הון: 12.2 מיליון דולר

משקיעים: CE Ventures, אינטל קפיטל, אלרון

עוד כתבות

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%