גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הנאמן חושף: אנשי-הקש והנכסים המוסתרים של אליעזר פישמן בחו"ל

בקשות שהוגשו לביהמ"ש באנגליה לאחרונה, הקשורות לתיק פשיטת הרגל והפירוק של אליעזר פישמן, חושפות טענות של הנאמן, עו"ד יוסי בנקל, שלפיהן איש העסקים הסתיר ממנו את העובדה שהוא מחזיק נכסים באנגליה ● כך למשל, נטען כי צעירה בראשית שנות ה-30 לחייה, שעומדת בראש שרשרת חברות מסתוריות שבבעלותן מעל 100 נכסים באירופה בשווי מיליוני אירו, היא בפועל אשת-קש של פישמן

אליעזר פישמן / צילום: אלון רון
אליעזר פישמן / צילום: אלון רון

בשקט-בשקט, מתחת לרדאר, בזמן שהצדדים בתיק פשיטת הרגל של איש העסקים אליעזר פישמן נמצאים בימים אלה בעיצומו של הליך גישור, ובשעה שהליך מימוש הנכסים הידועים שלו קרב לסיומו, ממשיך הנאמן על נכסיו של פישמן לחפש הברחות נכסים ברחבי העולם.

בקשות שהוגשו לבית המשפט באנגליה לאחרונה הקשורות לתיק פשיטת הרגל והפירוק של פישמן, חושפות את העבודה שעושה הנאמן, עו"ד יוסי בנקל, בחו"ל, ובין היתר צווים שונים שקיבל בבית המשפט באנגליה, שבמסגרתם טען כי פישמן הסתיר ממנו את העובדה שהוא מחזיק נכסים באנגליה. הנאמן גילה, לטענתו, מספר נכסים, ואולם לפי ההליכים המתקיימים באנגליה הוא טוען לקיומם של נכסים רבים נוספים.

בין היתר, הצהיר הנאמן בבית המשפט באנגליה כי הוא מבקש צווים ביחס לנכסים שהוא מאמין שפישמן הסתיר ממנו ומנושיו, וזאת מתוך חשש להברחת הנכסים מעבר להישג ידו של הנאמן. עוד הצהיר עו"ד בנקל - באמצעות משרד עורכי הדין האנגלי Fieldfisher המייצג אותו שם - כי עד כה הצליח לאתר חשבון בבנק לאומי (אנגליה) עם יתרה של 28,334.35 דולר וזכויות בחברת "איסט ווסט אנגליה". לטענת הנאמן, הגם שהחשבון והזכויות בחברה אינם רשומים על-שם פישמן, הם מוחזקים עבורו בנאמנות. 

קריסת פישמן

אנשי-קש להחזקת נכסים

במסגרת ההליך העיקרי המתנהל באנגליה נגד מספר תושבי חוץ, טוען הנאמן כי אלה מסתירים נכסים עבור פישמן. לדבריו מדובר בשורת אנשי-קש שמכהנים במשרות לכאורה, בשרשרת חברות שהקים פישמן ובשורה התחתונה מחזיקים עבורו נכסים מוברחים.

לטענת הנאמן, אחת מאותם אנשי-קש לכאורה היא צעירה המכהנת לכאורה, על פי הרישום, כדירקטורית מנהלת בחברת "איסט ווסט אנגליה". הצעירה, מירלה ילנה הלבט, בראשית שנות ה-30 לחייה, עומדת בראש שרשרת חברות מסתוריות, שבבעלותן מעל 100 נכסים באירופה בשווי מיליוני אירו. לגבי הלבט שעל פניו לא קשורה בקשר ישיר אל פישמן או בני משפחתו, טוען הנאמן כי הגם שהיא רשומה כבעלת זכויות בחברה, מדובר באשת-קש של פישמן. כך גם נטען לגבי אדם נוסף הרשום כבעל תפקיד בחברה על-פי הרישומים הרשמיים.

עוד מפנה בנקל, באמצעות משרד עורכי דין גרמני הפעם, טענות דומות כלפי אדם בשם מרכוס ריס (markus rese), שהוא חבר של בני משפחת פישמן. לטענת הנאמן, ריס מחזיק נכסים בנאמנות עבור פישמן, הגם שריס מכחיש בפני הנאמן את הטענות הללו.

את בקשותיו נגד אותם נתינים זרים - שנטען כלפיהם כי הם אנשי-קש של פישמן - מבסס עו" בנקל על מקור מידע סודי, שטרם נחשף בפני בית המשפט באנגליה.

הנאמן אינו חושף את שיטות העבודה שלו במרדפו אחר נכסים של משפחת פישמן שהוברחו לטענתו ברחבי העולם, ואולם ל"גלובס" נודע כי במשרדו של עו"ד בנקל הצטברו הררי חומרים על קשרים עסקיים וחברתיים של בני המשפחה, והוא פועל כל העת לחבר את הפאזל העסקי והאישי המורכב שמפוזר ברחבי הגלובוס. בין היתר, מעסיק הנאמן "מידענית" במשרה מלאה שאוספת כל העת שמות של חברות, כתובות, פרטים של אנשים שהיו בקשרים עם פישמן במעגלים חברתיים ועסקיים שונים, סורקת את כל המידע ומצליבה נתונים בין מאגרים מרובים.

קריסת פישמן

השארת כרית ליום סגריר

האם השיטה שנחשפת לכאורה במסגרת הטענות של בנקל כלפי פישמן - בהם החזקת נכסים על-ידי אנשי-קש, שאינם בני משפחה או מקורבים -נפוצה בקרב אנשי עסקים רבים? לדברי רו"ח עופר אלקלעי ממשרד אלקלעי-מונרוב, המתמחה בביקורת חקירתית, חקירה ומניעת מעילות, מדובר במקרים נדירים בעולם העסקי, הואיל ואותם טייקונים ובעלי הון מתקשים לסמוך על אנשים מחוץ למעגל הקרוב אליהם.

לדבריו, "שימוש באנשי-קש שיחזיקו עבורך נכסים, נפוץ בפשיטות רגל. זה נפוץ שיש הברחה של נכסים לחו"ל בתקופה שסמוכה לקריסה הכלכלית הטוטאלית, כי אנשים שפושטים רגל משאירים כרית ליום סגריר. רואים את זה הרבה לפני גירושים, לפני פירוקים ופשיטות רגל, שנותנים מתנות או שמוכרים את העסק או הנכס למקורב, ואחרי שהתיק נגמר הנכס חוזר, כי הוא היה רק בנאמנות".

עם זאת, הוא אומר כי "להשתמש באדם זר לחלוטין יותר נדיר, כי אתה צריך לסמוך על אותו אדם בעיניים עצומות, כי אותו אדם יכול יום למחרת לממש את הנכס שהעברת לו במחיר מלא, ולעשות מה שהוא רוצה איתו, ואתה לא יכולה לדרוש ממנו דבר כי אתה בחקירות יכולת כלכלית, וכי אתה יודע שהעלמת נכסים זו עבירה שאפשר לשבת עליה בכלא".

לכן, מסביר אלקלעי, לרוב מבריחים נכסים אל בני משפחה ואנשים שסומכים עליהם. "צריכים להיות יחסים מאוד קרובים עם אותו אדם שצריך לשמור לך על הנכסים עד שייגמר ההליך", הוא מציין. "לרוב זה דרך שותפים עסקיים, עורכי דין ונאמנים במקלטי מס בעולם שמקימים חברות פיקטיביות, או בני משפחה, אבל ראינו בחקירות גם שימוש באנשי-קש זרים, שמתוגמלים היטב או שהם זרים רק על הנייר, אבל בפועל יש איזשהו קשר או מערכת יחסים".

מחברים פיסה אחר פיסה

רו"ח שי מדינה, מנהל מחלקת הביקורת החקירתית בחברת פאהן קנה ניהול בקרה Grant Thornton Israel, מוסיף כי "בתיקי פירוק/כינוס זה מאוד פופולרי להשתמש באנשי-קש ובנאמנים לא רשמיים להברחת נכסים וגם בתיקי גירושים. בסופו של דבר זו אותה שיטה בכל המקרים. יש הברחות נכסים גם במגזר העסקי כל הזמן, ולא רק לקראת קריסה כלכלית".

איך מאתרים אנשי-קש שמחזיקים נכסים עבור טייקונים ברחבי העולם?
מדינה: "במקרה של תיקי פירוק, המפרקים מבצעים חקירה משולבת, שכוללת בדרך כלל ביקורת חקירתית בשיתוף עם חוקרים פרטיים שבמצעים מעקבים וחקירות בשטח. בודקים את כל הקשרים של מושא החקירה ברחבי העולם, מבצעים סקירה של כמות אדירה של נכסים פוטנציאליים, מתחקים אחר כל הפעילויות העסקיות והאישיות של אותו גורם לדורותיהם, כולל כל המעגלים המקיפים אותו.

"מתחילים בנחקר אישית, במשפחה הקרובה שלו, במשפחה המורחבת, מכרים שהוא עבד אתם, שותפים עסקיים לאורך שנים, ומכל אחד מוציאים מה החברות שלו, מה הפעילויות שעשה, אילו נכסים יש לו, איפה הוא פעל, באיזה מדינות ומה הקשרים שלו שעשויים להיות רלוונטיים. מבצעים סריקה של כל הנכסים או החברות בכל המעגלים שסובבים את הנחקר".

איך מאתרים אנשי-קש זרים, שלכאורה אין להם שום קשר לנחקר?
"הם במקרים רבים נתפסים באחד המעגלים. בודקים את ההיסטוריה התעסוקתית או העסקית שלהם למשל, קשרים בין חברות שבהן הנחקר היה מעורב ומחברים פיסה אחר פיסה. מצב מורכב יותר שבו הברחות נכסים קצת יותר מתקדמות, מתרחש כאשר ההברחה באמת מבוצעת עם צדדים שלישיים, שאין ביניהם לבין הנחקר קשרי דם, אבל איכשהו הם הגיעו למעמד של אנשי אמון.

"כדי לאתר את הקשרים הללו צריך לעשות עבודה בלשית. לפעמים החוקר יכול לאתר אינדיקציות או אמירות או רכילויות אפילו, על זה שיש לאדם, למשל, מאהבת או עוד קשרים עם מישהו במקום מסוים בעולם, שלא היה עולה בערוצים הרשמיים. אגב, חלק גדול מהאינפורמציה הזאת מגיע מסכסוכים, וזה אחד ממקורות המידע הכי טובים, כי לאנשי עסקים כבדים יש מן הסתם גם הרבה אויבים, ודרך האויבים אפשר לאתר נכסים".

בשורה התחתונה אומר מדינה, "ברוב המקרים נשארים עקבות להברחה, כי הקשר מבוסס על יחסי אמון. אתה לא תפקיד מיליונים בידי אדם שמחר יברח לך עם הרכוש". 

פשיטת רגל בגין חובות של 4 מיליארד שקל

איש העסקים אליעזר פישמן, שנחשב בעבר לאחד מעשירי ישראל, הוכרז כפושט רגל ביוני 2016, בגין חובות של 4 מיליארד שקל. בעקבות זאת, מונה נאמן על נכסיו בפשיטת הרגל. מהדוחות שהוגשו בעניינו עולה כי פישמן גלגל את חובותיו שהלכו וצמחו למיליארדים במשך שנים רבות, כמעט באין מפריע. לפי הערכות, גם של פישמן עצמו, לאחר מימוש הנכסים של איש העסקים, ייוותר עדיין חוב עצום המוערך ב-1.5 מיליארד שקל.

בשנתיים האחרונות בוצעו מימושים של נכסים וקרקעות של קבוצת החברות שהחזיק פישמן, בהיקפים של מאות מיליוני שקלים על-מנת להחזיר את החובות לחלק מהנושים.

ברקע התנהלו כל העת מאבקים קשים בין בני משפחת פישמן לעו"ד יוסי בנקל, המשמש כנאמן בתיק, מאבקים שכללו חילופי האשמות בין הצדדים, במסגרת הסאגה המכונה "פרשת פישמן".

לב המחלוקת סובב סביב שורה של בקשות שהגיש הנאמן לאחרונה לבית המשפט לביטול "מתנות" ו"הענקות" שהעניק פישמן-האב לרעייתו, לבנותיו ולבנו. לטענת הנאמן בנקל, מדובר למעשה בהברחת נכסים מתוכננת לאורך שנים ארוכות. חלק מהנכסים הועברו לילדים בעודם קטינים.

מנגד, המשפחה (הפישמנים) זועמת וטוענת כי הבקשות לביטול ההענקות סותרות את החוק, וכי עו"ד בנקל מתיימר ליצור עבור משפחת פישמן "מערכת חוקים מפלנטה אחרת". בין היתר, מדובר בבקשה לבטל העברת ארבע וילות בסביון לבני המשפחה, בקשות לביטול העברת מניות לבני המשפחה, וכן בקשה להורות על שיתוף בחובות ובנכסים בין אליעזר פישמן לרעייתו טובה.

כל הבקשות הללו התנקזו אל אולמו של הנשיא איתן אורנשטיין, אשר המליץ לצדדים, זה מכבר, ללכת להליך גישור. משאלה נעתרו להמלצה, מינה אורנשטיין את נשיא בית המשפט העליון בדימוס, השופט אשר גרוניס, למגשר בין הצדדים, בהסכמתם.

בחודשים החולפים התקיימו בפני גרוניס מספר ישיבות בנוכחות שני הצדדים - בני משפחת פישמן מחד, והנאמן מנגד - ועם כל צד בנפרד.

בשלב זה, לא ברור אם הגישור יניב פירות, ועד שיסתיים ההליך, לא יוכרעו הבקשות לביטול "המתנות" שהעניק פישמן לבני משפחתו. אולם הגישור אינו עוצר את המשך מימוש הנכסים בתיק פשיטת הרגל, או את שאר ההליכים והחקירות שמנהל הנאמן לאיתור נכסיהם של בני משפחת פישמן בעולם. כך, הולידו ההליכים באנגליה את הבקשה שהגישה המשפחה כעת לבית המשפט.

גילוי מלא:

איש העסקים, אליעזר פישמן, הוא בעל השליטה הקודם בחברת "מוניטין", המחזיקה (100%) בעיתון "גלובס". פישמן ואלונה בר און מבעלי השליטה הנוכחיים בחברה מצויים בסכסוך משפטי עסקי ואישי מתמשך.

עוד כתבות

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

הפגנה הקוראת לשוויון בנטל. בלי נתונים מסולפים / צילום: שב״פ sha_b_p@

אותה אוזלת היד מאפשרת למגזר גדול לא לשאת בנטל וחונקת אותנו בפקקים

משבר הגיוס הוא משבר המטרו: שניהם יחד הוא אותו כישלון תשתיות ענק, של התחבורה המקרטעת פה ושל יסודות המדינה המתפוררים אחרי 76 שנותיה ● הסטטוס קוו מת. הגיע הזמן להיפרד מפתרונות הישראבלוף

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

ישראל תקפה בשדה התעופה בסוריה / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

צה"ל מאשר: חיסלנו את סגן מפקד יחידת הרקטות והטילים של חיזבאללה

בין ההרוגים בתקיפה בנמל התעופה בחלב ישנם גם חיילים מצבא אסד, דווח כי מערכות ההגנה האווירית הופעלו • מוקדם יותר נפצעו 2 בתקיפה שיוחסה לישראל באזור דמשק • דובר צה"ל עדכן כי בכיר חמאס חוסל בפעילות בבית החולים שיפא ● עדכונים בולטים

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023