גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ד"ר יוני קליין תופס גלים בדרך אל הקליניקה של אביו

יוני קליין, גולש גלים ורופא טרי, שמתכנן להצטרף אל אביו המפורסם כמנתח פלסטי, משוכנע שהפסיכיאטריה לא הייתה קיימת אם כולם היום גולשים: "גלישה היא סוג של מדיטציה"

יוני קליין / צילום: שלומי יוסף
יוני קליין / צילום: שלומי יוסף

בימים אלה מתקיימת בנתניה תחרות הגלישה הבינלאומית "סיאט פרו נתניה", שמשתתפים בה יותר ממאה גולשים מרחבי העולם, שמתמודדים במשך כל השנה על ההעפלה לסבב המקצועני. מאחורי התחרות עומד ה-WSL, הגוף המקצועי המוביל בעולם של ענף הגלישה, והתחרות בנתניה היא אחת מסדרת תחרויות שהוא מקיים במשך השנה, ה-Qualifying Series, תחרות המוקדמות על הזכות להעפלה לסבב האליפות, ה-Championship Tour, בשנה שאחרי. עשרת הטובים ביותר בדירוג ה-QS) Qualifying Series) יעפילו ממנה לתחרות הבינלאומית החשובה ביותר, ה-WSL) World Surf League).

התחרות מתנהלת במקצים של ארבעה גולשים בכל מקצה, שאורך בדרך כלל 20 דקות. כל גולש מקבל ניקוד על כל גל. שני הגלים הטובים ביותר שלו משוקללים לציון המצטבר במקצה. השניים הראשונים, הכי גבוהים, עולים לשלב הבא, והשלישי והרביעי מפסידים ויוצאים מהתחרות.

באולימפיאדת 2020 שתתקיים בטוקיו, ייכלל לראשונה גם ספורט הגלישה. זה כמובן משדרג את הענף כולו, כמו כל ספורט שהופך להיות אולימפי ונעשה יוקרתי יותר. זה קרה ממש לאחרונה, בעקבות עבודה משותפת של כל הגופים המקצועיים, וגם שאיפתה של האולימפיאדה לפנות לקהל יותר צעיר. הענף עצמו מקצועי כבר שנים. ה-ISA, איגוד הגלישה העולמי, מקיים כל שנה תחרות של אליפות העולם שמגיעות אליה נבחרות מכל הארצות, כולל ישראל". 

ההתחלה: "אבא שלי בעצמו גולש, דור שני בארץ של גולשים. כשהייתי בן חמש הכניס אותי לים עם גלשן בוגי. לקח כמה שנים, אבל בסוף זה נדבק בי. היום אולי הוא קצת מצטער על זה שככה נכנסתי לזה. הוא היה שמח שאני אבוא כבר לעבוד איתו".

זכייה כפולה: "ב-2015 זכיתי במקום ראשון באליפות מלדיביים הפתוחה. זמן קצר קודם לכן סיימתי את התואר ברפואה ואת המבחן האחרון לרישוי האמריקאי, שארך תשע שעות. אחרי חודש שהייתי סגור בבית נסעתי למלדיבים וזכיתי בתחרות. יום אחרי, קיבלתי את תוצאות המבחן, וריחפתי על ענן יום שלם".

בין רפואה לגלישה: "בשבע השנים האחרונות לא התחריתי בסבבים מלאים, לא של הארצי ולא בחו"ל, אבל השתדלתי לנסוע כל שנה עם הנבחרת לתחרות הבינלאומית. על רוטינת אימונים ניסיתי לשמור בשביל הוול-ביינג של עצמי, אבל עכשיו, כשסיימתי את ההתמחות, יש לי חצי שנה להיערך לתחרות הבאה ולהתאמן כמו שצריך".

תזונה ותוספים: "אין תוספי מזון. התזונה שלי מאוד מגוונת. אני משתדל לאכול הרבה פחמימות, קטניות, פירות וירקות וכמות חלבון נכונה".

