גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בעלי מניות בטבע מאיימים בהליכים נגד בכירים בחברה: התנהלה בארה"ב "כמו ארגון פשע הגבלי"

פרשת "הקרטל הגדול ביותר בהיסטוריה של ארה"ב" מסבכת את טבע גם בישראל: הבוקר שוגר אל יו"ר דירקטוריון טבע, ד"ר סול בארר, מכתב התראה ראשון, ובו דרישה כי טבע תפעל נגד הגורמים המעורבים בקרטל למיצוי זכויותיה, בטרם נקיטת הליכים משפטיים נגד נושאי משרה בכירים בחברה

סול בארר, יו"ר טבע / צילום: Stringer, רויטרס
סול בארר, יו"ר טבע / צילום: Stringer, רויטרס

פרשת "הקרטל הגדול ביותר בהיסטוריה של ארה"ב" המתחוללת בימים אלה סביב חברת התרופות טבע   מסבכת את החברה גם בישראל: הבוקר (ג') שוגר אל יו"ר דירקטוריון טבע, ד"ר סול בארר, מכתב התראה ראשון, ובו דרישה כי טבע תפעל נגד הגורמים המעורבים בקרטל למיצוי זכויותיה, בטרם נקיטת הליכים משפטיים נגד נושאי משרה בכירים בחברה בעקבות הפרשה.

במכתב דורשים בעלי מניות מיעוט בחברה כי החברה תמצה את הזכויות העומדות לה ותגיש תובענה בקשר לפרשה נגד נושאי המשרה ובעלי התפקיד בחברה האחראים להם, או בעלי התפקיד בחברת-הבת TEVA PHARMACEUTICALS USA (טבע ארה"ב).

במכתב, ששוגר באמצעות עורכי הדין רנן גרשט, אופיר נאור, שחר בן מאיר ואיציק אבירם, נטען כי טבע ארה"ב התנהלה כ"ארגון פשע הגבלי". לטענת בעל מניות המיעוט ששיגר את המכתב, "נושאי המשרה פעלו במודעות וברשלנות בכך שביצעו עבירות של חוקי ההגבלים ופעולות של תיאום מחירים וחלוקת השוק, ביודעם שאלה פעולות לא חוקיות, אשר ככל שיתגלו יסבו נזקים עצומים לטבע ארה"ב ואף לטבע עצמה. הם אף התעלמו מסימני אזהרה ברורים של אי-חוקיות הפעולות והמעשים שלהם".

על-פי המכתב, אם לא החברה לא תפעל למיצוי זכויות התביעה נגד נושאי המשרה בטבע ארה"ב בתוך 45 יום, בעלי מניות המיעוט יראו עצמם רשאים להגיש נגד החברה בקשה לאישור תביעה נגזרת או בקשה לאישור תביעה נגזרת מרובה נגד טבע ארה"ב ונושאי משרה בה.

המכתב מגולל את הרקע לדרישה להגשת תביעה - הקרטל הנטען. "בשנת 2014 מדינת קונטיקט החלה בחקירה לגבי מחיר תרופות גנריות הנוגעת לארה"ב כולה. אותה חקירה, אשר נמשכה תקופה ארוכה, העלתה ממצאים מטרידים ביותר, לפיהם חברות מובילות בעולם ובארה"ב בתחום התרופות ביצעו שלל מעשים של תיאום מחירים, של קביעה מתואמת של מחירי תרופות ושל פגיעה בתחרות, אשר כתוצאה מכך המחירים ששילמו הצרכנים בארה"ב בעבור התרופות היו גבוהים במאות אחוזים מהמחיר שהיה נקבע לתרופות ללא אותם מעשים בלתי חוקיים.

"מכיוון שליצרנים של תרופות גנריות אין את הוצאות המחקר והפיתוח שיש לחברות המייצרות תרופות מקור, הרי שהציפייה של השוק כי מחירי התרופות הגנריות יהיו נמוכים יותר, ואף באופן משמעותי מהמחירים של תרופות המקור. זו גם התכלית העיקרית של החוק Hatch-Waxman Act אשר מיועד לעודד כניסה מוקדמת ככל האפשר לשוק של חברה המייצרת ומשווקת תרופה גנרית לתרופת מקור".

חברות התרופות הגנריות טענו בשנים האחרונות כי הסיבה שמחירי התרופות הגנריות אינם נמוכים כפי שמצופה שיהיו, היא בשל גורמים שאינם בשליטתן כגון עלויות ייצור, דרישות של ה-FDA ועוד. "ואולם", נכתב בפנייה ליו"ר דירקטוריון טבע, "החקירה שנוהלה מציגה תמונה שונה לחלוטין. התברר כי חברות גנריות רבות, ובהן כמובן טבע ארה"ב, פעלו בשנים האחרונות במסגרת מפגשים רבים בין בעלי התפקידים בחברות, הן בכנסים ובפגישות אחרות והן בהתכתבויות שבין החברות, לפעול, לקדם ולבצע שני תחומים של מעשים חמורים ופסולים שפגעו בתחרות: האחד - חלוקת שוק בין החברות, והשני - קביעת מחירים לתרופות ותיאום המחירים בין החברות. תוצאת אלה הייתה קביעה של מחירים גבוהים במיוחד של תרופות גנריות אותם נדרשו צרכנים לשלם" .

לטענת עורכי הדין רנן גרשט, אופיר נאור, שחר בן מאיר ואיציק אבירם, "מעשים אלה, שהם בגדר הפרה בוטה של דיני ההגבלים החלים על החברות, גרמו לאותם מחירים גבוהים ולא סבירים, דבר שפגע באופן משמעותי בצרכנים בארה"ב ואף במדינות נוספות".

על-פי הנטען, "מדובר בשלל מעשים, אשר לא ניתן להגדיר אותם אלא כקיומו של 'ארגון פשע הגבלי', לו חברו מספר רב של חברות גנריות בהן הגדולות בעולם, כאשר אותו 'ארגון' שם לו למטרה לפגוע בצרכנים ולייצר לעצמו רווח בלתי הוגן כתוצאה ממעשי עבירות חמורים של דיני ההגבלים העסקיים".

עוד נטען במכתב כי "מדובר בשלל פעולות בלתי חוקיות אשר לא יכול להיות ספק (אף לא צל של ספק) כי מי שביצע אותם ידע היטב כי המדובר במעשים בלתי חוקיים בעליל, אשר יום אחד דינם להיחשף, והעונש בוא יבוא".

כתוצאה מהאירועים שתוארו, נפתחו מספר הליכים משפטיים נגד החברות ובהן נגד טבע ארה"ב. בתחילה הוגשה תביעה אזרחית נגד מספר חברות גנריות, וטבע ארה"ב בתוכן, לבית המשפט הפדרלי של קונטיקט. התביעה הוגשה מטעם מספר רב של מדינות בארה"ב ובראשן מדינת קונטיקט. במסגרת התביעה הובאו ראיות למפגשים רבים ומגוונים של אנשי מכירות בכירים בחברות, למשל מפגש בעיר בולטימור בשנת 2015, בו השתתפו נציגים של החברות טבע ארה"ב וחברות נוספות, ושם בוצעו תיאומי מחירים וחלוקת שוק בין החברות.

"כל המפגשים הללו שימשו את החברות לצורך ביצוע פעולות תיאום של השוק ושל המחירים של מוצריהם, דבר שהוביל כמובן למחירים גבוהים, שלא היו כאלה אם היה מדובר בשוק תחרותי ולא בשוק מתואם בדרך של הפרות חוק בוטות", נכתב בפנייה.

כך למשל, צוין, חברה בשם מאלק יצרה קשר עם בעלי תפקידים בטבע ארה"ב (ששמותיהם הושחרו אך ידועים בוודאי לטבע) בדבר העלאה משותפת של מחירן של תרופות אשר שתי החברות היו מתחרות על השוק שלהן.

"ואכן התיאום נשא פרי, כפי שמתואר שם בהמשך, ומחירי התרופות בכל ארה"ב עלו כתוצאה מאותם הסכמים פסולים. הסכמים אלה ודומים להם מהווים הפרה בוטה וגסה של דיני ההגבלים העסקיים של ארה"ב, ועל כן הוגשה התביעה כאמור, וראו שם את תיאור המעשים המהווים הפרות ביחס לטבע ארה"ב", כותב בעלי המניות ליו"ר דירקטוריון טבע.

לאחר שנוהלו מספר הליכים בבית המשפט הפדרלי בקונטיקט, התיק הועבר לבית המשפט הפדרלי של המחוז המזרחי של פנסילבניה. עם העברת התיק לבית המשפט בפנסילבניה, ובהתאם לחקירה שנמשכה, הוגש שם כתב תביעה מתוקן נוסף, במסגרתו צורפו לתביעה עוד מספר רב של נתבעות (חברות גנריות), והתביעה טענה כעת לתיאום מחירים וחלוקת שוק ומניעת תחרות ביחס ללפחות 15 תרופות.

בנוסף לטענות אשר הופיעו בכתב התביעה הראשון, צורפו לתביעה שלל ראיות על תיאום שבין החברות המתחרות. כך למשל, צורפו טבלאות המעידות (באופן שמרני ביותר כנטען שם) על היקפי שיחות והודעות טקסט שבין בעלי תפקיד בכירים בחברות המתחרות, שיחות שכל מטרתן הייתה תיאום והפרות של דיני ההגבלים. עוד נטען בתביעה כי בעלי תפקיד בטבע ארה"ב שוחחו עם בעלי תפקידים בחברות המתחרות במשך תקופה של שנה אחת בלבד, מחודש יולי 2013 עד יולי 2014, כ-1,500 פעמים.

ביחס לתביעה זו נכתב בפנייה ליו"ר הדירקטוריון כי "כפי שמראה כתב התביעה, לעתים אפילו לא היה דרוש תיאום וקשר ישיר בין החברות המתחרות, אלא שחלוקת השוק ביניהן נעשתה אפילו בהבנה שבשתיקה דרך לקוחות גדולים (מפיצים שלהם), אשר ידעו מתי ולמי לפנות לשם תיאום וחלוקת השוק וקביעת המחירים".

במכתב צוין כי אלה דוגמאות בודדות משלל המקרים המצוינים בכתב התביעה המצביעים על תיאום שוק ומחירים ברמה בלתי נתפסת של הפרות חוק. "את כל המעשים האמורים ביצעו נושאי משרה בכירים בטבע ארה"ב, המודעים היטב היטב ל'פליליות' או לכל הפחות להפרות חוקי ההגבלים הנובעים ממעשים אלה. מכאן שמדובר בהפרה חמורה וגסה של חובת הזהירות המוטלת על נושאי המשרה בטבע ארה"ב, חובה אותה הם הפרו ברגל גסה, תוך שהם גורמים בהפרה זו של חובת הזהירות לחברה לבצע הפרה חמורה וגסה של דיני ההגבלים העסקיים".

ההליכים המשפטיים הללו התנהלו ועדיין מתנהלים במקביל לחקירות שנמשכו, והפירוט הרב של המעשים בכתב התביעה מוכיח את היקף החקירה והגילויים שנובעים ממנה. לאחרונה, כידוע, הודיע התובע הכללי של מדינת קונטיקט, אשר כאמור מוביל את התיקים האמורים, כי במסגרת החקירות עולה בהחלט כי בוצעו גם עבירות פליליות ולא רק עוולות אזרחיות הגבליות, וכי בכוונת התובע הכללי ותובעים אחרים ככל הנראה לפתוח נגד טבע ארה"ב גם בהליכים פליליים נוכח האמור לעיל .

"מכל המתואר לעיל עולה כי לטבע נגרמו כתוצאה ממעשי ו/ו מחדלי נושאי המשרה בטבע ארה"ב עד היום נזקים של מאות מיליוני דולרים, רק בגין ההוצאות המשפטיות על ההליכים הנוכחיים, ואולם - וזה העיקר - טבע ארה"ב צפויה להינזק בסכומים של מאות מיליוני דולרים, אם לא מיליארדים, הן כפיצוי שהיא תידרש לשלם במסגרת ההליכים האזרחיים והן כקנסות במסגרת ההליך הפלילי הצפוי", נכתב בפנייה לטבע, ונטען כי "מכאן שנושאי המשרה בטבע ארה"ב אשר היו מעורבים הן בידיעה ובפועל והן בעצימת עיניים ובשתיקה, ואף נושאי משרה בטבע עצמה, אחראים כלפי החברה לכל הנזקים וההוצאות שנגרמו לה ואשר צפויות להיגרם לה נוכח כל שתואר".

עוד מודגש בפנייה כי מדובר בטענות מבוססות של מדינות באמצעות תובעים כלליים לאחר הליכי חקירה אשר נעשו על-פי ומכוח סמכות חוקית. "מכאן שיש לראות, בוודאי לעניין דרישה זו, את האמור בכתבי התביעה כראיה מינהלית משמעותית לחיוב נושאי המשרה בטבע ארה"ב ובטבע בנזקים שנגרמו ואשר עוד ייגרמו לחברה".

לטענת עורכי הדין ששיגרו את המכתב ליו"ר דירקטוריון טבע, מכל הנסיבות עולה כי לטבע ישנה עילת תביעה וזכות תביעה כלפי כל נושאי המשרה והעובדים הבכירים בטבע ארה"ב אשר יזמו או ביצעו המעשים.

"אשר על כן החברה נדרשת במסגרת פנייה זו להגיש תביעה נגד נושאי המשרה והעובדים הבכירים על הפרת חובת הזהירות שלהם כלפי החברה, כמתואר בדרישה זו על נספחיה", נכתב בפנייה.

במכתב אף מתמודדים הכותבים עם הטענה כי בשל אותם מעשים לא חוקיים נצבר לטבע רווח בתקופות מסוימות, וכי בשל כך אין מקום לפתוח בבדיקה ולפעול להגשת תביעה לשיפוי במסגרת החברה - כאשר לטענתם, טענה כזו לא תעמוד. "מדובר במעשים לא חוקיים, וחברה אינה אמורה לפעול בצורה לא חוקית, גם אם הדבר יכול להשיא לה רווחים לעת מסוימת, ואין בהשאת רווח על-ידי ביצוע מעשים לא חוקיים כדי לפטור את הצורך בבירור ובהשבת נזקים שנגרמו ויגרמו", נכתב במכתב. 

מחברת טבע נמסר בתגובה למכתב כי "החברה קיבלה את המכתב לידיה היום ותגיב לו בצינורות המקובלים".

באשר לפרשה עצמה, נמסר כי "טבע דוחה את הטענות הנזכרות בהליך ותמשיך להגן על עצמה בנחישות. טבע מספקת תרופות באיכות גבוהה למטופלים ברחבי העולם ומחויבת לעמוד בכל חוקי התחרות הרלוונטיים. טבע מקדמת תרבות של ציות לחוקים אלה ומקדישה את עצמה להתנהלות עסקית אמינה והוגנת". 

עוד כתבות

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

קריסת גשר פרנסיס סקוט קי בבולטימור / צילום: ap, Steve Helber

אמריקה סופקת כפיים וחוששת: עד כמה חסינים הגשרים שלה?

את הגשר בבולטימור הפילה ספינת ענק של 95 אלף טונות ● זו הייתה כנראה, אם כי לא בטוח, תוצאה בלתי נמנעת - הגשר קיבל ציון "מניח את הדעת" לפני שלוש שנים ● הנשיא ביידן רשאי לטעון שהשקעת טריליון דולר בשיקום תשתית מגינה על אמריקה מפני אסונות רבים כאלה

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות