גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סיום חזק לעוד שנה מצוינת: רווח נקי של 459 מיליון שקל לקבוצת עזריאלי ברבעון הרביעי

קבוצת הנדל"ן המניב ממשיכה לייצר רווחי-עתק, שהסתכמו ב-2018 בכ-1.2 מיליארד שקל ● שיפור נרשם בפרמטרים התפעוליים המרכזיים של החברה, אבל הרווח הנקי התפעולי (NOI) מנכסים זהים נותר ללא שינוי מהותי ● השבוע נחשף ב"גלובס" כי קבוצת קניוני עזריאלי תנסה להביא לישראל מותגים בינלאומיים נחשבים ולשמש זכיינית שלהם בעצמה

דנה עזריאלי. "אני לומדת מכולם"  / צילום: איל יצהר
דנה עזריאלי. "אני לומדת מכולם" / צילום: איל יצהר

ענקית הנדל"ן המניב עזריאלי  סיכמה הבוקר (ד') שנת פעילות מוצלחת נוספת, ובשורה התחתונה, למרות שחיקה של 16% בהשפעת צמצום שיערוכי נכסים, הסתכם הרווח הנקי בכ-1.2 מיליארד שקל, ולצד זאת הציגה החברה שיפור בפרמטרים התפעוליים המרכזיים.

בעזריאלי מדגישים כי הרווח הנקי השנתי מפעילות, בנטרול שיערוכי נכסים, רווח מהחזקות מניות בנק לאומי ולאומי קארד והשפעות נוספות, גדל בכ-10%, לרמה של 962 מיליון שקל.

בסיכום הרבעון הרביעי של 2018 זינק הרווח נקי של עזריאלי ביותר מ-50% ל-459 מיליון שקל, בתמיכת שיערוכים, ואילו הרווח הנקי הרבעוני מפעילות שוטפת עלה ב-11% ל-240 מיליון שקל. כאמור, בפרמטרים השוטפים, כמגמה עזריאלי הציגה כיוון חיובי, והמשך התרחבותה תמך בצמיחה של 10% ברווח התפעולי הנקי (NOI) לכ-1.5 מיליארד שקל, לצד עלייה שנתית של 23% בתזרים המזומנים השוטף (FFO), ל-1.25 מיליארד שקל.

עם זאת, הרווח התפעולי הנקי (NOI) מנכסים זהים רשם עלייה שנתית מתונה של כ-1% ל-1.33 מיליארד שקל, וזאת בתמיכת הגדלת חלקה של החברה בנכסים בארה"ב, ולאחר שנתוני הקניונים נחלשו ב-1% ל-780 מיליון שקל, ואילו נתוני פעילות המשרדים והדיור המוגן נותרו ללא שינוי.

עזריאלי מחלקת את פעילותה לחמישה תחומים: מרכזי המסחר והקניונים, עם 17 נכסים, ובהם שטחי השכרה בהיקף של כ-335 אלף מ"ר; שטחי משרדים, עם 14 נכסים, ובהם שטחי השכרה בהיקף של 548 אלף מ"ר; נדל"ן מניב בארה"ב, עם שמונה בנייני משרדים שבהם שטחי השכרה בהיקף של 246 אלף מ"ר (חלק עם שותפים); דיור מוגן, עם שלושה בתים שבהם כ-800 יחידות דיור, נוסף על שני פרויקטים בייזום להקמת כ-600 יחידות דיור נוספות; ופעילות חברת גרנית הכרמל, המחזיקה בחברת סופרגז, ובחברת GES העוסקת בטיפול במים, בשפכים ועוד.

"עלייה ריאלית בדמי השכירות"

בעניין הפעילות בקניונים מציינים עזריאלי, כי השחיקה השנתית ברווחיות נרשמה בעיקר מפינוי שטח מניב כחלק מהכנות לעבודות, וכן בהשפעת שטחים שלא אוכלסו בתקופות של חילופי שוכרים. מנגד מציינת החברה, כי רווחי הפעילות הושפעו לחיוב "בעיקר מעלייה ריאלית בדמי השכירות בעת חידוש חוזים".

גם בעניין רווחי פעילות המשרדים עזריאלי מציינת כי אלה הושפעו לחיוב "מעלייה ריאלית בדמי השכירות בעת חידוש חוזים". מנגד הושפעה פעילות זו לשלילה "מתקופת ביניים של החלפת שוכרים, ומשינויים בהוצאות התפעוליות".

עוד בעניין פעילות הקניונים, עזריאלי מדווחת על צמיחה של 3.2% בפדיונות נכסים זהים לעומת הרבעון המקביל, ובסיכום 2018 כולה על עלייה של 2.3% בפדיונות נכסים זהים לעומת 2017. עם זאת, על רקע האתגרים בענף מפרטת עזריאלי כי עומס שכר הדירה על השוכרים ירד, ועמד ב-2018 על 11.2%, לעומת 11.5% בשנה שקדמה לה.

עקב התחרות הקשה מצד האונליין והרכישות בחו"ל, מדגישה עזריאלי את גיוון תמהיל הרשתות הבינלאומיות שנכנסו אליה השנה, ביניהן מיניסו, ריזרבד וקיקו מילאנו, ושילוב מוקדי בילוי ופנאי כדוגמת מועדון "זאפה", מסעדות ובתי קפה וכן כי היא פועלת להשבת בתי הקולנוע לקניונים.

"התמהיל בקניונים מצמצם נזקי קריסה"

בהמשך לכך, על רקע רצף הקריסות בענף האופנה מציינת עזריאלי, כי "מעת לעת נקלעות רשתות שונות, וביניהן רשתות אופנה, לקשיים פיננסיים, אך המגוון הרחב של עסקים, והתמהיל בקניונים ובמרכזים המסחריים של הקבוצה, תורמים להקטנת היקף החשיפה לאירועים מסוג זה".

עוד מפרטת עזריאלי, כי ההכנסות מענף האופנה היוו בשנת 2018 כ-17% מהכנסות הקבוצה, וכ-46% מהכנסות תחום מרכזי המסחר והקניונים של החברה, וכי "אם וכאשר יחולו שינויים מהותיים בעלויות בתחום, וככל שהשפעת השינויים תימשך לאורך זמן, עלול הדבר להשפיע אף על רווחיותיה של החברה". יחד עם זאת, היא מציינת, מרבית הסכמי השכירות כוללים דמי שכירות קבועים, כך ש"חשיפת החברה בהיבט זה מוגבלת בטווח הקצר".

במקביל לדוחות הודיעה עזריאלי על חלוקת דיבידנד של 560 מיליון שקל לבעלי מניותיה, שיחולק בתחילת חודש מאי. מאז החלה להיסחר בבורסה ב-2010 סך הדיבידנד שהחברה חילקה (כולל הנוכחי) מצטבר ל-3.3 מיליארד שקל.

מוקדם יותר השבוע נחשף ב"גלובס" כי קבוצת קניוני עזריאלי הקימה פעילות שתתחרה ברשתות האופנה המקומיות, ותנסה להביא לישראל מותגים בינלאומיים נחשבים, ולשמש זכיינית שלהם בעצמה. עזריאלי אף הקימה לשם כך זרוע פעילות נפרדת שכפופה למנכ"ל קניוני הקבוצה, ארנון תורן, וקיימה פגישות עם מותגים בינלאומיים.

מתחילת השנה התחזקה מניית עזריאלי בכ-16%, השלימה קפיצה של קרוב ל-50% בשלוש שנים והיא משקפת לחברה שווי של כ-25 מיליארד שקל. בקבוצה מציינים בעזריאלי, כי במהלך השנה החברה השקיעה כ-1.9 מיליארד שקל בפעילות ייזום והשבחת נכסים, וכן כי שיעור התפוסה בקניונים ובמשרדים שלה עמד על קרוב ל-100%. 

עוד כתבות

אלונה בר און, מו''ל גלובס בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: אנחנו משתדלים להציף גם סוגיות שלא מסוקרות ולראות גם את הדברים הטובים, ויש כאלה

בפתח כנס TECH IL של גלובס, הציגה מו"ל העיתון את העשייה של מדור הטק שלו וכן ציינה את השאיפה להציע לקוראים "מזון בריא למוח" ● בר און הציגה גם את תהליך דירוג 10 הסטארט־אפים המבטיחים של גלובס, המבוסס על בחירות של קרוב ל־90 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בענף ההייטק הישראלי

שר המשפטים יריב לוין, יו''ר הוועדה לבחירת שופטים / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המערכת קורסת תחת העומס, אבל הוועדה לבחירת שופטים לא מינתה שופטים

למרות שהייתה אמורה למנות שופטים לבתי המשפט המחוזיים בתל אביב, מרכז ולבית משפט השלום בירושלים, הוועדה לבחירת שופטים התכנסה אך לא בחרה שופטים חדשים ● השופטים בישראל דנים בעשרות ומאות תיקים בו זמנית, ובינתיים בתי המשפט נותרים במחסור גדול של שופטים וקורסים תחת העומס, כך שהציבור נפגע

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם הממשלה הנוכחית בלמה את הכניסה של פועלים מעזה?

השר מירי רגב טענה כי הממשלה הקודמת הכניסה פועלים מעזה. אך כך גם ממשלתה שלה ● המשרוקית של גלובס

גיל שויד / צילום: גלובס

גיל שויד על הפרישה מתפקיד מנכ"ל צ'ק פוינט: "לא מתחרט על כלום, רוצה לבנות את המוצר הבא"

"אני גאה שצ'ק פוינט תמיד הייתה יציבה, לא הייתה שנה אחת שלא הרווחנו", כך אומר גיל שויד, מנכ"ל חברת הסייבר צ'ק פוינט ב-31 השנים האחרונות, בשיחה עם עורך ההייטק של גלובס, אסף גלעד, בכנס TECH IL של גלובס ● על השפעות המלחמה אומר שויד כי "הנזק המקומי הוא לא הבעיה, אלא הנזק שייגרם לטווח רחוק"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה ננעלה בירידות; מדד הבנקים ירד ב-1.2%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● התנודתיות החריגה בשווקים לאור המתיחות בין איראן לישראל ממשיכה, וגם בשאר העולם אי הוודאות מורגשת ● אי.בי.אי מתייחסים לזינוק באגרות החוב הממשלתיות: "ניתן לנצל את עליית התשואות להארכה הדרגתית של מח"מ התיק" ● מדד המחירים לצרכן הפתיע לרעה, והסיכויים להפחתת ריבית הולכים ומתרחקים ● לאומי: "התנודתיות תימשך, בגלל רגישות מחיר הנפט למתיחות באזור"

מייסדי אנטייטל - מימין: אבי זצר ורון נסים / צילום: דימה קרמינסקי

החזר של פי 10 על ההשקעה: חברת הסייבר אנטייטל נמכרת ב-150 מיליון דולר

חברת אנטייטל של היזמים רון נסים ואבי זצר הודיעה על רכישתה ע"י חברה אמריקאית בסדר גודל בינוני, BeyondTrust, שמבצעת כאן את הרכישה הראשונה שלה וצפויה להפוך את הפעילות הישראלית למרכז הפיתוח המקומי שלה ● נסים: "העסקה שנחתמה בתקופה זו משקפת כבוד למדינה"

מערכת חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הזמנות בשיא וביקוש מקומי: האם החברות הביטחוניות ירוויחו מהתקיפה האיראנית?

מערכות ההגנה האוויריות בישראל קיבלו חותמת משמעותית כאשר הדפו 99% מהאיומים במתקפה האיראנית ● כעת העניין במערכות מצד ממשלות מסביב לעולם מזנק, והביקושים עולים ● בתעשייה האווירית מרגיעים: "יודעים לתת איזון בין צרכי מדינת ישראל לבין הלקוחות"

מנכ''ל שטראוס, שי באב''ד / צילום: איל יצהר

נפרדת מתחומים עם רווחיות נמוכה: אלה הפעילויות ששטראוס מתכוונת למכור

קבוצת שטראוס חוזרת להתמקד בפעילויות הליבה שלה ומעמידה על המדף את חלקה במפעל וכוורת יד מרדכי, את פעילות הירקות הטריים והמצוננים "טעם הטבע" ואת רשת קפה עלית

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

המנכ"ל שמכר מניות בעשרות מיליוני שקלים: "במבט לאחור עשינו דברים מסוכנים מאוד ברמה האישית"

יאיר נחמד הקים את חברת הפינטק נאייקס עם שני שותפים, הנפיק אותה בת"א לפי שווי של כמעט מיליארד דולר ובהמשך הוביל אותה לנאסד"ק ● הגיוס בנאסד"ק בוצע אחרי שהמניה עלתה בעשרות אחוזים מתחילת 2024 ● "לא רציתי למכור", טוען נחמד, "אני מאמין בחברה ולא רוצה למכור מניות. יכולנו גם לא להנפיק, אבל היו לנו סיבות"

ד''ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, בכנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

זיו קציר: "בעולם מעריכים מאוד את הערך המוסף שאנו מביאים לתחום ה-AI"

ד"ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, הזהיר בכנס TECH IL של גלובס כי המרוץ העולמי לבינה מלאכותית מחריף: "כל מדינה מנסה לקחת את החלק הארי מהענף הצומח, ומי שלא רץ קדימה, משתרך מאחור"

אנדרו אביר, המשנה לנגיד בנק ישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

המשנה לנגיד בנק ישראל: "לשקל הדיגיטלי תהיה השפעה על התחרות בבנקים"

אנדרו אביר אמר בכנס TECH IL של גלובס כי כי בשבועות הקרובים בנק ישראל יוציא לדרך פרויקט טכנולוגי משמעותי, כחלק מתהליך בחינת ההיתכנות להנפקת מטבע דיגיטלי ● לפי התוכנית של בנק ישראל, "השקל הדיגיטלי יהיה פלטפורמה לחדשנות"

ערן רביד, CIO, מקורות / צילום: כדיה לוי

ערן רביד, CIO במקורות: "המשכנו לספק מים גם למוצבים בצפון שנפגעו קשות בלחימה"

בחברת המים הלאומית מקורות מספקים מים, גם בשעות משבר ● ערן רביד CIO במקורות, הוצנח לתפקיד יממה אחרי פרוץ המלחמה ● במהלך כנס TECH IL של גלובס הוא הציג את דרכי ההיערכות הטכנולוגית של החברה לזמני משבר

חן חיים, סמנכ''לית התפעול של חברת הרחפנים XTEND ליאור סגל, מנכ''ל חברת גילוי הרחפנים, העין השלישית, חגי בלשאי, מנכ''ל חברת הרובוטיקה הצבאית רובוטיכאן בשיחה עם אסף גלעד / צילום: כדיה לוי

"פרדוקס": מנהלי חברות הרחפנים חשפו – זו הסיבה שסין מנצחת אותנו

חן חיים, סמנכ"לית התפעול של XTEND, ליאור סגל, מנכ"ל עין שלישית, וחגי בלשאי, מנכ"ל חברת רובוטיכאן, השתתפו בפאנל בכנס TECH IL של גלובס ● הם שוחחו עם אסף גלעד על הלקחים מהמלחמה, ולאן מתקדמת טכנולוגיית הרחפנים

מטוס של EasyJet / צילום: Shutterstock

איזיג'ט מבטלת טיסות עד סוף אוקטובר: איזה קווים יושפעו במיוחד?

ענקית הלואו קוסט רק החזירה פעילות לישראל, ותוך שבועיים ביטלה את כל הטיסות לארץ עד סוף אוקטובר ● המהלך צפוי להשפיע על כ־100 אלף נוסעים, שלדברי החברה יקבלו החזר כספי ● בשוק מעריכים כי הנפגעים העיקריים יהיו הקווים למערב אירופה

דירות בשכירות בשדרות וושינגטון, תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

במקביל לעליית האינפלציה: יש מוקש ושמו מחירי השכירות

העלייה במחירי השכירות מגיעה, ולא במקרה, במקביל לעלייה חדה באינפלציה. מחירי שכר הדירה מהווים כרבע ממשקל מדד המחירים לצרכן ● אבל במשרד האוצר ממשיכים להתעלם מהסוגיה הבוערת

''מרמה במיליארדי אירו''. כרזת מבוקש של משטרת גרמניה בעניינו של יאן מרסלק / צילומים: (AP(Alexander Zemlianichenko, ויקיפדיה

האם האחראי לפשיטת הרגל הגדולה בתולדות גרמניה היה גם סוכן מודיעין רוסי?

התכתבויות שנחשפו בין יאן מרסלק, לשעבר סמנכ"ל חברת הפינטק הגרמנית וויירקארד שקרסה ואיבדה עשרות מיליארדים מכספי המשקיעים, לבין מרגלים רוסים, מראות כי פעל למען הקרמלין כבר מ־2014 ● מרסלק נמלט מהדין, אך עדויות חדשות מראות כי ארגן פריצות לבתי מתנגדי משטר, תיאם הברחת מחשבים מוצפנים לרוסיה וסייע לגנוב טלפונים של בכירים אוסטרים

מארק קיובן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המיליארדר שהתחיל כמוכר שקיות אשפה חושף כמה מסים שילם ואומר: "אני שמח"

"אני משלם את מה שאני צריך. ארה"ב עשתה הרבה בשבילי, ואני גאה להחזיר לה במסים כל שנה", אומר המיליארדר מארק קיובן, שצפוי שלם מס של 275.9 מיליון דולר על הרווחים שלו ב-2023

חייל רוסי סוחב רחפן אוקראיני שתוקן ועודכן על ידי הצבא / צילום: ap, Russian Defense Ministry Press Service

איך נכשלו הרחפנים האמריקאים לחולל מפנה במלחמה באוקראינה?

רוב הרחפנים הקטנים של חברות אמריקאיות נכשלו בביצועיהם מול הטכנולוגיה הרוסית, ונחשבים כעת ליקרים ונוטים לתקלות ● בהיעדר פתרונות מהמערב, פנתה אוקראינה למוצרים סיניים זולים

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo & Scitex, בכנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל HP Indigo, נועם זילברשטיין: "החוסן שלנו, במיוחד בעיתות משבר, הוא ששומר עלינו כמובילים עולמיים"

עם מפעל בקריית גת, תוך כדי פינוי עובדים וגיוס מילואים מסיבי, בחברת HP Indigo & Scitex, אחת המעסיקות הגדולות בהייטק הישראלי, התמודדו עם אתגרי המלחמה ● "לא מדובר בתקופה חד־פעמית, אלא במרתון שנצטרך להתמודד איתו", אמר נועם זילברשטיין, מנכ"ל החברה, במהלך כנס TECH IL של גלובס

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

המתקפה האיראנית יצרה "פקק" בנתב"ג: זה הפתרון של משרד התחבורה

בימי שגרה אין המראות מנתב"ג בשעות הלילה המאוחרות ● בליל המתקפה האיראנית המרחב האווירי של ישראל נסגר, ולמרות ביטולי הטיסות הרבים, עם חידוש הטיסות לישראל וממנה נוצר פקק ● במשרד התחבורה הנחו על פתרון ליומיים הקרובים