בין משפחה לגלישה: "למזלי יש לי אישה נדירה שחיה ומבינה גלישה, היא מקליפורניה והיא עצמה גולשת מגיל צעיר. עכשיו היא לוקחת על עצמה הרבה, עם ילד בן שנה ועוד אחד בדרך. ברור שיש אחריות, אבל אני מנסה לשמור את הרגעים הכי טובים ולבחור נכון את הקרבות שלי".

פציעות: "בתחרות באירופה קרעתי את המיניסקוס ועברתי ניתוח. שנה אחר כך - נקע בקרסול, עם שבר וקרעים. הפציעות האלה הוציאו אותי מהמים ל-3 חודשים, וזה ערער אותי מאוד כספורטאי. זה היה גם חלק מההחלטה ללמוד רפואה. הבנתי עד כמה פציעה יכולה להיות הרסנית".

לגלוש בישראל: "לא תמיד יש גלים, הים פה יכול להיות חודש רצוף כמו אגם. זה מאוד מתסכל, ואם אתה מתחרה מקצועי, אתה נדרש 'למלא את החלל' באימוני כושר. שחייה, כושר פונקציונלי, אימונים אירוביים, ריצה, אופניים, פילאטיס לחיזוק שרירי ליבה. וכן, לפעמים צריך לנסוע לחו"ל כדי להתאמן".

תזמון: "מה שמיוחד בספורט הזה הוא החיבור, התלות וההתמודדות עם הטבע. הרבה גורמים צריכים להסתנכרן: צריכה להיות סערה באמצע הים שתייצר את הגלים האלה, שיגיעו בדיוק במהירות הנכונה לחוף, כדי שתוכל לחתור ולתפוס אותם. הכול צריך להסתדר: הרוח בכיוון הנכון, שהגאות והשפל יהיו מדויקים כשהגלים פוגעים בשונית או בחול".

דרך חיים: "גלישה היא סוג של מדיטציה. אני תמיד אומר שהפסיכיאטריה לא הייתה קיימת אם כולם היו גולשים. פעם מישהו אמר לי שגולשים הם העצלנים הכי גדולים, עד שיש גלים. אז פתאום כולם מתייצבים בשש בבוקר עם הזריחה ונכנסים למים. לא משנה באיזה מזג אוויר. זה סוג של כת".

עלויות: "גלשן משומש 1,500 שקלים, שאר הציוד - 2,500 שקלים. למקצועי: נסיעות - תלוי לאן ולכמה זמן. חישבתי לפני שנתיים סבב עם 12 תחרויות בשנה, נסיעות לתחרויות - הרשמה, מגורים ואוכל - וזה הסתכם בערך ב-50 אלף דולר. בארץ אי אפשר להתפרנס מגלישה כי זה ספורט בלי כסף ויקר פה, אבל בחו"ל אפשר".

שגרת אימונים: "עכשיו אני שואף ל-5 ימים בשבוע, לפחות 4 שעות אימונים ביום. כשאין גלים - שעה וחצי שחייה בבוקר, אחרי זה מנוחה ואוכל נכון, אימון נוסף במכון כושר: משקל גוף, ריצה, אופניים, ואז אימונים פונקציונליים כמו דלגית, סקווטים, סטים של בטן, לאונג'ים. אחרי זה שוב מנוחה ואכילה ובערב אימון רגוע יותר של פילאטיס, יוגה וכו".

סכנות: "סלעים במים רדודים, סכנת טביעה בגלים גבוהים. בארץ יש לפעמים דיווחים על כרישים, אבל על תקיפת כריש לא שמעתי. בחו"ל, הוואי ואוסטרליה למשל, זה קורה. בארץ לעומת זאת אפשר לנחות עם הפנים ישר לתוך מדוזה. עוד סכנה היא גולשי סאפ שפוגעים בגולשים. יש לי חבר שסאפ שבר לו חוליה בגב".

התמודדות עם פחד: "כל אחד צריך לעשות לפחות פעם בחייו משהו שהוא נורא מפחד ממנו. כשהייתי צעיר פחדתי מגלים גבוהים, אז החלטתי לנסוע למקום עם גלים גבוהים כדי לצאת מזה. נסעתי למקסיקו, לחוף זיקטלה, אחד החזקים והמסוכנים בעולם. הכרחתי את עצמי בכל בוקר להיכנס למים ולתפוס לפחות גל גבוה אחד, וזה עבד".

גלים גבוהים: "בתחרות של גלישת גלים המטרה היא הביצועים, לנצל את הגל עד הסוף. בתחרות של גלישת גלים גבוהים (מעל 5 מטרים), המטרה היא לרדת את הגל. הכול הרבה יותר מפחיד ומסוכן, גם הציוד שונה לגמרי, כולל למשל חליפת הצלה שיש לה מכלי אוויר ומתנפחים, כדי להינצל מטביעה אם הגל סוחף אותך למטה".

תובנות 1: "הים מלמד אותך המון. רוב הזמן אתה חותר, אבל בסוף זוכה מי שגלש הכי טוב על הגל. אתה נדרש להתמודד עם הים, לעבור את הגלים ולהבין שיש זרמים שאי אפשר להילחם בהם, אלא רק לזרום איתם. כל ההתמודדות הזו עוזרת לבנות את האופי. אתה עולה למעלה, נלחם עם הגולשים האחרים על הגל, כל הזמן צריך לעבוד".

תובנות 2: "בכדורגל, טניס או כדורסל, המגרש נשאר כל הזמן אותו דבר. אבל הגלישה היא כל יום אחרת. הים שונה, הגל קצת אחר. זה ספורט שאם נכנסים אליו, הוא מחייב אותך לטייל בעולם, לחוות עוד סוגי גלים ששמעת עליהם. לא סתם אנשים גולשים עד גיל 80. אבי הגלישה הישראלי, דוריאן 'דוק' פסקוביץ', גלש עד גיל 90".

יעדים: "אולימפיאדת טוקיו 2020. צפויים להתחרות בה רק 20 גולשים, שני גולשים מקסימום מכל מדינה, כך שיהיה מאוד קשה להיכנס. לכן אני מתכוון להשיג את התוצאות הרצויות בתחרויות של 2019 ו-2020. זה בהחלט יעד אישי. לרוב, אחרי הפעם הראשונה מגדילים את מספר המתחרים".

עוד כתבות

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

הכפר פטריצ'ה באיטליה. ראש העיר מנסה למכור בתים באירו / צילום: Shutterstock

באיטליה מנסים למכור בתים באירו אחד. אז למה זה לא עובד?

ראשי עיירות קטנות באיטליה, שהתרוקנו מתושבים בשל מגמת עיור ארוכת־שנים, מציעים בתים למכירה באירו אחד בלבד, כאשר עלות השיפוץ מוטלת על הקונה ● התקשורת האמריקאית רווייה בסיפורים על בתים עתיקים שעברו שיפוץ והפכו לבתי נופש משפחתיים, אך בפועל, עסקי "הבתים באירו" עומדים בפני חסמים רבים

פרופ' דניאל כהנמן / צילום: יח''צ מטר

פרופ' דניאל כהנמן, זוכה פרס נובל לכלכלה, הלך לעולמו

כהנמן, בן 90 במותו, זכה בפרס נובל בכלכלה בשנת 2002 על מחקר בתחום של קבלת החלטות בתנאי אי-ודאות

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

גל בר-דעה, מנכ''ל וואן זירו / צילום: איל יצהר

הבנק הדיגיטלי כבר שרף כ-800 מיליון שקל; המנכ"ל: "המשקיעים ימשיכו לתמוך"

לוואן זירו כבר יש כ-100 אלף לקוחות והמנכ"ל גל בר דעה מעריך כי "נהפוך לרווחיים כשנגיע ל-200 אלף לקוחות" ● את 2023 סיים הבנק של אמנון שעשוע עם הפסד של 357 מיליון שקל, אך בר דעה אופטימי:  "ההכנסה מלקוח יותר גבוהה ממה שחשבנו. אם נמשיך כך ונגביר פעילות אנחנו על דרך המלך"

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה